Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***306***
Raspunsuri - Pagina 22
Pisik06 spune:
Multu'fetele de sfaturi/pupicuri/incurajari
. Sunt mai ok decat ieri. Ideea este ca, vorba Keei, oricand pot schimba macazul, adica am de gand daca nu imi place, nu ma simt confortabil, etc. sa imi iau talpasita rapid si sa vezi atunci provocare. Insa nu voi putea sti niciodata cum este daca nu ma duc. Adica decizia cealalta era one way, asta imi lasa libera si a doua alegere. Trebuie sa vad macar cateva zile sum este pe pielea mea, nu din povesti, care spun ca e horror. Singurul bai e cu alea 4 salarii, ca in varianta asta imi iau adio de la ele, dar nu ma fac ele pe mine, nu?![]()
Oricum, simplul fapt ca am aceasta atitudine mie mi se pare mare mare lucru, adica pana acum eu eram genul care statea din comoditate, conveniente, etc. Acum insa sunt hotarata sa nu las nicio secunda sa fiu tratata sub nivelul meu si sa nu ma las calcata in picioare
. Si nu mai vad faptul ca ma intorc ca pe o lasitate, ci ca pe o dorinta de a testa pe pielea mea cum este, de a afla dupa 2 ani cum mai e asa zisa viata reala (pt ca sincer mie mi se pare ceea ce traim noi cu copiii viata reala, dar ma rog...).
Hai ca am scris mult.
Despre Ana: adaptarea la gradi e ok, nu a mai racit, avem deja 1 saptamana jumate de mers constant, plange numai cand o las, dar se calmeaza repede.
Ma termina insa cu crizele
. Cand coboram din masina e in mijlocul strazii, cand iesim din bloc la fel, se tranteste si urla cand vrei sa o iei, se zbate din brate, se suceste pana ajunge cu capul in jos, ca e si grea acum, nu mai poate fi dusa cu forta in brate. In scara alt circ, nu vrea sa urce/coboare scarile singura, stam si cate o ora, dar nici in brate nu vrea, face cum am descris mai sus. Deja ma opresc vecinii sa ma intrebe daca a patit ceva, daca sunt mai multi copii pe scara, etc
. Nu ca ma intereseaza de ei, dar creierii mei deja sunt pilaf de la atata urlet si miortaiala.
Plus ca decand cu gradi mai mereu e ciufuta, face una doua o criza, e greu, mult mai greu decat pana acum
Sau poate nu e gradi si perioada de 2-3 ani
Oare se poate mai rau?
Mami de minune mica
denisamada spune:
Tufete, salutam! De 2 zile alerg in urma plutonului si nu reusesc sa ajung "la zi"!
Poate reusesc in noaptea asta sa recuperez, ca iar garduieste motanul. 
Asa... din ce-am citit:
Vazut filmuletze cu Ada cea vorbareatza.
Inteleg ca mai erau si filmuletze cu Pisilinca, dar nu am dat de ele inca.
Vazut pozici cu Victorsh. 
Nu mai stiu ce voiam sa zic... ![]()
Noi am fost plecati la munte, aducem si DOVADA! In grup a fost si un bebe de 6 luni, pe care Adela l-a indragit tare: il pupa, il mangaia, ii inshuruba biberonul cu ceai. 

Cred ca vrea o fratioara sau un surior. ![]()
Sigur mai erau kestii... Revin. 
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
Gianina34 spune:
pisikule - bravo, imi place atitudinea ta

