Sezonul capuselor
Raspunsuri - Pagina 4
CorinaDani spune:
Reactivez un pic subiectul, deoarece am aflat ca se poate face analiza DualDur si in Bucuresti. Aceasta informatie a fost postata tot de un user DC, la subiectul de la Clinica Virtuala, ii multumim pentru informatie.
http://forum-veterinar.e-reducere.ro/borelioza-boala-lyme-f25/microscop-camp-intunecat-t38.html
Date de contact:
Bucuresti, Str. Sandor Petofi nr. 11, sector 1
Email: office@pethome.ro
Tel. :0720528399; 0744.337.941; 0212234024
Costa 130 ron.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
codruta_grg spune:
Si in Cluj, la Tarnita sunt, sau erau capuse anii trecuti. De la cerbi/caprioare, ca oi nu aveau cum sta in zona aia de padure. Pe cainii nostri intradevar se urcau si ii muscau. Inclusiv pe mama, tata si sotul meu i-au muscat, dar n-a fost cazul de o infectie. Eu am oroare de ele. Sunt alte zone in Cluj unde am auzit ca e plin de capuse, probabil de la oi. Anii trecuti (aici ma refer la peste 10 ani) nu cred ca erau purtatoare de virusii astia, dar acum ceva s-a intamplat, ori noi nu mai avem imunitate la ei, ori sunt mai puternici virusii.....
I-as face si eu la fiica mea vaccinul, din Germania....
CorinaDani spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui codruta_grg Si in Cluj, la Tarnita sunt, sau erau capuse anii trecuti. De la cerbi/caprioare, ca oi nu aveau cum sta in zona aia de padure. Pe cainii nostri intradevar se urcau si ii muscau. Inclusiv pe mama, tata si sotul meu i-au muscat, dar n-a fost cazul de o infectie. Eu am oroare de ele. Sunt alte zone in Cluj unde am auzit ca e plin de capuse, probabil de la oi. Anii trecuti (aici ma refer la peste 10 ani) nu cred ca erau purtatoare de virusii astia, dar acum ceva s-a intamplat, ori noi nu mai avem imunitate la ei, ori sunt mai puternici virusii..... I-as face si eu la fiica mea vaccinul, din Germania.... Codruta & Petra Alexandra asa crestem noi |
codruta, vaccinul previne doar aparitia meningoencefalitei, atat. nu ofera nici un fel de protectie impotriva celorlalte infectii pe care le poate transmite capusa prin muscatura.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
codruta_grg spune:
Corina, eu zic ca dintre bolile transmise de capusa, borelioza se poate trata cu antibiotice in schimb meningoencefalita e infectie virala si cred ca doar vaccinarea e singura optiune. Oare la farmaciile din Ro, pe comanda nu aduc? nu de alta, dar trebuiesc aduse 2 doze in plus si trebuie sa stea la rece.
mihaela_s spune:
Incidenta de imbolnavire cu borelia e mai mare decat cea cu virus. Cel putin asa scrie in statisticile de la noi. Intre 50-200 imbolnaviri anual si 1 mort la 5 ani. Asta de TBE(encefalita). De borrelia se imbolnavesc intre 5000-10 000 persoane anual.
In ceea ce priveste vaccinul, in sursele mele(daca doriti vi le dau, dar sunt in suedeza) scrie ca sunt trei vaccinuri care se fac la anumite intervale de timp pe perioada de un an si ca imunitatea este pe 3-5 ani in proportie de 90%. Dupa 3 ani se face un rapel si dupa 5 ani inca unul. Vaccinarea se recomanda adultilor si copiilor peste 7 ani care stau mult in natura.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Am gasit o schema de vaccinare pentru cele interesate:
primul vaccin si al doilea se iau la interval de una pana la trei luni. Asta da imunitate de 70% pentru primul sezon. A treia doza se da la un an diferenta fata de prima doza. Apoi la fiecare trei ani se repeta vaccinul pentru imunizare. Dar e cel mai bine sa discutati asta cu un medic, sursele de pe net nu sunt intotdeauna sigure. 
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie

Petra Alexandra