Calendarul gradinarului vesel (18)
Raspunsuri - Pagina 11
VIOIKA76 spune:
Multumesc mult de raspunsul prompt!
Am sa tin cont de sfaturile primite si am sa tot intru pe aici poate invat si eu cate ceva in ale gradinaritului.
Va pup!
leeloo2004 spune:
Am pus poze noi in album de aici incolo, inclusiv cu caldarusele!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Alex@Sara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leeloo2004 Luminita - oare gardul viu de care vorbesti tu e buxus? Nu prea imi dau seama din poza de pe okazii... Daca ai mult de pus poate mai poti negocia, dar cred ca, in cazul cind il vrei deja maricel nu prea gasesti foarte ieftin... Cu pisicile te inteleg - si la mine se intimpla, doar ca isi fac nevoile doar in pamint afinat - pe unde am iarba nu se baga...am vazut in catalogul de la sieberz ca ar avea o planta numita "spaima pisicilor" dar nu stiu cit e de eficienta... De jardiniere - nu prea imi dau seama de care spui tu - oare despre www.dadamart.ro/Ghivece_Gradina/GHIVECI-PERETE--GERLA-DE-30CM_code6414.aspx" target="_blank">asa ceva vorbesti? Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008) Poze Povestea nasterii lui Tudorel Gradina mea Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding John D. Rockefeller, Jr. |
multumesc,de raspunsuri.
gardutul viu,da,cred ca buxus se numeste,as avea nevoie de vreo 200 de bucati,o sa mai caut sa vad daca si pot negocia.Jardinierele,da,stilul acela sunt,am vazut si mai late si nu atat de adanci,in we sper sa fie vreme buna si sa luam la picior orasul si imprejurimile,sa caut,ca mi-e pusa rau pata pe ele.
cat despre pisici....ce naiba sa mai zic,ca zilele trecute s-au ospatat din 2 piepti de pui,dezosati pe care ii uitasem in plasa afara pe masa.Era miorlaita pitica,am pus plasa pe masa de afara sa descui usa si m-am luat cu linistitul fetei,si pe cand am iesit...adio pieptii mei de pui...Si mie ciuda ca si vara nu pot lasa ceva pe masa nici 3 minute ca imediat sunt calare.As incerca chestii dealea cu ultrasunete,dar alea cred ca afecteaza so cateii si nu as vrea ca Boo Boo al nostru sa o ia razna
Spor la treburi ,tututror
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Poftiti la shoping....
lbelciug spune:
Absolut superbe florile tale, Gabriela! Imi place ca le-ai retinut/notat si exact numele speciei, bravo. Teribila de frumoasa e diferenta intre rosul lalelelor si verdele crud al gazonului.
Alex@Sara, tu te plangi de pisici, eu am "treaba" cu iepurii. In lipsa gardului, ne calca noaptea proprietatea si mi-au "aranjat" copaceii. Sper sa mai poata fi salvati caci nu-s rosi f tare, le-am pus un soi de plasa in jur. In rest, am facut brazdele cu canale intre ele in asteptarea rasadurilor - din pacate vremea nu-mi permite sa le pun prea curand, dar ma mananca rau palmele.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
leeloo2004 spune:
Multumesc Liviana! Abia anul asta am notat si numele speciilor (de fapt am pastrat cartoanele de la pachete)...
Eu sa stii ca am plantat afara rasaduri de salata si de ardei gras si gogosar (pe care le-am cumparat de la hornbach) - sunt de aproape o saptamina plantate si sunt ok. As muta afara si rasadurile mele de ardei, insa sunt mult mai mici (cam la jumate) fata de cele cumparate si mi-e ca nu rezista - dar planuiesc sa faca sta in primul weekend din mai, daca vremea imi va permite. Tot atunci scot si rosiile ca vor fi deja maricele si oricum, anul trecut tot asa am procedat.
Sunt cam suparata cu mazarea - mi-au rasarit cred (dar sunt optimista) doar vreo jumatate din bobii plantati - oare de ce??
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Tala spune:
Gabriela, e foarte multa primavara la tine in curte, felicitari!
Cum te descurci cu iarba dintre flori? o tai cu foarfeca?
Acum o intrebare: urmeaza sa primesc maine niste bulbi de lalele albastre (da, stiu , dar ce sa fac boala grea si a aflat toata lumea de ea). O prietena draga mi le-a adus de la Amsterdam si nu stiu daca nu o fi prea tarziu sa le mai plantez acum. Sau poate e mai indicat sa le pun intr-un ghiveci?
Abia astept sa infloreasca
Altfel, mie mi-a inflorit vinca minor, si nu ma uita plantate de anul trecut (intr-adevar sunt invazive dar sunt albastre deci nu ma deranjeaza)
Am primit ieri cateva rasaduri de rosii de la un gradinar (va povesteam eu de el anul trecut) doar ca sunt uuuuriase (plantele au app 50-60cm deja). Le-am pus in mansarda in ladite cu pamant si cred ca trebuie sa incep sa le copilesc (dar habar nu am cum ), plus ca mai am inca o suta ale mele.
Imi ies si mie lalelele (vad ca bobocul de floare e foarte jos, sper sa mai creasca pana infloresc), mi-a inmugurit iasomia (deci s-a prins) si nu mai pot de dragul floricelelor mele
Gabriela, din semintele de clema cleopatrei au iesit doar 4 rasaduri (tot e bine), e cumva perena planta?
pup
leeloo2004 spune:
Tala - eu nu am pus rasaduri de clema cleopatrei, ci am pus pur si simplu semintele pe pamint si au iesit. Nu e perena, insa face asa multe seminte incit este imposibil ca in anul urmator sa nu rasara in acelasi loc...
Vinca e inflorita si la mine (eu am alba) desi a fost invadata de iarba...
Si da, iarba dintre si de pe linga flori, arbusti, o tai cu foarfeca electrica - am una d ela gardena cu 2 lame - una de trimming si una de tuns gardul viu - uite pe www.gardena.com/ro/lawn-care/grass-shears/set-accu-grass-and-shrub-shears-comfortcut/" target="_blank">asa ceva doar ca eu am o generatie mai veche...
Bulbii de lalele, din cite stiu eu, ii poti pastra la frigider pina la toamna, apoi ii plantezi. Asa sigur nu risti sa putrezeasca sau sa ii pierzi - de tinutul la frigider stiu din Olanda, de la o vinzatoare din piata de flori, deci cred ca e ok.
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
valentinag spune:
Fetelor, daca aveti vreuna disponibil vreun pui de smochin, il vreau eu!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
Kariris spune:
Fetelor, am facut o prostie azi: am pus ingrasamant organic la toate plantele mele de apartament (mai ptin la citrice) si... miroase tot livingul a balegar! Cum scap de miros? Daca il acopar cu pamant se mai atenueaza? sau va trebui sa il scot? Va trece in timp mirosul sau nici o sansa? Eu l-am luat de la florarie expres pentru plante de apartament. Ori si-a batut tipa joc de mine ori nu stiu eu cum se pune, cert e ca la mine miroase ca in grajd acum
canuta-om-sucit spune:
Dupa o lunga absenta de pe forum si din gradina va spun bine v-am gasit.
In gradina nu am mai apucat sa plantez nimic, doar ceapa, salata, ridichile, spanacul, usturoiul, mazarea si cartofii, in rest nimic...
Ma duc sa citesc din urma sa vad noutatile gradinilor voastre si revin.