sa stii ca si a mea, seara cand ne intoarcem de la gradi e agitata/miorlaita/urlacioasa; totul e mult mai greu... cu imbracatul, dezbracatul nu mai zic
dar eu pun totul pe seama oboselii nu a varstei (ca asa-mi face de la 1 an si 4.5 luni
cand am dus-o prima data)
oricum e muuult mai solicitanta viata de gradi
ma uitam la a mea ieri: a avut pictura/modelaj (o imbarligatura din astea), dans ceva, engleza, jocuri de echipa,+... cum sa mai fie calma si linistita seara acasa (la gradi e un monument de cumintenie si sfintiosenie iar cand ajunge acasa, recupereaza
)
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si zece luni
Bianca2503 spune:
PISIK, eu cred ca e normal sa existe crize. Eu las pe Vladimir sa faca ce vrea el. Bineinteles ca atunci cand e stat in drum sau in mijlocul strazii sau chestii periculoase se lasa cu urlete, insa de obicei ne intelegem:
- nu am pretentia sa coboare singur scarile. Pur si simplu mi-e frica. E grasan, imbracat gros si clar nu poate pana la capat
- de asta vara l-am invatat sa aiba grija la masini. Ii spuneam:"vine masina, hai sus pe trotuar" si mergea. Asa fac si acum si ma asculta. Si eu ma mir
- eu am o problema cu vrutul in brate. Nu prea vrea sa mearga singur pe joc afara. Doar sa impinga la vreo jucarie si nici atunci. E puturos!
Eu zic sa te calmezi.
cat despre partea profesionala. Ai facut alegerea buna. Orice mama ar fi facut la fel. Pana la urma iti trebuie un salariu din care sa investesti cate putin in afacerea ta. Asa naspa e la voi la serviciu?
Ilinca_M. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ramona7575 in dulap ![]() ![]() , nu am vazut , eu am vazut ca la crize ii inchidea in camera (u copii mici, ci mai mari de 7 ani pana se linisteau si isi cereau scuze pt.vorbele f.urate adresate parintilor), nu dulap ... ASA NU, CLAR. Eu ce am vazut aseara si sapt. trecuta (cam 3 emisiuni am vazut pana acum) nu mi s-au parut horror doar ca cei mici erau chiar santajisti, faceau crize doar din placerea de ai teroriza pe parinti (ma rog, si parintii erau cu tipete, in majoritatea cazurilor si ei sunt de vina) |
Ei, uite, vezi, de aceea e bine sa mai iesi din cand in cand de la club (desi primul shoc poate fi mare, cum a observat Anaan) fiindca mai dai de unele discutii cum ar fi cele pe tema "super nanny", indiferent de tzara din care provine. Eu te-am mai intrebat o data, Ramona, ce face "nanny" de e asa grozava, dar cred ca nu ai observat.
Acum m-am lamurit. E tot o sadica fara suflet care se pricepe de minune la dresat copii. Sa-l "cumintesti" pe copil inchizandu-l singur intr-o camera, pedepsindu-l, umilindu-l etc nu inseamna ca l-ai educat, ci ca i-ai format un comportament conditionat, copilul reactioneaza de frica pedepsei.
Tu crezi ca acei copii ajungeau sa-si ceara scuze parintilor din convingere? Sa fim seriosi. Au fost dresati, atata tot.
Cat despre conceptia cu copiii "santajisti inca din fasha/ manipulatori/ avand drept singur scop terorizarea parintilor"...si despre asta au curs rauri pe forum. Cand ai timp, in loc sa te uiti la super-dresoarea care pocneste din bici si se kk copiii pe ei, mai bine citesti niste subiecte pe DC, daca vrei iti caut link-uri.
Sper ca nu te-ai suparat, Ramona, eu doar as vrea sa vada toata lumea si "reversul medaliei", nu suport sa aud de "copii santajisti si teroristi" care-i fac pe "bietii adulti" sa planga si sa-si doreasca sa-si dea demisia, inclusiv din profesia de parinte
Gianina34 spune:
denisamada - imi si imaginez adelakele drag ocupandu-se de bebe
cica pentru fratior trebuie sa absentezi ceva mai mult de pe aici![]()

denisamada spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gianina34 denisamada - imi si imaginez adelakele drag ocupandu-se de bebe ![]() cica pentru fratior trebuie sa absentezi ceva mai mult de pe aici ![]() |
Pisik
minunea mica si mami ei. Abia asteptam sa venim la gradi. 
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
Gianina34 spune:
oare chestia cu absentatul si bebe mic se aplica si la olishka? lipseste cam de mult, nu?![]()
ilinca, ia mai cheama tu fetele la apel ca daca stau bine sa ma gandesc mai avem cateva absente notorii![]()
si fug la micsu'
ramona7575 spune:
cum m-as putea supara pe tine ... ma uit pe DC numai daca ma lasa Stefan, la tv e mai simplu , pot trage cu ochiul
, apoi am zis, fiecare ia din emisiune ce considera ca e bine pt.copilul lui.
Stefan cand e nervos nu suporta sa-l tin in brate, sa-l cocolosesc pentru a se calma, se duce singur in cortul casuta, plange max.2 minute si iese cu o jucarie in brate si zambetul pana la urechi 
.
Adelake, e o scumpa si sociabila 

denisamada spune:
Am gasit o tema, so:
1. Care dintre ghiocei vi se pare ca seamana cel mai mult fizic cu odrasla personala?
Nu stiu... seamana doar cu ta'su.
2. Care dintre ghiocei vi se pare ca seamana cel mai mult la nivel comportamental cu odrasla personala?
Maia de Saby 
3. Care este/a fost gestul facut de copilul vostru care va emotioneaza/v-a emotionat cel mai mult?
Nu-sh sa zic, ca ma emotionez de 100X/zi. ![]()
4. Ce trasatura fizica vi se pare ca v-a mostenit-o?
Cromatica. ![]()
5. Ce trasatura psihica vi se pare ca v-a mostenit-o?
Cam tot... din fericire ea e mai sociabila.
6. Ce face un alt ghiocel si v-ar placea sa faca si al vostru?
Sa recite Scrisoarea I, calcul integral, de-astea.
7. In ce context ati simtit cel mai puternic sentiment de vinovatie fata de copilul vostru?
Cand imi mai pierd rabdarea. ![]()
8. Ce ati schimba in cresterea si educatia copilului, daca ati putea da timpul inapoi?
Ma gandesc uneori daca am gresit eu ceva in alimentatia ei.
9. Ce ati face in plus fata de ce faceti acum pentru copilul vostru, daca ati dispune de mai mult timp?
Poate ne-am plimba mai mult... Deocamdata nu pot sa ma plang foarte tare de timp, sa vedem cum o sa ne descurcam din aprilie.
10. Ce ati face in plus fata de ce faceti acum pentru copilul vostru, daca ati dispune de mai multe resurse financiare?
Ne-am plimba si mai mult decat la pc 9!
Ne-am termina de renovat casutza de la Tgv si mai ales am amenaja curtea (care au ramas in stand-by) si am petrece cat mai mult timp acolo. (ceea ce o sa facem pana la urma, doar ca dureaza... )
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute