Sumetrolim, iarasi suntem raciti!
Raspunsuri - Pagina 12
szivarvany spune:
Eu nu inteleg dc contesti atunci, vesnic, orice medicament prescris de medic.
Eu sunt pro-medicatie. Nu vreau sa astept nici eu belele grave si mereu am fugit la pediatra la primu` semn de o intrebau asistentele pe Giulik daca a stranutat ![]()
Dar nu am contestat medicatia si mereu a fost eficienta.
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Zina spune:
Mamagiuliei, nu o contest, dar fiecare medicament nou prescris copilului, ma cam sperie, fiecare din noi (sau asa cred eu cel putin) citeste la prospect, si vede multe acolo.
Eu cand deschideam un subiect legat de vreun medicament prescris, intrebam daca si alte mamici l-au mai administrat, si de reactiile adverse. Nu altceva.
Ceea ce ma ingrijoreaza un pic, este faptul ca vad multe mamici care nu dau o mare atentie simptomelor copilului, bazandu-se acum (am mai spus) pe teoria "lasa organismul sa lupte", ceea ce la un copilas este destul de greu. Reactiile la ei pot fi mult mai violente, asa cum pe de alta parte o boala poate sa le treaca mai repede decat la un adult. Dar se minimalizeaza totusi unele aspecte.
Eu cred ca majoritatea mamicilor, vorbesc de-o banala raceala, la care copilul lor are un nas infundat, muci, poate si tuse, la care in cateva zile trece cu remedii babesti (si trece de tot), si nu cred ca se refera la virozele respiratorii care netratate corespunzator (si la care acele remedii babesti sunt apa de ploaie) pot da in complicatii.
szivarvany spune:
Eu de ex. n-am tratat babeste niciodata.
Dar mereu siropelele de tuse au fost foarte ok. Dar nu au efect miraculos ca in 2-3 zile sa fie totul ca inainte.
Eu sunt f panicoasa, dar am incredere in pediatra 
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Zina spune:
Analizele lui Rares sunt foarte bune.
Totul este ok.
Inclusiv cele de ficat, in care cineva spunea ca vor fi foarte mari, de la atatea medicamente date copilului.
Ma bucur foarte tare, ramane sa ne facem bine cu secretiile astea si cu nasul infundat.
Androix spune:
Te-ai linistit?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
bird70 spune:
Zina,
chiar nu vreau sa fiu rautacioasa dar cred ca tu ai o problema enorma cu anxietatea. Cum tuseste copilul si are nasul infundat, fara febra, te panichezi si fugi la doctor. Acolo, in stilul romanesc iti da cateva medicamente, posibil ca doctorita iti da medicamente si ca te vede asa panicata. Odata ce ai reteta te panichezi din nou. Deschizi un subiect pe DC sa afli ce reactii adverse au avut alti copii desi ai prospectul in fata. Dupa 2 zile cand vezi ca situatia nu s-a imbunatatit dramatic (si e firesc sa dureze o viroza mai mult) te panichezi din nou si fugi la doctor. Acolo iti da alta reteta, probabil sa scape de tine. Ai o alta reteta si un nou motiv de panica, deschizi un nou subiect sa afli reactiile adverse....
Te-ai gandit sa-ti tratezi anxietatea? Vorbesc foarte serios, trebuie sa fie foarte dificil sa traiesti asa si pentru tine si pentru cei din jur.
Eu sunt de parere ca trebuie sa lasi organismul sa lupte. Da, unul din copiii mei a facut pneumonie de la o viroza netratata, si ce-i cu asta? Se intampla, nu e motiv sa ma panichez si sa dau medicamente pentru un muc. Eu nici macar siropuri de tuse nu le dau, iar antitermice numai daca temperatura depaseste 38,5 si par in discomfort.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Bee spune:
Neverending story.
Zina, o raceala banala, e o forma de viroza! Virozele, de orice fel s-ar trata cu antivirale, daca ar fi cazul! Nu cred ca stii ce-s alea, asa cum nu stii cat de bolnavi au fost copiii mei! Cauta si vezi ce-s alea antivirale si cand anume se administreaza ele. Ca sa intelegi, SIDA e tot o viroza si aia se trateaza si cu antivirale diverse, dupa cum nepotelul meu de 3 luni, care are si alte probleme a facut varicela (o viroza) si i s-a administrat Aciclovir (un antiviral)- pentru ca in cazul lui era nevoie de ceva suplimentar in lupta cu boala.
Bun, antitusivele, secretoliticele, expectorantele, pufurile si alte solutii pentru nebulizator, picaturi in nas sau mai stiu eu ce, nu-s antivirale, nu trateaza viroza, dupa cum nu ar trata nici o infectie bacteriana (care se trateaza cu antibiotice), ci amelioreaza simptomele. Si da, complicatiile unor viroze pot fi severe, cum a fost in cazul vostru pneumonia. Dar trebuie tratate complicatiile! Stiu ca asta nu iti linisteste anxietatea, dar daca e sa faca pneumonie, o face cu toate pufurile si siropurile.
Exista tipuri de virusuri cum e VSR (virusul sinctial respirator), care are un tropism special pentru mucoasa cailor respiratorii inferioare, de aici bronsiolita!Si cati copii fac totusi bronsiolita, desi virusul e unul foarte frecvent? Putini! SI aici intervine factorul genetic, de mediu, etc. Ai mei fac. Si nici macar asta, asa urata cum e ca aparitie si manifestare, nu se trateaza cu antibiotice. POti doar sa usurezi respiratia cu aerosoli cu substante diverse, dar boala trece de la sine, mai devreme sau mai tarziu.
Uff, ca m-am descarcat.
Sanatate.
Roxxy80 spune:
Zina, Maria mea a facut in ianuarie pneumonie dupa o viroza tratata de la primele semne. Serios acum, nu toti mucii si tusea duc la pneumonie. Linisteste-te putin. Tu nu consideri medicamente: pufurile, siropurile? Ba sunt si chiar daca nu sunt la fel de invazive ca antibioticele, tot medicamente sunt.
Ma bucur ca i-au iesit bine analizele baietelului tau.
Zina spune:
Bee, nu este cazul sa fi rautacioasa, eu nu am venit aici sa-mi etalez cunostintele in medicina, si te asigur ca stiu ce-s alea antivirale. M-am cam saturat de persoane ca tine, care iau peste picior pe altcineva, nu ai demonstrat ca esti mai in cunoistinta de cauza decat mine (de exemplu), nu ai facut decat sa aduci o nota de rautate.
Bird, fiecare face cum doreste, daca tu le dai antitermice numai peste temperatura de 38.5, si si atunci numai daca sunt in disconfort, este numai problema ta. Nu insemana ca este si bine ce faci. Nu vreau sa discut pe tema anxietatii pe care ai abordat-o, nici asupra faptului ca ma trimiti sa ma tratez, este un lucru slab ce faci, atata am de spus. A, si daca tu ma percepi ca pe o anxioasa, eu te percep ca pe o persoana nepasatoare (stii la ce ma refer, la fel este greu pentru cei din jurul tu).
Roxy, le consider medicamente, cum spui tu, mai putin invazive.
Multumesc.