As vrea sa am curaj sa divortez!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Incet incet totul va merge spre bine. Mai rau ca pana acum nu are cum sa fie. Curaj! Fruntea sus si pieptul inainte. Bine ca esti intr-o tara al carei stat da mai mult de 2 bani pe oameni si ofera servicii de protectie sociala super ok.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Citat:

Medicul pediatru mi-a zis aseara (Tony are pb cu urechea, il doare) ca mai rau le facem copiilor daca ramanem in situatia asta, pt ca ei simt toata nelinistea, stiu ca ceva nu-i in regula.

Claudia, dupa ce si medicul tzi-a confurmat, ceea ce itzi spusesem multe din noi, si, cu sigurnata stiai si tu, cred ca esti mai linsitita si impacata cu tine, ca ai luat cea mai buna decizie pt voi 3.
Nu mai discuta cu copii acum despre aceasta pb. Le-ai spus, stiu si inteleg cit pot ei la varsta lor, dar "gata". Altfel ajungi, fara sa vrei, sa-i impovarezi cu pb voastre.

Daca te-ai inscris la ARGE intreaba acolo acum de cursuri pt Unschulung sau Weiterbildung. Acum, la incepuut de an, au "inca" bani pt Bildungsgutscheine. "profita" ca abia a inceput anul.....cursurile incep cam in februarie si poate mai ai nevoie de diverse acte (ca de ex. vreo "recunoastere de studii" de la IHK - o obtii in 2 zile). Tot la ei sa intrebi si de Betreeung pt copii, daca tu incepi vreo scoala..........poate exista vreo posibilitate sau itzi dau ei bani pt Tagesmutter.....nu stiu, ....merita intrebat!

Mult succes si vei reusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Helbi, am iintrebat de umschulung si voi primi in urmatoarele zile o invitatie la beratung.
Acum am de completat o gramada de hartoage, pe care nu am chef sa le scot din pinga in care sunt.
Binenteles ca stiam ce mi-a confirmat medicul si stiam de mult, pana si medicul a stat de capul meu, de cand avea cel mic doar cateva luni si-mi spunea sa ma hotarasc pt. binele copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_pdv spune:

of.. eu zic s iei taurul de oarne! ideea e ca situatia asta te poate face sa iti pierzi mintile si la un moment dat de va fi sa gasesti curajul nu te vei mai gasi pe tine indiferent la cati psihologi ai merge. Si crede-ma stiu cum e! eu sunt cam in aceeasi situatie: barbat bun, tata formidabil , nici macar nu imi face problemele pe care ti le face tie, dar sufletul meu e negru de furie si durere datorita atitudinii si unor minciuni grave cu care s-a compromis iremediabil in fata mea.Si eu caut curajul acesta si sau solutia salvatoare, dar eu nu mai am un job si am un copil f mic, insa imi propun ca atunci cand voi rezolva asta sa ma retrag si sa incerc sa imi vad singura de drum! ce sa zic sper sa reusesti sa e aduni si sa iti cantaresti bine situatia, e o deciziegrea dar la fel de grea a fost si cand l-ai acceptat si totusi nu ti-a lipsit curajul si nici nu ai simntit greutatea ei datorita inensitatii unui sentiment! daca esti inca pe ganduri e clar ca intensitatea difera acum si asta inclina f mult balanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Claudia, nu stiu ce sa cred despre el,nu stiu daca e o lepra ca parintii lui (ma scuzi pt comparatie) sau daca e om bun si a simtit ca nu are alta alternative decat sa ''joace'', odata intrat in hora parintilor. Sg alternative pe care o vad eu este falimentul. Dati amandoi faliment si o luati de la capat (mai ales ca nu aveti proprietate ca sa o pierdeti). Nu stiu cum e in Germania dar in Anglia ai voie sa pastrezi masina cand dai faliment si intr-un an de zile esti ''discharged''. Da, n-o sa mai puteti imprumuta bani pt cativa ani dar asta e un lucru bun avand in vedere dependenta de credit a sotului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui aniela23
Sg alternative pe care o vad eu este falimentul. Dati amandoi faliment si o luati de la capat (mai ales ca nu aveti proprietate ca sa o pierdeti). Nu stiu cum e in Germania dar in Anglia ai voie sa pastrezi masina cand dai faliment si intr-un an de zile esti ''discharged''. Da, n-o sa mai puteti imprumuta bani pt cativa ani dar asta e un lucru bun avand in vedere dependenta de credit a sotului tau.

