obicei de parastas
Raspunsuri - Pagina 2
andacos spune:
Eu am citit si aseara subiectul,auzi Gabi,dar nu intzeleg:"supararea"ta este ca n-atzi fost invitatzi sau v.-tzi dus neinvitatzi?
ca aseara intzelsesem ceva,acum nu mai sunt sigura ca am intzeles bine!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Gabi_K spune:
ok, deci sa explic mai clar. Omul meu are un frate, anul trecut a murit socrul fratelui. Mama lor nu a mers atunci la inmormantare avand bolnav in casa. Noi suntem impreuna de 2 ani. Cu socrii fratelui nu prea am avut tangenta, dar cu fratele si cu sotia lui ne vedem aproape zilnic. Pe mama lor au anuntat-o oficial ca va fi parastasul, pe noi nu.
Daca e de gasit scuze, avem destule- ger, ceata, oboseala, copiii din dotare, durere la piciorul lovit cu 2 zile mai devreme (am cazut in fund in strada, am alunecat)
Andacos, tocmai ca n-am fost invitati... si nu prea cunosc obiceiurile, eu nefiind ortodoxa, si nici omul meu, de aceea suntem asa aburiti
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Povestea nasterii: Lili si Robert
andacos spune:
gabi,sincer nu-tzi fa probleme ca n-atzi fost invitatzi(eu incerc sa intzelege ce e in mintea ta,dar nu fa scenariile astea ca nu e cazul)nici nu e ruda cu voi in definitiv...!!!!
Din experientza itzi mai spun ca uneori esti atit de indurerat si atit de plin de griji si probleme in momentele alea,incit uneori...fara sa vrei scapi din vedere pe cineva!
Nu-tzi fa probleme,nu e nimic intentzionat!
Dana
Gabi_K spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos gabi,sincer nu-tzi fa probleme ca n-atzi fost invitatzi(eu incerc sa intzelege ce e in mintea ta,dar nu fa scenariile astea ca nu e cazul)nici nu e ruda cu voi in definitiv...!!!! Din experientza itzi mai spun ca uneori esti atit de indurerat si atit de plin de griji si probleme in momentele alea,incit uneori...fara sa vrei scapi din vedere pe cineva! Nu-tzi fa probleme,nu e nimic intentzionat! Dana multumesc Dana! www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
ardeiash spune:
eu pot sa va asigur ca in zona mea.. familia mea... tre sa fii invitat la parastas... daca de ex el are loc la restaurant.. dar chiar si acasa ... in general trebuie invitatie pt ca persoana respectiva s-a pregatit pt un numar de oamnei.. deci are un numar de farfurii.. o anumita cantitate de mancare etc etc .. altii cheama pe preferinte..
e trist , pt ca in principiu nu te duci acolo sa mananci inca romanii si-au facut un oobicei din asta.. deci trist, dar adevarat.
ps alta data parastasul are loc la biserica sau doar la cimitir si persoana in cauza imparte doar pachetele de mancare.. ... acolo ar trebui sa fie ok ... si fara invitatie
andacos spune:
citat din mesajul lui ardeiash e trist , pt ca in principiu nu te duci acolo sa mananci inca romanii si-au facut un oobicei din asta.. deci trist, dar adevarat. s-auzim numai de bine! si ------------------------------------------- Very-dependenta de scrapbooking - http://veryscrap.exprimetoi.net/forum.htm |
Potzi sa explici ce-ai vrut sa spui aici,ca n-am intzeles?
Dana
filofteia spune:
Daca parastasul este cu masa, trebuie sa fi invitat. Faptul ca nu esti invitat nu inseamna ca respectivilor nu le-apasat de tine. In general nu sunt invitate rudele indepartate.
Daca este cu pachetele la biserica se dau la cei care sunt acolo.
Se mai obisnuieste impartirea pachetelor dupa slujba de la biserica la persoane dedicate.
Gabi_K spune:
era cu masa la ei acasa+inainte s-a mers la biserica si la cimitir.
Rufus spune:
Gabi, m-am informat
E pe zone: in unele e pe invitatii, in altele (la tara, dar nu peste tot) se sta la coada pe langa gard, ca la butelie, asteptand sa vina lumea de la biserica.
In ceea ce priveste neamurile, ele vin, in general, neinvitate, e un lucru normal si de asteptat.
Cred ca, in astfel de situatii, se face (discret) un sondaj "de opinie" printre cei apropiati sau implicati in eveniment.
In ceea ce ma priveste, nu am fost niciodata neinvitat. Nu a fost cazul.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
anaemi spune:
Gabi, uite noi avem peste o luna si un pic , parastasul de un an al socrului meu.
Soacra mea , a decis ca parastasul sa-l faca acasa si cel mai probabil o sa cheme doar rudele apropiate. Daca nu o sa cheme pe cineva cu siguranta nu o sa o faca din rea intentie, sau sa-i supere pe respectivii. O sa o faca strict din cauza ca o sa aiba un anumit buget de cheltuit + spatiul restrans din casa.
Crede-ma ca sunt destui care probabil ar dori sa fie invitati si poate o sa gandeasca la fel ca tine atunci. Tocmai din acest motiv a ales sa cheme rudele apropiate.Si daca ar fi facut la restaurant, lucrurile ar fi stat la fel.
Eu zic sa nu te superi.
Despre ce zice ardeiash:
e trist , pt ca in principiu nu te duci acolo sa mananci inca romanii si-au facut un oobicei din asta.. deci trist, dar adevarat |
Am vazut barbati care au venit la parastas si au plecat crita. (vorbesc despre parastasele bunicilor, facut la tara)
Si ce ma mai deranjeaza pe mine este atmosfera de petrecere de la parastas. Nu zic ca lumea ar trebui sa planga,dar....
Scuze de offtopic.
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 17+
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...