PRIETENE FARA TITLU (73)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Daniela, stii sigur ca are polipi? CE simptome are? La noi Razvi e ala cu polipii si nu se da cu capul de nimic. Si el sforaie noaptea, respira in general greu, dar pe mine ma ingrijoreaza problema vorbitului si a pronuntiei sunetelor, problema pe care incep sa o cam leg de sfera ORL. Pe noi cum ne vede vreun doctor aud acelasi lucru: stiti ca are polipi si trebuie scosi. . Eu nu si nu. O sa amnan inevitabilul cat voi putea. Din ce stiu eu, copilul creste si vegetatiile raman mici acolo, asta a fost explicatia unui doctor. Si in plus la ce sa-l chinui daca se refac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Daniela-mersi de urari si cu Rares investigheaza serios problema cu polipii si nu te grabi cu operatia-zic asta ca si A al meu a fost suspect si medicul nu s-a grabit si dupa 9 luni nu mai era asa serioasa problema, pt ca nici nu a mai racit mai deloc(datorita vit C si a propolis/echinacea pt imunitate), sforaitul a disparut aproape complect, si prin urmare pt ca sunt intr-un stadiu aproapeinexistent, nu are sens sa treaca prin anestezie si operatie.
Bee- am fost la neurolog, care a spus ca encefalograma si RMN sunt perfecte-adica normale si pt prima data intr-un an,dupa 3 controale,l-am vaut mai pozitiv in cazul lui A ( a zis ca cu comunicarea e in urma 12-14 luni, la restul e f. aproape de varsta lui)-adica a vazut ca terapia fucntioneaza, a devenit mai verbal dar nu face propozitii,abia incepe sa zica 2 cuvinte, si e totul lent inca, pronuntia nu e perfecta, dar mi-a zis ca se va corecta cu logopedie mai multa-tb facut cam 2 ani pina merge la scoala, care acum e mai putina la noi,dar din septembrie o sa crestem orele ca treb sa isi imbogateasca el mai mult vocabularul-el face acum ABA si va fi si mai multa din febr dupa ce pleaca buni. Al meu e si f, incapatinat-de ex, spune cand face pipi/caca dar vrea sa mergem cu el, abia de 2 zile am gasit metoda cum sa il facem sa se duca singur, ca noi mergem, dar el se descurca si face totul singur-de la dezbracat,pus colacul,tras apa,imbracat la loc...dar asta e, el e si hiperactiv, ne-a dat niste vit B6 sa vedem dc se mai calmeaza, si de aici problema cu atentie-macar e si doctoru' si noi mai optimisti si asta ne da putere.
Ingrid-faptul ca a zis 3 zile la rand asa ceva colegei,cand si ea mai bazaie acasa ,i s-a atras atentia si ea a repetat,clar nu e frumos -mai ales ca a facut-o si cu mine cu alta expresie,chair dc si-a cerut scuze-o vad ca REALIZEAZA,asta vroiam si vreau sa vad dc invata sa nu mai repete -lasa ca 6 zile nu e asa mult ca oricum nu prea are ea timp sa se joace sau sa se uite la TV ca are activitati si plus 1 zi intreaga de ski-simbata.Om vedea ce iese.

Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Na,am revenit,cu burta plina ca tocmai am topit doua sandwich-uri.Am o foame de lup.Nu stiu daca la cele 1-2 lingurite de miere+polen+propolis ce le iau zilnic,sau doar de la faptul ca am de lucru.De obicei cand am mult de lucru,sunt si fomista rau.
DENISA si mie mi se pare exagerata pedeapsa aplicata Emmei,care chiar e un copil extrem de cuminte.Ca i-a zis aleia ca e enervanta? Pai in mod sigur si era pentru ea ... Educatoarele trebuiau sa se ocupe sa nu mai planga fata aia,nu sa ti-o parasca pe Emma.Si in general copii se gratuleaza cu o gramada de apelative pe la gradinita si nu numai,"enervanta" nu mi se pare un capat de tara ... Faptul ca ti-a raspuns tie obraznic,oh ce bine,pai ce numai ale noastre sa ne raspunda noua asa? Si mie mi-e ciuda pe cei de la Montessori de la faza cu Alex,dar pe de alta parte,tare mi-ar placea sa ii evalueze si la noi macar cat de cat sa stim cum stam.Da' la noi ... fix pix.Educatoarea aia mai in varsta numai lauda pe ei de cate ori are ocazia ,cealalta noua nu ne prea zice nimic ... Aia tanara ce-o avusesea inainte parea cat de cat mai sincera in aprecieri.
Intrebai de Tudor: s-a potolit,f.f. rar mai ridica manuta la Diana.Astept si eu vesti despre Alex,sper ca-s bune !!!
DANIELA sanatate strumfilor.Ce-i ala rinatiol ca n-am mai auzit? Ce fain ca va plimbati pe malul marii te cred si eu ca au pofta de mancare dupa aia.
Intrebai de Cristina,pai acum sper ca a ajuns cu bine acasa,ca n-am mai vorbit la telefon de-aseara de cand ajunsesera in Craiova.
INGRID da mai chiar asa cu aia de la ITM,taman atunci au venit ,dar e ok ,chit ca lipsea ceva dintr-un dosar.Mi-a povestit Cristina ce fain s-au jucat Diana ta cu Razvan Au avut si ceva mai mult timp.Mie mi-a placut de Razvan ca la un moment dat cand ii adusese Tudor bucataria Dianei a zis ca sa ia aia de-acolo,ca-i de fete Legat de oaia aia si mie mi s epare moaca tare cunoscuta,dar nu mai tin minte desenele animate cu ea.in schimb o tin bine minte pe Mica printesa,ca ma distrau tare desenele cu ea,chiar n-am mai vazut-o demult.
Vaai cu tu serpii? Si Ghita are o poza cu un piton d-ala enorm tinut pe dupa gat ,a venit de la un circ cu poza aia acasa ... sony
Bine ca e ok Diana ta,dar de ce nu mai merge la gradi? Si Diana mea a avut muci luni si marti,dar i-au trecut.I-am pus doar vibrocil seara la culcare,in caz ca i se infunda nasul.Dupa ce mergem we asta la bazin,parca vad ca iar va avea.Asa e ea mai sensibila ... Tudor e ok.Sper sa o tina tot asa ca is o gramada de copilasi si mamici bolnavi in oras - cateva de la aradence,inclusiv cu pneumonii
BRANDUSA imi pare rau ca ai atatea pe cap,sper sa fie ok toata lumea.Mersi de intrebare,eu chiar ma simt super ok si daca nu m-ar tot intreba lumea cum ma simt as si uita de tot de beleaua aia .Chiar sunt in forma si cu munca,asta dupa ce mai in toamna dupa ce incepusem cu interferonul eram cam obosita fizic parca.Acum sau s-a obisnuit organismul cu interferonul ala,sau chiar isi face ceaiul ala treaba f.bine.Si e dragut ca pot sa il beau cand si cum vreau,nu in functie de mese,dupa aia am vazut observatia asta.Ca mie imi era cam greu sa il beau pe stomacul gol avand in vedere ca stomacul meu fff rar e chiar gol Nici dureri musculare dupa ce il iau nu mai am decat uneori,rar si asa abia simtite.Si n-am mai luat paracetamol sau algocalmin decat cam in prima luna,dupa aia n-a mai fost nevoie.Analize n-am mai facut dinainte de anul nou,dar o sa imi fac probabil saptamana viitoare iar,desi dupa cate vad nu mai mi-au sangerat gingiile.In schimb de la interferon imi cam cade parul,nu f.tare,dar deranjant,cam asa ca dupa nastere (cel putin mie una mi-a cazut destul dupa ambele nasteri) . Numai ce isi revenise dupa ce l-am nascut pe Tudor si acum iar oi fi "un bursuc cu parul rar din serviciul financiar" Na atata bai sa fie,deja a trecut aproape jumatate din perioada de tratament,mult fost putin ramas,teoretic se regenereaza el iar dupa ce termin tratamentul. A ramas ca o sa fac si RMN colo prin februarie,dupa ce instaleaza astia un aparat nou.Dar dureri de cap nu prea pot zice ca mai am,am observat ca mai mult in perioada CM mai apar.Oricum sunt dureri usoare,nici macar n-a fost nevoie sa iau vreun calmant.Dar le mentionez fiindca pe mine fff rar m-a durut capul la viata mea.

A ca mi-am amintit.BRANDUSA ce probleme are Razvi la vorbit? Nu zice unele litere,sau ce? Daca da,asta e chestie de logoped.Dar isi poate reveni si de la sine,e destul de mic doar.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

DENISA ma bucur ffff mult de vestile bune in legatura cu Alex ! Sunt sigura ca va fi ok !

Si Tudor e clar mai lenes la vorbit decat Diana la aceeasi varsta.Uneori turuie si el si-n romana dar mai ales in chineza ,alta data nu zice ore in sir nimic,cel mult chestii gen "ATA" = ASTA si ne indica doar cu mana ce vrea Bine chestiile curente gen lapte,apa,papa,mama,tata etc. le zice el toata ziua,dar vad ca nu se streseaza sa mai formuleze cine stie ce propozitii noi.Important e ca e tot tare vesel si mancacios

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Ingrid, era de asteptat sa se inteleaga asa bine Razvan cu Diana, ca doar ei sunt niste cumintei amandoi. SI mai linistiti, asa, nu?
Denisa, asa stiam si eu cu polipii, daca nu pun probleme majore, ar trebui evitata operatia. Al meu clar sforaie mai putin decat acum un an. Chiar am ramas surprinsa sa vad ca mai doarme si cu gura inchisa! Cand vorbesti de comunicare la Alex, e vorba si despre comunicarea non-verbala, nu? El cum e cu surioara lui cand sunt impreuna (stiu ca se vad destul de putin in timpul saptamanii, ca au activitati diferite)? Comunica bine, coopereaza, se joaca? Emma are rabdare cu el, are chef sa-l implice in joaca ei? Ai mei se joaca foarte mult si frumos impreuna. Sunt nedespartziti. Si Tavi a inceput sa se joace cu ei. Ana mea doar la inceputul anului mi-a zis de doua fetite ca o deranjeaza. Era primul lor an la gradi si erau cam urlacioase si tzipacioase si chiar o trageau de haine, de par, deci contract fizic. De cei care doar plangeau nu mi-a spus nimic niciodata. Si au fost destui care au plans cu lacrimi de crocodil. Educatoarea ei imi spune ca e foarte grijulie si atenta si ca imparte tot cu alti copii (ca doar asa am invatzat-o).
Moni, Razvi nu reuseste sa pronunte anumite sunete.Ca de vorbit vorbeste mult si frumos. Adica are un vocabular foarte dezvoltat pentru varsta lui, face fraze complexe, explica lucruri. Doar ca nu pronunta cum tb toate sunetele. E ciudat. EU am gandit ca aparatului lui fono-auricular (sau cum ii spune) nu e dezvoltat foarte bine. Insa acum are momente cand pronunta ok si momente cand nu pronunta bine, ceea ce e ciudat. Pronunta bine cand NU se concentreaza, dar daca-l pun sa repete o face prost sau imi spune ca "nu beau". Azi i-am spus ca daca vorbeste la fel nu-l vor primi la gradinita ca n-o sa-l inteleaga. Si mi-a spus" La gradi o sa am un profesor care o sa ma invete sa vorbesc frumos".

Mergi la inceput

BRANDUSA nu stresa baiatul ca o sa se regleze de la sine.Pai si la Diana la gradi sunt copii de 5-6-7 ani care nu vorbesc perfect.Una zice mereu doamna in loc de toamna (sau invers?) stiu ca imi tot zicea Diana de ea.Si am mai auzit vorbind recent un baiat de aproape 6 ani care nu zice R-ul si destule alte litere/grupuri de litere.Din cate stiu doar colo dupa 7 ani e o problema daca nu se corecteaza.Si niste nepotei din Oradea au vorbit super pocit inclusiv la 4-5 ani si cu timpul si-au revenit de la sine.Razvan e mic inca,nu cred ca trebuie sa iti faci probleme.

