Sumetrolim, iarasi suntem raciti!
Raspunsuri - Pagina 8
blackgirl0 spune:
Auzi, Zina, dar de ce nu scrii tu pe site-ul s.f.a.t.u.l.m.e.d.i.c.u.l.u.i.RO toate nelamuririle tale legate de medicamente si de ce te incapatanezi sa scrii in continuare aici??? ![]()
Aici, ai observat perfect, sunt parinti nu medici!
Si de ce nu ai postat in continuarea subiectului legat de racelile de la gradinita de la subtopicul respectiv? Poate pt ca nu este atat de des vizualizat ca acesta? 
Alizee spune:
Zina, prea multe medicamente submineaza dezvoltarea sistemului imunitar.
Daca copilasul are o sensibilitate si raceste usor, incearca medicina alternativa. Homeopatia ar putea fi o solutie.
Pe copilul meu il pusese pe butuci fosta pediatra, dandu-i antibiotice si tot felul de siroape pt niste biete raceli.
De-abia dupa aproape 2 ani, copilul si-a revenit. Bineinteles, am schimbat doctorul si i-am facut si cateva sedinte de bioenergoterapie.
Acum, copilul este f bine : raceste rar, dar a si implinit 7 ani.
Sanatate copilasului. ![]()
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Zina spune:
Allinta, am fost si la homeopat, dar adevarul este ca ne-am tinut de el numai in perioadele bune, cand racea mergeam la pediatra. Am incercat odata totusi, dar "m-a tinut" 2 zile, era cu o viroza de la gradi, prin octombrie trecut, cand nu am vazut nicio ameliorare, ba din contra, am renuntat si am trecut pe alopat.
Stiu ca trebuie sa ai rabdare cu homeopatia...
gogosel spune:
Zina,aiurea total postarile astea in care tot ceri sfatul parintilor in legatura cu administrarea medicamentelor.mai ales ca ,zici tu, ai incredere in noul pediatru,cu experienta de peste 40 de ani in pediatrie.
incercam sa intelegem,pana la urma ,ce vrei?
daca nu ai incredere in tratament,incearca si o alta opinie,bineinteles,tot a unui pediatru cu experienta de peste 40 de ani 
sincer,pe mine nu renumele si anii de practica ma incanta la un medic,in cazul de fata.sunt f multi medici tineri,cu ani putini de practica,ce sunt mult mai bine pregatiti decat cei de pe baricade de pe timpul lu' raposatu' !
tine-te si de homeopatie,incearca si imunizarea prin plante.si ,daca te mai linisteste putin,si baietelul meu merge de putin timp la gradi si raceste si el foarte des.inainte de gradi,in 3 ani si 6 luni,cred ca a facut 2 viroze,nu raceli.dar asa este la intrarea in colectivitate 

oricum,sa auzim de bine!
sanatate!
lulu77 spune:
Zina, eu cred ca tu ai singura raspunsul la problemele copilului, dar refuzi sa accepti.
Este vb de colectivitate, si atat.
Daca copilul inainte de integrarea in colectivitatea era ok(asa cum susti intr-un mesaj anterior), atunci este clar despre ce este vb.
Lasa-i organismului si puterea sa lupte putin cu virusii, nu toti virusii si orice muc/tuse duce la pneumonie.
Lasa-l putin sa se adapteze mediului, nu o faci acum, anul viitor, si peste 2 ani, si peste 3 ani la fel se ve intampla.
Cred ca si pediatra ti-a explicat ca se sta cu febra minim 3 zile, tratnad doar cu antitermice aceasta febra, ca mucii clari, aposi nu sunt un extrem pericol, etc.
Sunt sigura ca si tu stii f bine toate lucrurile astea, dar de frica, de stres, din nu stiu ce alte motive ...indopi(scuza-ma, dar asa am senzatia) copilul cu ENORM DE MULTE medicamente si imediat.
Raceste des tocmai ptr ca organismul lui nu poate/ nu stie/ nu este lasat sa lupte putin.
II schimbi f des tratamentul, ii dai non stop medicamente.....ti-ai pus intrebarea ficatul lui cum este?
Homeopatia nu face minuni in doar doua zile.
Minuni stii ce pot face?
Aerul curat, miscarea in aer(chiar si pe ger), fructele si legumele.
