Viatza in Germania - cap.69

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina

...moral era sa pastrezi anonimatul persoanei fara sa arunci manusa pe forum...

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianda

Citat:

...

E cum am zis,astept atit eu cit si celelalte mamici cred,corectitudinea miandei vis-a-vis de pers care una scrie aici si exact pe dos in privat ,e o chestie de moralitate...

Esti singura care-si doreste acest lucru. Nu fi asa inversunata, n-ai de ce. Sunt lucruri in viata mult mai importante dacat...discutiile acestea inutile. Nu era decat un exemplu de cat de sinceri sunt oamenii in lumea virtuala si nu numai.

O chestie de moralitate este sa pastrez anonimatul...........

uite ca eu as dori sa stiu. nu mai am de adaugat, legat de acest aspect, decat ca sustin ce spunea Alina!

Kamillentee, eu constat ca tu ai propriile tale nemultumiri si poate neimpliniri legate de traiul in Germania. nu vreau sa detailezi.
as vrea sa-mi explici insa cum crezi tu ca reusesc totusi nemtii sa fie atat de buni in multe domenii daca sistemul de invatamant este slab. stiu si eu cazuri de copii in RO care in clasa 1 era numai de 10, apoi la liceu erau numai de 3 si 4, ca sa nu mai zic de altii care au luat-o rau pe panta in jos. au avut copii o colega in Ro in clasa 1 si 2, mai mare cu un an si ceva ca fiimea. ca sa aflu acum vre-o doua luni ca la 13(!!!) ani a nascut un bebe. (asta s-a intamplat anul trecut) foarte trist.
deci nu-i o regula ca daca esti bun in clasele primare, automat ramai bun si la liceu.

nu mai stiu cine intreba, cum gasesc campurile cu capsuni. sotul meu cunoaste, el a trait pe aici multi ani, are prieteni cu care mergea in trecut si acuma ne duce si pe noi. este langa Schwabach un camp mare cu niste capsuni bune.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui zuzi.simona

Citat:

...moral era sa pastrezi anonimatul persoanei fara sa arunci manusa pe forum...

ma alatur fetelor, ai bagat zazanie, culegi zazanie.

ANDA, tu cum te-ai refacut dupa nastere? Numai bine!

Si o singura remarca la sub. cu invatamantul: la noi in Gemeinde sunt 3 scoli: 1 Gymnasium, 1 Realschule si 1 Hauptschule, din care primele 2 au fost renovate substantial in ultimii 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Am reusit sa citesc si eu cele 2 pagini scrise de ieri incoace Si ma alatur celor care ar vrea sa stie, cine a scris ceva aici si altceva pe PM.

Kamillentee....pe mine sincer m-ar interesa sa stiu in ce oras lucrezi. Bad Homburg e al o aruncatura de bat de Frankfurt si e unul din orasele cu muuuuuulti bogatasi. Oare acolo lucrezi si nu sunt bani de renovat scolile? Sau in Frankfurt?! Uite, in cartierul de care apartinem noi sunt 3 Gym. Unul a fost ras de pe fata paminului in 2009 si reconstruit din temelii. S.a redeschis in 2010 si e absolut superb (si ca dotare, si masa la cantina buna, de scoala cum arata, nu mai vorbesc). Altul se renoveaza complet anul asta. Copii sunt in conteinere. Si al treilea, cel la care e si fata mea, s-a renovat jumatate acum 2 ani si cealalta jumatate e in renovare acum, iar copii de la clasa a 8 in sus sunt in conteinere.

Si mie mi-a placut exemplul Ramonei cu cartea de telefon.

In Ro la ora actuala (dar povestea e veche de cel putin citziva ani) rar auzi ca un copil de 6 ani e la scoala. Varsta la care sunt dati multi dintre ei e de peste 7 ani. Aici, copii MUSS trebuie sa mearga la scoala daca au 6 ani. Copii KANN sunt evaluati in cadreul unor comisii speciale si, multzi din ei accpetati la scoala cu varsta suvb 6 ani. De 7 ani la inceperea clasei 1, sincer, eu nu cunosc pe nimeni.

Simona, merci pt urari, in numele Biancai. Ea e si Elena!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Azi am profitat scurt de vremea frumoasa in reprize si am facut...socata...
Cand m-am intors de la padure si am deschis punga era sa fac pe gandacu', sa pic pe spate cu picioarele in sus de ce aroma a iesit din punga!
Dau un pahar la fetele care le place sa-si faca singure una alta

Cresterea in greutate
Perioadele de crestere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

chiar asa, ce faci Anduc? si bebelina Sofia?

inca una despre scoala si ma duc. ce am apreciat de-a lungul anilor de cand umblu printre nemti, este ca [] copii invata in primii ani de scoala lucruri practice. nu sunt agesati cu materie multa si inutila, balast de enciclopedii si denumiri de toate nuantele, (apropos de ex cu cartea de telefon) in primii ani de scoala. invata sa gateasca, tot felul de alte lucruri practice facute cu mana, merg la sport, au activitati extra scolare pe care le pot frecventa, etc. cele trei genuri de scoala gymnasium, realschule si hauptschule sunt ptr toate genurile de copii. mai studiosi si mai putin studiosi. abia la liceu se invata mai mult si mai intens. avem in cercul de prieteni nemti care au copii la liceu, deci stiu din surse sigure.

