Fulgusorii sarbatoresc Invierea Domnului Iisus {8}
Raspunsuri - Pagina 18
A_driana spune:
eu nu-i dau nimic din frigider...nici eu nu pot manca din frigider...
laptele il incalzesc pana ii caldut bine intotdeauna
iaurtul ori il scot afara inainte cu vreo 2 ore, ori il pun la incalzit cum a zis camy...dar niciodata nu-i dau din frigi, le incalzesc putin (sub diferite forme)....nici branza....
si chiar nu mi se pare gretos...si vad ca nici David n-are nimic impotriva....
mie, orice scos direct din frigi si dat la copil, mi se pare mult prea rece...
mie mi frica sa nu raceasca, daca mie mi se pare prea rece, lui clar nu-i dau.....poate par deplasata.....acuma fiecare face cum crede.....
Adriana, mamica pufarinului David
busymummy spune:
Adriana, cred ca depinde si de cum e obisnuit copilul... (a se citi cum ai curajul sa-l inveti
) eu lui Andi nu i-am dat inghetata pana la 3 ani... si de fiecare data cand ii dau macar o raguseala tot imi face
... Lui Vlad i-a dat tat-su acu' 2 saptamani...
... si nu a avut nimicutza
Nici eu nu dau iaurtul direct din frigi, dar in general mancarea o mananca la temp camerei... exceptie supa/ciorba![]()

de Vlad -
11.11.2009 si Andi -
5 ani.
POZE NOI si POVESTEA LUI VLAD
AM PRODUSE LA BAZAR !
gabitza35 spune:
Nu vreau sda intru in vreo polemica in acest moment,nu am nici timpul si nici dispozitia,dar,Adriana, doar ca fapt divers, rosul in gat, raceala,etc nu are absolut nicio legatura cu alimentele reci. Rosul in gat e o inflamatie a amigdalelor care e cauzata de virusi ori bacterii , nu de alimente reci.Virusii care cauzeaza raceala si gripa se transmit prin contact si prin aer datorita tusei si stranutului. A sta ud sau in frig,a consuma alimentereci (doar reci nu foarte reci) nu duce la raceala sau gripa. De multe ori, frisoanele sunt primul semn ca organismul a contactat raceala sau gripa. De aici ideea gresita: "mi-a fost frig si am racit".
.... cum bine spuneai,fiecare face cum crede,dar o superprotectie nu e tocmai lucrul de care au nevoie copiii nostri...in curand vor ajunge in colectivitate mare parte din ei,si atunci....
mami
de gemenasi

poze
A_driana spune:
eu in mod cert nu vreau sa creez polemici....o fi drept ce spui tu, nu contest...dar in cazul meu, baut ceva rece sau stat in frig intotdeauna se lasa cu raceala (o fi vreo idee preconceputa sau nu, habar n-am)...
si faptul ca tin iaurtul la ,dezmortit' si ca nu i-l dau direct din frigi, scuza-ma, dar chiar nu mi se pare superprotectie....
mai spun odata (si sincer fara rautate sau ceva interpretari) fiecare face cum crede ca-i mai bine pt copilul ei...
eu imi spun doar parerea....eu asa fac, o fi bine, n-o fi bine, nu stiu....stiu doar ca pana la varsta asta la copil i-a mers f bine asa cum am facut...
busymummy spune:
Doamnelor... fiecare copil/mamica/individ e diferit... hai sa share experientele fara sa judecam ce e bine si ce nu... Ca mama de 2 copii va spun ca ce e bine pentru unul nu e si pentru celalalt si nu ii poti creste la fel, chiar daca sunt frati
Adriana, Gabitza
NU 
de Vlad -
11.11.2009 si Andi -
5 ani.
AM PRODUSE LA BAZAR !
busymummy spune:
Si inca ceva: Adriana si eu daca beau de la frigider racesc instant! Dar e din cauza ca am imunitatea mai scazuta si sunt fumatoare (mai bine zis am fost pana acum o luna si 1/2
) si mucoasa gatului e mai sensibila... Cat am fost gravi cu Andi am mancat tone de inghetata
... fara sa racesc deloc (nu am fumat
)
de Vlad -
11.11.2009 si Andi -
5 ani.
AM PRODUSE LA BAZAR !
magdaz_ina spune:
Nici eu nu am curaj sa dau copiilor alimente de la frigider (aduc si iaurturile la temperatura camerei daca mi se par prea reci), asta din cauza ca eu nu pot bea ceva rece fara sa am probleme cu gatul (chiar si vara beau apa la temperatura camerei). Cu inghetata nu am insa deloc probleme, pot manca chiar daca am deja ceva-cumva in gat. ![]()
Bine, eu ragusesc si daca vorbesc mai mult, ultimul antibiotic l-am luat pe baza de vorbit prea mult. ![]()
Totusi, o mamica care a stat o perioada in Suedia, unde clima este mai rece, mi-a spus ca acolo este obiceiul de a da inghetata in orice anotimp copilului, chiar daca face rosu in gat, primeste inghetata pana devine imun.
E si asta un fel de calire. ![]()
Eu nici acum nu am curaj sa ii dau Iarinei inghetata nedezghetata, am prins frica da cand a avut nevoie de tratament injectabil pentru gatut (chiar daca nu a fost din cauza inghetatei).
Am tot protejat-o si cocolosit-o si asa e, are o imunitate cam scazuta, dar tot pe langa linia asta merg, chiar daca mai fac ceva progrese. ![]()
Edit: nu sunt fumatoare. ![]()
A.M.R. in scadere
A_driana spune:
mummy (succes in continuare in lasarea tigarilor)
asta spun si eu, fiecare copil ii diferit...
gabitza nu vreau sa crezi ca ma
cu tine, ca nici vorba...
My_Lady0091 spune:
Ruxi,d'aia te iubesc eu pe tine!![]()
soooo...parerea mea:
rosu asta in gat...nu se face doar cand ai contactat vreun virus..pampam.dupa capul meu il poti face si cand se creeaza un dezechilibru al florei tractului digestiv,si unele tesuturi se inflameaza in contact cu alimente reci..persoanele mai sensibile o patesc des.eu si fiica-mea ne numaram pe acolo.cu stranuturi si tot tacamul...poate fi confundat usor cu raceala,dupa simptomatica,insa e mai mult un dezechilibru..o alergie trecatoare.
deci..si Gabitza si Adriana au dreptate..dar nu in totalitate..si tu Ruxi..ai sintetizat un pic aspectul
Blackmoon Lady&lipishtocul

| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
busymummy spune:
Ai mare dreptate... conteaza enorm cat de sensibil esti... de ex. Andi a luat Rotavirus in vara
... un scaun moale, o varsatura... gata
... I-a dat si lui Vlady
... am varsat, am avut febra 40 vreo 4 zile si am facut kk apa vreo saptamana... 4 zile am mancat cu seringa
... eu am slabit 7 kg in acele 4 zile
de Vlad -
11.11.2009 si Andi -
5 ani.POZE NOI si POVESTEA LUI VLAD
AM PRODUSE LA BAZAR !