Pufi de ian-feb 2010 (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

fetili...am inceput operetiunea lvnu este prea entuziasmat(a se citi defel)...ca sa nu spun ca azi dimi a baut lv 50 ml din sticla si 50 ml din cana de cafea ca si a meaera mai entuziasmat de cana decat de sticlamda...bine ca am bibe de sticla(2)pt lapte...tetine speciale...ca ma betejeam daca nu aveam tot setul si fimiu bea din canasi zicem ca-i cafea poate vrea si-o tzigare?

Foarte tare!

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micki_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayanna_xem

Buna dimineata fetele!

Ma bag si eu rapid la o cafeluta...sunt pe fuga pentru ca ne pregatim sa iesim la plimbarica, avem in plan sa mergem in vizita si la bunici, ca de maine am inteles ca se strica vremea iar si o sa fie nasol cu iesitul.

Nu am timp sa raspund nominal....dar vroiam sa va zic legat de stimulare...sa nu va faceti un stres din asta, dar nici sa nu ignorati. E suficient ca jocurile pe care le faceti impreuna sa aiba un caracter educativ, nu trebe neaparat sa incercati nu stiu ce metode abstracte...cel mai important de fapt este sa nu ignorati copilul, sa-l ascultati, sa-l implicati in activitatea pe care o faceti impreuna, sa-i vorbiti despre lucrurile pe care le experimenteaza indiferent cat de banale vi se par...ei acum sunt foarte, foarte receptivi...si receptivitatea asta scade in intensitate pe masura ce cresc, de aceea trebuie profitat de fiecare clipa, dar asta nu inseamna in nici un caz ca trebuie sa aplicati cine stie ce metode de stimulare speciale...sunt convinsa ca fiecare dintre voi va stimulati copilul foarte bine, doar ca nu sunteti constiente de asta...E adevarat ca sunt lucruri si materiale care va pot ajuta in acest demers (diverse carti, jocuri etc), dar nu trebuie sa va simtiti inhibate in fata unui asemenea subiect.
Pe net sunt foarte multe exemple de joculete si activitati recreative din care copilul poate invata...ei sunt intr-o dezvoltare continua acum si acumuleaza informatii din absolut toate experientele pe care le traiesc... de aceea e importanta calitatea experientelor, nu neaparat cantitatea...
Daca vor citi sau nu la 2 ani sau daca vor sti tabla inmultirii la 5 sunt detalii individualizate...nu toti copii au acelasi ritm de dezvoltare, nu toti asimileaza in acelasi mod...e posibil ca un copil sa aiba calitati exceptionale fara a fi stimulat in mod deosebit sau unul desi stimulat sa nu exceleze...important e sa pastram un echilibru, sa-i oferim surse de invatare si sa-i ajutam sa experimenteze, dar in acelasi timp sa-i respectam capacitatile si ritmul de dezvoltare si sa nu avem asteptari nerealiste...

...se zice ca fiecare copil care se naste e un mic geniu, pe parcursul dezvoltarii insa un copil nestimulat, ignorat pierde mare parte din geniul sau...dar sunt convinsa ca nu e cazul nici unui pufulete de aici...
...din pacate sunt inca multi parinti in tara asta (mai ales pe la tara sau cei care nu au un minim educational sau, ma rog, diferite cazuri) care isi lasa copiii singuri cu orele, nu le vorbesc niciodata pentru ca vezi doamne oricum nu inteleg nimic sau si mai grav ii supun la diverse abuzuri (emotionale, fizice etc - violenta, santaj emotional....de astea, stiti voi...)

A...si inca o chestie...folositi improvizatia!!! Mai ales fetele care nu isi permit sa cumpere tot felul de carti scumpe si jocuri nush de care...metoda folosita de Ruxita e foarte buna...realizati colaje din diverse decupaje sau creati voi cartoane cu imagini, cu figuri, culori, asocieri etc...crearea acestor materiale in sine este o activitate placuta si din care copilul invata...(puteti folosi idei de pe net, sunt o groaza....)

Nu mai are pitica rabdare...deja e calare pe laptop...trimit, sa nu pierd...
S-aveti o zi frumoasa!!!

_
Mami de zgubilice cu ochi de ciocolata

Saru-mana! Foarte interesant! Am citit si am dat mai departe...si la alte mamici prietene non-desprecopii...

