Pufi iubiti de ian-feb 2010 (12)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

tocmai am venit de la control fiica mea are 7700(eu speram la un 8 kg macar),a luat in greutate in 2 luni 300 gr(probabil ca mai mult dar cand a avut viruselul la stomac sigur a slabit)....conform graficelor cica se dezvolta bine eu nu mai zic nimic....

Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
"Mamele au o varsta unica;nu exista mame tinere,mame batrane,mame frumoase sau urate:exista doar mame."

Simpli pot sa spun ca inteleg perfect ce simti. Si eu am avut aceeasi problema cu Mara. Acum are 3 ani si aproape 12 kg (iar David cred ca are 11). E slabuta rau, intotdeauna a fost mai mica decat alti copii de varsta ei, dar imi aduc perfect aminte ca si eu am fost exact la fel. Asta e felul ei. Acum, de ceva timp mananca mai bine. Asta ma si intereseaza pana la urma. Sa o vad eu ca mananca.
Acum daca a avut si probleme cu stomacelul, normal ca poate nu a mai luat la fel in greutate. E sanatoasa, are 300g in plus... e bine.

Povestea lui David

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Si eu il mai "pedepsesc" punand-ul in patut ,dar pe de alta parte ma gandesc sa nu stiu cat de bine e. Daca va considera patutul un loc de pedeapsa si nu o sa mai doarma in el?

Da, ai dreptate tu..poate sa creada si asta...
Normal, din cate stiu eu, copiii in tantrum-uri (spume) se trateaza cu time-out, cate un minut pentru fiecare an de viata. Adica...are un an..un minut de pauza, undeva...colt, covoras...patutz..
Noi avem scutire la problema cu locul de pedeapsa-patutz...ea nu adoarme singura in patutz never, si apoi...nici nu merge singura, nu e stabila, asa ca n-o pot izola in alta parte, deocamdata...

Sorina, mami de Diana si Iris

Aaa, da. Clar nici eu nu il pot izola in alta parte. Ce colt, covoras ...nu intelege si nici nu ma baga in seama.

Povestea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Nu abuzez de patutz..Nu pot s-o aud ca plange, cred ca am facut eu fobie, de plansul ei....
Darrrr... daca epuizez resursele, dupa vreo 2-3 ore de maraiala, urlaturi, apa, papa, brate, suzeta, gel de gingii, nani, joaca, cu tv, fara tv, ...si nu imi dau seama ce are...ii mai dau (si imi mai dau si mie) cate 1 min. de time out, daca nu e nimeni prezent, sa o pasez putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:

Nu abuzez de patutz..Nu pot s-o aud ca plange, cred ca am facut eu fobie, de plansul ei....
Darrrr... daca epuizez resursele, dupa vreo 2-3 ore de maraiala, urlaturi, apa, papa, brate, suzeta, gel de gingii, nani, joaca, cu tv, fara tv, ...si nu imi dau seama ce are...ii mai dau (si imi mai dau si mie) cate 1 min. de time out, daca nu e nimeni prezent, sa o pasez putin...

spun si eu ce mi s-a spus si mie astazi(cand m-a vazut asa cu lacrimi in ochi) "ca sa poti avea grija cum trebuie de un copil trebuie sa ai grija in primul rand de tine" nu va ganditi la igiena(ca nu-i cazul) se referea sufleteste,moral,mancare;imi spunea ca atunci cand te simti obosita,mai bine stai cateva minute singura decat sa ii transmiti starea copilului...

Motto-ul de azi:
"Mamele au o varsta unica;nu exista mame tinere,mame batrane,mame frumoase sau urate:exista doar mame."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

tocmai am venit de la control fiica mea are 7700(eu speram la un 8 kg macar),a luat in greutate in 2 luni 300 gr(probabil ca mai mult dar cand a avut viruselul la stomac sigur a slabit)....conform graficelor cica se dezvolta bine eu nu mai zic nimic....

Motto-ul de azi:

Simpli pot sa spun ca inteleg perfect ce simti. Si eu am avut aceeasi problema cu Mara. Acum are 3 ani si aproape 12 kg (iar David cred ca are 11). E slabuta rau, intotdeauna a fost mai mica decat alti copii de varsta ei, dar imi aduc perfect aminte ca si eu am fost exact la fel. Asta e felul ei. Acum, de ceva timp mananca mai bine. Asta ma si intereseaza pana la urma. Sa o vad eu ca mananca.
Acum daca a avut si probleme cu stomacelul, normal ca poate nu a mai luat la fel in greutate. E sanatoasa, are 300g in plus... e bine.

