Zmeurici de iulie-august 2009 (12)
Raspunsuri - Pagina 14
PatriciaArdeleanu spune:
Giova, eu cumpar de obicei de la Ikea, sint unii congelati si curatati. dar merg foarte bine si cei proaspeti. noi ne omorim efectiv dupa salata asta, cind facem, zicem in gluma ca e ca la mama acasa, adica party fara asta nu se mai poate![]()
o punga de creveti am folosit, are 500 g parca inghetata, 2 avocado taiati bucatele, 2 linguri maioneza, putin usturoi pisat, sare, piper dupa gust. e mortala!
Lucialu, si ei ii place. partea cea buna e ca am o gradinita particulara chiar in fata blocului, si are tot felul de extrascolare: dansuri, carate, balet, after school, cu profesori si tot ce trebuie. daca era mai departe, mi-ar fi fost practic imposibil. la capitolul asta stam f prost, disponibila e doar soacra'mea care acum sta cu D, deci toate drumurile eu sau sotu'. e foarte greu, cine are bunici disponibili, mare noroc!!! (cine ii are pe toti 4, chiar e curat noroc!)
PatriciaArdeleanu spune:
iar despre curatenie...jale mare. e clar ca nu se mai poate face curatenie din aia generala cu ei acasa, sail duc o singur zi la bunica nu imi ajunge, asa ca abia astept sa vina un pic primavara, chem o firma cum am chemat si in vara si imi face tot, cu geamuri, balcon, pereti, covoare,canapele si ma tine juma' de an.
Cornelia spune:
Patricia, ce valori au dus la suspiciunea de talasemie? Ca mie mi-au zis doi medici ca e anemie feripriva, dar sideremia i-a iesit totusi in limite, asa ca aveam si eu un pitic cu talasemia
. Of saracul ce l-au chinuit! Lui Vladimir i-au luat tot din vena, in manuta, dar foarte usor, nu i s-a invinetit, se vedea putin doar locul unde a fost intepat. 
Giova spune:
si cine nu-i are deloc?....
de-asta imi convine si mie gradinita lui Marco, e privata, ne costa mult, dar macar se ocupa ei de extrascolare...ii duce si aduce d ela inot, patinaj, FTK si alte grozavenii. la gradi fac pictura, desen, karate, limbi straine. bani sa ai sa-i dai la toate. si sa vrea si copilul.
Noi am optat doar pt. inot, patinaj si lb. engleza.
Patricia crevetii asa intregi? avocado in bucatele mari? intreb ca la prosti
.
Gio
de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
PatriciaArdeleanu spune:
Cornelia, pediatrul particular la care mergem mi-a zis prima data la REbecca, dar am ignorat (pt ca e mereu palida si are cearcane), am zis ca asa e genetic, si noi sintem la fel.
acum, cind am fost si cu el, mi-a zis acelasi lucru (cred ca nici nu mai stia ca mi-a recomandat si rebeccai). nu e anemie de fier talasemia din cite am inteles, el vrea sa elimine suspiciunea si sa vedem daca e doar trasatura genetica. la analize cind nu au resit sa ii ia tot, mi-a zis ca "lasati doamna, ca o sa vedeti din rezultate daca e nevoie de electroforeza".
toate valorile sint mici, dar nu cu f mult:hemoglobina 11 (11.50-13.50); hematocit 33.10 (34-40); VEM 69.50 (75-100); hem 23.10 (26-34).
asa ca vreau sa le fac la amindoi sa stim sigur.
lucialu spune:
Chiar ca l-au chinuit pe Dani saracu'
nici pupei nu i se vad venele
Multumesc pt lamuriri ca era pe cale sa mai intre un pitic in capul meu!
si am fost cu ea la Synevo pt analize. Acum ma tot gandesc sa o duc tot acolo pt ca sa facem comparatie cu analizele trecute sau nu?
Hiiii, Patricia, dar ce curatenie fac aia de durata unei jumatati de an?
Pai la noi e jale, inseamna ca suntem cei mai mizericiosi cu putinta, nu vrei sa vezi cum arata camera acum
, sunt zile in care aspir si de doo X/zi
Eu m-am consolat, cat timp avem copil mic, astia suntem
dc mai vine inca unul, o luam de la capat
si cand vom fi la pensiepoate pupam si noi covoare curate.
Cornelia spune:
Multumesc, Patricia! Tocmai ca Fe i-a iesit ok, m-am gandit eu la talasemie. in rest, tot cam asa arata si hemoleucograma lui Vladimir, doar ca hemoglobina e un pic mai scazuta: 10,5. Bine el are si valori mari la alte componente, care indica si o infectie si alte minunatii pe acolo.
Pupici si spor la bucatariseala
. Vad ca asta e subiectul constant pe aici de cand erau zmeurelele in burtici
.
PatriciaArdeleanu spune:
giova, pai tu il duci pe edi 2 saptamini la bunici -tot e ceva, conteaza enorm.
Crevetii ii pun intregi daca sint din aia mici, daca sint proaspeti si mari ii tai in 2.
poti pastra citiva intregi sa ornezi salata cu ei.
Luci, ma refer la curatenia aia groasa, aia vin cu scule profesionale, spala tot, covoare, canapele, lustruiesc parchet, gresie, faianta,degreseaza la bucatarie, etc.. eu am un balcon mare si daca ma apuc eu sa spal geamurile...asa smotru fac zilic, mai bag un venish pe canapea unde a cazut iaurtu' sau ciorba', covorul meu bej e acum ...grej, am mai dat un venish dar nu e la fel. eu sint doar serile acasa si fac in fiecare seara, dau cu aspiratorul, sterg pe jos, dar ce sa fac, nu imi ajunge timpul, dar nici nu suport dezordinea si ma enervez cumplit din cauza asta. rufele ma omoara, si tot ce spal intr-o saptamina, calc in wk, cind D are somnul de pranz, ca altfel nu reusesc, si nu vreau sa stau noaptea sa calc (asta mi-ar mai trebui).
Cind o aveam doar pe R, simbata o duceam la bunica, si faceam curatenie cu sotul si se mentinea. cu 2...nimic nu mai e la fel, munca in zadar.
in principiu mi-am propus sa ii chem cam in fiecare sezon o data. i-am chemat in vara, pe urma am zis sa ii chem asa inainte de sarbatori dar nu am reusit, acum sper sa reusesc sa ii chem in curind. ideea e ca vreau sa fiu eu acasa si copiii nu, ca altfel e tare greu. in vara i-am lasat pe ei singuri si eu am iesit cu copiii in parc.
Cornelia, eu o sa ii fac electroforeza aia,sa ma linistesc. am asteptat sa ii treaca putin spaima sa uite. Luci, da, in principiu e bine sa le faci la acelasi laborator.