Mergi la inceput

Problema nu e lipsa de exercitiu, sau faptul ca nu ne ocupam de el, ca doar vorbim si el vorbeste de mai mult de un an, dar prost. Adica nu spune deloc: v, f, s,sh ,l, j,r, z, h si pe restul le mai inlocuieste: Wape e lapte, dunica/nunica e bunica, dondonica e bombonica, nu beau= nu vreau, si tot asa.

Mergi la inceput

BRANDUSA si Diana a avut problema asta.Ea a inceput sa vorbeasca f.devreme, dar pocit si multa vreme chiar dupa ce putea pronunta perfect cuvintele,erau cuvinte pe care le pronunta tot pocit ... si la multe doar din obisnuinta.Poate o fi la fel si la Razvan,mai ales daca odata pronunta bine,odata nu ... Si Diana a avut unele litere pe care le-a putut pronunta doar la aproape 4 ani,de exemplu R-ul.Si H stiu ca destul de tarziu l-a putut pronunta.Eventual dupa ce te mai eliberezi cu examenele programeaza-l la un logoped sa vezi ce zice si el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

David merge la logopefie din clasa I pentru ca spune s in loc de sch. si eu si Heinz suntem de acord ca copilul si mai rau vorbeste de cand e acolo. E tot timpul facut atent si se forteaza sa spuna corect si iese si mai rau. La el nu stiu cat l-a ajutat, pe deasupra e inca stirb si cu s e mai complicat. Ma rog, azi mi-a zis ca face ceva pauza pana mai in primavara apoi va fi evaluat si se va stabili daca mai continua sau nu.
Deocamdata nu o sa facem nimic cu David. La medic nu are nici un sens sa merg. O sa lucram mai mult cu el acasa, si vedem ce ne spune invatatoarea la urmatoarea sedinta. La el nu e vorba de hiperactivitate, e linistit, poate sta cu orele atata timp cat face ceea ce il atrage si i se pare interesant. Si la scoala e linistit. doar lipsa concentratie. Pe deasura e un perfectionist. Invatatoarea il tot lauda ca are un scris frumos, asa ca el incearca sa scrie cat se poate de frumos, chiar daca scrie si sterge si iar scrie pana ii iese litera perfecta. Normal ca pierde timpul. O prostie, ei scriu inca numai cu creionul. Daca ar scrie cu stiloul nu ar mai putea sterge atata.

maine sunt libera, pe seara evadam Heinz are de la firma un Apero de an nou. Vine baitul unei prietene sa stea cu teroristii. Si sambata plecam la socrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Na, ca precis o sa mi-o iau in freza cu ce voi zice, dar asta se intampla aici-dc e 100% corect,nu pot spune,dar din observatiile mele,zic ca e normal si mai bine, ca ORICE PROBLEMA, cu atat mai mult cele de vorbire,motor fizica si comportare sa fie investigate si corectate la o varsta cat mai mica-noua ni s-a recomandat sa le atacam acum, ei spun ca intre 3-4 ani e cel mai bun moment sa "iti push" copilul catre corectare si asa il ajuti cel mai bine. Ei stiu deja destule, eu nu cred in scuza ca sunt mic- stiu clar ca pot fi si f.manipulatori cand vine vb de comportament.
Insa pt vorbire-eu zic ca acuma cand sunt in faza de invatare e f,. usor sa faci exercitii si sa marjezi pe sunete si chestii care nu le fac corect- logopezi stiu mai bine, eu de la 2 stiu ca f,j,r si w sunt ultimele sunete care se invata la maxim 4.5-5ani. De aia aici se recomanda logopedia-prin joaca in maj timpului dinainte de 3 ani-eu am vazut rezultate faine dar am vazut si copiii in cls I-a care treb sa corecteze 1-2 grupuri de sunte, dar nu 7-8 cat are al meu de ex-el nu zice f,v,r,w,x si j.
Cam asta e.

Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani

Mergi la inceput