Stare de spirit

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Saskia, eu fiind workohoolica si dupa aia repezindu-ma acasa la familie nu prea mai am timp de prieteni, in cel mai fericit caz - amici. Am mai apelat pe ici pe colo la cei pe care ii cunosteam, dar din ce am vazut au si ei sotul/sotia/prietenul/prietena in cautare. Apoi fiind workohoolica i-am cam depasit in pricepere si toti imi spun ca o sa imi gasesc eu cu siguranta ceva la cate stiu, deci cred ca se simt cam depasiti.

Ce sa zic, acum ca am timp mai mult m-am mai conectat cu ei. Conteaza totusi si incurajarile lor.

Mergi la inceput

Tyaa, dupa ani de zile in care am inghitit un sef fara viziune, care nu are habar de cei aia echipa si solutii, care nu vedea decat ca vreau sa ii iau locul si pentru asta imi facea tot soiul de mizerii (nota bene: intr-o multinationala!) pot a iti spun ca nu are dupa ce sa iti para rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Roli, am observat si eu asta. Am ajuns la concluzia ca sunt date doar de dragul de a fi date in special cele de la firmele mai cunoscute. La inceput am crezut ca e din cauza ca am aplicat in a 2-a parte a valabilitatii anuntului si au ajuns departe cu recrutarea, dar nu. Sunt cazuri frecvente in care am aplicat printre primii 10 si nici pana la terminarea perioadei nu au deschis CV-ul. Ii mai las o saptamana iar daca se misca ceva inseamna ca au asteptat sa depuna toti CV-ul si sa faca o singura analiza.

Oricum, pentru cei care sunt in cautare si se gandesc la optiunea premium (sa fii intre cei care apar primii) contra unei taxe, concluzia mea e ca sunt bani aruncati pe fereastra. Cine vrea sa iti vada CV-ul ti-l vede si fara.

M-am mai impacat cu ideea desi e greu. Voi gasi cand voi gasi si ce-i al meu e pus deoparte dupa cum se spune. Oricum va voi tine la curent, pentru ca e o experienta care poate fi utila.

Un pont vandut de o tipa de la o firma de recrutare: e bine sa trimiti catre sfarsitul perioadei de valabilitate a anuntului. Ca ei vad mesajele in ordine inversa (ultimele trimise sunt primele vazute)

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

Saskia, eu fiind workohoolica si dupa aia repezindu-ma acasa la familie nu prea mai am timp de prieteni, in cel mai fericit caz - amici. Am mai apelat pe ici pe colo la cei pe care ii cunosteam, dar din ce am vazut au si ei sotul/sotia/prietenul/prietena in cautare. Apoi fiind workohoolica i-am cam depasit in pricepere si toti imi spun ca o sa imi gasesc eu cu siguranta ceva la cate stiu, deci cred ca se simt cam depasiti.

Ce sa zic, acum ca am timp mai mult m-am mai conectat cu ei. Conteaza totusi si incurajarile lor.

oana, ai un copil de 3 ani. eu zic sa folosesti aceasta perioada din plin si sa te bucuri de copilasi.
ai incredere in Dumnezeu, roaga-te si o sa vezi ca o sa treci si peste aceata perioada.
este o schimbare majora de la a fi activa, a avea un job la a sta acasa...dar nu neaparat este o schimbare rea, atita timp cat are partile bune.

degeaba te stresezi acum, ca asta nu face decit sa-ti faca rau, chiar daca a fost bine ce ai facut, sau nu, doar tu stii asta....acum nu ai decat sa mergi mai departe si sa faci din aceasta situatie ceva bun.

tu cauta job zilnic, fa-ti datoria,dar ai grija de cel mic, bucura-te ca ai timp pt el si lasa totul in seama lui Dumnezeu. Job-ul care il are El pregatit pt tine nu ti-l ia nimeni.

cat priveste CV-ul, eu am lucrat in departament HR si recruiting incerc sa-ti dau citeva sfaturi:

Sa ai mai multe CV-uri, daca crezi ca ai diferite calificari profesionale(de ex eu aveam 3: contabila,administrative assistant, salarizare-payroll)

Revizuieste-l vezi daca cumva nu e ceva gresit mentionat in CV-ul tau, greseli gramaticale, ori fraza care nu fac sens ...

