Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 45 -
Raspunsuri - Pagina 17
MeAlex spune:
Buna fetelor!
Pentru QiaoBing - mie mi-au facut homocisteina la Fundeni, doar ca nu are relevanta, poti avea o mutatie a unui factor de coagulare si homocisteina poate fi OK. Eu cred ca nu este obligatoriu sa faci si analiza asta. E suficient ca dr. s-au decis sa faci Clexane de la inceput. Eu trebuie sa merg la Synevo sa fac analize mai amanuntite, acum nu prea stiu ce am. Ce mi-a iesit prost la Fundeni a fost ProC. Global care e 0.4 si ar trebui sa fie minimum 0.8...adica suspiciune de mutatie a factorului V Leiden.
Sarbatori fericite tuturor!
2 sarcini oprite in evolutie la 7 saptamani, respectiv la 9 saptamani, anticorpi lupus anticoagulant putin mariti (neconcludent), posibil FVL
Bigsister1 spune:
QiaoBing - e adevarat ca PAI poate afecta sarcina in trim II si III dar studiile recente arata ca afecteaza si implantarea placentei la inceputul sarcinii si in special daca este combinata si cu alte mutatii (MTHFR, fact V, etc). Pe viitor, in special la istoricul tau familial ar trebui sa iei aspenter de 75mg macar 3 zile pe sapt (luni, miercuri si vineri).
Miha3 - Multumesc de urari, si iti doresc din tot sufletul sa ti se indeplineasca visul de a avea un copil.
Inainte de sarcina am luat ac folic 5mg, aspenter 75mg -1/zi si vitamina C. Dupa ovulatie cam la o sapt am continuat tratam de dinainte de sarcina plus Clexane 0,4, Omega 3, Femibion 1, Bio-magneziu. In sapt 10 am avut o scurgere rosiatica, se pare ca de la aspenter si mi s-a redus doza de aspenter la 3/sapt iar doza de Clexane a fost marita la 0,6/zi. De atunci sunt pe acelasi tratam cu mentiunea ca la 12 sapt am trecut pe Femibion 2.
Asa cum am mai scris, americanii recomanda ptr PAI homozigot Clexane 0,6 imediat dupa ovulatie.
[b][ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot[ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma]
p@ulici spune:
Bigsister1 din cate descri tu, nu este exclus ca si la mine sa existe un PAI, ce analize ar trebui sa fac. Am sa fac Factorul XIII, am facut MTHFR, FVL, F II ... care crezi ca ar fi bine sa le mai fac, avand in vedere ca principalele probleme au fost cele ale placentei? Sper ca nu te deranjeaza ca te intreb dar am inteles ca esti medic.
Legat de semnatura ta sa stergi spatiul dintre caractere pt a fi OK, sper ca nu te superi ca ti-am atras atentia.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi
mrnscmnc spune:
Sarbatori Fericite, fetelor sau ce a mai ramas din ele ca eu nu am mai intrat de vreo 2 sapt de cand m-am intors din spital.Am avut un soc dupa ce mi-au dat vestea la reevaluarea morfofetala de 25 sapt ca daca VENTRICULUL LATERAL DREPT, ATRIUM 9MM la emisfera cerebrala creste intre 10-15 mm intru in risc de sindrom Dawn, daca e peste 15 sigur e Dawn asa ca am refuzat categoric sa pun mana pe mouse.Si evident ca am facut si tensiune de la soc asa ca stau eu cumintica ca oricum la varsta asta nu mai pot sa fac nimic.Ma rog la Dumnezeu sa fi stagnat cresterea atriumului si maine merg la eco de 28 sapt asa ca am sa aflu cum evoluam.Oricum sunt chestii contradictorii, adica am facut cariotip genetic si cromozomii sunt ok, am facut morfofetala de 12 sapt si bebe avea os nazal, translucenta nucala, coloana vertebrala normala, iar la bitest totul a fost bine. Copii cu Dawn nu au carecteristicile astea, adica se vad deja de la 12 sapt.Nu am mai facut triplutest pt ca au zis medicii ca nu e nici marar un element care sa ne dea ceva de gandit si brusc asa la 23 si 25 sapt apare marit atriumul....
.Toate eco si actele mele le-a vazut prof Pelinescu si mi-a transmis sa stau linistita ca poate evolueaza bine dupa 28 sapt.
Va pup pe toate, unele vad ca deja ati ajuns la termen, altele mai aveti putin,chiar am vazut ca ariadna a si nascut!!!Felicitari
Si mult curaj celor care incearca.
ALINAOPREA spune:
Fetelor vreau sa va intreb si eu ceva.
De cand am aflat de sarcina iau printre altele si Femibion 1, iar la 12 sapt. trebuie sa trec la Femibion 2.
Eu mai am Femibion 1 pana la 11 sapt si ma gandeam sa trec direct la Femibion 2, sa nu mai cumpar o cutie doar pt. o saptamana....
Voi ce ziceti?
toate fetele !
Alina
10+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou
Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani
p@ulici spune:
mrnscmnc imi pare rau, dar trebuie sa crezi ca va fi bine. Iti doresc sa dai nastere la termen unui bebe sanatos.
Alinaoprea parerea mea este sa iti cumperi 10 bucati Femibion 1, nu e neaparat sa iei cutia intreaga. De fapt trimestrul 1 sunt impartite parerile, unii considera ca se termina la 14 saptamani de sarcina.
Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare
Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Bigsister1 spune:
Paulapor - nu trebuie sa faci decat gena PAI la Synevo. Orice alte mutatii ai avea, tratamentul e acelasi - Clexane. Important e sa incepi inca de la ovulatie.
[b][ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot[ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma]
p@ulici spune:
Dna mea dr ginecolog imi zicea ca voi incepe din ziua a 6-a a ciclului menstrual, si ca nu are rost sa imi fac alte analize ca oricum imi da Clexane (Eu cu tratament cu Clexane am dus si sarcina cu fetita, doar ca am nascut prematur si a murit) Eu am MTHFR A1298C homozigot.
adina_28 spune:
Buna Bigsister1,
te rog frumos imi poti spune cine ti-a recomandat sa incepi tratamentul cu clexane inca de la ovulatie: hematologul sau ginecologul??
multumesc mult
| Citat: |
| citat din mesajul lui Bigsister1 Paulapor - nu trebuie sa faci decat gena PAI la Synevo. Orice alte mutatii ai avea, tratamentul e acelasi - Clexane. Important e sa incepi inca de la ovulatie. [b][ hr][ font=Tahoma][ size=1][ teal]MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot[ /size=1][ /teal][ /font=Tahoma] |
ALINAOPREA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui paulapor Alinaoprea parerea mea este sa iti cumperi 10 bucati Femibion 1, nu e neaparat sa iei cutia intreaga. De fapt trimestrul 1 sunt impartite parerile, unii considera ca se termina la 14 saptamani de sarcina. Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi |
In ceea ce priveste cumpararea a 10 tablete, am incercat dar farmacista a zis ca nu poate sa fractioneze folia.....
Voi mai incerca la o alta farmacie si daca nu si nu voi cumpara inca o cutie de Femibion 1..asta e.
Dupa cati bani am cheltuit la Fiv si alte tratamente, ma apucase zgarcenia acum
Multumesc mult de raspuns

Alina
10+Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou
Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani