Pufi de ian-feb 2010 (4)
Raspunsuri - Pagina 7
ana_g spune:
'neata
tocmai cand ma inarmasem cu nurofen, sa-l am la indemana pt trezirea preconizata la 12-1, copilu a dormit..ca un prunc....adica mici foieli, dar in limita normalului, adica ma simt si eu odihnita.
ruxi, ma alatur si eu celor socate/uimite de ce povestesti tu acolo, de fetita aia de 5 ani....sa gandesti in imagini....si ce faci tu mi se pare f fain....si am mustrari de constiinta. am incercat si eu sa-i vorbesc lu asta micu inca din burta, dar nu prea am reusit, sunt o persoana mai putin vorbareata, acum tot asa, ii spun de una, de alta, prostii de genu uite scutecu, acum punem bluzita...bine, prostii in mintea mea, dar probabil pt ei conteaza f mult. insa nu il stimulez pe cat ar trebui, stiu asta, dar obosesc f repede (sunt o hipo-tensiva...10 cu 6, 9 cu 5, din astea...ei, scuza pt lene). socra-mea imi spune ca fi-su (aka sotu meu) a stat de mic cu teancu de carticle sub nas si in clasa I, cand i-a pus invatatoarea sa deseneze ce stiu ei pe o hartiuta, el a desenat cifre, litere, iar la sf clasei a 4 a spus invatatoarea ca el era mai evoluat, socra-mea f mandra de altfel (ma rog, oricine ar fi probabil).....nu stiu insa sincer daca as vrea sa fie si stefan asa. cred ca toate au timpul lor, de asta il dus la scoala, sa invete sa scrie si sa citeasca, nu sa stie deja de acasa, nu vreau un mic geniu, vreau un copil normal, care sa nu arda etapele si sa se bucure de copilaria sa.
gata, ma duc la o cumparatura mica. revin!
_
mama lui Stefan, pui scump
mamidepuiuti spune:
neata fetele,sarumana de cafele
bune si de primit toate![]()

alicredo
jos palaria,harnicuto!

pupici marutzei delfinitze sa nu o mai doara lovitura
alexutzzza
esti buna la explicatzii!!!!!!!!!!!!!!![]()

(misterul nabadaioasei iris
)
nyny,sorina

dece,sorry de noptile bigudoase
ruxita
felicitari,mami...doar sa incerci sa nu "recuperezi" acum si ce nu ai facut cu ela...zic si io...aka sa nu exagerezi...
fetili...am inceput operetiunea lv![]()
nu este prea entuziasmat(a se citi defel)...ca sa nu spun ca azi dimi a baut lv 50 ml din sticla si 50 ml din cana de cafea ca si a mea
era mai entuziasmat de cana decat de sticla
mda...bine ca am bibe de sticla(2)pt lapte...tetine speciale...ca ma betejeam daca nu aveam tot setul![]()
si fimiu bea din cana
si zicem ca-i cafea
poate vrea si-o tzigare?![]()

va pup pe toate,o zi minunata
mamidepuiuti spune:
arwen,imi pare rau ca s-a ajuns aici
dar se poate,adika exista viata si dupa divort,ba chiar mai buna
vorbesc in cunostinta de cauza
desi eram casatorita cu dragostea vietii mele(credeam atunci ca el era singurul barbat din univers)si aveam si un copil...la noi nu a fost violenta,asa ca am avut nevoie de 10 ani de convietuire sa pot pune capat,dar violenta? pui punct acolo...parerea mea...cel mai greu se da prima palma,urmatoarele vin singure![]()

