Dovleceii miros primii ghiocei (sept-oct2009) *11*

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Poti sa ma intrebi si pe mine, caci la noi tzitzi e de baza la lactate si la alinarea tuturor durerilor.
Raspunsul meu e ca nu inca, desi o sa incep sa ma gandesc serios la asta (ma simt din ce in ce mai slabita plus ca e cam timpul...)

Fetele care alaptati, voi cum suportati oprobiul public pt. ca inca alaptati? Am ajuns uneori nici sa nu le mai spun celor din jur ca o mai alaptez...ca asa mi s-a luat de comentarii de genul: cum, dar de ce, e apa chiora, e rusine, nu e sanatos, nu e bine, strici copilul, il tii legat prea mult de tine etc...
Am obosit sa le tot explic ca tocmai pt. binele copilului inca mai alaptez, ca ii dau imunitate, ca organizatia mondiala a sanatatii recomanda alaptarea pana la 2 ani, ca nu are cum sa fie un lapte praf de vaca crescuta in staul fara sa vada in viata ei iarba verde mai bun decat laptele de mama etc...
Cred ca singurul care inca nu m-a judecat ba din contra e pediatrul fetei, un nene de 50 si ceva de ani care mi-a zis" doamna, daca puteti, dati-i cat mai mult, pana la 2 ani, caci ii dati sanatate si imunitate"...Traim intr-o lume invidioasa, rautacioasa si artificiala. Invidioasa pt. ca majoritatea comentariilor vin tocmai de la femei care fie nu si-au alaptat deloc copiii pt. ca munca era mai importanta, fie au facut-o o luna sau doua dupa care le-a fost mai comod sa le dea biberon si sa doarma noptile. Mai exista o categorie de femei care se abtin de la comentarii, de regula cele care au vrut dar nu au avut lapte suficient.
Ma gandeam ca in alte tari lumea te incurajeaza iar in Romania zici merci daca macar nu te critica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Danutza, mie imi face o placere deosebita sa spun ca alaptez! La mine in familie asta cu atasamentul ii roade, ca il tin prea legat de mine, gelozii ce mai In rest, cercul de prieteni (nu familia) format din "alaptarese" de profesie, in parc mai vad ochi dati peste cap, dar nu imi pasa, replici am mai primit si nu le-am bagat in seama. Din familie, cei mai de varsta noastra nu pot concepe sa nu iasa in oras, in cluburi, din cauza de alaptat. Hai ca is ciudata rau!
Eu incerc sa ii dau ziua mai rar, noaptea vad ca si-a rarit singurel cat de cat, desi spre diminata e legat de sfarc. Sunt 99% convinsa ca dupa ce terminam cu eruptia dentara vom dormi si noi noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selen80 spune:

neatza!

ca sa raspund inainte sa uit , eu de pe la un an i-am dat numai dimineatza si seara, insa treptat a inceput sa fie interesata de alte lucruri, mai ales seara (vroia joaca, muzica, sugea de doua ori si dadea drumul la tzitzi samd.), asa ca am ramas doar cu un alaptat dimineatza, daca se poate numi alaptat...suge cateva minutele si zice "data!"....deci nu e nici intarcata, dar nici departe nu suntem...ieri de ex eu am avut treaba dimineata si am plecat de acasa inainte sa se trezeasca ea...si a zis soacra-mea ca nu a cerut tztzti, si-a batu lapticul de vaca, a papat ousorul cu paine, un fruct....asa ca as putea usor sa renuntam si la suptul de dimineata, dar nu ma lasa pe mine inca inima sa se termine senzatia..

Lali, tare frumusel Paul, si tare sociabil si jucaus auzi, dar cactusii aia ce cautau la gradi?

Danutza ma bucur ca mandra e mai bine si jucaus, iar la tine sper sa fi fosy doar ceva izolat...

dau send ca-i in capul meu deja si s-ar putea sa pierd mesajul

de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

va ez, fetelor!

