Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 45 -

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

mie in prima faza imi recomandase clexane inca de la ovulatie, avand in vedere mutatiile mele si sarcina pierduta. Insa, dat fiind ca analizele au iesit f bune, am ramas in continuare doar pe aspirina & co. Peste 3 saptamani incep clexane.

24+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine4ever spune:

Citat:
citat din mesajul lui floaredemac

mie in prima faza imi recomandase clexane inca de la ovulatie, avand in vedere mutatiile mele si sarcina pierduta. Insa, dat fiind ca analizele au iesit f bune, am ramas in continuare doar pe aspirina & co. Peste 3 saptamani incep clexane.

24+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural

Ma bucur ca sunteti bine, Doamne ajuta pana la capat!
In acelas timp ma mir ca abia acum aiti introduce Clexanul, chiar daca analizele ti-s bune.
Eu am citi pe buletinul e analize ca PAI1 este risc de probleme cardiace dar intra si avortul, si mutatia XIII este cu risc de sangerare. Dar impreuna PAI1 si mutatia XIII provoaca strict avort.

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit,1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational
MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot
Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),glucophage 1500mg/zi,Clexane 0,4/zi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paulapor

Magduta din cate mi-am dat seama dna dr nu recomanda Clexane decat dupa ce apare activitatea cardiaca, nu stiu de ce. In legatura cu cealalata intrebara, eu sunt pe dinafara.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

No vezi cand deja e prea tarziu in unele cazuri, avizi amatorilor. Desi eu am incpeut inainte de activitate cardiaca, dar totusi.
Ei si asa in cine sa te mai increzi, cand si renumitul hematolog iti spune aiurea uneori. Eu stiu caz ca ii o persoana subtire de tot, cu mutatia pai si mutatia 13 si i-a dat clexane 0,4 alternativ cu 0,6. Si mie imi da de 0,2 10 zile. Pai aici e clar ca ori nu a interesat-o cazul meu ori nu a fost raspuns de la ea ci de la asistenta. Doar ca a insistat sa iau medrol, acesta a fost cel mai important pentru ea.

''Uneori, cand ai impresia ca totul s-a sfarsit,viata iti ofera de fapt un nou inceput. Totul e sa stii sa-l recunosti'' Richard Paul Evans

Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit,1sarcina obtinut natural-oprit din evolutie la 3sapt si 3 zile gestational
MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot
Tratament: femibion 1/zi,folowise 1/zi,acid folic 5mg/zi,magneB6 2/zi,aspirincardio 100mg/zi(sau aspenter75),glucophage 1500mg/zi,Clexane 0,4/zi

Mergi la inceput

FETELOR !

Imi cer scuze daca m-am lungit cu offurile mele, dar eram ff in ceata cum sa fac pe viitor sa nu se mai repete. Sunt si stresata sa faca sa fie bine. Si poate uite asa v-am stresat.
Scuze.

Mergi la inceput

Magduta, si eu am insistat cu clexane dar oricum a intors-o, d-na dr nu a considerat necesar sa fac clexane, mai ales ca bebe se dezvolta f bine, placenta e f buna, analizele de coagulare la fel. Ma gandesc ca totusi poate face rau daca nu ai niciun semn de coagulare anormala. Nu am avut ce face decat sa o ascult, mai ales ca nu am mai avut de unde sa aflu o parere competenta. Medicul meu ginecolog are cunostinte destul de temeinice despre trombofilie (in sensul ca stie f bine ce trebuie urmarit la o sarcina la care mama sufera de asa ceva), dar nu trece peste hotararea hematologului, dar cel putin nu o contesta (ca ceilalti la care am fost).
Eu nu am mai facut si analizele pt PAI, m-am limitat la cele din profilul de trombofilie II de la synevo.
Nu iti face griji, nu ai stresat pe nimeni. E normal sa iti pui multe intrebari, in conditiile date. Cel mai bine ar fi sa discuti o data fata in fata cu d-na dr, fiindca prin e-mail este mai greu.

24+ DPN 15 aprilie 2011

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui floaredemac

Magduta, si eu am insistat cu clexane dar oricum a intors-o, d-na dr nu a considerat necesar sa fac clexane, mai ales ca bebe se dezvolta f bine, placenta e f buna, analizele de coagulare la fel. Ma gandesc ca totusi poate face rau daca nu ai niciun semn de coagulare anormala. Nu am avut ce face decat sa o ascult, mai ales ca nu am mai avut de unde sa aflu o parere competenta. Medicul meu ginecolog are cunostinte destul de temeinice despre trombofilie (in sensul ca stie f bine ce trebuie urmarit la o sarcina la care mama sufera de asa ceva), dar nu trece peste hotararea hematologului, dar cel putin nu o contesta (ca ceilalti la care am fost).
Eu nu am mai facut si analizele pt PAI, m-am limitat la cele din profilul de trombofilie II de la synevo.
Nu iti face griji, nu ai stresat pe nimeni. E normal sa iti pui multe intrebari, in conditiile date. Cel mai bine ar fi sa discuti o data fata in fata cu d-na dr, fiindca prin e-mail este mai greu.

24+ DPN 15 aprilie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Fetelor va multumesc din suflet pt. raspunsuri.
M-am hotarat, maine i-mi va cumpara sotul o cutie de Femibion 1 si voi lua numai pana la 12 sapt, dupa care voi continua cu Femibion 2 ( asa cum m-a sfatuit si d-na Viorica ), mai ales ca la mine homocisteina a fost in limite.
Pup gashca saritoare !

Alina 10+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Mergi la inceput

Alina te bombardez si pe tine cu intrebari. Vad ca si tu ai PCOS. Poti sa imi zici cum iei metforminul. Daca il mai iei , si cum ti-a fost recomandat sa continui sau nu in sarcina.
graviduta si burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Magduta din cate mi-am dat seama dna dr ar insista doar pe vitamine si Aspenter nu si Clexane, probabil pt ca orice tratament in sarcina are si efecte negative. Iti mai spun ceva mama are trombofilie, intrucat eu am homozigot, insa ea a dus fara probleme 2 sarcini ... deci se poate. La scurt timp dupa decesul fetitei mele (pt ca s-a banuit ca ar fi murit din cauza trombofiliei) am zis ca eu nu mai fac nici un tratament pentru a tine sarcina sa las natura sa selecteze, poate ar fi situatia ideala daca sufletul nostru nu ar fi distrus la fiecare pierdere, dar eu stiu ca nu as mai suporta sa pierd un copil, asa ca prefer tratament preventiv. Pe de alta parte ma distrugea gandul ca fetita mea ar fi murit din cauza trombofiliei mostenita de la mine. De aceea nu prea le-am mai scris fetelor dupa decesul ei ... acum stiu ca nici vorba fetita mea nu a murit din cauza trombofiliei. Fetita mea a fost sanatoasa, chiar daca eu am facut Clexane de la 10 saptamani. Asa ca pentru cele care se tem, copilul nascut cu Clexane poate fi perfect sanatos.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Paula, si eu cred la fel, ca nu are efecte negative asupra bebelusului. Singurele efecte ar putea fi asupra mamei, si ma refer la o sangerare. Bineinteles, nu sunt medic, dar tot ce am citit arata acest lucru.
Eu de-asta cred ca nu a vrut sa imi prescrie clexane asa, "fara motiv". Dar, dupa cum am mai spus, in prima faza imi scrisese ca va fi nevoie si in preconceptie. Am avut mari mustrari de constiinta atunci cand am ramas insarcinata, fiindca s-a intamplat neprevazut si nu apucasem sa fac injectiile. Luasem doar aspirina si b-urile...

24+ DPN 15 aprilie 2011

Mergi la inceput