Viatza in Germania - cap.69

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

neatza la o .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

buna dim.

fetelor, am o intrebare la voi va rog: sant rezidenta in Germania de 10 ani, carnetul de sofer romanesc imi expira in luna iulie ac. Pot sa imi fac un carnet nemtesc sau trebuie sa il schimb in Ro? Eu astazi plec in Ro, ce ar trebui sa fac?

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Monica, suna la Zulasungstelle si intreaba. Eu cred ca, daca tzi-l schimbi acum in RO, potzi conduce fara pb mai departe cu cel romanesc, fara a mai fi nevoie de carnet nemtesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Buna, fetelor! Iarasi n-am mai dat de mult pe-aici. De cand cu recensamantul, parca nu mai am timp de nimic. N-am citit inca tot ce s-a scris in ultima vreme, dar am vazut mesajul lui maraki.

Deci ... maraki, poti sa-ti schimbi permisul de conducere in Germania. E simplu si fara bataie de cap. Ai nevoie de poze, permisul care expira si pasaport (act de identitate). Eu am fost in München la Kfz - Zulassungsstelle, iar in vara lui 2007, acestea au fost actele care mi s-au solicitat. Pentru informatii suplimentare intra pe internet si vei afla tot ce te intereseaza: acte necesare, taxe (care au mai crescut cu timpul).
La Consulatul Romaniei am vazut ceva informatii despre schimbarea permisului romanesc, dar le vei gasi si pe internet, banuiesc. Eu nu mi-am dat silinta sa le mai citesc pentru ca in Romania numai m-am enervat pe tema aceasta. Acolo o sa te puna probabil sa-ti faci asa zisele analize pe la medici, pentru care trebuie sa platesti taxa de policlinica, eventual spaga de rigoare, pierzi timp inutil, iar daca detii numai pasaport cine stie cu ce o sa te abureasca. Mie mi s-a spus atunci ca neavand carte de identitate, nu pot sa-mi schimbe nici permisul. "Sa mi-l fac acolo unde sunt".

Succes si drum bun spre Romania!

Mergi la inceput

Helbi multumesc Ma gandeam ca daca este posibil sa il fac pe cel nemtesc( stiu din auzite ca se elibereaza intr-o zi ) si sa scap de umblat in Bucuresti pe la Udriste si asteptat o saptamana. Oare mi-l schimba daca nu este expirat si mai am 2 luni valabile ( pt Ro intreb )?Stau 2 sapt si ceva, ma intorc repede in De pt ca pleaca socrii in Grecia si baietelul meu ramane cu ei cat sant in Ro.

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Enza multumesc mult, santeti niste dragute ca mi-ati raspuns prompt Mai bine il fac pe cel nemtesc, nu mai am buletin pt ca am facut pasaport cu domiciliul in De.
Fetelor am emotii foarte mari, ma duc acasa dupa 8 ani!!! Doamne ajuta sa se puna mamicuta mea pe picioare, este in spital si se simte foarte rau. Depresie mare timp indelungat, pacreatita, diabet, probl cu inima, mai multe are mama mea....
Merg sa imi pregatesc valiza ca peste 3 ore plec spre autocar si mai am multe de facut. Mi se rupe sufletul sa il stiu pe Angelo aici, Doamne ajuta sa fie bine!

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

maraki, sanatate mamei tale. si drum bun spre Romania, ai speranta ca va fii bine.

eu si sotul ne-am schimbat permisele auto aici la nemti. traiesti aici, ai domiciliul aici asa ca merita. si nici nu e alergatura nebuna.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

maraki, am vazut intrebarile tale mai tarziu.
Chiar intr-o zi nu vei primi permisul nemtesc. Dureaza ceva timp pana cand il primesti (3-4 saptamani, exact nu mai stiu), dar pe mine nu
m-a deranjat ca nu am avut nevoie de el.
Nu conteaza ca cel vechi este inca valabil. Al meu expira prin septembrie, dar m-am dus in august.

Multa sanatate mamei tale si drum bun spre Romania! Doar asta conteaza acum. Permisul mai poate astepta, inca te incadrezi in termen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Monica, drum bun si sanatate mamei tale. Nu te ingrijora cu privire la Angelo, atita timp cit ramine pe maini bune.

Carnetul romanesc am auzit si eu ca-l potzi schimba si aici. Nu stiu insa cit costa si cit dureaza. Eu as suna si m-as interesa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, chiar daca raspund mai tarziu, poate mai citesti din tara .In legatura cu permisul, eu il am acum la schimbat , tot asa imi expira in iulie si pentru schimbat trebuie sa fie inca valabil.Nu ti-l eliberreaza pe loc ci cam intr-o luna, dar in timpul asta iti dau o hartie cu care poti circula fara probleme pana esti instiintata prin posta sa vii sa-ti ridici permisul nemtesc.Singura cerinta a fost sa fie luat permisul inainte de a inregistrata prima data in germania, cum ar veni sa nu fii aici si sa faci scoala in ro ...
Mi-a trebuit o poza tip, pasaportul , adeverinta ca esti anmelduita in germania precum si prima anmelduire cand ai venit prima data in germania.M-a costat taxa 50 de euro parca , am acum un lipsus .
Mi-au dat cum ziceam o hartie ce tine loc de permis si voi fi instiintata prin posta cand e gata.
Simplu si fara alergatura, batai de cap sau nervi de stat la coada.Bine am stat la coada, adica am asteptat sa imi vina numarul de pe bilet (adica 12 persoane) , dar nu se compara cu statul la rand de la noi.Plus ca zambetul de pe fata functionarului de la ghiseu nu il prea intalnesti la noi din pacate.Si pentru mine conteaza.

Drum bun si sanatate multa mamei tale.

Mergi la inceput