Calendarul gradinarului vesel (18)
Raspunsuri - Pagina 10
olympia spune:
Tala, cu mare drag iti dau. Crini portocalii am disponibili oricand, pana toamna tarziu se pot pune/muta,ca astia-s foarte rezistenti si invazivi. Pot sa-i dau si dalii, nu garantez insa ce culoare vor fi, 90% sanse sa fie rosii, dar s-ar putea sa fie si lila sau roz pal, ca am doar cativa bulbi asa si mereu uit sa-i marchez cand ii scot. Vorbim la telefon sau pe mail sa-mi zici cand ai drum spre munte, ca eu chiar nu stiu cand ajung in Bucuresti. Ar mai fi si varianta sa le ambalez corespunzator si sa te intalnesti cu sotul meu cumva in Bucuresti
gogosel spune:
am pus si eu azi asa : tuie smaragd langa gard,apoi in fata ei trandafiri care cresc max 1 m,iar in fata trandafirilor,langa bordura,alternand,salba moale(sau asa ceva) si barcoace.astea din urma sa acopere solul.vin binisor per ansamblu,dar vor arata si mai bine atunci cand vor inflori si trandafirii.
plus 2 plante de interior carora nu le stiu denumirea populara si niste muscate curgatoare pe o jardiniera facuta din zid,pe o terasa.
am facut treaba!
vreau sa va intreb de rododendron- pot sa il plantez in gradina si sa il las acolo,chiar si la -20 grade?pe net am gasit ca in octombrie ar trebui scos si cultivat in ghiveci. infloreste doar pana in mai-iunie sau pana toamna?
si inca ceva- am un balcon in soare puternic ,toata ziua(are orientare spre sud)si vreau sa il imbrac cu un trandafir catarator.problema este ca nu am unde sa il plantez la sol pt ca am o alee f lata,fapt pt care m-am gandit sa fac un ghiveci din lemn, mare(1 m latime si cam 1.5 m adancime)si sa il pun direct pe balcon.credeti ca ar merge?se va dezv trandafirul?
multumesc!
va imbratisez si sa aveti maini harnice in gradina!
zuzi.simona spune:
buna harnicutele!
gogosel din ce am vazut pe aici nimeni nu muta rododendronul in ghiveci pt. iarna, si au fost pana la -19, eu am experimantat cu altele si nu a mers: leandru, passiflora si inca 2 dar am uitat numele, nu au rezistat peste iarna. nu infloreste pana in toamna, numai vara devreme si nu tin florile f. mult
despre trandafir ce sa zic, cu un asa ghiveci de mare logic ar fi sa reziste dar sigur cine stie, ramane sa faci experienta, asa aflam si noi
eu am ajuns dupa pranz acasa si curand plec iar la vapor, asa ca prea multe n-am facut dar numai pe afara am stat, am mutat un rododendron ca il napadise alta planta, si cativa pui de liliac i-am pus in fata, daca s-or prinde, am mai gasit niste seminte de gura leului si garofite mai vechi, le-am pus si pe alea, poate ies; sunt happy ca au rasarit deja carciumaresele si garofitele puse sapt. trecuta, am udat putin peste tot si bineinteles poze!
cu legumele mama e responsabila, deja am mancat ceapa verde de saptamana trecuta
e destul de cald pt. perioada asta si mi se trec repede lalelele
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
VIOIKA76 spune:
Buna ziua !
Am si eu cateva intrebari poate ma lamuriti si pe mine pentru ca vad ca sunteti niste gradinarese foarte pricepute:vreau sa mut niste lacramioare care au iesit langa gard si totodata as vrea sa plantez flori de gradina care sa infloreasca dupa ce se trec narcisele ,zambilele si lalelele plantate in toamna.
Deci pot sa mut lacramioarele inainte sa infloreasca sau dupa?
Ce flori de gradina care sa infloreasca vara imi recomandati?
As vrea ceva care sa stea cat mai mult inflorite gen dalie(anul trecut am avut o dalie pitica si a facut flori din mai pana a dat gerul)
Gradina am amenajat-o deabia in primavara anului trecut si avem vita de vie,zmeura si mure si am pus si ceva gazon si mai vreau multe multe floricele.
Va pup!
Tala spune:
Vioika poti sa muti linistita lacramioarele, dar sa le iei cu cat mai mult pamant ca sa nu-si dea seama ce faci tu cu ele
Recomandari de flori....da, de acord ca dalia pitica e f potrivita pt ce-ti doresti tu. Eu am obtinut anul trecut plante din seminte si am pastrat rizomi apoi insa nu s-au pastrat prea bine, nu stiu de ce. Am pus iar seminte de rasad.
