Dovleceii veseli asteapta primavara impreuna!(23)
Raspunsuri - Pagina 22
kawaichan spune:
Salutare si pupaturi la toata gascaSper ca toata lumea e bine.
Diamar,cum mai e sotul tau?
Noi n-avem olita-n casa,sincera sa fiu nu prea m-am agitat deloc la capitolul asta.Inca nu-mi da impresia ca ar intelege ceva daca ne-am apuca de vreun potty training..Ii cumparasem o olita super bengoasa la vreo 40$ inainte sa plecam in Ca dar evident ca o luasem pt ca imi placea mie,pe J nu l-a interesat nici o clipa asa ca am dat-o unui baietel cu 9 luni mai mare.
Acum vreo luna am inceput sa-l pun pe WC direct pt ca atata s-a mai rugat de mine,deh,ma acompania de fiecare data cand mergeam la baie Asa ca i-am luat un colacel din acela cu manere pt copii si ce fericire mare era pe capul lui cand il lasam si pe el sa faca kya-kya:)),adica sa stea pe colacel si sa se frece de un milion de ori cu hartie igienica la putza pt ca apoi sa traga apa tot de un milion de ori cu o mare satisfactie..in 2 zile mi-a consumat un bax de hartie
De cand am revenit acasa n-am mai practicat dar avem in plan pe viitor.N-a facut decat o data (accidental cred) pipi cand era pe toaleta,in rest-parca mai mult se abtinea,chit ca-l puneam chiar la orele lui de kk,dimineata devreme si-l laudam la fiecare scremut&partz:) Era fericit ca e si el pe WC la fel ca mami,ma imita la perfectie,dar..n-a fost sa fie.
kawaichan spune:
In rest,am trecut la cloth diapering(aproape 100%) tot de vreo luna si-s pur si simplu indragostita de scutecele astea.De data asta le-am nimerit si merita,chiar daca am dat o caruta de bani pe ele..sunt ff soft si de calitate,tot pipi-ul se scurge in padul din interior iar funduletul ii ramane mereu uscat.E exact ca si cu scutecele din hartie insa sunt mult mai comfortabile,normal.
Diana& fetele care mai ziceau ca le vorbesc copilasii in propozitii deja-sunt foarte impresionata cand va aud,adica de fapt sunt pe spate,ca sa fiu sincera:)) Josh inca nu spune decat cuvinte separate,nu leaga propozitii,insa si asa,cand il aud imi sare inima din piept,nu-mi vine sa cred ca e el.Oare ce imi imaginam,ca o sa ramana bebelus forever..?:D
kawaichan spune:
Am uitat sa spun ca intelege ff bine si ro si japoneza,plus ca vad ca daca switch pe engleza intelege cam 70-80%.am vorbit cam amestecat pana aucm si e timpul sa ma decid odata in ce limba vorbesc cu el..stiu,teoria suna bine ins apractica ne cam omoara
Va las,revin mai pe seara sper.
diana_n spune:
Mihaela he,he, ieri am aflat ca al meu stie si ruseste
Deci, ca de obicei erau ai mei afara la joaca in spatele casei impreuna cu ceilalti 6 copii din vecini (de la 3 la 11 ani) .
Tania (rusoaica) vine cu o sticluta cu sapun si-l intreaba "do you want bubbles?" la care
Nicholas fericit "DA!"
Tania uimita "do you speak russian?!?!"
Dupa ce ca-l are pe Peter drept profesor si model de copiat, mai sunt si copiii din vecini care stau numai de coada lui sa-i arate jucarii, sa-l urce dealul.
Luni dimineata avem intalnirea saptamanala cu 5-9 copii (in functie de care-i racit, etc), miercuri intalnire cu Louis si Genevieve, ambii de 2 anisori, normal ca e bine-merci, peste medie.
Cu Peter am fost doar eu sa-i tin companie, ceva copii din cand in cand.
Fix acum 4 ani treceam prin iad cu cel mare, acum nu-mi vine sa cred ca cel mic e bine.
Sa nu crezi ca tot timpul vorbeste cuvinte reale, nici gand. Vorbeste in continuu in baby-talk, dar cand vrea ceva foloseste cuvinte. Cred ca proportia e 90% babbling - 10% vorbit "corect"
La cel mare e invers, 90% vorbit corect, 10% onomatopee in fuctie de-a ce se joaca
A, si apropo de limbi straine, chineza e viitorul, dupa cum stiti. Peter va incepe chineza din clasa a 3-a, asa ca trebuie sa invat si eu cu el.
diana_n spune:
Mi-am amintit o faza de aseara. Incercam sa vedem cat intelege in engleza si-l puneam sa arate lucruri gen "where is the flower? look at the window, etc. Si-l intrebam where is the table?, el arata dezorientat si atunci i-am aratat " this is the table".
El : no, asta-i masa!
kawaichan spune:
Tare faza cu limba rusa
Mai pe bune,a zis 'no,asta-i masa'? Ca mie mi se pare far,far away momentul cand o sa aud si eu asa ceva de la J...sau il subestimez? Sunt foarte,foarte impresionata,Nicholas esti tareL afel m-a impresionat si Carinokul in filmuletul acela
Bineinteles ca si noi facem babytalk,vorbeste intr-una intr-o limba numai de el stiuta,cu gesticulari si mimica-tot tacamul,e absolut delicios.Noi in afara de perioada de gradi nu prea am avut parteneri de joaca asa ca probabil ca si asta conteaza,plus ca noi vorbim 3 limbi acasa si probabil e un pic confuzat.Trebuie neaparat sa ma hotarasc la ce renunt-romana sau engl,ca nu mai pot s-o tin asa..tati vb cu el japoneza insa eu nu pot vorbi 2 limbi amestecat..grea decizie.Trebuie sa caut un pic info despre familii tri,poate ma luminez un pic.
diana_n spune:
jur pe rosu c-a zis "no, asta-i masa".
Louis de care am scris in mesajul precedent nu are 15 cuvinte la 2 ani si aproape 2 luni, dar intelege franceza (mama), germana (tata) si engleza (la day care). Odata nu se dadea plecat de la noi, maica-sa l-a amenintat ca pleaca si a iesit pe usa. I-am zis in franceza : mama a plecat , stii? el: oui, si ce faci acum, ramai la mine? el : oui!
A revenit maica-sa, l-a luat pe sus, iar el urla : Non!
La faza asta Peter s-a apucat de plans ca el n-a inteles ce-am vorbit cu Louis. De fapt plangea de frustrare ca el se da ca stie franceza (zice voila din cand in cand) si a realizat ca de fapt nu stie. Deh, 5 ani...
kawaichan spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana_n jur pe rosu c-a zis "no, asta-i masa". Louis de care am scris in mesajul precedent nu are 15 cuvinte la 2 ani si aproape 2 luni, dar intelege franceza (mama), germana (tata) si engleza (la day care). Odata nu se dadea plecat de la noi, maica-sa l-a amenintat ca pleaca si a iesit pe usa. I-am zis in franceza : mama a plecat , stii? el: oui, si ce faci acum, ramai la mine? el : oui! A revenit maica-sa, l-a luat pe sus, iar el urla : Non! La faza asta Peter s-a apucat de plans ca el n-a inteles ce-am vorbit cu Louis. De fapt plangea de frustrare ca el se da ca stie franceza (zice voila din cand in cand) si a realizat ca de fapt nu stie. Deh, 5 ani... Diana cu Nicholas Tom (3 sep 2009) si Peter (3 oct 2005) |
deci sunteti totali doamne ce scumpi pot fi,e o varsta speciala.eu trebuie sa recunosc ca-mi place mult mai mult decat primul an,mai vreau un bebe dar daca s-ar putea sa-l nasc direct pe la un an jumate asa ar fi perfect pt mine aa si sa aiba toti dintii si maselele iesite of corz..
lutoniana spune:
Buna dimneata,
Te salut Diana, ce tari sunt baietii tai si sunt absolut de acord ca ajuta enorm sa aiba copilasi in preajma.
David zice si el cateva cuvinte in engleza si mai multe in romana dar imi place la nebunie cand vad imbunatatiri pe zi ce trece...si ii spun fascinata lui Adi: ai auzit ce-a zis ? E incredibil de frumos, asa e Miha.
Eu am inca stresul propriei mele greseli ca i-am tot zis mami si acum in oglinda sau in poze cand se vede zice mami
Acum nu-i mai spun decat pe nume si il corectez mereu. Ca sa numai spun ca el striga mami numai cand ma vede ca vin sa-l iau de la gradi in rest nu mi se adreseaza deloc...cum face cu tata si cu Adi
Stiu ca ma va sriga pentru orice nimic si mai stiu ca o sa am timp sa-i raspund dar vroiam sa stie si acum de mama/mami ...ceva acolo.
Sau poate stie dar ma fierbe
Miha, nu se invata engleza in scoala in Japonia? Daca da mie mi se pare foarte usor sa ramai pe romana si japoneza si sa invete engleza la gradi sau la scoala.
Diamar sa stii ca nu ma fac ca ploua cu pozele cu David si am sa fac un album sa vi-l arat ca sa-mi spuneti si voi ca a crescut ..si nu mai e bebelusul cel mic dar din pacate am facut in ultima vreme niste albume cu prieteni, cu flori, cu tot felul de lucruri mai personale si de aceea nu pun link-uri. Am sa adun cateva poze cu Davidelu si am sa vi-l arat
In rest ...un weekend minunat ! LA noi e soare si o buna prietena face azi 1 an, mergem la chef
BA, am totusi www.youtube.com/watch?v=YOgsLz0xTTk" target="_blank">ceva
miha74 spune:
hello, hello!
hei, ce am vazut eu? un baiat frumos care se balacea. De ce zici Luto ca e bebelus, ca eu zic ca este un mic barbat in devenire si ce fericit era el acolo las' ca pastrez eu postul tau sa il arat lui david la 16 ani
stii ca imi place, tu in Anglia cea gri si rece (asa am perceput-o eu de fiecare data cand am mers), pui cupilu la balaceala, si noi inca mai incaltam ghetute
asaaaaa, cat despre strigat/vorbit, stai linistita mami, ca atunci cand o sa inceapa o sa te rogi de el sa taca
Sotz la un moment dat cu Mateo in masina, ma suna...sperand ca daca il va vedea ca vorbeste la telefon mai tace si Matei. si iti reamintesc ca pana la proape trei ani nu zicea 15 cuvinte.
De altfel realizez ce baiat mare am, intrucat aseara am iesit la o mica petercere, si l-am luat si pe Matei (era la ora 20.00) si au mai venit cu copii, si vreau sa va spun ca desi ne propusesm sa stam pana la ora 22.00, am plecat la 23.00 intrucat copiii s-au jucat asa de frumos, si nici nu am stiut de el
diana- pupam ceata lui pitigoi si baieti vorbareti. foarte faine povestirle. mai incanta-ne. si noi sunt inconjurati de prieteni cu copii, asa ca profitam din plin.
kawa- ce poliglot vrei tu sa scoti din micul J.