ca mama, consider ca e mai important sa invete copilul lucruri practice din copilarie, decat sa stea ore si sa faca probleme la matematica sau alta materie greoaie. ptr asta are timp mai tarziu daca va vrea si ii va placea. i-am indemnat sa aleaga ce le place, sa invete o meserie doua trei daca vor, sa mearga la universitate daca considera, dar sa faca asta din convingere personala, nu ca a facut mama si tata facultate si ei sa nu ramana mai prejos.

gata cu teoria, o saptamana cu reusite va doresc.

ah, vreau si eu socata! ai gasit flori de soc la padure? poate ca in parc voi gasi, maine dau o tura cu bicicleta.

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kamillentee spune:

Kariguld,
Vis-à-vis de prima ta reactie, da, chiar lucrez in Germania! Dar tu?!

Ma intrebi cum reusesc nemtii sa fie atat de buni in multe domenii. Eu ti-as raspunde tot cu o intrebare: tu cum iti explici ca in majoritatatea domeniilor care cer mai multa pregatire (medici, analisti financiari, bankeri, informaticieni, economisti, muzicieni la opera etc etc – lista ar putea continua mult si bine ), ffff multe din joburi sunt ocupate de auslanderi veniti cu studiile gata facute?! Ramane sa vedem in ce masura generatiile care sunt acum in scoli vor putea face fata cerintelor in viitor. Dar hai sa fim optimisti. Cu totii ne dorim ce e mai bine pentru copiii nostri. Si la urma urmei, n-a spus nimeni ca nemtii ar fi prosti, ca sa nu divagam aiurea de la subiect.

Cat despre implinirea sau neimplinirea mea personala, e cam devreme sa iti dai cu parerea pentru ca nu ma cunosti si mai ales pentru ca nici macar nu a fost vorba despre asta! Dar, pentru linistea ta, te asigur ca imi merge bine. ;) Asta nu inseamna ca nu vad ce se intampla in jurul meu si ca nu pot sa imi formez o opinie in legatura cu ce merge bine si ce nu in domeniul in care lucrez.

Andreia, predau intr-un Gymnasium din Frankfurt. Nu consider ca este potrivit sa dau numele scolii in cadrul acestei discutii, nici al scolilor in care am predat ocazional. Iar pe copiii bogatanilor din Bad Homburg ii gasesti in scolile private, dar nu alea de 500 euro/luna, ci incepand de la 2500/3000 incolo (gen FIS).

Din pacate, discutia a degenerat in polemici nedorite. Singura intentie a participarii mele la discutie a fost aceea de a-mi prezenta punctul de vedere, in scopul de a oferi impreuna o imagine de ansamblu realista, cu bune si rele , celor care au nevoie de informatii in acest sens. Imi pare rau ca dialogul s-a indreptat intr-o directie nedorita si nu ii vad sensul in continuare.

Numai bine va doresc, fetelor!
K

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Neata la o !

in sfarsit v-am ajuns din urma cu cititul!

Nu stiu daca ar interesa pe cineva, da imi permit sa fac un upgrade despre mine! Bebica al meu a implinit 7 luni, e minunat, sta in fundulet sau vieria o pauzaste in toate directiile ! Ce mai trece timpul! Parca ieri nascusem si ma plangeam aici de colici si extenuare psihica!
Tocmai ne-am intors dintr-o minivacanta de 3 sapt. din Romania, la ai mei. E super-fain sa ai un ajutor langa tine, ma refer aici la mama, desigur. Mare lucru nu am facut (in afara de rezolvat cateva probleme la dentist), insa faptul ca era cineva care sa se mai ocupe de el mi-a facut taaaaare bine!

Sunshine, postezi aici si pt mine/noi reteta de socata? Eu tot incerc de ceva ani sa fac socata da pana sa ma adun eu cu culesul de flori, etc, trecea perioada. Poate reusesc anul asta. Stii cum ar fi posibil sa conservi peste iarna acest suc? Poate doar daca il fac extrem de gros si dulce? Am baut odata iarna socata fierbinte si de atunci mi-am propus sa aflu cum se poate pastra peste iarna. Fierbinte e excelenta la gust, e ca vinul fiert!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Kamillentee, as vrea sa te intreb ceva pe PM. Poti sa iti activezi aceasta optiune? mersi.

Sunshine, mersi de info ref.acomodare gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:

Andreia, predau intr-un Gymnasium din Frankfurt. Nu consider ca este potrivit sa dau numele scolii in cadrul acestei discutii, nici al scolilor in care am predat ocazional. Iar pe copiii bogatanilor din Bad Homburg ii gasesti in scolile private, dar nu alea de 500 euro/luna, ci incepand de la 2500/3000 incolo (gen FIS).

K

Daca vrei, am putea discuta pe PM, pt ca am vrea sa te mai intreb una- alta, dat fiind ca lucrezi in sistemul de invatatmint din Hessen. Insa, intrebarile chiar nu ar avea legatura cu discutia de fata.

Mergi la inceput