Sa fie la subiect, din primele fraze sa iasa in evidenta punctele tale forte.

Trebuie sa iesi in evidenta si sa arati ce poti face tu pentru companie, de ce crezi ca esti mai buna fatza de altii care aplica.

Sa ai si un CV mai generic adica care ar putea fi folosit pentru mai multe calificari.

La interviuri nu vorbi despre viata ta personala, copil...

Mentioneaza ca esti de acord cu un salariu mai mic la inceput si peste 3 luni sa ti se faca o re evaluare.

pe internet gasesti foarte multe sfaturi despre cum trebuie scris un CV ori resumee

http://www.free-resume-tips.com/10tips.html

mult succes si sa te ajute Dumnezeu!

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

Citat:

Culmea e ca sunt dispusa la ore suplimentare. In ultimul an am lucrat numai cate 12-14 ore pe zi numai ca sa am we liber sa stau cu copilul. Partea nasoala e atmosfera, lucrand pana la job-ul asta in multinationale si cu expati sa trec intr-un mediu romanesc m-a terminat. Mentalitatea, jocurile de scena/culise, promptitudinea u care i sa da cuiva cu bata in cap pentru cele mai mici erori (din categoria sa moara si capra vecinului), lentoarea...

Cum ai facut de ti-ai mentinut moralul pe linia de plutire? Un an pare o vesnicie...

Si eu lucrez la o companie multinationala. Una cu patroni turci. Vreau sa spun ca nici astia nu se dezic de la jocuri de culise, barfe, mereu au impresia ca invarti ceva pe la spatele lor. Tipa mereu, au impresia ca suntem niste animale si se poarta vizibil discriminant cu angajatii romani, in favoarea celor turci.
Chiar acum cateva minute m-a sunat dl. patron si s-a tipat atat de tare incat am crezut ca voi scapa telefonul din mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Citat:

Roli, am observat si eu asta. Am ajuns la concluzia ca sunt date doar de dragul de a fi date in special cele de la firmele mai cunoscute. La inceput am crezut ca e din cauza ca am aplicat in a 2-a parte a valabilitatii anuntului si au ajuns departe cu recrutarea, dar nu. Sunt cazuri frecvente in care am aplicat printre primii 10 si nici pana la terminarea perioadei nu au deschis CV-ul. Ii mai las o saptamana iar daca se misca ceva inseamna ca au asteptat sa depuna toti CV-ul si sa faca o singura analiza.

Oricum, pentru cei care sunt in cautare si se gandesc la optiunea premium (sa fii intre cei care apar primii) contra unei taxe, concluzia mea e ca sunt bani aruncati pe fereastra. Cine vrea sa iti vada CV-ul ti-l vede si fara.

M-am mai impacat cu ideea desi e greu. Voi gasi cand voi gasi si ce-i al meu e pus deoparte dupa cum se spune. Oricum va voi tine la curent, pentru ca e o experienta care poate fi utila.

Un pont vandut de o tipa de la o firma de recrutare: e bine sa trimiti catre sfarsitul perioadei de valabilitate a anuntului. Ca ei vad mesajele in ordine inversa (ultimele trimise sunt primele vazute)

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Hmm, n-as miza pe chestia asta! si eu lucrez in recrutare si un anunt pe site-uri are valabilitate o luna, ori eu, daca am nevoie sa recrutez repede o persoana, de multe ori termin recrutarea in mai putin de 4 saptamani si trimit deja lista scurta clientului pana la sfarsitul perioadei de valabilitate a anuntului.
Eu zic ca cel mai bine este sa trimiti intr-o saptamana-doua dupa ce a aparut anuntul, altfel risti sa fie prea tarziu.

Mult succes!

