Prietene la bine si la greu - 101
Raspunsuri - Pagina 10
ionelamaria spune:
Buna tuturor
Eu am vazut filmuletul pus de Ramonika si am citit povestea nasterii acasa by Ana Maita ( pe asta cu ceva timp in urma, cateva luni.
Nici nu prea am apucat sa scriu in ultima perioada, dar, incerc acum sa-mi fac ceva curaj
Nasterea in mare mi se pare interesanta. Sunt sigura ca e mai usor decat pe masa ginecologica ( pe care de altfel nu o prea plac) . As avea retineri din cauza mediului "nesteril". Nici bacteriile de pe acolo nu sunt neaparat ok , nu stiu cat sunt de pregatiti anticorpii mamei pentru ei astfel incat si bebe sa aiba imunitate.
Despre ANA MAITA, hm. La inceput m-a socat, apoi m-am intrebat, probabil ca multe dintre voi, daca eu as putea face asta. Raspunsul meu m-a luat prin surprindere aproape in egala masura ca povestea Anei: acum, dupa ce am nascut o data, am avut parte de sprijin moral in maternitate, dar si de complicatii, am avut parte de un travaliu in picioare in cea mai mare parte a lui si nu pe masa/pat.... acum, daca as avea o moasa acasa si sarcina ar fi ok fara sa ma mai gandesc as alege acasa.
Eu am avut complicatii din 3 mari cauze: 1. diazepanul injectat la internare care a oprit contraciile ( cica a fost facut sa ma odihnesc dar nu m-am odihnit deloc tocmai din cauza lui si a prelungit travaliu)
2 . Occitocina: desi am primit o doza infima mi-a dat dureri mari, pe monitorizare au disparut bataile cordului fetal. In 15 minute am ajuns de la dilatatie 2 la dilatatie 7/8 pe o singura contractie crunta. Fara occitocita nu as fi patit asta. ( si cand ma gandesc la faptul ca inainte de nastere cautam medicamentul asta in disperare ca nu prea se gasea, convinsa fiind ca e ok. Acu'as si semna sa nu primesc)
3. Am facut hematom la epiziotomie. Asta a durut mai tare de 1000 de ori decat travaliul. A fost mult mai crunt. Daca nasteam acasa nu mi se facea epi si deci... nici hematom.
Cu toate astea, fara o moasa profesionista nu as naste acasa. Mi-ar fi teama ca nu as sesiza ceva important. Acum stiu ca nasterea nu e ceva sublim cum spun unii, dar nici ceva groaznic. E pur si simplu ceva firesc pentru care corpul meu e tot atat de pregatit cum e pentru alaptat. Casa mi-ar da confort...
Un mare minus pentru acasa nu ar fi neprevazutul care poate aparea in timpul nasterii cat faptul ca salvarea la noi ajunge in 5,33 ani si , culmea, dusmanul nasterilor acasa e tot sistemul medical care functioneaza prost.
Am intalnit in spital oameni( cadre medicale) DE TOATE TIPURILE. Oameni extraordinari pe care ii voi purta in suflet toata viata ( aici fiind medicul meu, medicul de garda care a facut epi dar care e o femeie minunata si un medic deschis la minte, moasele, cateva asistente de la mamici si de la copii) dar si oameni de proasta calitate ( 2 asiatente de la copii si marea doamna prof. dr. neonatolog) , oameni pe care sper sa-i uit. Vreau sa-i uit pentru ca ceilalti, cei pe care deja i-am mentionat, mertita ca eu sa am o parere buna despre oamenii care lucreaza in spitale.
Astept si alte pareri pe tema nascutului acasa. Eu mi-as dori ca asta sa se reglementeze in Romania. Mai este careva pe aici care sa isi doresca asta??
Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 )
grigore_tina spune:
Buna ziua,
Copilul doarme(l-am readormit acum 5 minute).Sotul e la examen,iar eu ma duc sa fac putina ordine in dulapul piticului.
Ancutza ma bucur ca s-a rezolvat.N-ar fi mai bine ca documentul sa fie editat dor de tine,iar cine are ceva de adaugat sa iti rtimita pe mail sau PM?zic si eu.Sa nu fie cu suparare.
Ramonika vazut filmuletul.Cred ca nu am reusit sa spun,dar mie mi se pare ca tanti a avut nevoie de mult curaj pentru a naste in mare.In apa mi se pare ok sa nasti,dar intr-un loc mai mic(gen cada,piscina).
Lidia articolul e la favorite.Inca nu am reusit mai mult decat de privit pozele.Sper sa am timp.
Monis si articolul pus de tine pare interesant.E la favorite,de asemenea.Sper sa reusesc sa il citesc serile astea.
Acum am o problema.Poate s-a confruntat cineva cu ea:de vreo saptamana am observat la Geo niste puncte albe sub preput.Una s-a marit,iar de luni a inceput sa iasa din ea la spalat sau sters in zona un lichid mai groz gen sperma.Pediatra mi-a zis ca e normal pentru ca nu e decalotat complet.Voi ce parere aveti?
sarcina usoara Smara ,Licurici!
lylyana.ion spune:
Salutari!
zic si eu doo vorbe pana se scoala Alex (are iar 2 somnuri pe zi):
meniul de azi: dimineata banana si mar ras pe razatoarea mare, ca altfel se ineaca iar pasat nu mananca, si cativa pufuleti;
la pranz urmeaza supa sau ciorba de cocos de tara, sa vedem de care ii dau, le-am facut pe ambele de dimineata;
pt ora 5 ii fac orez cu lapte in tura 2 de somn;
pt seara , ora 8, probabil brazica cu paine si tztz, ca si aseara, ca nu i-am mai dat cereale cu lp.
la noi culcarea e tot la 22 si trezirea pe la 8
Lumi, bucura-te ca papa pisicoasa si tu te gandii la prostii den obezitate, ca nu cred ca are cu ine semana! felicitari pt progrese!
