Sumetrolim, iarasi suntem raciti!
Raspunsuri - Pagina 9
szivarvany spune:
Zina, ori iti accepti soarta, si anume ca toti, absolut toti copiii dp Terra racesc, mucesc, dau un bronsite, pneumonii, si altele, ori il inchizi in casa.
Acum pe bune.
8 pagini iti scriem acelasi lucru: e NORMAL.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Cristina_C spune:
Zina, eu nu ti-am citit celelalte subiecte, de aceea as vrea sa te intreb cum i s-a pus copilasului diagnosticul de pneumonie? Doar prin ascultat la plamani sau prin radiografie pulmonara?
Cum se simte el acum? Mai are febra?
Zina spune:
Cristina, diagnosticul a fost pus in urma radiografiei pulmonare.
Pneumonia a facut-o acum o luna, cand febra a avut doar o singura noapte. Dupa ce-am intrat pe tratament, nu a mai avut.
S-a simtit foarte bine pana acum vreo 10 zile, cand a racit din nou. Starea generala este buna, fara febra, dar cu muci, tuse si nas infundat.
lulu77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Zina Nu vreau sa creez discutii in contradictoriu, si nici nu vreau sa supar pe cineva cu postarile mele. Dar eu sunt una dintre mamicile mai stresate, mi-ar placea sa fiu mai degajata, sincer. Lulu (si nu numai), te-ntreb, fara niciun gram de rautate sau altceva, daca baietelul tau de 10 zile ar fi incontinuu cu nasul infundat rau, plin de muci si cu o tuse productiva (urata), ce-ai face? Daca vezi ca tratamentul cu sirop, biseptol, aerius, nu da roade? Pe langa asta, l-ai scoate afara? Ca eu de 4 zile il tin in casa... |
Iti raspund f sincer, si pot confirma cei care ma cunosc:
il scot fara cu mucii in nas, mai ales atunci il duc pe malul marii(ca am acest avantaj) are tuse productiva de cand a inceput gradinita, cu ceva pauze, dar tusea exista destul de des, nu a luat antibiotic, si acum are muci si tuse de fix 8 zile,iesei zilnic afara, de doua ori/zi cand este ok afara(aici ma refer ca NU PLOUA SAU E VIJELIE) ii dau doar FLAVUSIN sirop, noaptea ii pun umidificatorul in priza cu esenta de eucalipt, si la inceputul mucilor ii dadeam si Aerius la culcare si tot pe la inceputul mucilor, care de fapt au fost mucozitati in gat Acc 1 plic/2 ori/zi, 3 zile, aspirat nasul des, fructe si legume proaspete multe si cam atat.
Inainte de colectivitate avea maxim 2 viroze/sezon. dar acum este altceva.
dar na', eu sunt asa..o mama mai iresponsabila
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Roxxy80 spune:
Zina, hai sa-ti spun si despre noi. matei a inceput gradi in octombrie anul trecut. Acasa mai am o pitica de 1 an si 7 luni:
DECEMBRIE 2010: Matei bronsita, Maria pneumonie. Tratate ambele cu antibiotic din pacate. Stare perfecta la amandoi timp de o saptamana.
IANUARIE 2011: ambii (bineinteles ca primul fiind Matei): muci, tuse. Pe Matei l-am rezolvat in cateva zile cu Stodal, apa de mare si ser la greu, Coryzalia si oscilo timp de 4 zile. La Maria tusea a tinut vreo 3 saptamani (dupa o sapt si ceva de tratament am renuntat la medicamente si am continuat doar sa-i pun ser in nas noapte si zi).
Si-au revenit cateva zile si am reluat iar cu muci.
MARTIE SI APRILIE 2011: varicela (primul Matei
) si a doua Maria.
PREZENT: Maria - muci si tuse de mai bine de 2 saptamani. primul a venit Matei cu mucusori si putina tuse de la gradi. l-am tratat iar cu oscilo si stodal. Si-a revenit imediat, dar cu Maria inca nu am terminat. I-am dat si ei Stodal o saptamana impreuna cu Eurespal seara. Tusea e productiva acum si eu nu-i mai dau nimic.
cam asta e povestea noastra.
Eu lupt sa nu le dau medicamente pe cat posibil.
Laina spune:
Dragele mele,
haideti sa nu intram in polemici inutile, pentru ca fiecare caz este diferit, fiecare copil are sensibilitatile lui. Unii sunt mai rezistenti, si atunci este normal sa te bazezi doar pe homeopate si pe siropuri naturale/naturiste. Este minunat daca la copiii unora dintre voi merge asa. Insa, din pacate, exista pe lumea asta si copii mai sensibili. Copii la care, daca ii lasi cu febra trei zile, ca sa vezi daca e bacterie sau nu, in a treia zi acel rosu in gat a evoluat deja in bronsita sau pneumonie si, in loc sa rezolvi atunci cu un antibiotic oral, este nevoie de injectabil. Este greu sa dai sfaturi sau recomandari generale.
Este adevarat ca sunt si mame care se panicheaza foarte repede, mai ales cand copilul e mai mic si mai sensibil. Insa sunt si cazuri din astea.
