Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 45 -
Raspunsuri - Pagina 16
Bigsister1 spune:
ngh21 si QiaoBing - va rog cititi mai multe despre PAI, cine v-a spus ca nu are nici un efect asupra sarcinii se insala amarnic. Din pacate aceasta mutatie in forma heterozigota sau mai rau, homozigota afecteaza implantarea normala a placentei. Combinata si cu alte mutatii ...... dezastru. Stiu persoane care au pierdut 3 sarcini avand doar una din mutatiile MTHFR in forma heterozigota si care cu tratament cu Clexane au ajuns in sapt 28. Eu am ajuns in sapt 19 si sper ca totul sa fie bine pana la capat. Sunt medic si totusi am pierdut 2 sarcini pentru ca dupa prima pierdere mi-am zis ca e normal , se mai intampla. Din pacate medicii din ziua de azi nu mai au timp sa se documenteze si nici nu se implica asa cum ar trebui. Medicina evolueaza de la o zi la alta si e greu sa tii pasul cu toate cunostintele noi, sa practici si in acelasi timp sa ai si viata de familie. Probabil peste cativa ani, investigatiile pentru trombofilie vor face parte din analizele obligatorii in sarcina, dar trebuie sa mai treaca ceva timp.
E posibil ca la 20 de ani sa ai o sarcina normala cu astfel de mutatii, dar dupa 25 sa nu mai reusesti acest lucru.
[b][ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot[ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma]
ngh21 spune:
Bravo!
Atunci ma tii tu pe mine la curent cu ce ti-a zis dr. Ciochinaru.
Oricum eu nu prea sunt fun spitale...prefer sa ma duc la o clinica particulara si sa fiu tratata cu respect si profesionalism. Ca oricum bani trebuie sa dai si la stat si la privat. Dar cel putin la privat vezi pentru ce platesti. Este pur si simplu parerea mea!
brotacel83 spune:
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! fie ca 2011 sa va aduca imlinirea celor mai arzatoare dorinte! sa fim cu toate mamici fericite si implinite!
va pup cu drag.
mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara
denisa220972 spune:
Gaaata am terminat si cu Mosu', am limba cravata, astazi am fost la srviciu si m-am odihnit
.
QiaoBing draguta dar mi-se pare ciudat ca medicul sa recomande o sarcina imediat dupa un chiuretaj, cand deja uterul a suferit o trauma(chiuretajul)iar el saracu' nustie ce sa faca, se se refaca sau sa sustina o sarcina, macar o luna pauza sa vezi cum se regleaza menstra, este o idee de-a mea, doar atat
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
QiaoBing spune:
denisa aceeasi dilema o am si eu. acum ceva ani cand a trebuit sa fac un chiuretaj terapeutic dr mi-a zis sa astept 4 luni pana sa incerc sa raman insarcinata din nou. Vorbind atunci si cu o prietena care e medic ginecolog in Italia mi-a zis sa nu astept si sa profit de faptul ca organismul e "pus pe fapte marete". Atunci mi-a fost frica si am stat cuminte 4 luni ... si am ramas insarcinata abia anul asta dupa aproape 5 ani !
Acum ma gandesc ca oricum o sa merg la eco de monitorizare si o sa vad cu dr cum se prezinta endometrul, analizele etc. In plus, eu nu mai am decat o trompa, asa ca nu stiu inca pe ce parte o sa fie ovulatia. Deci vazand si facand.
---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
QiaoBing spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bigsister1 ngh21 si QiaoBing - va rog cititi mai multe despre PAI, cine v-a spus ca nu are nici un efect asupra sarcinii se insala amarnic. Din pacate aceasta mutatie in forma heterozigota sau mai rau, homozigota afecteaza implantarea normala a placentei. Combinata si cu alte mutatii ...... dezastru. Stiu persoane care au pierdut 3 sarcini avand doar una din mutatiile MTHFR in forma heterozigota si care cu tratament cu Clexane au ajuns in sapt 28. Eu am ajuns in sapt 19 si sper ca totul sa fie bine pana la capat. Sunt medic si totusi am pierdut 2 sarcini pentru ca dupa prima pierdere mi-am zis ca e normal , se mai intampla. Din pacate medicii din ziua de azi nu mai au timp sa se documenteze si nici nu se implica asa cum ar trebui. Medicina evolueaza de la o zi la alta si e greu sa tii pasul cu toate cunostintele noi, sa practici si in acelasi timp sa ai si viata de familie. Probabil peste cativa ani, investigatiile pentru trombofilie vor face parte din analizele obligatorii in sarcina, dar trebuie sa mai treaca ceva timp. E posibil ca la 20 de ani sa ai o sarcina normala cu astfel de mutatii, dar dupa 25 sa nu mai reusesti acest lucru. [ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot[ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma] |
[b]Bigsister1 mie dr mi-a zis despre PAI ceea ce citisem si eu, adica ca poate afecta sarcina in trim II si III cand deja exista placenta, dar ca nu exclude 100% ca ar putea fi de vina si pt intreruperea de acum la varsta asa de mica, cu toate ca e putin probabil.