Monis, m-am uitat si eu ieri putin pe lista de plata de la intretinere, am vazut infinit de multe coloane, azi sper sa ii fac o poza ca nu-s in stare sa retin totalul e pa la 270-280 de lei,tot 2 cam si 3 pers
Marijan, bafta la serviciu!
se ingroasa randurile muncitoarelor
Lili, nice to see you again! multu pt info din Anii magici!
cucuiul lui Alex e tot acolo, dezumflat dar cu semn!
de statul pe geam...hm...nu m-am gandit la asta
Na_bo, ce face Amalia? i-a trecut tusea?
Crissa, lasa butoiul!
Angi, este mai bine Ana?
Ramonika, eu cred ca ti-am ratat filmuletul.
daca nu deschid atunci cand citesc, uit! si cum citesc pe fuga...pierd multe lucruri
Ionela, si eu as naste acasa, dar sa se mute spitalul la mine
ce face Mihnea? mai e mucios?
n-am avut deloc dureri de cap, dar am avut hemoragie abundenta si frisoane timp de o ora. am o taietura cat china si urata in draci, nu e deloc o linie fina si subtire. stiam ca asa mi se va intampla pt ca si operatia de apendicita facuta acum 16 ani arata groaznic. sunt "rea de carne" si nu se lipeste pielea frumos, doar se crapa "frumos"
sa aveti o zi frumoasa!
rgagapie spune:
Nascut acasa hmmmmmmmmmmm, n-as prea crede.
Eu una am avut o nastere destul de grea, aveam dilatatie, dar nu si contractii, iar Maya a facut un icter foarte urat, pentru care oricum trebia sa ma internez.
Apropo de nasterea acasa, copiii nu fac icter ? Poate sunt eu mai .
rgagapie spune:
Eu am o problema: am modificat meniul, acum dimineata ii dau cereale, e cam pentru varsta ei. Oare e OK?
Ramonika spune:
eu recunosc ca m-am cam trezit cu fatza la cearsaf. e a 5-a zi de boala la mine, febra nu mai am, starea generala e mai buna, insa mai tusesc si am vreo 3 herpesuri la gura care efectiv MA DISPERAAAAAAAAAAA
sper ca macar Ruxi sa nu aibe nimic, in afara de o tuse razleata e ok. insa s-a plictisit si ea de stat in casa, s-a plicstisit de jucarii, de toate activitatile din casa, nu stiu ce sa mai fac cu ea. pana una-alta, o voi trimite la supermarket cu tac-su, ca eu nu ies din casa cu "tinuta" asta...
ref. la nastere, e prea tarziu sa mai conteze daca-s de acord cu nasterea acasa sau nu. pt. mine nu mai conteaza.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
lylyana.ion spune:
Tina, eu una ma simt tare depasita de problema cu putza, decalotat, fimoza si alte bazaconii la Alex n-am vazut ce spui tu. astept controlul de 1 an si 3 luni sa vedem ce mai zice dr
eu sunt tot fara urati, azi ma duc la dr pt o eco, sa vedem ce surpriza ma asteapta
va las cateva poze noi
Many, ce-i cu voi? sunteti ok?
lylyana.ion spune:
Ramonika, uf, cam multe zile de boala...oare ti-a scazut imunitatea de la probleme anterioare? sanatate!
Ancutza_Bro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionelamaria Astept si alte pareri pe tema nascutului acasa. Eu mi-as dori ca asta sa se reglementeze in Romania. Mai este careva pe aici care sa isi doresca asta?? Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) |
da, eu ... dar, doar daca as sti dinainte ca fatul e perfect sanatos si pregatit de nastere (de la ultimul ecograf), ca nu are dubla circulara de cordon (Sabina a avut circulara simpla, dar daca eram acasa (singura sau cu sotul) nu as fi stiut probabil ce sa fac, plus ca pozitia pe vine nu iti acorda o priveliste prea buna si nu prea ai cum sa vezi daca are sau nu cordonul in jurul gatului)... pe mine m-a deranjat faptul ca ginecoloaga nu mi-a facut un ecograf inainte de nastere, nu mi-a zis nici la ultimul eco la cabinet ca ar avea cordonul in jurul gatului...oricum, eu am exemplul mamei mele, care, va spuneam eu pe la odisee, ca l-a nascut pe frati'miu acasa, iar eu am asistat la scena (aveam fix varsta Sabinei de acum, 1 an si 2 luni), deci nu mi se pare treaba asta ceva de-ne-mai-auzit.
Eu am nascut natural, fara nici o substanta ajutatoare (mint, un calciu facut in timpul travaliului) si nu mi s-a parut ca personalul medical m-a ajutat foarte mult la treaba asta, adica am facut totul singura, mai putin epiziotomia, de pe urma careia m-am ales si eu cu un hematom care m-a durut o luna de zile, cred ca daca s-ar legaliza nasterea acasa cu ajutor specializat, adica o moasa bine pregatita, as incerca sa nasc acasa.
PAM-PAM
Anca, mamica fericita de Sabina Ioana (03 nov 2009)