mult curaj sa iei decizia care crezi ca vi se potriveste cel mai bine!
Beatrice1982 spune:
sorina
nu stiu daca a fc ivan si pana sa iasa....adik sa crape maseaua gingia, ca sincer nu am fost atenta, doar cand l-am simtit mai cald, dar nici el nu a fc mai mult de 38.2-38.3.....care nu prea ceda....a cedat insa in mom in care am simtit cu degetul cate de mic coltisor a iesit afara......
maselele astea au 3 colturi , asa stiu, dar e problema pana iese primul]
el a fc febra la primul si la ultimul..............
stiu cum e.....din pacate..............incearca multa iubire si mult mult rabdacol.............:)
bafta!
ma rog sa iasa cat de repede........
ii dai vigantol??????
mie mi-a zis cineva sa ii dau calciu 10 zile /sapt(printre care si dr-ul) cica se mai inmoiae gingia si ies mai usor.........
nu stiu
chit ca am dat, si acum la adoua tura nu mi se mai pare asa horro, desi nici noi nu avem nici unul din a doua tura, doar se simte umlfat cat pe ce sa rupa dar de o sapt nimiccccccccc............
dar inca nu a fc febra,,,,,,
oof offfffffffffffffffffff
Bea, mami de Ivan nazdravan...(14.01.2010)
You are perfect...to me...
sorina_bz spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Beatrice1982 sorina ii dai vigantol?????? mie mi-a zis cineva sa ii dau calciu 10 zile /sapt(printre care si dr-ul) cica se mai inmoiae gingia si ies mai usor......... nu stiu chit ca am dat, si acum la adoua tura nu mi se mai pare asa horro, desi nici noi nu avem nici unul din a doua tura, doar se simte umlfat cat pe ce sa rupa dar de o sapt nimiccccccccc............ dar inca nu a fc febra,,,,,, |
Da, dau si vigantol...in dec. i-am dat multi-sanostol, sirop cu multivitamine si calciu...cred ca de la ala ni s-a tras eruptia asta largita...

Pot sa incerc sa-i dau si acum, macar sa le grabeasca nitzel...

