Schimbare pasaport

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ah ok, noi am facut in Satu Mare, in iulie. Stiu sigur ca nu aveau aparat pentru ca in ziua eliberarii picase "sistemul"(am pus in paranteza pentru ca nu stiu ce inseamna) si nu puteau primi raspuns de la Bucuresti. Am stat atunci la coada vreo trei ore in plus asteptand. Nu stiu cum se procedeaza de fapt, de ce dureaza atat si de ce abia in ultima zi dupa pranz se primesc raspunsurile...

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

cand faci noul pasaport specifici ca mai ai nevoie de pasaport pana la eliberarea celui nou.
In Bucuresti ,la N.Iorga in 2 sapt . fix ti-l da pe cel nou.

Cu CI erau probleme in anul cand am intrat in UE,nu erau obisnuiti,acum nu mai este nici o problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Nu il mai poti folosi, pentru ca in momentul cand mergi la Directia Pasapoarte si depui cererea, ti se anuleaza vechiul pasaport. Practic, iti taie o parte din prima pagina si ti-l restituie asa. Poti calatori doar in tarile UE, doar cu CI, dar nu ti-ar recomanda, pentru ca uneori ai de dat explicatii. CI romanesc nu are-se pare-suficiente elemente de siguranta. Pasaportul biometric se face in Bucuresti intr-o saptamana, nu in 14 zile. Sau asa se facea.

Pasaportul este valabil pina cind intri in posesia noului pasaport!(daca este valabil si nu expoirat)

Prima pagina se taie in momentul in care intri in posesia noului paspaort!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Nu Dana, se taie cand predai actele pentru noul pasaport. Noi nu am putut pleca nicaieri doua saptamani, caci erau pasapoartele fetelor.

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Miha,acum am citit mai departe si vad ca e vorba de sectziile d e pasapoarte din tzara!

Noua la consulat ne lasa pasapoartele vechi pina intram in posesia noului pasaport!
Apoi se taie coltzul si se inapoiaza vechiul paspaort!

Nu vad de ce nu s-.ar proceda la fel si la sectziile de politzie din tzara!(eu daca mi-as schimba pasaportul in tzara si mi-ar lua pasaportul vechi,efectiv n-as avea cu ce sa ma legitimez,n-as avea un alt act de
identitate pina iese cel nou)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LAlexandra spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Miha,acum am citit mai departe si vad ca e vorba de sectziile d e pasapoarte din tzara!

Noua la consulat ne lasa pasapoartele vechi pina intram in posesia noului pasaport!
Apoi se taie coltzul si se inapoiaza vechiul paspaort!

Nu vad de ce nu s-.ar proceda la fel si la sectziile de politzie din tzara!(eu daca mi-as schimba pasaportul in tzara si mi-ar lua pasaportul vechi,efectiv n-as avea cu ce sa ma legitimez,n-as avea un alt act de
identitate pina iese cel nou)

Dana

Cred ca e obligatoriu sa ai Cartea de identitate si atunci te poti legitima, iar daca ramai fara nici un act iti dau ei provizoriu o hartie ca sa te legitimezi in tara.

_
printisorului Alessandro

Mergi la inceput

Alexandra,eu nu am carte de identitate,pentru ca am pasaport cu domiciliu in strainatate!(nimeni nu-tzi face un act provizoriu atita timp cit cel pe care il inlocuiesti mai este valabil!Vorbesc de cazul meu)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Am gasit pe site-ul lor. Poti sa specifici cand predai actele ca mai ai nevoie de cel vechi si il pastrezi pana il ridici pe cel electronic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

si noi am cerut pentru alex sa il pastram pe cel vechi, si mi-au taiat poza cand am depus actele, asta la baia mare
Lalexandra, al meu sot tot la Targu Mures a facut pasaportul, si a venit plicul de la Bucuresti, cei drept ca in mai, poate de atunci or fii avand aparat la Mures, dar eu stiu de la prieten care lucreaza la Cluj la pasapoarte ca doar Bucurestiul face biometrice, cele din provincie sunt aparatele pentru pasapoarte clasice
si nu imi vine sa cred ca nu este la Cluj si este la Muresdar nu zic nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

dana, buletinul l-ai predat cand ai primit pasaportul cuu domiciliu stabil in strainatate, dar il mai ai inca.
si ma intreb eu, daca tu pierzi pasaportul, cum dovedesti ca e al tau, daca nu mai ai actul de identitate, asta de curiozitate
uite eu de asta nu mi-am facut celebru pasaport al romanilor cu domicilul stabil in strainatatede frica sa nu imi pierd pasaportu si nu am cuc e ma identifica,c aci rezidenta nu este valabila fara act de identitate

Mergi la inceput