Brumarele sunt la fel, infloresc si in zapada. Pufuletii sunt iar f rodnici tot pana la inceputul iernii. Carciumaresele (sunt si soiuri pitice), Gura leului pitica s-a trecut destul de repede, insa cea normala a rezistat mult. Ciubotica cucu lui am mai avut eu. Mac californian (cel portocaliu) a inflorit tot asa pana tarziu (mai ales daca ai grija sa-i rupi tijele de seminte). Inisorul face incontinuu floricele. Panselutele stau asa tot pana la venirea frigului. Nu mai vorbim de trandafiri (anul trecut mie mi-au inflorit de 3 ori). Ai de unde alege zic eu.
gogosel spune:
simona,daca nu infloreste toata vara,nu ma mai complic cu rododendronul!
leandrul stiu si eu ca nu rezista afara,insa maica-nea are niste leandrii imensi,f mari,niste copacei,si ii baga iarna intr-o incapere fara caldura.
o sa incerc faza cu trandafirul in ghiveci.o sa il protrjez cat pot si iarna.
olympia spune:
Vioika, ia seminte de craite, sunt de toate dimensiunile de la pitice la mari, si vor sta inflorite pana da bruma. Poti pune si regina noptii, caldaruse, ochiul boului, ai de unde alege!
leeloo2004 spune:
Azi am ajuns mai tirziu la servici asa ca am oprit la magazinul de flori din Otopeni (care imi e in drum, dar deschide la 9 si de aia nu prea am cum ajunge la el) si am mai "scuturat" nitel cardul... Mi-am luat doua caldaruse - una albastra si una roz (au deja flori!), un cimbru si o levantica dar si o azalee (destul de mica) sa o pun linga gardul din spate unde am mai mereu umbra. Am mai luat si un Iris superb (mov cu alb) - era la reducere si nu am rezistat...
In pauza de masa o sa dau o fuga pana la brico sa iau pamint de azalee, de muscate si de confere - ieri mi-a sosit si ultima parte din comanda de la sieberz si trebuie sa pun bradul coreean (pe cel care s-a uscat l-am scos deja de aseara si l-am aruncat).
gogosel - eu am rododendronul afara si nici macar nu l-am protejat peste iarna - pare ca a trceut cu bine iarna, il astept sa infloreasca!
Simona - la tine e cald si se trec lalelele - care apropos, sunt superbe!!! am vazut ca si bujorii sunt mari si cu boboci (la mine abia au 5-6 cm...) - la mine abia de au inceput sa infloreasca...nu mai zic ca am inca narcise imbobocite...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Alex@Sara spune:
Buna,fetelor,harnicutelor .Am reusit sa facem si noi cate ceva in gradina,dar avem o maare problema...pisicile si-au gasit lcuri de facut nevoile si le astupa,toata gradinita mi-e scurmata .Stiti voi,vre-o metoda sa scap de ele,sa nu mai faca (ca de omorat nu vreau,desi uneori m-as calma daca le-as putea prinde sa le "smotocesc" putin)Si vreau sa pun pe marginea trotuarului,pomisori din aceia pitici,pentru gard viu,nu-mi vine in minte acum cum se numesc
http://www.okazii.ro/catalog/53154590/gard-viu-pomisori-.html
Aveti idee cam unde as putea gasi mai ieftini?
Si Rhododendronii mei dau semne de palire,s-au pleostit si parca numai inainteaza in vegetatie ,desi le-am pus si ingrasamant special......cred ca pana la urma rechem echipa care au amenajat gradina anul trecut sa trateze problema ca nu vreau sa ii pierd.
Si as mai avea o rugaminte...cum nu sunt prea umblata prin magazine de profil...unde as putea gasi jardiniere dintr-acelea ce pot fi puse pe perete/gard,jumatati dealea ca o carapace de testoasa.Am gardul din BCA si vreau sa il infrumusetez,ca e prea gri .
Multumesc si spor la gradinarit
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
shoping... https://picasaweb.google.com/gluminita
leeloo2004 spune:
Luminita - oare gardul viu de care vorbesti tu e buxus? Nu prea imi dau seama din poza de pe okazii... Daca ai mult de pus poate mai poti negocia, dar cred ca, in cazul cind il vrei deja maricel nu prea gasesti foarte ieftin... Cu pisicile te inteleg - si la mine se intimpla, doar ca isi fac nevoile doar in pamint afinat - pe unde am iarba nu se baga...am vazut in catalogul de la sieberz ca ar avea o planta numita "spaima pisicilor" dar nu stiu cit e de eficienta...
De jardiniere - nu prea imi dau seama de care spui tu - oare despre www.dadamart.ro/Ghivece_Gradina/GHIVECI-PERETE--GERLA-DE-30CM_code6414.aspx" target="_blank">asa ceva vorbesti?
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.