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)
alexutzzza spune:
Neatza
WOW!
Ce sa zic...m-ati incuiat...Yannis al meu nu are rabdare sa ii citesc, sa ii arat, sa ii arat figuri etc, numa cand mananca in scaunul de masa ii arat carticele cu animale si ii fac ca toate cele. Animale si fructe, cam asta priveste. In rest, forme si culori, de cate ori am incercat isi pierde rabdarea, se uita la altceva. nici macar la Bebe TV nu sta ca si acolo arata educativ culori, forme, fructe, legume etc...
So nu pot raspunde la sondaj
jucariile preferate:
- ori plusuri mari de care e pasionat sa le care de colo colo dupa el
- jucarii mici gumate de mestecat (octopalsii si cuburile clemy)
- No 1 preferat: mingii de orice dimensiune: le arunca , alearga dupa ele
- masini, le plimba pe roti, le ia in mana si le invarte rotile
Activitati: orice presupune a nu sta locului: mers, explorat, nu facem alte exercitii speciale sau activitati educative. ii place sa danseze.
Simply ce mai face Ariana? Ce ati luat de la targ?
de
Yannis
ayanna_xem spune:
Buna dimineata fetele!
Ma bag si eu rapid la o cafeluta...sunt pe fuga pentru ca ne pregatim sa iesim la plimbarica, avem in plan sa mergem in vizita si la bunici, ca de maine am inteles ca se strica vremea iar si o sa fie nasol cu iesitul.
Nu am timp sa raspund nominal....dar vroiam sa va zic legat de stimulare...sa nu va faceti un stres din asta, dar nici sa nu ignorati. E suficient ca jocurile pe care le faceti impreuna sa aiba un caracter educativ, nu trebe neaparat sa incercati nu stiu ce metode abstracte...cel mai important de fapt este sa nu ignorati copilul, sa-l ascultati, sa-l implicati in activitatea pe care o faceti impreuna, sa-i vorbiti despre lucrurile pe care le experimenteaza indiferent cat de banale vi se par...ei acum sunt foarte, foarte receptivi...si receptivitatea asta scade in intensitate pe masura ce cresc, de aceea trebuie profitat de fiecare clipa, dar asta nu inseamna in nici un caz ca trebuie sa aplicati cine stie ce metode de stimulare speciale...sunt convinsa ca fiecare dintre voi va stimulati copilul foarte bine, doar ca nu sunteti constiente de asta...E adevarat ca sunt lucruri si materiale care va pot ajuta in acest demers (diverse carti, jocuri etc), dar nu trebuie sa va simtiti inhibate in fata unui asemenea subiect.
Pe net sunt foarte multe exemple de joculete si activitati recreative din care copilul poate invata...ei sunt intr-o dezvoltare continua acum si acumuleaza informatii din absolut toate experientele pe care le traiesc... de aceea e importanta calitatea experientelor, nu neaparat cantitatea...
Daca vor citi sau nu la 2 ani sau daca vor sti tabla inmultirii la 5 sunt detalii individualizate...nu toti copii au acelasi ritm de dezvoltare, nu toti asimileaza in acelasi mod...e posibil ca un copil sa aiba calitati exceptionale fara a fi stimulat in mod deosebit sau unul desi stimulat sa nu exceleze...important e sa pastram un echilibru, sa-i oferim surse de invatare si sa-i ajutam sa experimenteze, dar in acelasi timp sa-i respectam capacitatile si ritmul de dezvoltare si sa nu avem asteptari nerealiste...
...se zice ca fiecare copil care se naste e un mic geniu, pe parcursul dezvoltarii insa un copil nestimulat, ignorat pierde mare parte din geniul sau...dar sunt convinsa ca nu e cazul nici unui pufulete de aici...
...din pacate sunt inca multi parinti in tara asta (mai ales pe la tara sau cei care nu au un minim educational sau, ma rog, diferite cazuri) care isi lasa copiii singuri cu orele, nu le vorbesc niciodata pentru ca vezi doamne oricum nu inteleg nimic sau si mai grav ii supun la diverse abuzuri (emotionale, fizice etc - violenta, santaj emotional....de astea, stiti voi...)
A...si inca o chestie...folositi improvizatia!!! Mai ales fetele care nu isi permit sa cumpere tot felul de carti scumpe si jocuri nush de care...metoda folosita de Ruxita e foarte buna...realizati colaje din diverse decupaje sau creati voi cartoane cu imagini, cu figuri, culori, asocieri etc...crearea acestor materiale in sine este o activitate placuta si din care copilul invata...(puteti folosi idei de pe net, sunt o groaza....)
Nu mai are pitica rabdare...deja e calare pe laptop...trimit, sa nu pierd...
S-aveti o zi frumoasa!!!
_
Mami de
zgubilice cu ochi de ciocolata
Ruxita spune:
| citat din mesajul lui ayanna_xem Buna dimineata fetele! Ma bag si eu rapid la o cafeluta...sunt pe fuga pentru ca ne pregatim sa iesim la plimbarica, avem in plan sa mergem in vizita si la bunici, ca de maine am inteles ca se strica vremea iar si o sa fie nasol cu iesitul. Nu am timp sa raspund nominal....dar vroiam sa va zic legat de stimulare...sa nu va faceti un stres din asta, dar nici sa nu ignorati. E suficient ca jocurile pe care le faceti impreuna sa aiba un caracter educativ, nu trebe neaparat sa incercati nu stiu ce metode abstracte...cel mai important de fapt este sa nu ignorati copilul, sa-l ascultati, sa-l implicati in activitatea pe care o faceti impreuna, sa-i vorbiti despre lucrurile pe care le experimenteaza indiferent cat de banale vi se par...ei acum sunt foarte, foarte receptivi...si receptivitatea asta scade in intensitate pe masura ce cresc, de aceea trebuie profitat de fiecare clipa, dar asta nu inseamna in nici un caz ca trebuie sa aplicati cine stie ce metode de stimulare speciale...sunt convinsa ca fiecare dintre voi va stimulati copilul foarte bine, doar ca nu sunteti constiente de asta...E adevarat ca sunt lucruri si materiale care va pot ajuta in acest demers (diverse carti, jocuri etc), dar nu trebuie sa va simtiti inhibate in fata unui asemenea subiect. Pe net sunt foarte multe exemple de joculete si activitati recreative din care copilul poate invata...ei sunt intr-o dezvoltare continua acum si acumuleaza informatii din absolut toate experientele pe care le traiesc... de aceea e importanta calitatea experientelor, nu neaparat cantitatea... Daca vor citi sau nu la 2 ani sau daca vor sti tabla inmultirii la 5 sunt detalii individualizate...nu toti copii au acelasi ritm de dezvoltare, nu toti asimileaza in acelasi mod...e posibil ca un copil sa aiba calitati exceptionale fara a fi stimulat in mod deosebit sau unul desi stimulat sa nu exceleze...important e sa pastram un echilibru, sa-i oferim surse de invatare si sa-i ajutam sa experimenteze, dar in acelasi timp sa-i respectam capacitatile si ritmul de dezvoltare si sa nu avem asteptari nerealiste... ...se zice ca fiecare copil care se naste e un mic geniu, pe parcursul dezvoltarii insa un copil nestimulat, ignorat pierde mare parte din geniul sau...dar sunt convinsa ca nu e cazul nici unui pufulete de aici... ...din pacate sunt inca multi parinti in tara asta (mai ales pe la tara sau cei care nu au un minim educational sau, ma rog, diferite cazuri) care isi lasa copiii singuri cu orele, nu le vorbesc niciodata pentru ca vezi doamne oricum nu inteleg nimic sau si mai grav ii supun la diverse abuzuri (emotionale, fizice etc - violenta, santaj emotional....de astea, stiti voi...) A...si inca o chestie...folositi improvizatia!!! Mai ales fetele care nu isi permit sa cumpere tot felul de carti scumpe si jocuri nush de care...metoda folosita de Ruxita e foarte buna...realizati colaje din diverse decupaje sau creati voi cartoane cu imagini, cu figuri, culori, asocieri etc...crearea acestor materiale in sine este o activitate placuta si din care copilul invata...(puteti folosi idei de pe net, sunt o groaza....) Nu mai are pitica rabdare...deja e calare pe laptop...trimit, sa nu pierd... S-aveti o zi frumoasa!!! ![]() _ Mami de zgubilice cu ochi de ciocolata![]() |

