Strumfi de iul-aug 2007 (210)
Raspunsuri - Pagina 19
Kariris spune:
buna fetelor!
Vad ca discutati despre febra mare si convulsii. Eu la peste 39 le dau paracetamol cu ibuprofen alternativ la 4 ore pana stabilizez temperatura apoi de 3 ori pe zi. La febra mare seara mai bagam suplimentar un diclogesic supozitor, dar fetele nu l-au tolerat bine asa ca am folosit si noi de vreo 3-4 ori novocalmin supozitoare.
Cand au facut temperatura 41 am bagat desitine intrarectal pt a preveni convulsiile (este doar pt convulsii nu scade febra) si pe cale orala paracetamolul si ibuprofenul.
Sanatate multa strumfilor bolnavi!
Daaar, de la ambulanta mi-a spus medicul ca e pericol de convulsii deja peste 39 si ca nu trebuia sa astept sa faca temp 41. Cine e predispus convulsiilor poate face spunea el de pe la 38,8-39. M-am si speriat cand am auzit.
CarlaV spune:
Am revenit, otita este seroasa, probele bacteriologice sunt sterile, nu s-a dezvoltat nimic pe niciuna, si am facut exudat nazal, faringian si secretie otica. Deci otita nu este bacteriana, poate fi virala sau alergica. Fata pare bine, mananca, e vioaie, de dimineata de la 6 n-a mai facut febra, dar ii dau augmentin 7 zile, sper sa fie ok.
Algocalmin nu iau, fetelor le-am pus novocalmin cand nu am mai stapanit febra, cred ca o data la Saby si de 2 ori la Lary, adica daca aveau peste 39 la mai putin de 4 ore de la panadol/nurofen. Din ce am vazut, diclogesic-ul tine mai mult, ii puneam Sabinei cand avea 40 grade si o tinea toata noaptea.
Dana, sanatate multa lui Eric. Noi am luat camasi care nu se sifoneaza cand am gasit reduceri pe la americani, am dat maxim 15usd pe una si sunt excelente, chiar nu vad rostul sa le mai calc. La fel cu hainutele fetelor, au destul de putine care se cer calcate.
Stefania, imi place sistemul vostru si sunt total de acord cu el, asa fac si cu fetele mele, mama zice ca sunt inconstienta. Nici ea n-a fost convinsa sa renunte la algocalmin.
Vivela, e distractie mare la voi, abia astept sa te citesc peste 2 ani, cand vor face prostioarele "la comun" ![]()

Kariris spune:
fetelor ma chinui sa pun un anunt la bazar de vreo 4 ore
parca mi-au scos astia la operatie neuronii, nu discul explodat! Nu reusesc, nu stiu ce gresesc.
ddanagh spune:
Desi Eric parea mai bine, m-am dus cu el la dr sa-l asculte si bine am facut. Are bronsiolita iar daca mai stateam cobora mai mult spre plamani, asa ca ne pregatim sa mergem la prima injectie 
Mi se strange stomacul, sper sa nu planga prea tare ca mor de mila. Cica nu are rost sa-i bage branula ca i-a dat un antibiotic de-i baga doar cate un ml la 12 ore.
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ddanagh Desi Eric parea mai bine, m-am dus cu el la dr sa-l asculte si bine am facut. Are bronsiolita iar daca mai stateam cobora mai mult spre plamani, asa ca ne pregatim sa mergem la prima injectie ![]() Mi se strange stomacul, sper sa nu planga prea tare ca mor de mila. Cica nu are rost sa-i bage branula ca i-a dat un antibiotic de-i baga doar cate un ml la 12 ore. un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010) |
Dana, sanatate multa, imi pare rau ca ati ajuns la asa ceva
.Traiesc in Orasul Alandala
Kariris spune:
Sanatate multa Dana! Antibioticul i-l face intravenos? Daca da, ar avea rost sa-i puna branula chiar daca ii baga doar 1 ml la 12 ore ca doar e vorba de prinderea si inteparea venei. Daca i-l face intramuscular il va durea mititelul.
CarlaV spune:
Dana, sanatate multa lui Eric! Si eu zic ca avea rost sa-i puna branula, intravenos este mai eficient decat intramuscular, si sa-l intepe de 2 ori pe zi... ouchhh! 
Kariris, cum te simti? Gata cu genoflexiunile? Cred ca ai si slabit de cand te-ai operat, te-ai urcat pe cantar?
monicabo spune:
Kariris, refacere cat mai usoara!
Carla, ce mai fac fetele? cum mai e cea mica?
Dana, sanatate lui Eric si euma gandeam ca-i mai bine cu branula, dar daca asa a hotarat medicul..n-o durea injectiile astea asa rau, sper
Cate are de facut?
Madabout, bafta la control!
Monica, mami de 2
: Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
ddanagh spune:
Multumesc mamicilor
Ii face in muschi, doare, insa fiind doar un ml se termina repede, il iau in brate si se potoleste rapid, nu urla minute in sir. Ce ma doare mai tare e ca parca nu-i mai trece, tuseste mai urat desi facem si aerosoli la greu. Chiar mi se pare ca i s-a recomandat cam mult dar nu mai comentez nimic.
Pe el l-a luat joi si ar fi trebuit sa ma duc la medic vineri insa am fost abia sambata dimineata. M-a indus in eroare faptul ca nu avea febra, doar 38 in fundulet, initial chiar si fara muci, doar tuse urata cei drept. Doctorita mi-a zis ca f multi bebei mici nu fac febra la multe din afectiunile respiratorii fiindca sistemul lor imunitar nu are reactii ca un sistem matur si astfel se ajunge la complicatii. Bine, sper sa nu fie cazul si sa ne facem bine mai repede.
Din cauza faptului ca nu respira bine nici nu suge bine, ba chiar ingrijorator de prost, si am incercat sa-i dau niste cereale la lingurita sa manance si el ceva. esec total bineinteles. daria vine repede si cere si ea din farfuria lui. Ii zic, nu mami, nu cu lingurita lui ca racesti si tu la care ea imi raspunde. Bine multumesc, lasa ca nu vreau sa mananc raceala. ![]()
Stefania chiar m-am gandit la tine cand i-am dat azi cerealele. El a facut azi 5 luni, ar fi putut sa ia si el doua lingurite, dar nici nu stia ce sa faca cu ele, le tinea in gura, nici nu le scotea afara dar nici nu le inghitea.
baiul mare e ca de biberon nici nu vrea sa auda, nici cu lapte de-al meu, nici praf, nici ceai, nimic nu vrea, se chinuie cu tata lui fleoscaita, inghita f mult aer ca nu poate sa respire, un chin. Of, greu cu copiii bolnaviori.
un tot: Dana cu Daria (20.07 2007) si Eric (20.09 2010)