Clopotei de ianuarie-februarie 2008 *284*
Raspunsuri - Pagina 21
Ioanact spune:
Buna!
La multi ani, tuturor celor care poarta numele Cuvioasei Maicii noastre Sofia!
La multi ani, Sofia Elena (de mami stancutza)! Concediu placut!
La multi ani, Sofia (de mami madalina78)!
NataliaS drum bun! si vacanta placuta! 
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
stancutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ioanact Buna! La multi ani, tuturor celor care poarta numele Cuvioasei Maicii noastre Sofia! ![]() La multi ani, Sofia Elena (de mami stancutza)! Concediu placut! La multi ani, Sofia (de mami madalina78)!NataliaS drum bun! si vacanta placuta! ![]() ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)Blogul fetelor! MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!! ![]() |
Multumim Ioana! Spre rusinea mea, nu stiam de aceasta zi...Sofia are deci 3 zile de nume, in total! Plus Sf Elena, ziua ei de nastere, 1 iunie...cam multe :-)
gattasalvaje spune:
Ola zuzici !
Poftiti la
si la vorba !
Eu sunt singurica in Bucuresti , pentru prima oara tati a plecat singur cu Sara la Campulung ieri si eu am folosit din plin timpul liber pentru sufletelul meu : epilat , manichiura-pedichiura , o tura prin magazinele din Unirea iar azi merg la sala si la piscina. Pica bine o zi de respiro , asa , din cand in cand.
Ema , deci pimesc acte pentru pasaport simplu electronic pentru minori si in Pipera ...super ! Ma gandeam cu groaza ca tb sa merg in Iorga si , in afara faptului ca am de stat la cozi , mai am si probleme cu parcarea in centru.
Pana la urma ati ales ca destinatie de concediu Turcia ?
Nati , felicitari pentru bubulina grasuta si sanatoasa ! Imi plac la nebunie toate numele alese de voi . Am vazut super-oferte last minute pt Turcia , am primit un mail la serviciu ...preturi de 295 EURO la 4* AI cu charter inclus pe Bodrum si Marmaris . Ma uit maine la serviciu si ti-l forward-ez.
Si eu caut o destinatie de concediu , cred ca vom merg in Bulgaria again , Roli ...ceva pt mine la vreo 550 Euro la sf. lui august ? Suntem stransi rau cu bugetul anul asta ...am 5 nunti , plus una la care sunt nasa in septembrie 
Vroiam sa mergem in Obzor la Riu Helios Bay , insa , daca nu prind o oferta super buna la last-minute , cred ca ne vom reorienta , pt ca sare din buget.
Gattasalvaje - mamica
de Sara Eliza
( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTE
Povestea nasterii
Ioanact spune:
Buna!
Multumim pt
gattasalvaje! 
De 2 zile i-am scos pampersul de la somnul de pranz Ioanei ..si surpriza, n-a facut pe ea
, insa azi noapte am lasat-o fara pampers, iar dimineata era uda.
Cand m-am dus la ea, mi-a zis: " a facut pe ea"
.
Oricum daca am hotarat (atat eu cat si ea: 'Ioana e fata mare nu m face la pampers'
) sa nu-i m pun pampers.
Cand ma culc m merg la ea s-o pun pe olita, cand se foieste Justina, ma trezesc si o m pun pe olita, pana nu m face.
Poate pana la 4 ani nu m face pe ea, cum e si denumit topicul (pana la 4 ani cu scutece). ![]()
In schimb Justina si ea se uda, dupa ce termina 2 biberoane cu lichide (unul cu lapte si unul cu apa) tb in max 3-4 h s-o schimb, dar de multe ori doarme ( nu se m trezeste asa des , de 1-2 ori), si nici eu n-o trezesc si o gasesc uda.
Asa ca in fiecare zi spal (inafara zilelor cu sarbatori). Bine ca e vara si se usuca repede.
Cam asta despre noi.
Cum au renuntat clopoteii vostri la pampersul de noapte (cei care-au renuntat)?
Ce ma sfatuiti sa fac, sa continui sa nu-i m pun pampers si in timp nu va m face? sau sa-i pun pampers pana cand vad ca nu m gasesc pampersul ud?
Azi mergem la o aniversare de un an, a unei fetite.
O Duminica placuta tuturor! 
P.S. Nu am cum sa schimb capitolul ca nu am parola.
ALINA
de
Blogul fetelor!
Eliza spune:
Buna zuzici,
.
Nu am mai scris de ceva vreme, vinovaat fiind aglomeratia de la servici. Au fost niste luni arhipline in care abia daca apucam sa stau 30 de min cu Emma. Ajunsese saracuta sa-mi zica "mi-e dor de mami".
Intre timp a mai crescut, canta toata ziua, a inceput sa nu mai mixeze limbile dar deja prefera engleza cand vorbeste, iar de la anu fac spanish la gradinita. Sper sa nu o debusoleze a treia limba. Face numai traznai, are picioarele pline de vanatai si pasiunea ei mai noua e telefonul lui taica-su unde joaca puzzle sau hraneste montruleti cu litere.
Am fost si in vacanta o saptamana in Mexic unde am reusit sa ne mai odihnim, relaxam si sa ne mai si "cunoastem" ca familie avand in vedere haosul din ultimile luni.
Va pup si sa aveti o vara frumoasa!
Eliza 
2-3 ani
1-2 ANI
Povestea nasterii
roli25 spune:
Gatta, ma uit maine si-ti zic ce gasesc convenabil.
Dati-mi si mie o idee de cadou pt educatoarea lui Andrei (cca 50 ani).
Cu educatoarele lui Marc am rezolvat usor cu niste cosmetice ca-s tinerele. Da aici m-am blocat...
Lala_D spune:
Alina noi tocmai ce am renuntat, de o luna la pampers, chiar azi am scris ceva despre asta.Noaptea nu mai face dar ca sa fiu eu sigura i-am luat de la libero pampers tip chilotel super slim ( sunt f subtiri)
Cam asa a decurs operatiunea, in conditiile in care Andrei nu a facut niciodata la olita....nimic.
A trecut direct la baie, pe scaun special,peste wc-ul nostru, acesta :
http://www.carucioare-copii.net/media/catalog/product/cache/1/image/600x600/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/l/i/litaf_olita_786723.jpg
Ce inseamna sa fie copilul pregatit pentru schimbare ![]()
Inseamna ca acelasi copil care in 3 ani de zile nu a facut nici macar un pipi su un kk la olita, in 4 zile sa renunte de tot la scutec, inclusiv pe timpul noptii, fara accidente, fara rugaminti si fara sters dupa el prin casa :)
Stiam ca e posibil, asa a facut si frati-su, totusi la cel mare scutecul nocturn a durat 6 luni, la Andrei totul a fost extrem de brusc.
L-am intrebat daca e dispus sa renunte la scutec, o mai facusem dar raspunsese nu. Acum o luna, raspunsul a fost "DA. SUNT MARE!"
Si intradevar este mare.
S-a dus singur mereu la baie, isi pune scaunul singur pt treaba mare, il da jos, trage apa, pentru pipi se urca pe o treapta.
Totul numai el, fara ajutor, nu a acceptat decat sa il sterg inca eu dar si asa cu mari rugaminti.
Dupa 4 zile fara accidente ziua a inceput si la somnul de noapte sa se tina si la cel de zi astfel incat se trezea cu scutecul chilotel uscat.
El a purtat mereu pampers clasic astfel incat cand i-am luat Libero tip chilotel i-am spus ca acestia sunt chilotei de baieti mari, ce merg la baie si se uda ca orice chilotel normal.
E tare mandru dimineata cand se scoala si chilotelul e uscat :)
A trecut o luna, fara stres, usor si frumos si sunt tare, tare mandra de el.
La Andrei este clar, orice schimbare este posibila DOAR cand vrea EL.
Altfel o transforma intr-o lupta de orgolii.
Daca vrea, totul merge struna!
Ioanact spune:
Lala_d multumesc pt raspuns! 
si Felicitari lui Andrei pt renuntatul la pampers! 
In seara asta nu i-am pus pampers. Initial vroiam sa-i pun ca am fost la o petrecere si a baut multe lichide si este f obosita, dar nu i-am pus ca nu m-a lasat ea. Mi-a zis: "Ioana e fata mare nu m face pipi la pampers, face la olita. Nu pune pampers".
N-am pb cu ea ziua, si ea se duce la baie , se aseaza pe wc, fara reductor (se tine de marginea colacului), se sterge si imbraca singura.
Nici azi n-a facut pipi la pranz, fiind a treia zi.
I-am pus un cearsaf absorbant, dar nu stiu cat sta sub ea, ca nu e f mare.
Voi vedea maine dimineata daca a facut sau nu (mie si mila s-o trezesc).
Daca am inceput sa nu-i m pun si nici ea nu m vrea, continuam asa. Cum a fost si la cel de zi.. a mai facut pe ea pana a renuntat.
ALINA
de
Blogul fetelor!
gattasalvaje spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui roli25 Gatta, ma uit maine si-ti zic ce gasesc convenabil. Dati-mi si mie o idee de cadou pt educatoarea lui Andrei (cca 50 ani). Cu educatoarele lui Marc am rezolvat usor cu niste cosmetice ca-s tinerele. Da aici m-am blocat... Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein) |
Roli , o lenjerie frumoasa de pat pt d-na de 50 ani ...am vazut in Cora modele faine , din bumbac satinat , la preturi bunicele.
Eliza , bine ati revenit ! Sa va fie de bine concediul in Mexic , cred ca a fost superb ! Poze ? Mi-e dor de bulina ta frumoasa ...in vara asta nu veniti in tara ?
Ioana , incearca sa reduci cantitatea de lichide la Ioana cu o ora inainte de somnul de noapte . Obligatoriu o pui pe wc la culcare . Pot sa mai existe accidente in primele saptamani fara pampers insa nu trebuie s-o certi , doar sa-i atragi atentia ca te astepti sa nu se mai intample , ca e fetita mare .Pui sub cearsaf 2 aleze cap la cap ca sa protejezi salteaua si nu e nicio nenorocire daca se va mai intampla sa ude cearsaful.
Ai sa vezi ca , dupa ce va mai uda patul odata -de 2 ori , isi va forma reflexul de trezire la nevoia de a urina. Sara are ora fixa de trezire pt pipi , la 5 AM.
In niciun caz nu mai pune pampers , indiferent de conjunctura. Trebuie sa stie ca gata cu scutecul , fetitele mari nu se mai uda !
Bafta !
Gattasalvaje - mamica
de Sara Eliza
( 22 Decembrie 2007 )Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
POZE RECENTEPovestea nasterii

(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)