Povestea lui David

multumesc pt gandurieu ma bucur ca ia in greutate,ca e un copil activ si ma bucur enorm ca am copil,un copil de care sa am grija si pe care il iubesc....dar am momente cand "pic" moral,dar imi revin repede

Motto-ul de azi:

Mergi la inceput

Citat:

Si eu fac la fel...si de multe ori realizez ca de asta si are nevoie... de o pauza, sa-si mai odihneasca si el piciorusele, ca toata ziua tropaie cu ele prin casa. Sta si cate o jumatate de ora cu suzeta in gura si cu jucariile lui.

Povestea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui gratiana77

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

realizez ca io s total pe langa cu vaccinurile... noi am facut doar schema obligatorie, nu m-am complicat cu altele si am inteles ca ultimul a fost cel de la 1 an... urmatorul e la 4 ani, NU? voi despre ce vaccinuri vorbiti???

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Si priorixul e in schema obligatorie de vaccinuri si se face intre 13-15 luni. E vacc. pentru rubeola, oreion si rujeola.

de buburuza Amaris-Stefania (26.01.2010)

si e gratuit? ar trebui sa ne programam pt vaccin? ca mie nimeni nu mi-a zis de priorix... am facut 2 alea cu pertusis-ul si cu tetanosul, antihepatic, antipolio si probabil ala pt rubeola, oreion si rujeola, toate odata? Sau nu? Au fost 2 intepaturi...

--------------------------------------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

voi va plangeti de kilograme putine, mie imi dati voie sa ma "plang" de kilograme multe? 15 mai exact imbracat pe cantarul meu... net o fi vreo 14... vreo 83 cm... (azi l-am masurat)... nu are burtica, nu-i atarna nimic, are picioare chiar suple, nu stiu de unde atatia kile! Mai stiam ca greutatea mai e si in functie de densitatea osoasa...

simply, daca e sanatoasa, nu ai motive decat sa te bucuri, la maturitate nu va avea risc de supraponderabilitate...

cu palmuitul, muscatul, tzipatul... nu ne loveste, dar ma trage de par si o face cu o atat de mare satisfactie! Si ca sa-mi dea drumul, il trag si eu de kika (ca o are mare si onduloasa, ma dau in vant dupa parul lui)... nu musca deloc, de tzipat, ca toti copiii, niciodata afara, afara e mormoloc, sta cuminte in carut, priveste peisajul si nici macar nu intoarce capul cand il strig (usor autist)... in schimb nu pot sa-i impun directia, decat luandu-l pe sus, nu functioneaza cu "hai pe aici" si "si acum hai spre casa", daca i s-a pus pata pe iesire de pe alee spre strada spre masini, doar in directia aia o tzine!

cu pedeapsa... inca nu i-am aplicat nicio masura coercitiva...nici jucarii, nici apostrofat, nici rushinat... ii explic doar si atat. Si nu tin minte sa fi facut vreo boacana de care sa nu fiu eu responsabila (ca nu l-am supravegheat de ex. pe moment).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Simply
Ma gandeam ca poate e mai slabuta pt ca asa sunteti si voi. Din poze si mie imi pare un copil normal, nu pare deloc mai slabuta ca altii. Acum ca ainceput sa manance poate o sa se mai indolofaneasca.

Ruxita i-ai facut si priorixul lui Kay, stiu ca ai zis cand ati fost la vaccin ca ati facut 2. Priorixul este cel pt rubeola, oreion si rujeola.

Pana la urma priorixul este obligatoriu? M-a mustruluit cineva ca de ce i l-am facut, ca nu e obligatoriu.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

Mergi la inceput

Intrebare, in cat timp se blegesc sanii dupa alaptare? Ai mei sunt inca cu volum si semetzi, mai am ce-i drept lapte, dar ma astept la o dezumflare ca la un balon gaurit... mama spune ca dupa ce ne-a alaptat, sanii i-au ramas mari, in tinerete avandu-i foarte mici. Si si-a pastrat sanii mari si acum la 56 de ani. O fi vreun secret nu stiu. Dar am oroare de sani punga (goala).

Mergi la inceput