Sumetrolim, iarasi suntem raciti!
Raspunsuri - Pagina 6
Zina spune:
Diuna, dar doamna este pediatra, cum am spus cu o vechime de 40 de ani. Si nu este necitita, am vazut cunostintele ei in produsele noi.
Si da, asa mi-a scris, am citit de mai multe ori: 2.5 ml de 2/zi.
Chiar ea mi-a spus ca daca vad ca starea se inrautateste, daca face febra mai mare de 38.5, atunci sa-i dau in loc de Sumetrolim, Azitromicina, doza unica de 4.5 ml.
Astazi am vazut ca nu a facut febra, asa ca merg in continuare cu Sumetrolim-ul.
Dar am remarcat totusi ceva la el: este un pic rosu in obraji, dar nu are febra. Oare de la ce-o fi? Ceva alergie?
buli spune:
ZIna, poate e prea cald in casa, de aia-i rosu.
chiar esti belea!
mergi pe mana doctorului si incearca sa pastrezi unul singur.
CorinaDani spune:
nu. adica nu cred. mai degraba era de la repriza de plans si de la cea de tuse. n-ai zis tu ca te-a chemat acasa ca ii era dor de tine si s-a pus pe plans cand ai venit, pe urma l-a luat si tusea ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
diuna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buli Diuna, a mai explicat cineva fff frumos si clar: sumetrolin nu e antibiotic! |
N-am pretentia ca stiu sa explic mai bine ca Wikipedia, asa ca o las pe ea:http://en.wikipedia.org/wiki/Sulfamethoxazole. Sulfametoxazolul este una din substantele continute de SumetroliM( si nu degeaba am subliniat m final!)
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
buli spune:
wikipedia nu e doctor, nu m-as trata in veci dupa ea, dar, ma rog, ma opresc aici cu polemica.
erai asa sigura pe tine, de ziceam ca esti tu doctor
Didididi spune:
Ma bag si eu in discutie; sumetrolimul este din gama biseptolului si nu este antibiotic. Asta o stiu din copilarie; pediatra baiatului ne a explicat odata ca este o confuzie creata de multi doctori prin modul de a se exprima, pentru ca si antibioticele ca si sulfamidele au efect asupra bacteriilor, fara sa fie din aceeasi categorie medicala. Antibioticul omoara bacteriile, sulfamida le stopeaza inmultirea.
On topic, am urmarit multe subiecte deschise de Zina. Nu am inteles daca pana la gradi rares statea bine cu sanatatea.
Didi si bb Mihail (22.08.2008)
Zina spune:
Da Corina, o fi fost de la asta, plans si repriza de tuse.
Buli, chiar ca sunt belea...
Didi, pana la gradi baietelul meu facea maxim 2 reprize pe an de viroza, usoara, fara tuse, n-a tusit niciodata pana acum in decembrie trecut.
Acum imi scoate toate oalele din dulap, cica face mancare
. Starea lui generala este buna, sper sa fie inspre bine. A mai tusit de vreo 2 ori, si haraiala aia din piept ma omoara...
buli spune:
atunci cand cu gradina botanica si pneumonia aferenta
am dormit vreo 4-5 nopti in fund in fotoliu cu el in brate. daca il culcam la mai putin de 45 de grade tusea teribil. faceam cu schimbul cu tat-su 3 ore eu, 3 ore el.
iar la pranz dormea in scaunelul de masa.
Zina spune:
Buli, ce sa mai spun...ati trecut si voi prin momente grele.
Este groaznic cand se imbolnavesc copilasii.