Mami a lui Cristi

www.lucrumanual.tk/cercei/53-cercei-soare.html" target="_blank">Cercei "Soare" in mai multe culori

www.lucrumanual.tk" target="_blank">Obiecte handmade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Sorina, Dece nasoale nopti ati avut si voi lasa ca se fac ei mari, pleaca la disco si dormim si noi linistiti toata noaptea
MP bafta multa in operatiunea LV
Ana_g ce bine ca te-a lasat Stefan sa te odihesti
Ayanna multumim pentru toate informatiile si explicatiile

Jocuri si jucarii... cuburile, cartile de carton ii plac dar nu are rabdare sa ii explic sau sa-i citesc nimic... prefera sa le studieze singur, jucarii cantacioase si galagioase, mai are o maimutzica de plus dupa care este innebunit si o capatzana de urs panda. Foarte educativ, nu?!?

Si noi in clubul matinalilor azi, ca niciodata. S-a trezit la 6 dimineata in niste urlete....... s-a potolit pana la urma dar n-a mai vrut sa doarma deloc pana la 9.45. A dormit cam trei sferturi de ora si s-a trezit iar in tipete. I-am dat nurofen, i-am facut 120ml lapte si pe la 11 a adormit. De fiecare data cand incerc sa-l culc in brate, se lupta efectiv cu mine... imi pune cotu-n gat, ma impinge, se apleaca in jos
Am incercat sa ma uit in gura lui, sa ii bag degetele in gura sa vad daca se simte vreun dinte ceva... nu ma lasa nici sa-l ating... ufffff nasol tare..

Mamica fericita de Mara si de David
Povestea Marei

Mergi la inceput

Ruxita am uitat sa zic.. am vazut filmuletele cu Kay. Mi-au placut foarte mult toate. Frumoase amintiri...

Am vazut-o si pe Iuria de Lorex dar din pacate n-am auzit-o

Povestea Marei

Mergi la inceput

Iar s-a lasat linistea....

Dormiti ? sau Va plimbati?

Sorina cum mai e Iris? A mai facut febra?

Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:
citat din mesajul lui alexutzzza

Neatza

WOW!

Ce sa zic...m-ati incuiat...Yannis al meu nu are rabdare sa ii citesc, sa ii arat, sa ii arat figuri etc, numa cand mananca in scaunul de masa ii arat carticele cu animale si ii fac ca toate cele. Animale si fructe, cam asta priveste. In rest, forme si culori, de cate ori am incercat isi pierde rabdarea, se uita la altceva. nici macar la Bebe TV nu sta ca si acolo arata educativ culori, forme, fructe, legume etc...

So nu pot raspunde la sondaj

jucariile preferate:
- ori plusuri mari de care e pasionat sa le care de colo colo dupa el
- jucarii mici gumate de mestecat (octopalsii si cuburile clemy)
- No 1 preferat: mingii de orice dimensiune: le arunca , alearga dupa ele
- masini, le plimba pe roti, le ia in mana si le invarte rotile

Activitati: orice presupune a nu sta locului: mers, explorat, nu facem alte exercitii speciale sau activitati educative. ii place sa danseze.

Simply ce mai face Ariana? Ce ati luat de la targ?

de Yannis

oare e despre acelasi lucru? cred ca da...

"Babies have a short attention span.
Babies have superb attention, interest, and enthusiasm for everything in the environment. They pay attention to ten things at once instead of focusing on one thing at a time, as adults do. This is one reason why they learn so rapidly. They may not pay attention to what we want them to pay attention to, and this may be frustrating to us. We would do better to find out what interests the baby and pay more attention to that with the baby."

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

fragmentul ala l-a descris perfect pe Yannis! Eu ii arat figurile (membrii familiei, eu sotul) din fotografiile de pe frigider sau de pe mobila si el e f preocupat de magnetii de pe frigider si mereu cand il intreb apoi "unde e mama?" (in poza) el in loc sa arate poza cu mine arata magnetu de la Jerry's Pizza ok, mananc pizza multa dar cred ca e prea mult totusi sa devin ptr el o mare pizza!

La pozele de pe rafturi, la fel, eu ii arat mutrele , el se intinde pe dupa lumanari si ale kkturi decorative de pe mobila. Vecina noasta din Grecia e cu 2 luni mai mare numai si inca de acum 2 luni arata corect in fotografie cam toate rudele de gredul 1,2 si 3 dar corect!

Nu numara in sensul de a sti cate obiecte sa-ti dea (adica operatii aritmetice) dar numara pe degete: 1,2,3,4,5...bine, de multe ori incepe 1,2 si apoi sare direct la 5 si gata Bravo Despina! am terminat si cu numaratu!

Il striga pe Yannis pe nume.

ce sa mai zis...

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

... deci, mai tineti minte cand ma PLANGEAM ca copilul meu nu merge pe jos afara? Azi a mers o gramada si se pare ca avea o directie foarte clara si se indrepta neabatut incolo (o alee spre capatul parcului, nu stiu ce i-a atras atentia in mod special dar am facut vreo 10 drumuri in directia "tintei" lui)... am murdarit pantalonii (de azi inainte vor fi pantaloni de cazut in fund) si papuceii!

(taica-su i-a pus numele T. pentru ca s-a gandit ca va fi un incapatanat pana in panzele albe, nu stiu de ce si iata ca se adevereste).

si se pare ca de cate ori ma PLANG de ce Universul conspira intr-un mod ciudat de genul "Na, mai, plangacioaso si tie!"

Respectand aceeasi logica... ma PLANG ca n-am bani de avans pentru casa ca nu ne calificam pentru prima casa (acolo avansul e de numai 3 mii euro), altfel trebuie sa gasim vreo 20 mii (o diferenta semnificativa)... deci m-am PLANS, da? (ar trebui oare s-o fac in mai multe locuri si cu fiecare persoana cu care vorbesc? sau ca ma plang voua imi asigur o audienta de minim 20 de persoane?) ... va comunic si voua rezultatele experimentului meu cand am un raspuns...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmilady spune:

Gata pozele, am facut forward, doua emailuri.
N-am apucat nici eu sa ma uit, am emotii, sper sa fi iesit ceva.
Trebuie sa ma intorc la treaba, va imbratisez cu drag, si sper sa am timp cat de curand sa revin pe forum.

P.S. Sunt fantastici pufii (pe BBX il scuzati, era cald, saracutul era obosit, si in plus recupera de zor cu dintii: tocmai au mai spart 4 sus )
De-abia astept iesirile la vara...
P.P.S. Tomaca si Evyme, n-am reusit sa mai citesc, sper ca sunteti bine, si sper sa ne revedem oricum curand

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Cioc-cioc!
Buna ziua mamici. Scuzati de deranj. Uneori cand mai am timp, mai arunc cate o privire pe la voi... si de cateva zile am observat ca v-ati mutat la scutece. Asa ca, bun gasit in casa noua.
Am citit ca vb de early learning, Glenn Domann, etc. Ruxita dadea exemplul acelei fetite de cinci ani. Ia uitati aici, cum la 26 de luni un baietel invata corpul omenesc, dar nu varianta clasica cu cap, trunchi si picioare. Ci, cu craniu, schelet, coloana vertebrala... din astea!
http://earlylearning-eaton.blogspot.com/search/label/Human%20anatomy
http://earlylearning-eaton.blogspot.com/2010/07/other-way-to-use-flashcards.html - al doilea filmulet.
Sunt inca multe altele. Daca aveti timp sa va uitati un pic pe acolo sa va faceti o idee...
Si nu e singura mamica. Mai sunt o multime de bloguri de genul. Cred ca in America e un fel de trend printre mamici.
O zi buna va doresc!

Andreea, mami de Irina (8 martie 2010) si din nou 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Iar s-a lasat linistea....

Dormiti ? sau Va plimbati?

Sorina cum mai e Iris? A mai facut febra?

Nyny..sorry de dimineata urlatoare....mama lor de dinti!

de intrebare...nu, n-a mai facut febra, doar dimi un 38.
Am fost si noi afara..m-a rupt...numai pe jos, de mana, sau la mine in brate...n-a vrut nici la taica-su, nici in carut.
Cred ca e cazul sa vand carutul ala...poate nu-i place culoarea.....niciodata n-a stat in el...e nou-nout.

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)

Mergi la inceput