Calendarul gradinarului vesel (18)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Kariris - nu scoate ingrasamintul acum! Probabil trebuia sa-l amesteci cu pamant de flori... Oricum mirosul se va duce in timp, nu-ti fa probleme!
Pai Aura - ai plantat destule!!

Aseara, in drum spre casa m-am oprit din nou la hornbach - mi-am mai luat o clematis, un rododendrom mai maricel - galben (vreau sa-l pun in spate, linga gard, unde e mai mult umbra) si 2 rasaduri de rosii - un soi ciudat care face rosii lunguietze zici ca sunt ardei kapia si un soi "normal" de rosii rotunde. Azi ams a ma opresc din nou ca sa-mi iau si pamant pentru rododendron si ma bate gindul sa mai iau 2-3 rasaduri de rosii (desi mi s-au parut destul de scumpe - 15 lei/buc).
Sper ca simbata sa ma pot ocupa de flori si sa le plantez!
Oare pot planta deja fasolea????

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

leeloo aseara am amestecat stratul de ingrasamant cu pamantul din ghiveci cat am putut fara sa distrug radacinile si se pare ca s-a mai atenuat mirosul. Sper acum sa nu fi facut o prostie. Ma speria cineva ca ar putea sa faca rame pamantul de la ingrasamant. Am citit aseara despre acest ingrasamant organic si e facut din dejectii de pasare, de aceea mai avea si cate un fulg prin el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Gabriela, 15 ron un fir de rasad ma?Adica 150000 vechi?Daca e asa, e enooorm!Ce naiba, e un fir de rosie, indiferent de care e!
Poti sa pui fasolea deja, de la mijlocul lunii e ok si pentru ea si pentru dovlecei si pepeni.

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Da, Valentina 15 lei...e scump intr-adevar, dar am luat un singur fir din fiecare fel - e mare, bun de pus in gradina, doar ca inca nu e posibil...acum vedem cit mai creste ca in gradina merge pus abia peste 3 saptamini...
Bun, deci s-ar putea ca simbata sa pun in gradina si fasolea. Dovlecei si zuchinni am pus rasad, am sa pun in gradina rasadurile tot la inceputul lui mai, nu ma mai complic cu pus de seminte.

Poze
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Canuta, bine ai revenit!
Eu am scapat iar la raftul cu seminte si mi-am mai luat vreo 10 plicuri (si pe cuvant ca nu stiu unde o sa le mai seman)
Cu lalele mele albastre m-am linistit caci scrie pe plic ca se pot planta si in mai inclusiv deci nu e prea tarziu. Le voi pune insa intr-un ghiveci caci sunt prea pretioase(pt mine) sa le las in curte.
Mi-am mai luat o floricica ever green (hebe) un soi care face flori albastre
Va trebui sa ma apuc saptamana viitoare sa repic (sute de plantute). Nu mi-e teama de munca ci nu-mi dau seama unde le voi tine.
WE acesta nu fac nimic pt ca am altele insa de Paste parca vad ca voi culege buruienile care au rasarit prin curte
si atat de aici
pupici

Mergi la inceput

Neata! Au inceput sa infloreasca lalelele si anemonele - sunt o frumusete!
Dovada!

Poze
Gradina mea

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tala
WE acesta nu fac nimic pt ca am altele insa de Paste parca vad ca voi culege buruienile care au rasarit prin curte

Legat de "programarea" pe zile pe care o face Tala, as vrea sa va intreb cum impacati/respectati sarbatorile religioase si lucrul in gradina? Stiti voi, expresia "e pacat sa lucrezi duminica".
Eu, sambata, am lucrat in gradina fiindca duminica erau Floriile, dar de Florii am dat cu aspiratorul si am smuls niste pir dintr-o tufa de crizanteme, ca nu ma rabda inima sa o las asa pentru cine stie cat timp, mai ales ca mi-e clar, saptamana asta nu pot face nimic in gradina!

Gabriela, la tine in gradina e muuult mai cald decat in alte parti. La mine caldarusa e doar o tufa bine dezvoltata, dar nu va inflori prea curand, niciodata nu a inflorit atat de devreme.
Iar trandafirii, cu atata frig inca sunt timizi si au si frunzulite degerate de temp scazute din timpul noptilor!
Lalelele tale sunt in primul an de inflorire?
Anul asta la noi au inflorit numai cateva lalele. Voi le scoteti si replantati in fiecare an? sau la 2-3 ani? ale mele aveau mai mult de 3 ani, nu au mai rezistat, sunt doar niste frunze!

Mergi la inceput

Mada - mai intii multumiri!
Apoi...caldarusele inflorite asa au fost cumparate, saptamina trecuta. Mai aveam o tufa, anul asta va inflori prima oara, dar si aia e plina de boboci, desi e drept ca nu a inflorit inca - cred ca de Paste voi vedea primele flori. Trandafirul inflorit e si ala mai special - l-am luat de la hornbach ca sa-l inlocuiesc pe unul care nu s-a prins si l-am tinut citeva saptamini in casa, timp in care a crescut si a facut si un boboc . Credeam ca dupa ce-l plantez, pe asa frig, o sa-i cada bobocul, dar el s-a tinut tare si in weekend a inflorit - asa ca deja ma declar indragostita de el!
Lalelele - cele mai multe sunt puse in toamna, insa cele galbene de ex, sunt in al doilea an de inflorire. Si eu am avut citiva bulbi - printre care si unii de lalele batute, o frumusete - care nu au mai inflorit anul asta, unele nu au mai iesit deloc, altele au pur si simplu doar frunze, nu stiu care este cauza... Oricum nu planuiesc sa le scot decit atunci cind am sa vad ca s-au inndesit prea mult si nu mai fac flori ca lumea. La lalele insa, auzisem ca bulbul migreaza la adincime in timp si de asta nu mai apar - dar imi amintesc ca bunica mea avea lalele ordinare in curte, nu scotea bulbii niciodata si totusi ii iesieau in fiecare an si infloreau superb!

Citd espre lucrul in weekend...eu cam numai atunci pot sa lucrez ca lumea in gradina asa ca mi-ar fi grea sa stau locului duminica...

Poze
Gradina mea

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

MadalinaM, si eu am aceleasi temeri. Corect ar fi sa nu lucram in zile de mare sarbatoare, cum au fost Floriile. Din pacate sotul meu s-a incapatanat sa puna rasaduri de rosii in gradina, iar dupa-amiaza am avut probleme de sanatate cu baiatul cel mare: a dormit stramb si s-a trezit intepenit la gat, in urlete de durere. Zici ca e paralizat acum, sta cu capul intr-o parte, durerile nu i-au cedat de ieri pana azi. Dr zice ca e blocaj muscular si asta trece destul de greu. Pt mine e o suparare, mai ales ca si cel mic a facut recent enterocolita, deci ambii pui sunt bolnavi acum. O fi pedeapsa de Sus?
Gabriela, nu cred ca e bun linkul, nu pot ajunge la albumul tau.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana eu zic sa nu te mai invinovatesti, sunt chiar sigura ca nu te-a batut DD (eu nu cred intr-un DD care chinuie copii)
Eu am transplantat ieri niste margarete semanate anul trecut si ff dese si n-am mai patit nimic.
Nu cred in asa ceva cu atat mai mult cu cat nu muncesc la camp sa am ce manca ci imi exercit un hobby. Ma relaxez, ma bucur, ma odihnesc activ. De ce m-ar pedepsi DD pt asta? zau asa....
Eu voi avea de repicat sute de plantute (tura de rasaduri pusa in urma cu o luna cred) si cum timp liber voi avea de Paste probabil ca atunci voi efectua operatiunea asta).
Am primit un bonsai ieri si l-am certat tare pe sotul meu ca l-a cumparat , apoi mi-a parut rau si de el si de sot si am zis ca il adopt. Stiam eu ca e pretentios plus ca avea si niste crengute cam amarate. Pana l-a urma am citit mai multe, se pare ca nu-i chiar asa fitos asa ca acum am si bonsai
Am descoperit cu uimire panselute prin curte (din seminte duse de vant anul trecut), nu ma uita care s-a intins si ea, am doua tufe care nu stiu ce sunt dar nici nu ma mir avand in vedere ca am semanat in prostie anul trecut tot ce mi-a cazut in mana.
si atat acum ca trebuie sa fug.

Mergi la inceput