Prietene la bine si la greu - 115
Raspunsuri - Pagina 19
many_bani spune:
Lumi_C nu suntem inalti, eu am 164-165 cm iar sotul 177cm, dar Vlad s-a nascut lungut si s-a tot lungit
Ancutzule foarte frumos orasul vostru, imi place tare mult
Lumi_R pe unde esti?
mami de Vlad (29.10.2009) si 9+
Multumesc Doamne!
magdaz_ina spune:
Dana.n si noi spalam separat hainutele copiilor, asa m-am obisnuit, desi Iarina are 5 ani. La inceput spalam separat si lucrurile Iarinei de cele ale lui Rares, acum doar ale copiilor separat de ale noastre. Ocazional, cand am ceva de spalat urgent (de exemplu blugii Iarinei) mai spal un articol-doua din ale copiilor cu ale noastre (dar, vorba Tinei, nu amestecate cu lenjeria intima).
Oricum umplu o masina de spalat doar cu lucrurile lor, asa ca nu mi se pare greu sa le spal separat. Nu folosesc un detergent special, iar de clatit de doua ori m-am molipsit in asa fel incat si pe ale noastre le clatesc de doua ori.
Magda, mami de Rares si Iarina
_Living on the edge
miany75 spune:
buna ziua si de la cluj!!!
se vede ca e vreme urata ca s-au umplut ceva pagini ,ma duc sa ctesc din urma si revin...
zicea cineva ca nu poate sta la calculator de pitic : la fel e si la noi..de aceea intru doar cand isi face somnicul...
monis5 spune:
mooooama cat ati scris!
am ramas in urma, de mult nu mi s-a mai intamplat.
Cred ca 4 lucruri am sa spun, sper sa mi le amintesc pe toate
1. sa ma laud cu poze din we si cu www.youtube.com/watch?v=H2LjwAoSFhw" target="_blank">filmuletul montat - neaparat cu sonor (e cam lung... pt cine nu are rabdare, pe la min 8 e faza in care ne-am aruncat in apa de pe stanci ).
A fost senzational in excursie si ne-am intors tristi, gandindu-ne cat de putine lucruri misto facem de fapt in viata....
2. am facut pasaport copilului azi.
Pasaportul temporar de 1 an costa 216 lei versus 276 lei cel pentru 3 ani, deci primul nu renteaza. Am platit la CEC taxele si am fost in Pipera cu chitantele, certif de nastere si buletinele noastre, am pozat copilul si am plecat, totul durand fix 4 minute. Merg sa ridic pasaportul peste 10 zile.
3. despre alaptat / intarcat nu prea am chef sa vorbesc si nu pt ca am vreo depresie sau ceva, insa nu prea stiu ce sa spun. E o experienta atat de personala incat nu cred ca foloseste cuiva ce am facut noi...
Am deschis aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=162492 subiect acum cateva zile si, desi am primit raspunsuri foarte faine, dupa cum se vede, mie personal nu mi-a folosit nimic... Insa cine vrea, poate continua subiectul, ca pe cineva clar ajuta informatiile de acolo...
Iulian a supt ultima oara pe 1 aprilie la 5 dimineata, la 8 a primit cum primea deja de mult, un paharel cu lapte de vaca, la pranz l-a culcat mama, seara taica-su si n-a comentat nimic. S-a trezit la 1 si a chitait putin, apoi la 5 cand a chitait ceva mai tare, l-am plimbat in brate si a adormit la loc. SI uite-asa se incheie si acest capitol din viata noastra .
Acum are nopti in care doarme legat cate 6-7 ore si nopti in care se trezeste la fel ca inainte, adica de 3 ori. Deosebirea este ca acum nu mai adoarme ca atunci cand era alaptat, adica in 3 minute, ci in 30 de min sau chiar 1 ora, 1 ora si.... . Nu plange, dar se foieste ingrozitor de mult timp si cand crezi ca a adormit, de intoarce pe partea ailalta si incepe iar foiala .
4. Felicitari Raluci!!!
Bravo si lui tati de Remus ca buna treaba a facut
Si felicitari Licurici pentru caruciorul roz
revin cu temele facute (sper)... sunt putin confuza si agitata ca ma cheama astia la serviciu cat mai repede si tot caut solutii. Stiu ca nu e frumos sa ma plang cand atata lume nu are unde se intoarce, dar na.... era concediul meu care e pe cale sa dispara. Si in plus nu prea am ce face cu Iulianul...
ps. intrebare: ce scutece fac fata peste noapte (8-10 ore) la tona de pipi? ca Iulian de cand bea atata lapte, dimineata ajunge pipi sa iasa din scutec
Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)
angi_san spune:
Buna ziua, fete dragi!
Moaaaaaaaaama, ce de vesti bune!
Felicitari proaspetelor mamici, Dana si Raluci, sa aveti sarcini usoare si sanatoase si la termen si nasteri usoare si fratiori/surioare bune!
Felicitari si pentru Licu, si eu as fi pierdut pariul! In adancul inimii si eu imi mai doresc tot o fetita, ca tare bine e!
Licu, iarta-ma ca ma bag ca musca-n lapte. Nu as fi indraznit sa-ti scriu daca simtomele care le are Amalia n-ar fi coincis f mult cu cele avute de Ana in ianuarie. Pentru linistea voastra eu nu zic neurolog ci zic o urocultura. Cu trimitere e gratis, fara intre 25-35 ron, dar macar scapi de stres. Ana a avut o infectie urinara, coroborata si cu ceva anemie. Tratate, s-a schimbat fata mea total. Papa foarte bine in continuare.
Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)
magdaz_ina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 ps. intrebare: ce scutece fac fata peste noapte (8-10 ore) la tona de pipi? ca Iulian de cand bea atata lapte, dimineata ajunge pipi sa iasa din scutec |
Am avut si eu problema asta la Iarina dar alta idee in afara de o aleza pusa pentru protectia cearceafului/saltelei nu am.
Magda, mami de Rares si Iarina
_Living on the edge
miany75 spune:
Ancutza vizavi de laptic,desi eu am intarcat demult tare ,pot sa iti zic ca si eu am mai avut cate putin laptic inca multa vreme..apoi,a disparut de la sine...; legat de exercitii ptr. spate, te ajuta si niste exercitii simple,combinate cu masaj (si eu am probleme de genul asta,chiar dinainte de sarcina):poti incerca cu o coada de matura ,pe care o tii in maini ,miscari laterale stanga-dreapta,aplecari in fata ,in unghi drept (90 grade);rasuciri; sa incerci sa dormi pe un plan mai drept (la mine salteaua e varza,din motive de gravizenie si ma odihnesc f.prost),elongatii..etc..tu esti si slabuta si poate musculatura spatelui nu e f.bine reprezentata...(pe acelasi considerent mi s-a recomandat si mie inotul si gimnastica medicala )..daca tu crezi,ca poate fi ceva mai complicat fa un consult inainte..sa nu strici mai mult decat e...
draga de ea,cred ca voia in parculet..la fel ,am patit noi ieri (acu ca tot avem parcul sub fereastra)
multumesc tuturor de aprecieri la adresa vorbaretului nostru!!!
Lili sa stii ca am incercat sa il filmez ,mi-a reusit de vreo 2-3 ori faza..de obicei,cum vede camera cum e pe ea...iar,la capitolul tehnologie eu nu prea ma pricep deci nu prea stiu cum sa pun neste dovezi,una peste alta mi-e arhiplin laptopul ,nici poze nu mai pot descarca...mariuca accidentata!!!!
Dana n. eu, hainele puiului, le spal cu ale noastre ,de regula; pun ceva dezinfectant (napisan-se cheama ,mi-a adus cineva din Italia) si clatesc suplimentar... sa treaca repejor starea nasoala ..si cu David ti-a fost asa rau?!
many sigur Vlad va vorbi asa mai repede de 3 ani; si sa stii ca nu uita cuvintele invatate ,pur si simplu le "stocheaza"..ai sa constati chestia asta pe propria piele (asa am crezut si noi,dar ne-am inselat ); imi pare rau ca esti prietena la catarama cu MR.WC...eu am fost o fericita,n-am dat la rate nici macar o data (m-am rezumat la greturi pana in saptamana 7 punct)
cristina din descriere e acelasi model pe care il avem si noi ;intr-adevar ,daca se apleaca ff.tare nu e stabila...la noi,e semn ca trebuie sa il iau jos :lui David ii place f.mult sa mearga pe jos,sa vada tot ce e in jur,sa culeaga toate bazaconiile de pe jos bine ca trecut raceala!!! tu stai in Zalau? am rude pe acolo(de fapt,sotiorul a stat in Zalau) si poate o sa venim in vizita primavara asta..poate ne vedem
Lumi_calin imi pare rau ca va sacaie tusea; subscriu la cele zise de Ancutza
scuze ca m-am intins cat o zi de vara....
gabitza35 spune:
Monis,noi folosim pampers din cel subtire,movaliu...nu a iesit pipi din el,in conditiile in care Dragos bea la ora 9 la culcare 210 ml lp,pe la 2 noaptea 130 ml,la 6 dimi cam 150 ml... il schimb cand se trezeste definitiv (candva la 7,acum,cam de o saptamana,pe la 10 )
Tina,Lili multam de info
De spalat eu le spal hainutele lor separat,cu detergent special
mami de gemenasi
poze
miany75 spune:
ooff,am uitat-o pe Licu,dar uite ca Angi ti-a dat un raspuns poate mai folositor decat mine..mai adaug doar ca , tu stii cel mai bine daca e sau nu nevoie de un consult neurologic...
apropo de consulturi,oare ce face Danut de dymomo? mai stiti ceva de ei?
miany75 spune:
ia uite a aparut si Monis-hoinara superbe pozele...ma cuprinde si pe mine o invidie a la Licu....acu vreo 3-4 ani trebuia sa facem si noi rafting pe Valea Lotrului (daca bine imi amintesc),dar nu s-a putut..din motive de apa putina...in schimb,ne-am dat cu barcile pe Lacu Petrimanu si s-a lasat cu o "bataie" cu vasle,galeti de apa,rasturnari etc... a fost tare fain!!!
ce fain e si filmuletul!!!! si sonorizarea superbaaaa!!!!! ce dor de duca imi vineeee!!!!!
p.s. legat de scutece, noi folosim Libero no.5 si e k ,in conditiile in care David face pipi la greu noaptea ( e greut scutecul dimineata); tocmai ce le-am schimbat ca la no.4 dadea peste "kk" -facea adevarate movile (david nu are decat vreo 10-10,5kg cred)...