Sezonul capuselor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

a, ok, acum am inteles.

despre capuse stiu de cand eram mica si mergeam in vacanta de vara la bunici, la tara. le vedeam in general pe caini, la inceput credeam ca acestia au vreo boala de piele, ceva.

ba chiar imi amintesc ca m-a muscat o capusa, acum 15-20 de ani, fusesem la iarba verde cu parintii, intr-o zona unde pascusera turme de oi (erau cacareze peste tot prin iarba). sper sa nu ma fi infectat cu ceva, pana acum stau binisor cu sanatatea. daca era o capusa infestata, presupun ca aveam probleme sau simptome pana acum.

despre lyme, neuroborelioza si coinfectii am aflat mai pe larg aici pe forum (cand m-am inscris) si m-am ingrozit de-a dreptul. de aceea, ori de cate ori mergem la iarba verde, sunt cu ochii in patru, sa nu ne trezim cu inamicul pe noi. noi ca noi, dar pentru fetita mea mi-e teama cel mai mult...bine ca am aflat de spray-ul de la DM, astazi chiar imi propusesem sa ajung la acest magazin, este primul si singurul din Ploiesti, s-a deschis recent si chiar sunt curioasa sa vad ce produse sunt acolo.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

a, ok, acum am inteles.

despre capuse stiu de cand eram mica si mergeam in vacanta de vara la bunici, la tara. le vedeam in general pe caini, la inceput credeam ca acestia au vreo boala de piele, ceva.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Chiar voiam sa fac precizarea insa vad ca ai scris tu!

Deci stiam ca traiesc doar pe animale si nu sunt periculoase pentru om!

Abia dupa ce am ajuns in Germania am aflat ce s epoate intimpla in urma muscaturii de capusa!

Eu inclin sa ccred ca au avut loc mutatzii geneticeraportind la perioada de acum 20-30 de ani!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dana, nu e vorba de mutatii genetice ci de inmultirea capuselor purtatoare de bacterii si virusi. Adica o capusa bolnava "musca" un animal, care devine purtator de bacterie sau virus. Animalele au alte manifestari decat omul, nu la toate se manifesta bolile, ele sunt majoritatea numai purtatoare. Apoi mai vin zeci de capuse pe acelasi animal si toate care il "musca" primesc si ele bacteria sau/si virusul si devin purtatoare. Bacteria e cea care da borelia si virusul e cel care da boala TBE(in suedeza), imi cer scuze dar nu mai tin minte numele in romana. Cred ca encefalita. Impotriva acesteia exista vaccin.

Acum 25-30 de ani erau putine purtatoare si ca sa apara boala lyme trebuie ani buni, pana bacteria se dezvolta si ataca organismul, incat nu mai poate fi omorata de antibiotice, sau foarte greu. Cei bolnavi acum de lyme sunt cei muscati acum 20 de ani...In prima faza dupa muscatura unei capuse infectate cu bacterie apare borelia, care e tratabila cu antibiotice.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Dana, nu e vorba de mutatii genetice ci de inmultirea capuselor purtatoare de bacterii si virusi. Adica o capusa bolnava "musca" un animal, care devine purtator de bacterie sau virus. Animalele au alte manifestari decat omul, nu la toate se manifesta bolile, ele sunt majoritatea numai purtatoare. Apoi mai vin zeci de capuse pe acelasi animal si toate care il "musca" primesc si ele bacteria sau/si virusul si devin purtatoare. Bacteria e cea care da borelia si virusul e cel care da boala TBE(in suedeza), imi cer scuze dar nu mai tin minte numele in romana. Cred ca encefalita. Impotriva acesteia exista vaccin.

Acum 25-30 de ani erau putine purtatoare si ca sa apara boala lyme trebuie ani buni, pana bacteria se dezvolta si ataca organismul, incat nu mai poate fi omorata de antibiotice, sau foarte greu. Cei bolnavi acum de lyme sunt cei muscati acum 20 de ani...In prima faza dupa muscatura unei capuse infectate cu bacterie apare borelia, care e tratabila cu antibiotice.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Miha,multzumesc d eprecizari,repet tot ce ai scris tu acolo eu am aflat in Germania!

Chiar imi amintesc foarte bine ca bunica spunea ca nu stau la capusele la oameni !Oricum,banuiesc ca ori nu se stia prea multe de berlioza ,ori intr.-adevar numarul imbolnavirilor era foarte mic,nu se facea oricum atita tam-tam in jurul capuselor!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Cred ca sunt depasita de prescurtari.Ce inseamna DM?

Mergi la inceput

DM este o retzea de drogherii!

Eu cred ca si in supermarketuri se gasteste sprayul,in Kaufland auch!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyalo spune:

In ce sectiune a mag DM se gaseste aceatsa lotiune? Cum arata? Nu de alta dar acolo ma pierd intre multele produse si f. greu gasesc ce caut!
Eu ca si copil am fost muscat de o capusa in zona inghinala... s-a chinuit ceva tata pana a scos tot!Era luat de la oile /caprele bunicilor de la tara!Desi nu am mai intalnit alta de atunci nu uit aratarea respectiva nici acum dupa muulta vreme!

Mergi la inceput

In Rossmann(tot o drogherie ca si Dm-ul) se gaseste pe raftul pe care se afla sprayul contra tzintzarilor(cel care se apalica pe piele nu insecticidul)de exemplu!Raftul asta este in general linga cremele de protectzie solara,lotziunile dupa plaja etc!

Banuiesc ca si la Dm e la fel!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmi spune:

Eu am patit-o cu spray-ul impotriva capuselor, asa ca nu mai cred in el...Pe scurt, la gradi unde merge fiul meu, vinerea e zi de padure, paradisul capuselor. In fiecare vineri il dau cu spray pe maini, picioare, gat, pun si pe haine, nu e de glumit, stau in sudul Germaniei, unde e plin de bestii. Cand se intoarce din padure incep cautarea cu lupa, peste tot. Surpriza, o ditamai ´animala´ infipta-n spate. Asa ca nu ma prea prind la ce a folosit spray-ul cu pricina...

Carmi si Fabiano-om-mare, ca papa:D (20.10.05)

Mergi la inceput