Sunt total de acord cu tine ca ar trebui incluse printre analizele obligatorii. Cumnata mea a reusit sa ramana insarcinata acum dupa al 3-lea FIV. Nu i-am spus ce am patit eu pt ca nu am vrut sa ii umbreasca ceva bucuria, dar i-am spus de analizele facute de mine, de rezultate si de riscuri si i-am recomandat sa le faca si ea. Din pacate dr la care este in evidenta nu i-a zis de asa ceva si ea merge 100% pe mana lui si nu vrea sa mai dea bani si pt asa ceva.
Si mai este un aspect pe care eu nu pot sa il ignor. Vad ca toata lumea pune accent numai pe tratamentul pe timpul sarcinii. Eu am avut in familie cazuri de atacuri vasculare cerebrale (tata, bunica din partea mamei, ieri am aflat de o verisoara de-a mamei) si ma gandesc ca la mine fiind si ceva ereditar ar trebui sa urmez si un tratament de intretinere. Am vazut ce inseamna un AVC si, sincer, nu as vrea sa ajung in starea aia sa ma chinuiesc si sa ii chinuiesc si pe altii.
Asa ca intreb fetele cu PAI, fiind cea mai problematica, daca dr v-au facut recomandari si pt viitor.
Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar eu si sotul meu ne punem serios aceasta problema.
---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
Miha3 spune:
Bigsister - imi spui ce tratament ai luat inainte de sarcina dar si acum ce iei? Iti doresc sa ti se implineasca visul! Si trage-ma si pe mine dupa tine. An Nou fericit alaturi de familia ta!
goldi spune:
Cautam ceva si am vazut postarile voastre referitoare la sarcina dupa avort.
Logica pentru care unii dr recomanda o sarcina cat mai curand sau imediat in luna urmatoare ( daca sarcina pierduta nu era in luna mare) este urmatoarea: unu, organismul este inca sub influenta hormonilor de sarcina si accepta cu mai multa usurinta o alta sarcina; doi, la locul chiuretarii uterul secreta niste substante cicatrizante care favorizeaza implantarea.
Din folclor se spunea ca riscul de a ramane gravida era cel mai mare in prima luna dupa chiuretaj .
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza
denisa220972 spune:
Buna dimineata, poftiti la cafelute, laptic cappucino si 2 in in.
In legatura cu sarcina dupa chiuretaj , nustiu, parerea mea personala si nu medicala, endometul respectiv in prima luna este afectat, este mai subtire, poate sa mai ramana ceva acolo si nu sa eliminat tot, eu am trecut prin trei chiuretaje, unul ptr. eliminarea sarcinei oprite in evolutie, doi l-am facut la o diferenta de 5 zile de primul fiindca dr. nu ma curatat bine, al treilea l-am facut dupa 8 luni fiindca dr. care mi-a facut chiuretajele nu m-a curata bine de doua ori, norocul meu a fost ca am sangerat si eliminam, acum probabil asa mi-a fost "norocul" sa mai trec si print-un chiuretaj biopsic, acum la biopsie, intradevar mi-au iesit resturi placentare, a disparut sangerarea intre CM, dar au aparut alte probleme de ordin hormonal
si mi-am mai "aterizat" si eu un diagnostic de ENDOMETRITA
sa vadem ce o sa spuna dr.
Pana nu treci prin toate furcile iadului nu sufli si in iaurt.
O zi buna fetelor ca, eu ma duc la serviciu sa ma odihnesc fiindca acasa este un mare dute-vino
, incep cu o mare lopata de zapada![]()

Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.