Schimbare pasaport
Am un pasaport inca valabil pe care vreau sa-l inlocuiesc cu unul biometric. Intrebarea mea este daca in cele 14 zile cat dureaza sa fie facut noul pasaport, il pastrez pe cel vechi, pot calatori cu el?
Nu stiu daca am postat unde trebuie, dar va rog sa lasati macar o zi subiectul aici. Multumesc.
Raspunsuri
Tanti Zavaidoc spune:
Nu il mai poti folosi, pentru ca in momentul cand mergi la Directia Pasapoarte si depui cererea, ti se anuleaza vechiul pasaport. Practic, iti taie o parte din prima pagina si ti-l restituie asa. Poti calatori doar in tarile UE, doar cu CI, dar nu ti-ar recomanda, pentru ca uneori ai de dat explicatii. CI romanesc nu are-se pare-suficiente elemente de siguranta. Pasaportul biometric se face in Bucuresti intr-o saptamana, nu in 14 zile. Sau asa se facea.
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc Poti calatori doar in tarile UE, doar cu CI, dar nu ti-ar recomanda, pentru ca uneori ai de dat explicatii. CI romanesc nu are-se pare-suficiente elemente de siguranta. |
Poti da cateva detalii? Fata mea cea mare circula prin UE cu buletinul, nu-si ia pasaportul ca sa nu-i duca grija...n-a avut probleme, dar nici nu vreau sa aiba. Ai auzit de cazuri cu probleme?
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
roxanaz spune:
poti calatori cu buletinul fara probleme, de cati ani se poate circula asa nu am avut vreodata probleme la nicio vama.
Roxana
bulinuta27 spune:
noi avem pasapoarte expirate de mult timp si iesim anual de 3-4 ori cu CI...nu sunt probleme
bulinuta mamica de bulinel dragutel (19.07.2006 - 9:37)
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
LAlexandra spune:
Pana acum nu am avut probleme la calatoria cu CI. Eu fac cateva zeci de zboruri pe an, dar nu am avut probleme nicaieri, dimpotriva cand am mers cu pasaportul s-au uitat tareeee atent, cred ca nu intelegeau de ce folosesc pasaportul si nu CI...cred ca li se parea suspect.
In schimb sotul meu circula doar cu pasaportul si asta pt ca poza din buletin nu prea ii mai seamana si nu a avut timp sa il schimbe si odata l-au oprit in aeroport sa il verifice pt ca nu prea seamana poza, dar de atunci merge doar cu pasaportul.
Asa cum ti s-a spus, ti se taie foaia din pasaport.
_
printisorului Alessandro
Tanti Zavaidoc spune:
Eu am avut de dat explicatii acum cativa ani pe un aeroport din Londra (poate nu erau obisnuiti cu CI romanesc, nu stiu). Atunci am prezentat intai CI, l-au rasucit pe toate partile, mi-au spus sa astept si in final au intrebat daca nu cumva am si pasaportul la mine. Aceeasi problema si in tarile scandinave.
Nu am zis ca nu se poate calatori cu CI, am spus ca e posibil sa dureze mai mult pana se lamuresc ce e cu actul pe care il prezinti. Asta poate fi neplacut cand zbori cu escala si ai alt avion de prins peste un numar de minute.
olim spune:
in vara am asteptat dupa pasaportul sotului biometric aproape 30 de zile, dupa a lui alex in februarie am stat 3 saptamani aproape, deci nu prea cred sa fie doar 7 zile din pacate
Tanti Zavaidoc spune:
In iulie 2010 mi-am facut pasaport biometric. A durat 7 zile, dar oi fi avut noroc. Am fost in Pipera.
mihaela_s spune:
In vara am facut pasapoarte biometrice fetelor, a durat 14 zile. Din provincie toate pasapoartele se trimit la Bucuresti unde e aparatul, unitatile din centre de judete nu au aparat, care e special. De aceea īn Bucuresti se fac mai repede. Pasaportul vechi il dai la depunerea actelor si i se taie un colt, nu īl mai poti folosi.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
LAlexandra spune:
mihaela_s, sunt localitati unde au aparat.
Eu am facut la Tg mures, unde au aparat, in septembrie si mi-au zis sa revin dupa 14 zile calendaristice, dar pt ca deja trecuse nebunia din lunile de vara, a fost gata in 10 zile.
_
printisorului Alessandro