In Germania dureaza 7 ani pana esti liber si nu ai voie sa pastrezi masina. Falimentul privat e chiar ultima solutie, eu nu o vad ca pe o iesire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Citat:
citat din mesajul lui aniela23
Sg alternative pe care o vad eu este falimentul. Dati amandoi faliment si o luati de la capat (mai ales ca nu aveti proprietate ca sa o pierdeti). Nu stiu cum e in Germania dar in Anglia ai voie sa pastrezi masina cand dai faliment si intr-un an de zile esti ''discharged''. Da, n-o sa mai puteti imprumuta bani pt cativa ani dar asta e un lucru bun avand in vedere dependenta de credit a sotului tau.

In Germania dureaza 7 ani pana esti liber si nu ai voie sa pastrezi masina. Falimentul privat e chiar ultima solutie, eu nu o vad ca pe o iesire.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Probabil te referi ca dureaza 7 ani pana se sterg detaliile falimentului din registers (aici dureaza 6), nu are cum sa dureze 7 ani pana sunt datoriile ''sterse'' (foarte enervant ca nu stiu cum se zice in Romaneste, parca-s batuta-n cap). Dar probabil ca ei oricum nu ar putea sa mai faca imprumuturi in viitorul apropiat avand in vedere venitul redus si faptul ca au atatea alte datorii (care probabil sunt inregistrate) deci astia 7 ani s-ar putea sa nu-i afecteze. Oricum, nu te contrazic pt ca nu stiu legea in Germania. Dar in viata profesionala lucrez cu multi clienti care depun pt faliment si pt care solutia asta e o binecuvantare, asa ca de asta am mentionat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Ah Claudia..ce citesc despre tine nu-mi vine sa cred...
nici nu stiu ce sa scriu...nu stiu cum te simti dar imi pot imagina...
Tot ce conteaza este ca tu sa iesi sanatoasa din treaba asta...
Aici in Germ primesti Sozialhilfe ,nu-ti face griji ..ajutor primesti peste tot...(Frauenhaus...Sozial..etc) imi pare foarte rau pt copii...saracii nu au nici o vine , si e verdammt greu sa le explici de ce, din ce cauza.. etc...
eu respect decizia ta..cred ca este cea mai buna in moment pt tine.....Privatinsolvenz ..in 7 ani esti libera... interesant nu? 7 ani de casnicie..7 ani recuperare..hmmm ma doare sufletul..chiar daca nu ne-am cunoscut persöhnlich...
Intrebarea mea: de ce nu ai cetatenie? normal ai dreptul dupa 3 ani ...nu poti face cumva sa-l primesti acum?
Capul sus...Auf jeden Regen folgt Sonnenschein!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Cetatenie nu am caci in primii ani nu m-a interesat iar cand am vrut nu s-a putut din cauza ca viitorul ex sot nu avea lohnabrechnung si fara nu poti sa bagi.Cand am lucrat eu nu mi-am mai permis sa platesc cateva sute euro sa fac cetatenia. Dar nici nu am nevoie sa o am.

Cate ceva despre mine. Am bagat divortul, am vb. cu avocatul si am spus ca suntem de 8 luni despartiti, deci in mai il va inainta la tribunal( nu mai trebuie sa stam anul despartitor). Cu datoriile mai astept caci a promis ca le va plati (o amenda de 6 mii) la sfarsitul lui martie si daca atunci nu plateste va merge avocatul in instanta. Si din celelate datorii cica nu ar mai fi multe. Om trai si om vedea.
Acum cautam amandoi sa ne mutam si ne intelegem bine , deci nu ne aruncam cu tigai sau oale in cap. De impacat nu ne mai impacam caci din cate se vede, amandoi nu ne mai iubim.
Intr-un fel viata mea e mai linistita, mi-am gasit pacea interioara de cand m-am hotarat pt divort si l-am si inaintat la avocat.
acum singura mea pb. sunt copii, ma tem de cum vor reactiona, dar ma tin pe pozitii si cand nu mai pot, am prietenii langa mine.
Imi este si frica putin de cum va fi singura, dar trebuie sa lupt ca o leoaica.
A ajutat foarte mult sa scriu aici. am vazut negru pe alb cu ce ma confrunt. Am avut zile in care credeam ca voi ajunge in psihiatrie, cantaresc doar 43 kg, dar sunt mai linistita sufleteste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia74 spune:

Claudia,daca crezi ca te pot ajuta cu ceva,nu ezita sa ma contactezi,stiu exact prin ce treci si eu am trecut printr-o situatia asemanatoare in urma cu 4 ani si tu ai fost singura care m-a contactat si mi-a oferit ajutorul,NU AM UITAT si imi cer scuze daca te-am jignit cu ceva

Mergi la inceput