Si noi am incercat homeopatia. A mers prima data, la o viroza simpla, doar cu muci si un piic de rosu in gat, cu febra 38. Atunci, intr-adevar, a scazut febra repede, si in trei zile nu mai avea nimic. Insa a doua oara nu mai scadea febra nici cu homeopate, nici cu antitermice, nici cu nimic, a fost musai nevoie de antibiotic. Da, stiu ca febra e un mijloc de aparare al organismului, insa mi se pare enorm de greu sa las un copil de 3 ani sa lute singur cu febra 39 aproape non-stop, copilul avand un disconfort foarte pronuntat.
Si noi am incercat imuno-stimulatoarele naturale, gen Imunogrip, Imunoroyal. Incepand din toamna. Cura ca la carte. Apa de ploaie.
Clar colectivitatea este de vina, insa este greu ca pana la imunizarea copilului datorata varstei sa nu il ajuti sa elimine toti acesti virusi/bacterii.
Si e normal ca o mama sa se ingrijoreze. RAMONA, am citit mai demult pataniile voastre, semanam destul de mult si ca temperament. Daca ai messenger, da-mi un PM cu ID-ul tau, poate mai vorbim, deja mi-esti draga.
Curaj, fetelor cu copii sensibili, va fi si mai bine!
Mamicilor de copii rezistenti, va doresc sa ramaneti asa si sa fiti cu totii sanatosi tun si in continuare!
Pup.
Bebe Beca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Zina Nu vreau sa creez discutii in contradictoriu, si nici nu vreau sa supar pe cineva cu postarile mele. Dar eu sunt una dintre mamicile mai stresate, mi-ar placea sa fiu mai degajata, sincer. Lulu (si nu numai), te-ntreb, fara niciun gram de rautate sau altceva, daca baietelul tau de 10 zile ar fi incontinuu cu nasul infundat rau, plin de muci si cu o tuse productiva (urata), ce-ai face? Daca vezi ca tratamentul cu sirop, biseptol, aerius, nu da roade? Pe langa asta, l-ai scoate afara? Ca eu de 4 zile il tin in casa... |
Iti spun ce am facut eu cu un BEBELUS de 1 luna si jumatate, care a avut muci muulti, nu putea respira, tot tacamul. Un bebelus care sta la orizontala non stop, deci creste mult riscul de pneumonii si alte suprainfectari ale secretiilor. I-am dat oscillococcinum timp de 3 zile, i-am dat cate 6 picaturi de vitamina C pe zi, i-am facut aerosoli si i-am aspirat nasul de l-am zapacit, i-am pus apa de mare in nas si vreo 2 zile colargol. Atat. A tinut toata treaba asta 14 zile. Si este un bebelus, nu un copil.
Bee spune:
Copilasul meu cel mic e bolnav aproape continuu de pe data de 6 Februarie. Stiu, fiindca am plecat atunci cu toti 3 copiii la munte si cel mic tocmai ne-a bucurat cu raceala. Cat am fost la munte, am iesit zilnic din cabana de 2-3 ori. Acasa, am ignorat total semnele de raceala gen: muci, tuse (productiva/neproductiva). A luat antibiotic la 3 saptamani de la debutul racealii, fiindca aparuse febra. Apoi la scurt timp alt antibiotic pentru o mscatura de capusa. El a continuat sa colecteze diverse tulpini virale de la fratiori mai mari si mai rezistenti. Ultima data cand am ajuns la doctor (la spital, in urgenta), a fost pentru ca in urma ultimei viroze, dupa 3 zile de febra mare (peste 39), febra a scazut si a ramas sub 38 timp de 2 zile, apoi a crescut din nou la 39. SI de data asta antibiotic, dar dupa analize cu leucocitele mari! Si de scos afara, il scot.
Si inca odata, e destul de norma ca dupa 10 zile de tratament starea lui sa nu se imbunatateasca,daca din start starea lui nu a fost una foarte afectata! Si daca, tratamentul primit nu avea cum sa-i imbunatateasca starea! Daca tratezi virozele cu antibiotice, nu rezolvi absolut nimic.
Zina spune:
Bebe Beca, este foarte greu cu un bebelus. Rares al meu pana la varsta de un an nu a avut nimic, nici macar un mucisor.
Astazi l-am scos la plimbare, daca am facut bine, nu stiu, sper ca diseara sa nu-l aud cu nasul mai infundat. I-am mai dat din siropul natural Bronchicum Elixir S si-am plecat la servici. Cand am ajuns acasa l-a apucat din nou tusea, asa de rau se aud secretiile alea...
Bebe Beca spune:
Am uitat sa spun ca pediatrul la care l-am dus ne-a recomandat, profilavtic azitromicina. Pe care am refuzat sa i-o dau, nu inteleg aceasta atitudine a medicilor nici sa ma picuri cu ceara. Copilul este afectat de un virus si ei recomanda antibiotic profilactic, citez "este un bebelus, este prea mic,trebuie sa ii dau antibiotic".
Si apropo de ce se mai spunea pe forum, ca daca este tratament primit de medic, atunci este sfant. Acelasi medic ce ne-a prescris antibioticul, ne-a dat si o reteta pt aerosoli cu ventolin si Acc, substante nepotrivite pt un bebelus atat de mic. Asa ca nu chiar tot ce recomanda unii medici este bun. Si cum nu prea stim ce medic este bun si care nu... este ca un soi de joc de noroc.