Licurici de ianuarie-februarie 2009 (143)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Iar nu am timp, ca de obicei, dar am citit ce ati scris azi si nu m-am putut abtine sa nu zic si eu ceva:)

Naty sa nu o lasi pe fetita sa tina niciun fel de "regim" (si nici sa nu se gandeasca la asa ceva), nu doar din cauza ca e periculos pentru sanatatea ei fizica, dar e foarte riscant pentru sanatatea ei mentala. Nu este normal ca o fetita de varsta ei sa fie preocupata de silueta, regimuri si sa-si impuna restrictii alimentare....Aveti grija ce si cum vorbiti in prezenta ei, la ce se uita la tv etc. Altfel risca sa dezvolte tulburari de comportament alimentar tip restrictie cognitiva, adica exact ce face ea acum .... tentativa, mai mult sau mai putin pusa in practica, de a-si controla greutatea. De obicei problema nu vine de la fetite, ci de la mama (sau cineva din anturaj), care ea insasi are acest comportament de "restrictie cognitiva".

Am vazut-o pe Ana in video-ul cu Cartea Junglei, super haioasa. Si Paul citeste cartea aia, fix aceeasi si m-am distrat ca au acelasi fel de exprimare si cu acelasi accent "de Cluj":)La noi au mare trecere Cars si Thomas, azi noapte l-am auzit strigand in somn "Hai McQueen!Concurs pe circuit...a ajuns primul!"

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Pyc, iti multumesc si eu pentru sfatul pe care i l-ai dat lui Naty de a nu isi lasa fetita sa tina regimuri de la o varsta atat de frageda.

Eu am fost toata viata obsedata de greutate. La adolescenta, eram plinuta bine, adica aveam 68 kg la 1,69 m. Buna prietena a mamei care era si medicul meu pediatru, mi-a dat un regim de slabit cu care, in vreo 6 luni, am slabit 14 kg si nu le-am mai pus pana cand am ramas gravida. Acum, ma gandesc cat de greu mi-a fost si nu as vrea ca si fetita mea sa fie numita de ceilalti copii "grasa" sau "aragaz cu 4 ochi" sau alte apelative de genul acesta care pe mine m-au marcat (in special faza cu ochelarii).

Acum imi dau seama ca nu trebuie sa proiectez acestea frustrari pe fetita mea, asa ca voi fi atenta ce zic si ce fac (mai ales ca tot incerc sa mananc mai hipocaloric), pentru a nu o influenta in vreun fel.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Off topic, dar ma roade curiozitatea: Naty voi ati platit ceva la notar si la semnarea antecontractului de vanzare-cumparare al apartamentului?

Stau asa intr-un stres de cateva sapt cu apartamentul asta ...si fac calcule peste calcule, ca suntem la limita limitei cu banii...

Crisspy, fericita de Razvi si 25 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Citat:
citat din mesajul lui crisspy

Off topic, dar ma roade curiozitatea: Naty voi ati platit ceva la notar si la semnarea antecontractului de vanzare-cumparare al apartamentului?

cris

La notar se platesc taxe indif ca e antecotnract sau contract, firesc.
(taxa aferenta sumei care se da avans + onorariu )

insa din suma cu care incheiati contractul final va fi scazuta cea de avans (si veti plati mai putin cu cat ati dat acum la antecontract)

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">pur si simplu MAMA

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Lisa, e grozava Ana! "nenea tigru"... Daca as sti ca ne intoarcem in Ro as vrea sa invete Carla engleza, dar nu cred ca o sa se intample cu noi, cel putin nu prea curand. Cand ma gandesc ca Cipri a venit aici cu gandul sa-si faca doctoratul si sa se intoarca si uite au trecut 12 ani de-atunci si ne-a dus valul...

Naty, sunteti o familie superba! S-ar putea ca baletul sa fie intr-adevar talentul ei, e pacat sa nu fie incurajata. Insa nu cred ca ea realizeaza inca ce inseamna sacrificiile, timpul isi va spune cuvantul. Bineinteles ca n-o s-o lasati sa neglijeze scoala, va avea optiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Multumim de complimente

Naty, nici eu nu as fi de acord sa tina regim, dar as incuraja-o sa continue cu dansul/baletul daca ii place atat de mult. Ioana e o frumoasa...mie nu mi se pare deloc grasuta e chiar slabanoaga.

Selene, ce sa facem aici??? O sa stam la Cluj. Acum ca vine si bb2 ne va fi mai greu aici si sincera sa fiu nu vreau sa imi cresc singura copiii. Cristi e toata ziua la munca, noroc ca mai merg si eu la avocat si mai fac niste bani ca altfel nu ne-am descurca...adica am trai de pe o luna pe alta. O sa vedem.

Mama de Ana si 32+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Mersi Alinuk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

crisspy asa e, cum a zis alinuk.
Ati gasit ceva? Cate camere vreti?

pyc nu de la mine vine ideea, eu sunt una dintre "norocoasele" care nu prea se ingrasa, dupa doua sarcini am inca 49-50 kg fara sa fac vreun efort in sensul asta.

Oricum, iti multumesc atat tie cat si celorlalte fete pentru sfaturi.

In ce priveste 'regimul" nici eu nu sunt de acord cu asta, insa nu-mi displace ideea de a o lasa moale cu dulciurile, cu care personal nu prea sunt de acord (nu din motive de silueta). Nu zic sa nu manance deloc dulciuri dar nici sa nu abuzeze.

lisa, iulia

bee asa e, nu trebuie sa lasam frustrarile noastre sa se rasfranga asupra copiilor. Insa e taaaare greu, am vrea sa ii protejam, sa ii ajutam sa invete din greselile noastre, sa ii ferim de ce noua ne-a facut copilaria/adolescenta grea.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Si asa Nadia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

si pentru ca roxana nu e prin preajma am facut eu un capitol nou AICI

Mama de Ana si 32+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

Selene, ce sa facem aici??? O sa stam la Cluj. Acum ca vine si bb2 ne va fi mai greu aici si sincera sa fiu nu vreau sa imi cresc singura copiii. Cristi e toata ziua la munca, noroc ca mai merg si eu la avocat si mai fac niste bani ca altfel nu ne-am descurca...adica am trai de pe o luna pe alta. O sa vedem.

Mama de Ana si 32+

Fashion

lissa, cum credeti, na, sincer va spun, ori veniti cu bani seriosi de acolo, ori va gasiti ceva locuri de munca super-bine platite aici. Ca altfel... nasol de nasol.

Eu am vazut cum am evoluat noi din 2007-2008 si pana acum. In 2007-2008, nu imi faceam probleme daca trebuia sa scot milioane din buzunar pentru analize, de exemplu. Cam 20 de milioane am cheltuit in 2008, pe perioada sarcinii. Nu imi faceam probleme cu chiria de 200 de EUR, de la Galati, pentru ca ne permiteam. Nu imi faceam probleme cu cheltuielile saptamanale, cu banii pentru piata, mancam fructe, legume proaspete oricand doream. Aveam bani pentru toate, chirie, facturi, mancare, medici, eventuale medicamente, imbracaminte, incaltaminte, mici iesiri in oras.

Acum? Am primit instiintare de intrerupere a furnizarii gazelor, am imprumutat bani si am platit de urgenta factura. Calculez orice banut, strang in pusculita maruntii si ii depun in contul personal, ca sa pot scoate apoi "bani mari", sa-mi ajunga de-o piata. Nu am avut bani sa-i iau copilului o crema data de dermatoloaga. Etc., etc., etc., nu le mai spun, ca le stiti. In septembrie ma asteapta niste cheltuieli notariale, pentru succesiunea dupa bunica. Si tot asa.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput