Sezatoarea canadiana (212)
Raspunsuri - Pagina 12
carmençita spune:
Am vazut si eu pozele de Denisam and family sunteti o familie reusita iar acolo unde ati fost mi se pare super, chiar daca plaja e facuta, e facuta cu cap, asa cu separeuri intre resorturi si apa mica la mal. Tu unde ziceai ca ai pus trei lb, ca nu se vede, arati super, eu zic ca nu e nevoie sa dai nimic jos, sau ai facut pozele in primele zile?
Eu ieri am facut porumb fiert, yamy, o singura doleanta am, de ce e asa dulce? Ca eu pun o tona de sare sa nu mai simt dulceata, insa tot nu are efect. Imi aduc aminte asta vara am fost la o ferma de legume si am vrut sa luam si niste porumb, insista nenea ala ca luati si gustati sa vedeti ce dulde e! Pana i-am zis ca nu imi plac dulci ca nu-i mananc ca desert.
Eu am una bucata de baiat mofturos ca si copiii lui Simi, de mancat mananca super bine, insa numai ce vrea el. Ieri nu-i placea nimic ca am facut saptamana asta de post si aveam sarmale de post, zice ca nu vrea, spanac cu ciuperci, nici asta, varza calita, imi zice cum asa, fara nimic, pana la urma a ales varza calita si tot boboganea ca mananca varza goala cu paine. Eu ii zic pune niste soia in varza, sau in spanac, e ca o carne vegetala, el zice nu si pana la urma nu a mancat decat un pic de varza. Am gasit niste soia prefiarta, niste fulgi asa, o pui in mancare, numai cat se inmoaie si e ca un fel de carne tocata, merge si la spaghete cu sos, la fasole, spanac, sarmale, la mancare cu legume. E super, pe ambalaj scrie Nutrela si are si retete de ex. Parjolute cu legume. Eu n-am facut perjolute ca incerc sa nu fac cu ulei prajit.
In schimb cel mic mananca orice, de la carnita, brocoli, morcovi cruzi pana la fructe, mure, pere, merele sunt favorite dintre fructe.
Voi ce mai faceti de paste? Eu am facut cozonac, mi-au iesit doi, am facut cu reteta lui Ange. Merci Ange, daca citesti, mai vino si tu pe la noi la sezatoare.
Am pus carnea de miel la macerat cu vin rosu, usturoi, ulei si condimemte, am sa fac maine un bors, ca mi-au cerut bors din carne de miel, fac friptura, oua rosii, nu stiu daca sa mai fac o salata boeuf sau o ciorba de burta, dar daca fac de miel nu mai fac si de burta, cu toate ca am asa o presimtire ca nu o sa se manance ciorba de miel. As mai face si niste sarmale, dar mi- e ca le mananc, si sarmalele si salata boeuf imi plac de numa' insa au multe calorii. Si asa o sa manc carne de miel care e grea, poate o sa mai fac ceva legumite pe langa carne si cam atat.
Va doresc si eu sa aveti sarbatori fericite, lumina in suflet si bucate bune pe masa, vin rosu in pahare, bucurie si liniste in casa.
Carmençita
Cristian 4 ani si Alex 14 ani.
cge spune:
Angeee, si noi (mai mult Marius) am facut 2 cozonaci dupa reteta ta.
Au iesit tare buni (2), Victor mananca intruna cozonac.
Carmencita, si eu te inteleg, si eu am o mofturoasa in casa, aseara imi spunea sa ii iau gogosi de la Tim, daca vreau sa nu mai probleme cu ce mananca dimineata.
Ptr Pasti, suntem in mijocul pregatirilor, si acolo stam
Ca eu sunt la job azi, dar le facem noi incet-incet.
Paste Fericit si de la noi !!
lorelaim spune:
Servus fetelor dragi
Nu am mai dat un semn de viata cam de mult ce-i drept... In sfarsit mi-am luat inima in dinti si m-am reintors pe FB... Dar din pacate nu prea voi fii activa nici acolo si nici aici... ca a venit PRIMAVARA si la noi (avem cam intre 0-2 grade dimineata - dar la amiaza ajungem noi, cu chiu cu vai - si la 18-20! asta e temperatura de vara :-)). Brandusele, ghiocei, narcisele si lalelele au inflorit, ingheta amaratele in fiecare noapte si incearca sa se dezghete ziua. Avem si niste albinute subnutrite, amarate si zgribulite... Vai de capul lor cat sunt de amarate... In rest - pe balta de langa casa au venit deja ratele, perechea de gaste canadiene si alte vietati macanitoare si gurese (gramada de pescarusi lacomi si agresivi).
Copila mai are o luna si jumatate de scoala (luna mai + 1/2 din luna iunie). Acum e in vacanta (2 sapt) si respira usurata. D-na de anul acesta a terorizat-o... Nu clicheaza DE LOC intre ele... Gaby nu e un ingeras (asta e ceva deja cunoscut) iar d-na nu are tact si talent pedagogic de fel. Cele doua d-ne de anul trecut o guguleau pe Gaby si obtineau de la ea tot ce doreau (adica sa asculte ce spun ele - bineinteles), d-na de anul acesta "is bossing her around" si Gaby ma intreaba mereu "de ce e asa de grumpy si bossy tot timpul"... desi e tanara, proaspat casatorita, fara copii (nu are parte inca de nopti nedormite, schimbat scutece, etc)... Deci aparent nu ar avea motive... Da' cred ca asa e felul ei... In plus e si urlatoare... Are ea "clientii" ei (noroc ca Gaby nu-i printre ei - ca altminteri saraca copila ar fii inceput deja sa urasca scoala) - pe care-i pandeste cu ochi de vultur... si cand prinde ocazia le mai trage cate o strigare... Ehhh - scapam minteni dara... sa vedem ce ne asteapta la anul...
Va tzuck cu mult drag si va urez sa petreceti Sfintele Sarbatori de Pasti cu pace si mult soare in suflete, cu dragoste si intelegere, impreuna cu cei dragi!
Lorelai
P.S. Promit sa citesc in acest weekend lung si sa ma reintorc...
simi spune:
Denisam multumim de urari!
Alice a avut o zi de nastere superba ieri, m-am minunat ce frumos a fost, la sfirsitul unei saptamini absolut oribile (la vreme ma refer). A trecut, a fost foarte frumos, copiii s-au distrat minunat, au iesit chiar si-n gradina la o partida de cache-cache, ne-a multumim aseara la amindoi, a zis c-a fost cea mai super b-day ever! Asa zice-n fiecare an...
Eu am cazut lata aseara, am fiert numai maruntaiele de drob, azi dimineata vreau sa continui pregatirile, dar sa fug si un pic la gym.
Va pup si va urez Paste fericit tuturor, cu lumina si caldura!
nelia spune:
Va doresc un Paste fericit, cu multa liniste si lumina, in casa, in minte si in suflete!!!
La multi ani, Alice! Sa fii sanatoasa si sa ai o viata frumoasa, plina de iubire si noroc!
Ma duc sa vad pozele lui Denisam.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
laurajr spune:
Va doresc Paste Fericit alaturi de familiile voastre, sanatate, caldura-n suflete, bucate traditionale pe masa si Hristos a-nviat !
lorelaim spune:
ADEVARAT A-NVIAT!
Simi - La Multi Ani cu sanatate si noroc pentru Alice
Maru - felicitari pentru job
Denisa - sa va fie de bine vacanta
Daca doriti - am experimentat o reteta de salam de biscuiti f gustoasa: 600 g biscuiti cu bucatele de cioco (chocolate chips biscuits), 200 (250) ml lapte, 100/200 gr cicolata cu lapte (se poate si neagra), 100/150 gr unt. "Sosul" se prepara primul: incalzesc laptele la foc domol, adaug ciocolata (rupta in bucati in prealabil) si amestec pana se topeste, apoi adaug untul si continui sa amestec usurel pana se topeste si acesta. Cand obtin un amestec omogen iau vasul de pe foc si il las sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp rup biscuiti. Cand "sosul" e recisor il torn usurel peste bsicuitii rupti si amestec in acelasi timp (eu folosesc propria manuta - am incercat cu lingura si nu functio). Dupa ce am inglobat bine sosul in biscu - torn tot amestecul intr-o forma de chec, pun la conge pt 30-45min, apoi o rastorn pe o farfurie/tava si o las acoperita la frigi (pana cand decidem s-o gustam ). Eu folosesc forma de chec din aceea "elastica" - care se ia jos ca o piele