Sezonul capuselor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui lavi02

Eu cred ca mai degraba sunt bune hainele scurte, sa poti vedea imediat capusa sa o scoti cat mai repede.

Recomandate sunt hainele cu mineci lungi(bluzele adica)si pantalonii lungi,ghete de drumetzie(cu sireturi adica sus deasupra gleznelor)!In niciun caz piciorul gol sau sandale!

Corina eu am auzit prima oara de capuse cind am ajuns in Germania,zau ca n-am auzit de capus a...romaneasca!

Si da(on topic)sunt sprayuri contra capuselor!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Da, stiu ca asta e recomandarea insa nu o inteleg. Capusa se poate plimba bine-mersi pe tine si poate sa intre sub haine pe la decolteu sau pe oriunde altundeva.
Eu am povestit experienta mea, am avut noroc ca fetita avea pantaloni scurti si i-am vazut-o pe picior si am scos-o inainte sa inceapa sa se umfle cu sange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ali, are logica recomandarea si o sa-ti spun de ce : pentru ca, daca se urca pe haine, mai ales daca acestea sunt de culoare deschisa, sunt mai multe sanse s-o zaresti si s-o indepartezi, pentru ca este destul de greoaie/inceata in miscari. daca lasam prea multa piele expusa, capusa isi gaseste rapid un loc unde sa se prinda si nu simti muscatura, deoarece injecteaza un fel de anestezic la locul muscaturii.

eu asa am reusit sa vad monstruletul care se catara de zor pe pantalonul roz cu care era imbracata fetita mea; initial ma gandisem s-o imbrac cu blugi sau ceva mai inchis la culoare, insa acum ma felicit de o mie de ori ca i-am dat treningul roz in acea zi; daca ii dadeam blugii, cu siguranta capusa ar fi reusit sa ajunga pe sub haine si s-o muste, acum as fi fost disperata sa-mi tratez copilul...

in alta ordine de idei, aseara am vizitat unicul DM din Ploiesti, deschis recent; din pacate, fiind un magazin micut, nu are la vanzare toata gama de produse, asa ca nu am gasit spray-ul impotriva capuselor...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Corina, ieri am fost intr-un DM si am vazut spray-ul de care zici. Daca vrei, pot sa-ti iau eu si sa ti-l trimit cumva.

Si noi si copiii am fost muscati de capuse in anii trecuti, dar nu am facut vre-un tratament. Acum am cumparat si eu un spray anticapuse si sper sa nu uit sa-i dau cu el.

Mergi la inceput

anya, multumesc frumos pentru oferta.

fratele meu locuieste in Bucuresti, il voi ruga pe el sa ma ajute cu procurarea acestui spray, noi ne intalnim destul de des la sfarsit de saptamana.

insa poate au nevoie alte fete de aici de pe forum.

n-ar fi rau sa va faceti totusi niste analize (daca nu puteti la Budapesta, macar testul Western Blot, se face la Synevo daca nu ma insel); e posibil sa fiti infectati, dar sa nu aveti inca simptome; multi bolnavi de lyme au fost muscati de capusa cu 10-15-20 de ani in urma aparitiei problemelor serioase de sanatate. mai multe detalii gasiti pe site-ul bolnavilor de lyme din Romania, www.lyme.ro

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

pt ca noi locuim intr-o zona cu risc mare la sfatul pediatrului i-am vaccinat.

Vaccinul e recomandat dupa varsta de trei ani, in trei doze (a doua doaza la 1 luna si ultima intre 9-12 luni), nu stiu cat creeaza iminutate contra bolilor transmise de capuse, in speciala contra bolii L.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

nu exista vaccin contra Lyme, exista insa contra meningitei, o alta boala ce poate fi transmisa de capuse.

bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

da, asa stiam si eu.

mai rau este ca la noi, in romania, problema capuselor e ca si inexistenta, nu exista programe de avertizare, nu se fac dezinsectii, etc. o gramada de bolnavi sunt diagnosticati si tratati eronat...
la multe camere de garda, daca se prezinta cineva muscat de capusa sau chiar cu capusa infipta in piele, in afara de o dezinfectie locala, majoritatea medicilor nu mai prescriu si altceva sau nu pun persoanele in garda, sa urmareasca aparitia eritemului migrator sau sa inceapa antibioterapia de urgenta, preventiv ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

da, ai dreptate, cu vaccinul este contra FSME

Aktive Immunisierung gegen FSME Viren

Das reguläre Impfschema gilt für alle Impfstoffe

Bei der Aktiven Immunisierung (Impfung) werden abgetötete FSME-Viren geimpft, so dass der Körper einen eigenen Infektionsschutz aufbauen kann.
Es gibt Impfstoffe für Erwachsene und Kinder, die nach einem bestimmten Impfschema verabreicht werden müssen. Für alle derzeit auf dem Markt befindlichen Impfstoffe kann das reguläre Impfschema angewandt werden:

1. Teilimpfung
2. Teilimpfung: 1 (bis 3) Monate nach der ersten Teilimpfung.
3. Teilimpfung: 9 (bis 12) Monate nach der zweiten Teilimpfung.
Schon kurze Zeit nach der zweiten Teilimpfung besteht ein Infektionsschutz von ungefähr 90 Prozent. Nach einem vollen Impfzyklus besteht ein 98-99 prozentiger Schutz. Alle 3 Jahre wird eine Auffrischungsimpfung empfohlen, um den Immunschutz nicht zu verlieren.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Cele mai concludente sunt totusi simptomele. Analizele de multe ori ies fals-negative. Scrie si pe site-ul lyme.ro asta.
Cei care au fost muscati acum 15-20 de ani de capusa si au acum lyme este tocmai pentru ca pe acea vreme nu baga nimeni in seama simptomele. Adica nu le corela nimeni cu borelioza. Bolnavii erau tratati de cu totul alte boli, chiar si de boli psihice, crezand ca sunt bolnavi inchipuiti(boala se manifesta cu dureri de oase, musculare, oboseala cronica) pentru ca la analizele de rutina nu iesea nimic anormal. Dar si la analizele specifice e posibil sa ni iasa clar pozitiv. Informarea e cea mai buna cale pentru a preveni imbolnavirea cu lyme, care e sfarsitul boreliozei. Borelioza se trateaza cu antibiotice, lyme deja nu.

De asta e foarte important nu sa va tratati cu antibiotice la fiecare muscatura de capusa ci sa urmariti simptomele. Ele apar de regula in primele doua saptamani de la muscatura, dar si mai tarziu. Eritemul migrator e primul, dar acesta nu e obligatoriu. Insa starea de oboseala cronica, dureri de oase si de muschi care se poate confunda in prima faza cu gripa si repetat cu scleroza multipla...astea sunt simptome de necontestat. Acestea apar la ORICE bolnav de borelioza.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Nu stiu cum e in Germania, aici capusele sunt impartite pe categorii. Capusele de caine care-s mai maricele sunt in general considerate infensive.
Capusele de cerb (si-n New England is garla) sunt cele purtatoare de borelioza. Acelea sunt mici cat un varf de ac.
Baietelul meu a fost muscat de una pe care nu am depistat-o si i-a aparut semnul de Lyme disease dupa muscatura desi a stat mai putin de 24 de ore. Asa ca a luat antibiotice 20 de zile si apoi a fost ok. Testele de sange au iesit bune.
E ceva destul de curent pe aici... o prietena a reust sa fie muscata si mergand doar in oras si-n parcurile de pe aici.

Mergi la inceput