_

www.invitatielasucces.ro/" target="_blank">Invitatie la Succes

spune-mi ceva bun

Mergi la inceput

Oana, ca sa fii sigura ca CVul tau e citit, trimite-l direct firmei care pune anuntul. Incearca sa aflii numele persoanei de la HR sau chiar mai bine persoanei careia ii raporteaza pozitia si scrie-i direct. La multe firme adresele de email ale managerilor le gasesti pe site-ul lor sau ii gasesti pe LinkedIn.

Mult succes!

_

spune-mi ceva bun

Mergi la inceput

Elena, inclin sa iti dau dreptate. Sa depui CV-ul la inceput e mai bine.

Vad tot soiul de anunturi, semn ca piata s-a mai dezmortit. O sa ma rog pentru muuuult soare ca se pare ca exista o legatura stransa intre zilele cu soare si cele innourate - vorbesc la modul serios. Din pacate pe "finance" lucrurile merg foarte greu, probabil ca suntem conservatori din fire.

Nu's ce sa zic de trimiterea CV-ului, asa. Mi se pare cam agresiv, iar eu daca as primi CV in maniera asta, l-as descalifica pe respectivul fara sa stau prea mult pe ganduri. Poate din cauza ca sunt adepta colaborarii si nu apreciez persoanele care vor sa iasa in fata cu orice pret.

Mergi la inceput

Oana, cu trimiterea CVului direct la persoana care ia decizia sau la resurse umane, desigur, faci cum crezi. Insa eu iti spun ca nu este deloc agresiv, se practica. Si eu primesc CVuri direct pe adresa mea de email si nu consider acest lucru agresiv. Incearca sa nu te gandesti ca persoana vrea neaparat sa iasa in fata! eu ma gandesc ca acele persoane care imi trimit direct si nu la anunt, sunt foarte motivate, serioase si isi doresc cu adevarat acel job.
Daca nu ti-ai gasit inca, nu dispera!
In timpuri bune, dureaza in medie 2-3 luni sa-ti gasesti un job, insa in perioada asta mai dificila media este de 6 luni. Desigur, acum depinde mult si de domeniul in care activezi, insa nu este cazul sa te descurajezi.
Vestea buna este ca joburi sunt! in fiecare luna in Romania mii de angajati isi schimba locul de munca si ramin astfel locuri libere, altii isi deschid afaceri proprii, alti se pesioneaza, mor, etc.
Ideea este sa incerci sa folosesti cat mai multe metode - networking, grupurile de specialitate pe LinkedIn, inscrierea in diverse asociatii si organisme specifice meseriei tale, etc.
Apoi gandeste-te ca trebuie sa primesti un anumit numar de NU-uri; vei avea NU, NU, NU, NU, NU, NU....,iar in final un mare DAAA! Gandeste-te asa: cu fiecare NU esti mai aproape de acel DA!

O alta modalitate de a-ti mentine o stare de spirit buna in aceasta perioada de cautari este sa continui sa ai grija de tine ca si inainte- de exemplu, sa nu te retii sa porti 'pantofii buni', sa te imbraci elegant, sa te aranjezi, in general sa nu te delasi, pentru ca asta va avea implicit si fara sa-ti dai seama un impact negativ asupra starii tale de bine.

Doamne ajuta!

_

spune-mi ceva bun

Mergi la inceput

Elena, ref la CV e un sfat bun totusi, acum ca mi-ai aratat si alt punct de vedere.

Cat despre outfit si nu numai, da, si el e fff important, asa ca acum dorm normal (ceea ce pentru mine e imens de mult), m-am tuns, mi-am mai cusut lucrurile :)), iar de imbracat continui sa ma imbrac ca la birou mai oriunde m-as duce.

Astept in continuare sa ma apropii de acel DA. Am ramas uimita totusi ca workoholica ce sunt (adica pur si simplu nu ma interesau evenimentele zilnice prea mult, doar target-urile si deadline-urile) ca lumea interviurilor si a anunturilor depinde de vreme si de orice eveniment major (pe care le gasesc pe discutii generale pe forum :)))

Mergi la inceput