acum am dezlegat misterul, de ce li se spune celor mici ca ar fi "genii in diapersi"... eu mi-am facut deja planul de bataie - sa-l invat 3 culori, sa-l invat sa "numere" pana la 3 (ex. sa-mi dea doua creioane atunci cand ii cer 2, nu unul, nu un brat), sa-l invat 5 animale... pana in 2 ani, poate chiar mai mult de atat, dar nu vreau sa-i incarc "programul"... o sa vad cum asimileaza totul, daca pot sa "torn" mai mult sau mai putin... da, Netul e plin de resurse. Mersi de informatiile despre doman... chiar ieri ma gandeam la o afacere cu parenting center... (zau!) si azi imi servesti tu pe tava informatia... se numeste eveniment sincronistic, dar eu vreau sa cred ca e ceva mai mult de atat... oke, nu detaliez... probabil deja v-ati prins.
Plimbareli placute.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
M-a socat chestia ca un bebelus poate sa faca deosebire intre un cartonas cu 99 de buline si unul de 100 de buline. O fi adevarat???
Ruxita spune:
| citat din mesajul lui alexutzzza Neatza WOW! Ce sa zic...m-ati incuiat...Yannis al meu nu are rabdare sa ii citesc, sa ii arat, sa ii arat figuri etc, numa cand mananca in scaunul de masa ii arat carticele cu animale si ii fac ca toate cele. Animale si fructe, cam asta priveste. In rest, forme si culori, de cate ori am incercat isi pierde rabdarea, se uita la altceva. nici macar la Bebe TV nu sta ca si acolo arata educativ culori, forme, fructe, legume etc... So nu pot raspunde la sondaj jucariile preferate: - ori plusuri mari de care e pasionat sa le care de colo colo dupa el - jucarii mici gumate de mestecat (octopalsii si cuburile clemy) - No 1 preferat: mingii de orice dimensiune: le arunca , alearga dupa ele - masini, le plimba pe roti, le ia in mana si le invarte rotile Activitati: orice presupune a nu sta locului: mers, explorat, nu facem alte exercitii speciale sau activitati educative. ii place sa danseze. Simply ce mai face Ariana? Ce ati luat de la targ? de Yannis |
oare e despre acelasi lucru? cred ca da...
"Babies have a short attention span.
Babies have superb attention, interest, and enthusiasm for everything in the environment. They pay attention to ten things at once instead of focusing on one thing at a time, as adults do. This is one reason why they learn so rapidly. They may not pay attention to what we want them to pay attention to, and this may be frustrating to us. We would do better to find out what interests the baby and pay more attention to that with the baby."
--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)
sorina_bz spune:
| citat din mesajul lui ana_g 'neata tocmai cand ma inarmasem cu nurofen, sa-l am la indemana pt trezirea preconizata la 12-1, copilu a dormit..ca un prunc....adica mici foieli, dar in limita normalului, adica ma simt si eu odihnita. |
Bravo, Stefan, pentru noaptea linistita!

La cat mai multe, tot asa!

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)