Sumetrolim, iarasi suntem raciti!
Raspunsuri - Pagina 11
lulu77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Zina Tusea n-a trecut, mucii n-au trecut. Eu sper sa treaca de la sine. Asta este. Daca n-au trecut cu ce i-a fost recomandat de medic, atunci ce sa mai fac? Doar sa sper. |
Sa accepti ca asa este normal, asa evolueaza orice viroza!
Alina, mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
kariguld spune:
Zina, daca citeai cu atentie fiecare postare...era bine.
recomandarea mea? citeste pe la umanitare, sa vezi acolo cazuri de copii cu adevarat bolnavi, mame care lupta ptr puii lor greu incercati. (asa in paranteza, Leditia, Dodo-pui, micul Alex, micul Andrei care tocmai a fost operat, cazul lui Camy_pus, micuta Bella ce tocamai a plecat la ingeri
) -va rog mamici sa ma iertati ca v-am amintit aici
-
tu te cramponezi de fiecare stranut si muci ale copilului? pai racelile fac parte din dezvoltarea imunitatii copilului, asta cred ca s-a spus de sute de ori
lasa copilul sa lupte cu virusii, ocoleste cat poti medicamantele ca-i distrugi sistemul imunitar. a nu se intelege ca minimalizez raceala!
nu sunt rautacioasa, crede-ma, doar profund afectata de cate citesc pe forum. multa intelepciune iti doresc.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David 
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
lulu77 spune:
kari, 

ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
CorinaDani spune:
off, zina.
neaparat fa-ti timp in perioada imediat urmatoare si du-te cu cel mic intr-o mica vacanta, undeva pe meleaguri straine, unde acum este vreme buna. nu neaparat de plaja, ci cat sa nu fie frig, sa nu bata vantul, sa fie la malul marii/oceanului(ptr aerosoli).
sau, daca ti se pare prea complicat/scump, macar intr-o statiune balneo-climaterica de la noi, cu climat bland si aer curat, potrivita pentru afectiuni respiratorii. sunt atatea oferte acum pentru statiunile balneo, te mai relaxezi si tu, iti faci cateva proceduri (masaj, imapchetari cu namol sau ce ai tu nevoie, etc.), evident ar fi bine sa mearga si sotul tau, sau bona/bunica, sa ai un ajutor.
iesind din mediul de acasa, din poluarea orasului, din stresul de zi cu zi, vei vedea ca starea de sanatate a lui Rares se va imbunatati semnificativ.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
lulu77 spune:
Zina, sustin ce zice Corina, dar adaug si crede-ma fara nici o doza de rautate, jur, RELAXEAZA-TE TU in primul rand, citeste cu atentie si mintea limpede tot ce poti si gasesti despre intrarea copiilor in colectivitate, despre imunitate, despre....etc.,etc. si gandeste "la rece" ptr viitor, ptr urmatorul sezon de viroze.
Ii distrugi efectiv tot sistemul imunitar.
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Zina spune:
Am fost la pediatra, deoarece vin sarbatorile si pana saptamana viitoare pe miercuri nu mai gasetsi pe nimeni. L-a ascultat la plamani, a spus ca acolo nu are nimic, dar ca este plin de secretii. Mi-a dat sa-i dau Baraka, un produs natural, din chimen, si 3 zile pufuri cu Flixotide, si la fel aerosoli cu Ventolin.
Eu stiu ca voi sunteti bine intentionate, dar nu toti copiii sunt la fel, unii reactioneaza intr-un fel, altii altfel. La unii aceste secretii poate trec asa de la sine, la unii merg cu complicatii.
Nu am cum sa las copilul asa, respiratia lui este una incarcata, si sa nu credeti ca am indopat copilul mereu cu medicamente. Mai mult a luat pufuri, aerosoli, sirop (care si acesta nu am abuzat de el). Si toate astea numai de anul acesta. Pana in martie nu a luat nimic.
Nu putem spune ca-i distrug sistemul imunitar. Trebuie sa inchei, am ceva treaba.
Bee spune:
Zina, cu riscul de a scrie in neant, cum se pare ca scrie multa lume pe topicul tau, ca tu continui sa o tii pe a ta, hai sa mai incerc.
Cand e vorba de o viroza, tratamentul e de cele mai multe ori simptomatic: face febra, i se da un antitermic, are nasul infundat, da-i cu spraiuri, picaturi sa-l desfunde si sa-i curga sa poti sa-l stergi sau sa-l aspiri; tuseste sec, i se da de tuse seaca, incarcat, altceva (aici cu tusea e cel mai distractiv, ca unii doctori recomanda antitusivele la un loc cu expectorantele) si tot asa. Toate astea nu trateaza boala in sine (viroza). Viroza trece ea singura, de la sine, desi noi avem impresia ca tratam ceva! Nu cred ca ai dat copilului antivirale, fiindca nu era cazul. Deci, e normal ca dupa 2 saptamani sa aiba secretii si sa tuseasca, asa o scrie in codul virusului pe care l-a achizitionat: "muci si tuse 2-3 saptamani".
