Sumetrolim, iarasi suntem raciti!
Raspunsuri - Pagina 7
diuna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buli wikipedia nu e doctor, nu m-as trata in veci dupa ea, dar, ma rog, ma opresc aici cu polemica. erai asa sigura pe tine, de ziceam ca esti tu doctor ![]() |
Si eu eram sigura ca esti avocata Zinei. Dar mi-a trecut!
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
iulia_b spune:
Antibioticele sunt chimioterapice antibacteriene obtinute natural, iar sulfamidele sunt chimioterapice obtinute prin sinteza. Asta era definitia, aproximativ, din cartile de farmacologie, nu de pe net.Diferenta de nuanta mai mult. Ambele categorii sunt antibacteriene (chiar daca numai bacteriostatice, pt ca si antibioticele sunt in parte bacteriostatice, in fc de conc si germeni. La ambele categorii se capata rezistenta daca sunt utilizate abuziv. Asa ca teorema "sumetrolimul nu este antibiotic" ma amuza, mai ales cand vine din partea unui medic, mai ales ca este utilizat ca un fel de ceai dezinfectant. Actioneaza bacteriostatic, inhiba replicarea microorganismelor, care pot capata rezistenta, este un chimioterapic antibacterian, la fel ca si antibioticele.
diuna spune:
| citat din mesajul lui iulia_b Antibioticele sunt chimioterapice antibacteriene obtinute natural, iar sulfamidele sunt chimioterapice obtinute prin sinteza. Asta era definitia, aproximativ, din cartile de farmacologie, nu de pe net.Diferenta de nuanta mai mult. Ambele categorii sunt antibacteriene (chiar daca numai bacteriostatice, pt ca si antibioticele sunt in parte bacteriostatice, in fc de conc si germeni. La ambele categorii se capata rezistenta daca sunt utilizate abuziv. Asa ca teorema "sumetrolimul nu este antibiotic" ma amuza, mai ales cand vine din partea unui medic, mai ales ca este utilizat ca un fel de ceai dezinfectant. Actioneaza bacteriostatic, inhiba replicarea microorganismelor, care pot capata rezistenta, este un chimioterapic antibacterian, la fel ca si antibioticele. |

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
glimmer spune:
Salutare! 
Pe unde vad topicuri legate de copilasi bolnaviori, nu pot sa ma abtin sa nu va sfatuiesc sa mergeti cu copilul la un homeopat "adevarat". Eu am mers cu fetita mea si imi pare rau ca nu am facut-o mai demult.
Va urez multa sanatate!
Zina spune:
Eu inteleg ca un forum este foarte bun in a discuta anumite probleme, dar cateodata se exagereaza, mai ales atunci cand diverse persoane se exprima asupra unor medicamente, dar nu sunt medici!!!
Daca mie asa mi-a spus pediatra ca nu este antibiotic, o fi stiind ea ceva, are o facultate totusi, si zeci de ani de practica in pediatrie. Pe langa persoanele care vin aici cu citate culese de pe google (sa stii ca pe net exista informatii legate de Sumetrolim, unele sustin ca este antibiotic, unele nu).
Iulia_b, este mult prea mult atunci cand spui ca te amuza ce-a spus medicul, dat tu esti unul??? Si mai sustii ca medicii administreaza Sumetrolim-ul ca pe un ceai dezinfectant. Noi cel putin il luam prima data, si merg pe mana pediatrei, stie ea ce stie.
Androix spune:
Hai mai, Zina, ca nu te mai intelege nimeni: daca ai atata incredere in pediatra ta de ce deschizi subiecte saptamanal in care sa ceri sfaturi despre tratamentele pe care ti le da?
| Sumetrolim-ul il ia prima data, este antibiotic? |
| Daca mie asa mi-a spus pediatra ca nu este antibiotic, o fi stiind ea ceva, are o facultate totusi, si zeci de ani de practica in pediatrie. |

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Zina spune:
An droix, tu nu intelegi, pentru ca nu ai citit postarile mele, ci numarul lor. Da, am postat multe subiecte, dar eram la fosta pediatra, acum avem alta.
Si, ce nu intelegi de-ti pui semne de intrebare? Sau esti medic si tu?
Androix spune:
Mai, daca vrei sa citesti numai medici, de ce scrii aici? Ca aici e forum de parinti nu de medici.
Te superi ca vacarul pe sat. Te-am citat in doua mesaje ale tale in care te contrazici.
Ca sa-ti raspund la subiect: in ce te priveste nimic niciodata nu se va schimba. Esti ultra panicoasa si orice ti s-ar scrie si oricine ti-ar scrie, doctor docent sa fie, nu medic!!! tu tot vei gasi un mic rahatel despre care sa te ingrijorezi pana la exasperare.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
Zina spune:
Androix, esti o virtuala la urma urmei, care nu stie situatia noastra, "rahatelul" ala de care vorbesti tu s-a descoperit a fi o pneumonie destul de serioasa. Si pe care fosta pediatra nu a putut-o descoperi in n-spe ascultari la plamani. O mama simte cand ceva nu este bine.
Tie-ti place sa iei "lumea in balon", dar nu-ti raspund provocarii.
Sper sa fi mai "eleganta" alta data.
Noapte buna!