Ti-am mai spus, si eu si restul mamicilor(ca doar mamici iti pot raspunde pe DC in general, nu medici), ASA ESTE IN COLECTIVITATE, din septembrie pana in mai-iunie.Dintotdeauna asa a fost si asa o sa fie mereu.
Sanatate... si sper sa iei decizii bun in ceea ce priveste imunitatea copilului, si sa gandesti si pe termen lung.
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Zina spune:
Nu vreau sa creez discutii in contradictoriu, si nici nu vreau sa supar pe cineva cu postarile mele.
Dar eu sunt una dintre mamicile mai stresate, mi-ar placea sa fiu mai degajata, sincer.
Lulu (si nu numai), te-ntreb, fara niciun gram de rautate sau altceva, daca baietelul tau de 10 zile ar fi incontinuu cu nasul infundat rau, plin de muci si cu o tuse productiva (urata), ce-ai face? Daca vezi ca tratamentul cu sirop, biseptol, aerius, nu da roade? Pe langa asta, l-ai scoate afara? Ca eu de 4 zile il tin in casa...
szivarvany spune:
fi`mea in grupa mijlocie a tusit 3 luni. incontinuu. mucii idem. pe fond alergic. fara febra si alte probleme.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Ramona2006 spune:
Zina draga, hai ca-ti raspund eu la intrebare ptr ca, mai mult sau mai putin, sintem in aceeasi oala, avem copii de aproximativ aceeasi virsta, cu aceleasi sensibilitati...iar eu cind Maya e bolnava, sint bolnava alaturi de ea (de grija si suparare).
Anul scolar trecut a fost pentru noi un cosmar. Maya a inceput gradi la 3 ani si un pic si a fost fff bolnava. Nu vreau sa repet prin cele ce am trecut, daca ai chef si rabdare, poti sa te uiti in blogul meu, acolo ai sa vezi toata istoria de anul trecut. Poti sa compari si pozele - pe la trei anu jumate Maya aveam 16 kg acum, la aproape 5, are 27...In fine, dupa ce a facut toate bolile pamintului am retras-o de la gradi (asta se intimpla, repet, anul scolar trecut)
Ce am facut eu?
In primul rind, ma cunosc, stiu ca sint panicoasa si fricoasa, si pe asta lucrez - cu mine.
Pe Maya am dus-o din August trecut la homeopat si am urmat cu sfintenie sfaturile lui. In paralel, am dus-o si la pediatra, cind a fost cazul. Bineinteles ca s-a mai imbolnavit,a tusit de ne-a innebunit pe toti (si mie mi-a frint inima) a luat si ea si Aerius, si Singulair si aerosoli si antibiotic (cind a fost cazul, pe infectie, verificata cu analiza de singe). Mucii si tusea productiva i-am tratat cu siropuri (la sfatul homeopatului le-am tot schimbat), remedii homeopatice, echinacea si propolis, Mucolit (ajuta f bine la fludificarea secretiilor). Si acum are muci si tuseste putin, dar o las in pace. Merg in continuare pe miere si siropuri si recunosc ca din cind in cind eu ii mai dau si vitamine. Multe lichide, asta e iar important la copii. Fructe si legume proaspete, cit incape. Insa si tot ce mai cere de mincare, primeste...inclusiv ciocolata, daca are chef.
In iulie o inscriu la inot , sper sa o mai intareasca si asta.
Si ma rog mult lui Dumnezeu, si asta ma ajuta, crede-ma.
Te inteleg prin ce treci, iti jur!
Insa gindeste-te ca Rares al tau are nevoie de tine inca multi ani, el are nevoie de o mamica echilibrata si puternica.
Si noi, cu bune si rele, sintem aici sa te sustinem...(chiar daca nu intotdeauna esti de acord cu ce se scrie aici, cred ca esti de acord ca toata lumea are intentii bune).
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
Zina spune:
Mamagiuliei, si Rares a tusit 3 luni incontinuu, si-a sfarsit cu pneumonie. Dupa tratament, culmea, nu a mai tusit deloc, absolut deloc, n-a mai avut muci, nici nas infundat nimic. De cand s-a racit din nou, a inceput la fel: muci, tuse, nas infundat.
Zina spune:
Ramona, si eu vreau sa termin cu medicamentele, crede-ma. Am sa merg la homeopat, dupa acest episod. Te cred ca ai trecut si tu prin clipe foarte grele, ma bucur ca le-ati depasit.
Eu sper sa vina si pentru noi vremuri mult mai bune.