Cata eu inca mai alaptez dimineata si seara si nu am de gand sa ma opresc prea curand. sunt convinsa ca va renunta singur atunci cand va fi pregatit deja nu mai are tragere de inima. e atent la altele. daca nu ii dau dimineata din x motive nu plange, nu cere

Danutza eu nu am avut pana acum nicioadta parte de priviri chiorase sau comentarii deplasate legate de faptul ca inca alaptez. poate si din cauza faptului ca sunt recunoscuta pentru privirea taioasa si replicile dure. ma mai intreaba ai lui Razvan din cand in cand daca ii mai dau lui Carol sa suga dar nu mi-au spus nimic de rau. ei se mira ca mai am iar mama este de-a dreptul extaziata ca ii mai dau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Bravo, ai noroc. In ambele. A mea e din ce in ce mai lipita de tzitzi si la mine cam toti zic ca sunt exagerata cu alaptarea...ca trebuia sa o tai demult :)

Inseamna ca eu ar trebui sa fiu si mai revolutionara si sa extind asta si dincolo de sfera politica:)
Poate ma leaga astia..:)))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Hola fetele!

Eu una nu mai alaptez ca nu a mai vrut puiul dar oricum el nu se omoara cu laptele.Asa ca din partea mea aveti sustinere.

Eu una am avut un inceput de saptamana mai special. I-am facut vaccinul Ramonei de 4 ani (obligatoriu de data asta) si a cam durut-o piciorul.Asa ca am stat mai mult pe langa ea. Mihaita nu are nicio treaba sta cu mana in gura toata ziua, mai cade si el (Cata asa sunt toti) mai rontaie cate ceva, mai plange noaptea... ceva normal.

Monica voi?

Lali am vazut si eu pozele lui Paul! Sa-ti traiasca mami!Si abia astept sa ne spui ce ai in burtica

Danuta ma bucur ca sunteti bine!

Laura, mamica implinita de Mihai Dragos 14.10.2009 si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.ilie spune:

remember us?

salutare fetelor

scuzati disparitia precum magarul in ceata dar parca nu mai am timp deloc deloc
mai intru cateodata incercand sa vad ce mai faceti dar nu ajung niciodata la zi; asta e ... poate cand voi incepe serviciul voi fi mai libera :))

ca sa fiu si eu putin in topic ... eu inca mai alaptez ... la fel ... si daca-mi ajuta domnul il mai duc barem pana la 2 ani :), macar dimineata, seara si cand s-o mai putea pt ca o sa reincep si eu mai devreme munca
in alta ordine de idei ..i-am facut niste analize si au iesit bune fe si ca dar proaste restul; cum incep practica sapt viitoare sper sa vb face-to-face cu un medic pediatru si sa vad cum facem pt ca nu vreau sa-l mai chinuie inca o data cu recoltarea

va pup
sanatate tuturor!

daci

Oamenii se aseamana prin cuvine, ii deosebesc faptelei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Buna dimineatza!!!

In burtica n ustiu ce am,ca am vazut ca mai toate intrebati , posibil sa imi spuna ianinte de PAste,daca ne arata bebelul,daca nu se pregateste deja de plaja,ca si asa ne anunta stia ca o sa facem plaja in a doua jumatate alunii aprilie.

Monikus unde esti?

Daciana.

Va pup pe toateee,revin mai tarziu ca acusica am treburi muulte .

Ajutati trandafirasul Raisa sa infloreasca
Lali de Paul ( 01.10.2009)! si 17+ speram la o minune roz

Bazar DC , Ajutor umanitar , www.culoricuviata.blogspot.com/" target="_blank">Culori cu viata -bijuterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Neata!
La noi e o zi minunata, insorita, asa a fost si ieri si am stat o gramada pe afara, ceea ce va dorim si dumneavoastra.

Mergi la inceput