Inca o data, de acord cu tine ca unii-s mai sensibili, dar e si treaba si grija ta sa-l intaresti, iar cand vine vorba de imunitate, cea mai eficienta forma de imunizare e prin contactul repetat cu diversele tulpini virale. Cu alte cuvinte, in timp va fi mai bine! Eu o vad pe pielea noastra: acelasi virus luat de cei 3 pitici(cel mai urat pe sezonul asta), fata a scapat in viteza (3 zile febra, 10 zile muci si tuse), iar baietii au bolit mai bine de 2 saptamani si au ajuns la antibiotic pe motiv de febra recurenta si otita. Aaaa si dupa o saptamana de antibiotic tot nu-s bine, tusesc si le curge nasul.
Si nu e vina nimanui ca nu trece cat de repede vrei tu. Sanatate.
lulu77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Zina Mai mult a luat pufuri, aerosoli, sirop (care si acesta nu am abuzat de el). Si toate astea numai de anul acesta. Pana in martie nu a luat nimic. Nu putem spune ca-i distrug sistemul imunitar. Trebuie sa inchei, am ceva treaba. |
tot medicamente sunt.nu iti trebuie ani de zile sa ii distrugi sistemul imunitar, este de ajuns si un sezon.
Sanatate!
ce mai fac eu
Bibi
David
Bogdan
Mihaita
Ionut
Zina spune:
Ok, de-acord cu ce scrieti, dar eu vad ca este o tendinta de-a nu mai da nimic, lasand corpul sa lupte. Atunci, va rog, spuneti-mi de ce dupa 3 luni de tuse, copilul a dat in pneumonie? Si atunci nu i-am dat nimic, doar Singulair, o luna de zile. Si atunci tusea era una productiva, se auzeau secretiile, care pana la urma au ajuns la plamani. Poate voi sunteti mai norocoase ca la putiutii vostrii, o simpla raceala nu s-a transformat in altceva, daca aveati experienta mea, poate nu vorbeati atat de usor. Si faptul ca l-am tratat cu medicamente era absolut normal in cazul lui, Si acum dupa o luna si jumatate de la pneumonie, sa aiba o noua viroza, cu alte super secretii (este plin de ele, asa s-a exprimat si medicul), care pot cobori din nou la plamani daca nu i se administreaza ce-a recomandat pediatra.
Lulu, aici te contrazic, organismul uman are capacitatea extraordinara de-a se reface, si nu poti spune ca dupa un sezon sistemul imunitar este distrus, doar ca s-au administrat retetele pediatrului. Gresit, sunt oameni care au luat la viata lor multe medicamente si sunt ok. Sunt oameni care nu au luat deloc, dar cand isi fac analizele sunt praf.
Atunci ar trebui sa nu mai mergem deloc la medic, sa stam acasa si sa steptam sa le treaca virozele copiilor, carora le trece bine, carora nu le trece si ajung in stare grava, iarasi bine, nu?
Deoarece am descris cu lux de amanunte retetele (2 la numar) ale baietelului meu, s-a tras concluzia ca-l indop cu medicamente. Poate daca ati descrie ce le-ati dat si voi propriilor copii, de-a lungul timpului, atunci am vedea care este situatia exacta.
Sa ne rezumam doar la miere, ceaiuri, apa de mare in nas, scos afara pe orice timp, in orice situatie, si cam atat.
Se face o grava confuzie, aceea de-a dopa un copil cu medicamente si aceea de-ai administra atunci cand este necesar ce-a recomandat medicul.
Din cate am descris aici, din cate am scris aici, trebuia sa vedeti ca nici eu nu sunt adepta medicamentelor, dar atunci cand este cazul nu mai stau la discutie. Uite, la Rares, acesti simplii muci, pe care-i toti descrieti, aceasta tuse productiva, care vi se pare normala, poate sa-i dauneze rau, eu nu pot sta linistita doar pe teoria ca o viroza presupune muci, tuse, care dureaza 2 saptamani. Eu stiu ca dupa aceasta perioada, daca simptomele persista, inseamna ca s-a ajuns la complicatii.
Va doresc sanatate, PASTE FERICIT!
Zina spune:
Bee, o viroza poate sa nu treaca de la sine, poate duce la multe complicatii, mai ales la copii.