Stare de spirit

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

Si cand te gandesti Roli ca multe din frescele bisericilor au fost pictate de oameni peste 35 de ani. Cam atunci erau considerati la apogeu artistii. Pe de alta parte, ar putea fi un semn bun, lumea tinde din ce in ce sa fie condusa de copii, deci teoretic copii nostri ar avea un viitor bun daca ar fi educat cu totii in spiritul responsabilitatii. Dar de, apoi intram in filosifia "cine anume e copil", ca maiasii considerau ca devii adult la varsta de 50 de ani.

Cred ca ai un caracter foarte puternic. Te admir. Asta inseamna ca primul lucru pe care trebuie sa il fac este sa imi planific bruma de economii pe o perioada mai lunga decat cea pe care mi-am imaginat-o. Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva, dar uite ca acum experienta ta ma ajuta si pentru asta iti multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Varul meu e in aceeasi situatie; de 1 an cauta job (contabil, cu peste 10 ani experienta) si nimic. Cateva interviuri fara rezultat.

Eu cred ca problema e si numarul mare de CV-uri trimise pentru un post. Am vazut 500, 1000 de aplicatii la cate un anunt sa zicem normal, adica nu cine stie ce functie de conducere. Persoana care selectioneaza CV-urile ar trebui sa fie foarte atenta ca sa le aleaga pe cele mai bune. Dar ma tem ca de multe ori nici nu se uita pe ele, sau se uita doar pe cateva. Am trimis si eu CV-uri pentru varul meu de pe un site gen ejobs si trei sferturi din firmele la care am aplicat nici nu au deschis CV-ul.

Si apoi mai e 'networking-ul'; multi prefera sa angajeze persoane care vin cu o recomandare.

Va doresc bafta multa si moralul intact, daca se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Oana cum stai? Exista vreo perspectiva pentru noul job?

MUlta bafta!

Mergi la inceput

Din varii motive, inexplicabile, am inceput sa primesc invitatii la interviuri. Diferenta a facut-o aparitia soarelui, alta logica nu am gasit. Oamenii gandesc mai bine, ies dintr-un fel de hibernare si incep sa gandeasca, sa vada oportunitati.
Oricum invitatiile nu sunt tocmai pentru job-urile la care ma asteptam, dar ma duc la interviuri, ceea ce e un pas imens!
Iar in conditiile date, si starea mea de spirit s-a imbunatatit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

Din varii motive, inexplicabile, am inceput sa primesc invitatii la interviuri. Diferenta a facut-o aparitia soarelui, alta logica nu am gasit. Oamenii gandesc mai bine, ies dintr-un fel de hibernare si incep sa gandeasca, sa vada oportunitati.
Oricum invitatiile nu sunt tocmai pentru job-urile la care ma asteptam, dar ma duc la interviuri, ceea ce e un pas imens!
Iar in conditiile date, si starea mea de spirit s-a imbunatatit.

Ma bucur, bafta multa, sa fie cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Si eu aplic de peste un an. Am fost la o gramada de interviuri. Momentan lucrez 2 ore/zi, intretinere site si promovare. Mai nimic.
Dupa ce am asteptat atat am dat cu piciorul unui post de contabil. am mers la interviu, m-au chemat la job, in prima zi am decis sa renunt pt ca persoana cu care ar fi trebuit sa colaborez s-a comportat mizerabil din primele ore. Am crezut ca mi se pare insa mi s-a confirmat ca e foarte dificila si contabila precedenta a plecat din cauza ei. M-am hotarat ca nu e jobul vietii mele si am sunat ca nu mai merg. Sa vezi show la telefon.
Pe la interviurile la care am fost am intalnit tot felul de oameni, dar intrebarile sunt stupide, aiurea de genul "cum ai vinde un frigider la polul nord'? E o harababura pe piata muncii. Se aleg cei care cer bani mai putini, chiar daca nu sunt calificati pe post.
Ma intreb de ce are un anunt valabilitate 30 zile, cand in primele 2 zile sunt sute de aplicanti.
Va doresc mult succes si voua si mie....

Mergi la inceput

Nica-nica. Interviuri degeaba. Oferte reale zero, desi feedback-ul e la modul "mai mult ca sigur treceti in etapa urmatoare". Sincera sa fiu nu stiu ce vor angajatorii astia. Parca ar vrea sa angajeze, dar parca nu vor. Toata lumea zice ca s-a dezmortit piata, dar in fapt nu sunt decat declaratii. Si uite asa firmele se declara si ele dispuse sa angajeze, dar se opresc atunci cand vine vorba de a pune lucrurile in practica. Ce mai, suntem buni la PR, dar cand vine vorba de rezultate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Oana, nu te descuraja. sunt foarte multi care dau anunturile la misto, ca au obligatia sa publice posturile libere, dar au ei cunostintele deja acontate pe posturi.
Vei gasi, nu te panica!

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

De la inceput va spun ca nu lucrez in HR, dar am observat si eu criteriile astea ciudate, uneori. Eu am reusit sa impun o data sefului meu sa nu lucrez cu o fata, tot asa recomandata de nu stiu cine din personal, pentru ca stia doar romana si franceza (asa zicea ea) pe cand engleza desi o pusese in cv ca fiind satisfacatoare, nu reusea sa inteleaga nimic, si nu puteam sa o integrez in companie, deloc.

Revin si eu: la firmele internationale din Ro, ati incercat? Nu ma pricep la piata ofertelor de job, dar daca merge asa, de ce nu incercati si voi cu ceva "recomandari". Ma gandeam sa va intrebati cercul de prieteni, cunostiinte, de noi locuri de munca. Pacat ca nu se tine cont de anii de munca, de experienta si e criteriul asta cu varsta si salariul, eu ma inteleg de minune cu oamenii care isi vad de munca lor si la birou nu trebuie sa le dau nu stiu cate indicatii. Sper sa vada asta si viitori vostri angajatori.

Multa bafta va doresc!

Mergi la inceput

Roli, am observat si eu asta. Am ajuns la concluzia ca sunt date doar de dragul de a fi date in special cele de la firmele mai cunoscute. La inceput am crezut ca e din cauza ca am aplicat in a 2-a parte a valabilitatii anuntului si au ajuns departe cu recrutarea, dar nu. Sunt cazuri frecvente in care am aplicat printre primii 10 si nici pana la terminarea perioadei nu au deschis CV-ul. Ii mai las o saptamana iar daca se misca ceva inseamna ca au asteptat sa depuna toti CV-ul si sa faca o singura analiza.

Oricum, pentru cei care sunt in cautare si se gandesc la optiunea premium (sa fii intre cei care apar primii) contra unei taxe, concluzia mea e ca sunt bani aruncati pe fereastra. Cine vrea sa iti vada CV-ul ti-l vede si fara.

M-am mai impacat cu ideea desi e greu. Voi gasi cand voi gasi si ce-i al meu e pus deoparte dupa cum se spune. Oricum va voi tine la curent, pentru ca e o experienta care poate fi utila.

Mergi la inceput