Calendarul gradinarului vesel (18)
Raspunsuri - Pagina 13
leeloo2004 spune:
Tala - subscriu, si eu cred la fel!
Pentru mine chiar si gradinaritul de legume e tot un hobby, nu o munca in adevaratul sens al cuvintului, ci o placere. Si da, nici eu nu cred intr-un Dumnezeu razbunator!
Liviana - pupici la pitici, sper sa le treaca repede, nasol cu intinderile musculare - oare nu exista unguente si pentru copii? Am repus linkul, mie imi merge acum!
Ai scos deja rosiile in gradina? Nu e prea devreme? Nu de alta, dar azi-noapte de ex, au fost 3 grade, mie totusi mi se pare inca frig, am sa mai am rabdare cu ele pana in mai...
Eu am uitat sa plantez fasolea...poate azi, daca ajung mai repede acasa...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
lbelciug spune:
Multumesc pt gandurile bune, Gabriela, Tala. Acum am vb cu socrii si sa pare ca sunt mai bine piticii mei.
Gabriela, mi-au placut mult anemonele si mai ales lalele papagal. Chiar nu am mai vazaut asa ceva pana acum.
Rosiile sunt ok, le-am pus si peturi in jurul lor. Sotul mai plantase cateva in timpul saptamanii si acelea sunt de asemeni vesele.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
olympia spune:
Ha! Gradinariti cu spor, bravo voua! Eu sunt in vacanta, in Bucuresti! Am fost in Herastrau, am mirosit ciresii infloriti, am hranit veveritele si mi-a ciugulit si un pitigoi din palma, prima oara in viata mea!!! Tala, cu regret zic ca n-am luat cu mine niciun bulb, am venit cu ambii copii si mult bagaj. Ramane cam pe a doua saptamana dupa Paste cand e programata urmatoarea venire, de data asta mai scurta si vin singura. Acasa era frig si n-am nicio noutate din gradina, n-am pus inca bulbii de dalii si nici solarul nu l-am invelit.
Tala spune:
Olympia, nu-i bai! chiar sunt si eu foarte aglomerata si la munca si acasa asa ca nimic nu-i intamplator.
Azi am plecat totusi cu jumatate de ora mai devreme pt ca asa cum spuneam si acasa am f multa treaba insa nu m-am mai putut abtine si am oprit la un soi de taraba cu flori din drumul meu (in Bragadiru). M-a luat in primire doamna casei si ce mi-a fost dat sa vaaaaad....o minunatie de curte si flori si mai minunate. Apoi a venit si domnul casei (pasionatul) care cred ca m-a mirosit si anume ca nu pot refuza nici o propunere in materie de plante (atata vreme cat respecta criteriile principale: albastra, parfumata si perena ). In concluzie, au fost prea draguti. Cred ca li s-a facut mila de mine caci eram imbracata cu o foita de ceapa si batea un vant f rece asa ca m-am ales cu 7 plante pt care am platit 70 de lei in conditiile in care din orice magazin de bricolaj daca imi luam doar gentiana (care e tufa) dadeam atat. Mi-am luat si Allium (ceapa ornamentala), cum am zis si gentiana, o micsunea uriasa (cu flori mov - eu in curte am doar roz si albe semanate de mine), 2 tipuri de sedum (care fac si flori), rozmarin tarator (destul de mare, 2 fire chiar) si inca niste floricele la care le-am uitat denumirea (tot albastre-mov si parfumate). Aveau si magnolii din cele vesnic verzi si lonicera rosie si clematis de toate soiurile, pomi ornamentali, arbusti ornamentali (ce alun!) albitzia, bujori tufa lemnificati, stanjenei pitici f mov...ce nu aveau!. Toate plantele lor sunt mari, la nici pretul minusculozitatilor de la Siebertz sau Bakker. In concluzie, sunt multumita ca am un provider asa de aproape si asa de bine aprovizonat.
Poate maine reusesc sa fac si niste poze.
leeloo2004 spune:
Super Tala, sa-ti fie de bine cu noile achizitii (pot sa zic asa, nu? ) Eu abia astept sa vad curtea ta inflorita, toata, toata albastra! Cred ca va fi o splendoare!
La mine s-au apucat mesterii de pergola - mi-au promis ca termina scheletul maine si apoi pot intra cei care fac acoperisul - e cam strans termenul, dar eu inca mai sper ca vor termina totul pana de Paste... deh, speranta moare ultima!
Altfel...tin pumnii sa fie vreme frumoasa, dar uite ca azi cred ca i-am tinut prea stransi...
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
leeloo2004 spune:
De dimineata mesterii mi-au spus ca termina partea lor (adica scheletul de lemn, acoperirea cu vata si folie si lambrisarea pe interior) pina la sfirsitul zilei. Tot azi vine si tigla si in principiu se apuca sa o si puna ca sa termine maine...sa-mi tineti pumnii!
De dimineata arata asa...
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
olympia spune:
Gabriela, eu iti tin pumnii! Arata foarte bine, foarte solida, capriorii aceia sunt chiar zdraveni. Izolatia de sub acoperis e pentru soare , ca sa nu se inginga aerul dedesubt, nu ca vei inchide terasa in viitor, nu?
leeloo2004 spune:
Olympia - izolatia este in primul rind pentru ca am ales sa punem tot tigla, ca pe acoperis (din ratiuni estetice in primul rind) si inteleg ca pentru tigla sunt niste reguli - apoi si pentru ca m-am gindit ca intr-un viitor oarecare sa o inchid cu termopan (cu geamuri culisante ca sa le deschid vara) si sa o fac o sera.
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
valentinag spune:
Dragi gradinarese de azi ma car la mosie, am pomii de varuit, plus alte un milion de lucuri de facut, va doresc Paste Luminat si bucurii alaturi de cei dragi voua!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea