Fulgusorii sarbatoresc Invierea Domnului Iisus {8}
Raspunsuri - Pagina 19
My_Lady0091 spune:
era si o treaba..
nu poti baga o persoana in soc hipotermic in apa fierbinte...si nu poti lasa o persoana care a stat mult timp in soare sa aiba contact corporal direct cu apa rece..ca sunt mari sanse sa decedeze...
noi cand bem apa rece..o bem...asa..pentru gust,pentru iluzie...dar defapt corpul uman face eforturi de fiecare data cand introducem un aliment, la o temperatura vadit diferita, pentru a-l aduce la temperatura corpului,spre a fi procesat si transformat
![]()
Blackmoon Lady&lipishtocul

| Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
allexa06 spune:
Salutare ! Cand sa iau si eu o pauza s-a trezit mogaldeata si...s-a dus pauza mea.Astazi nu stiu ce-am avut ca am fost harnica tare
.Am facut curatenie peste tot( sotul a dat cu aspiratorul
) am facut curatenie si la jucariile copiilorle-am asezat/aruncat dupa caz
.S-au strans f multe, multe erau si stricate asa ca...la gunoi cu ele, acum rasuflu usurata![]()
Si eu ii incalzesc apa pt lapte lui Stefan( el bea un biberon de 240 ml dimineata si seara la fel ), iaurtul il scot din frigider cu cateva ore inainte de masa.Si pt Razvan la fel,nu-i dau direct din frigider, asa este obisnuit si cred ca ar face rosu in gat imediat
http://community.webshots.com/user/allexa06
My_Lady0091 spune:
aaaaaaaa...si ca sa mai refulez aici un of..am tot citit de cand sunt membru al acestui forum..subiecte si subiecte..si am observat ca multe mamici vor sa lase inhibitiile,superstitiile si traditiile generatiei trecute,despre cresterea si educarea copiilor,deoparte.si aplica noile tentinte,bazate pe studii..logica,psihologie,nutitionism..etc.insa uita un lucru:
sufocarea si manipularea oamenilor cu/prin informatii.daca ati sti cata informatie inutila exista si cum ploua cu ea peste tot...omul din ziua de astazi trebuie sa isi caute realitatea sa din multitudinea de realitati "reale" care plutesc in atmosfera.
Mens sana in corpore sano...cea mai mare dorinta si cea mai buna sintagma prin care se realizeaza manipularea omului de astazi.e un lant al viciilor.
asa...pe scurt..pe larg..aruncati dupa mine cu rosii modificate genetic.![]()

" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
magdaz_ina spune:
Lady, poti sa-ti iei matale cate rosii naturale si /sau modificate genetic vrei; eu nu iti dau nici una ! ![]()
Tocmai asta e farmecul informatiei, e de toate soiurile, fiecare si-o selecteaza singurel, dupa preferinte si posibilitati... cu siguranta, ai de unde alege: pentru fiecare informatie exista si o contrainformatie
!
Copiii se cresc, bineinteles, pe baza de bun simt !
A.M.R. in scadere
Laura B spune:
Cu laptele rece, desigur ca fiecare mama isi cunoaste mai bine copilul si face cum crede/simte ca e mai bine pentru el.
Sugestia mea a venit doar pentru ca asa se intampla in familia mea: amandoua fetele mi l-au baut doar direct de la frigider, si asta de cand au trecut pe lapte de vaca. Si iaurtul, tot rece il servesc. Nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea raci sau face rosu in gat (nici nu au facut, probabil am noroc cu ele, amandoua sunt foarte rezistente la raceli), ideea mea initiala a fost sa le dau ceea ce-mi place si mie. Cum eu beau laptele doar rece-rece, iar iaurtul daca se incalzeste putin nu il mai pot manca, mi s-a parut normal sa le ofer si lor la fel. Cat despre inghetata, cea de ciocolata e favorita Dianei; daca insa cand i-o ofer vede ca e putin topita pe margini, mi-o refuza imediat si-mi cere alta care sa fie "rece".
Diana, cand a inceput gradinita, a fost in avantaj ca era obisnuita cu laptele rece pentru ca acolo li se servea doar direct din frigider. Probabil acelasi lucru se va intampla si cu Sophia.
Nu in ultimul rand, nu mi s-a parut ca fac vreo greseala si pentru ca in afara de preferinte si gust- care depind de la persoana la persoana-, undeva in mintea mea e intepenit bine si faptul ca alimentele (inclusiv iaurtul si laptele) care stau la temperatura camerei se strica foarte repede, chiar daca nu se vede imediat. Am auzit de prea multe ori ca bacteriile din alimentele aflate la temperatura camerei se dezvolta foarte rapid -am verificat un site guvernamental acum si acolo se spune ca bacteriile se dubleaza ca numar in numai 20 de minute. Eu ii cred, nu imi inchipui ce motiv ar avea sa dea informatii incorecte. Stiu ca bacteriile exista peste tot in natura, nu ma gandesc sa-mi supra-protejez copiii in speranta ca nu vor intra in contact deloc cu ele. Totusi, pentru ca de indata de numarul de bacterii depaseste un anumit numar ele pot deveni un pericol pentru oricine, copil ori adult, sunt stresata cu orice mancare care sta prea mult la temperatura camerei, ori chiar in frigider/congelator daca temperatura nu e suficient de mica sau daca a stat peste un numar de zile/luni.
Daca puteti nu mi-o luati in nume de rau, nu e in intentia mea sa critic pe cineva ori ce face altcineva. Din pacate ma cam ambalez pe anumite subiecte pentru ca am si eu obsesiile mele, care cu varsta devin tot mai mult idei fixe 
magdaz_ina spune:
Asta cam asa e cu bacteriile din lactate... eu am obsesie de genul asta pentru albusul de ou. ![]()
A.M.R. in scadere
busymummy spune:
Acu' fara nici o legatura cu cald/rece... dar ca sa ma vars si eu pe soacra... Cica eu am eliminat biberonul la Dutzu de 3 luni
... ca sa aflu ca ea il culca la pranz cu bibe in bot
Si azi l-a ascuns
... Am gasit-o epuizata, cu tensiune, obosita la maxim, ca n-a vrut copilu' sa doarma![]()
Sa te tii cand om scoate suzetele... si Pampersul
Apropo... AMR 1 zi pana la prima incercare... de vineri pana duminica stam cu chilotei... Punem Pampers doar la somnic, sa vad cum reactioneaza![]()
de Vlad -
11.11.2009 si Andi -
5 ani.
POZE NOI si POVESTEA LUI VLAD
AM PRODUSE LA BAZAR !
vias spune:
| citat din mesajul lui gabitza35 Camy,dar nu ti se pare "gretos" iaurtul cald? Isi schimba si gustul,si consistenta... parerea mea... ![]() mami de gemenasi ![]() poze |
dar nu-i dau cald...adica nu i-am dat niciodata..doar il aduceam cat de cat la temp camerei...
Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."
My_Lady0091 spune:
...nu va mai cereti scuze...cum spunea si magda..copii cresc/se cresc cu bun simt(nu al comportamentului ci al vietii).
suntem aici sa impartasim informatii,idei,pareri..nu sa facem clasamente..eu una invat mereu de la voi..si ma bucur ca v-am cunoscut.suntem toate personalitati ffff.diferite si iubesc asta,imi place la nebunie...si imi mai place faptul ca nu se sfieste nimeni in a-si da cu parerea..suntem deschise...si nu ne pupacim toata ziua in poponet de amorul artei..si ZEN-ul topicului![]()
pe mine nu ma deranjeaza sa ma contrazica cineva non-stop,atata timp cat exista argumente logice..bazate fie si pe experienta propie siatata timp cat nu exista atacuri la persoana
asa ca..lauriciu si gabitza..ma bucur ca ai vostri copii au organisme puternice
.e un lucru minunat, pe bune..

vias spune:
buna fete dragi la ceas de seara
mama ce-mi place ca am ce citi..si mie mi se pare f util si ok ca suntem atat de diferite, pt ca asa invatam multe...parerea mea...
La Fla de exemplu numai iarna il pot tine cu caciulite in cap si numai de-alea care se leaga, altfel le da jos oricum... in we cand ne-am plimbat la un moment dat prin centru, mai spre seara cand batea vantul el era tot fara caciula si toata lumea se baga in seama sa-mi spuna sa-i pun caciulita in cap...dar el nu sta cu ele....asa ca l-am lasat asa...ma gandeam ca-l paste raceala..da..da...ti-ai gasit...nu are nimic ![]()
Astazi am avut o super zi cu nazdravanul Flavius..a fost absolut minunat, am incercat sa-i acor toata atentia mea, sa il implic in activitatile mele..si chiar a mers (asta pana am deschis calculatorul si am vrut sa citesc cateva mesaje...si cum a simtit ca nu-i mai dau atentie a protestat..dar eu am renuntat imediat la calc, si ne-am reluat jocul )am facut friptura impreuna, el a pus pulpa de pui si pe pereti, pe mobila, a aruncat din carne pe masa, dar a fost ok, era atat de dulce cand incerca sa-si ridice manecile de la bluzita ![]()
, apoi el singur a programat cuptorul, apoi am mers impreuna si am bagat 2 masini de spalat, ne-am jucat iompreuna, am jucat fotbal...e fascinat sa alerge dupa minge 

acum ma duc "catinel" catre 

Va pup, sa aveti o noapte placuta! 
Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

de gemenasi