Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 45 -
Raspunsuri - Pagina 13
racheel spune:
Inhibitorul activatorului plasminogenului (PAI-1) detine un rol important in procesul fibrinolitic. Astfel, nivelurile plasmatice crescute de PAI-1 sunt responsabile de scaderea activitatii fibrinolitice si se coreleaza cu dezvoltarea trombozelor arteriale sau venoase.
Gena PAI-1 este situata pe cromozomul 7 si contine 8 introni si 9 exoni.
Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie
PCR
Pacientul este homozigot pentru deletia promotorului genei PAI 1(status 4G/4G tip mutant).
Deletia guanozinei in pozitia 675 a genei PAI1 care apare in forma homozigota la 11% din populatia europeana conduce la o crestere a nivelului
de PAI 1 in sange. Concentratia plasmatica ridicata de PAI 1 constituie un factor de risc pentru boala tromboembolica. Starea de purtator
pentru alela 4G este asociata cu obezitate si hipertensiune arteriala precum si cu cresterea riscului de infarct miocardic, iar la femei cu
preeclampsia. Transmiterea defectului genetic este autozomal-recesiva.
Lupt, fara incetare pentru realizarea visului mult dorit.
Doamne ajuta!
http://lt2f.lilypie.com/mdjjp2.png
ngh21 spune:
QiaoBing sunt la dr. Albu de la Medlife, dar FIV-ul l-am facut la Budapesta la dr. Kovacs.
QiaoBing spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ngh21 QiaoBing sunt la dr. Albu de la Medlife, dar FIV-ul l-am facut la Budapesta la dr. Kovacs. |
si eu tot la dansul, din septembrie.
---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
alla76 spune:
tamaryllis, ce mare e fetita!
mirela, AMR 10 zile!!!
ngh21, din cate am citit eu, U o sa fie disponibila doar la sf lui ianuarie ...
_
mutatie homozigota a MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G heterozigot, sarcina pierduta in s7/ 8 in aprilie 2009
RAMONELLA spune:
Alla eu am 48 de kg...
sunt f slaba.De aceea mi-a fost frica sa iau Clexane de 0,6,si am luat doar de 0,4.
Doamne ajuta sa fie bine!
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007) si
15+
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
tratament aspenter 1/zi,femibion 1/zi,acifol 1/zi,magneB6 2/zi,utrogestan 400,clexane 0,4
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
floaredemac spune:
Tamaryllis, si eu am trecut printr-o faza de departare de forum, mai ales ca eram foarte stresata ca nu o simteam pe bebelina ca misca, dar mi-am revenit dupa eco morfofetala cand am vazut ca e totul in regula si am mai prins curaj.
Asa e cu clexane dupa cezariana, si eu am primit cateva zile bune (din cele 8 cat am stat in spital). Atunci am prins o mini criza de clexane si asistentele m-au sfatuit daca pot sa imi fac eu rost, fiindca produsele alternative pe care le avea spitalul usturau mai tare (am verificat pana am facut rost si asa era
),asa ca sfatul meu e sa aveti cateva cu voi sau prin apropiere, in caz ca nu au ei.
Alt sfat legat de cezariana si mai ales de zilele dupa e sa aveti niste supozitoare cu glicerina cu voi, fiindca e destul de dureros altfel (nu mai dau detalii, intelegeti voi
).
Si neaparat sa vorbiti cu medicul anestezist inainte de a va opera, sa ii spuneti de tratamentul cu clexane. Uneori trebuie repetate anumite lucruri, eu de exemplu spuneam de fiecare data medicului de garda ca sunt alergica la algocalmin, si totusi pe foaia mea erau prescrise analgezice care contineau substanta activa din algocalmin. Asistentele erau disperate ca nu stiau ce sa faca, iar eu preferam sa refuz cocktail-urile intravenoase de teama sa nu patesc ceva si sa ramana copilul fara mama
De, nevroza post-partum...!
23+ DPN 15 aprilie 2011 
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum
, obtinute naturalAi cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!
denisa220972 spune:
Buna dimineata poftiti la cafelute, laptic,cappucino si un pahar de suc de grefruit ptr. mine
.
O zi buna
Timpul vindeca ranile, acorda-ti timp.
Mutatia C677T-heterozigot, Mutatia A1298C-heterozigot, gena PAI1-4G/5G-heterozigot. O sarcina oprita din evolutie la sapte saptamani.
camemar spune:
Buna dimineata,
NGH21 si eu am pai 844 homozigot plus 677 in mthfr heterozigot si ca si tine am o sarcina oprita din evolutie la 10 saptamani obtinuta la Albu. Ne pregatim pentru urmatorul FIV in ianuarie(tot la Albu) si mie mi-a dat clexane de 0.4 de data asta.Si eu incerc sa ajung la fundeni sa vad ce tratament imi da Dr U. Eu am o sora doctor care sta si lucreaza in State si mi-a zis cam ce ineamna mutatia noatra in mare '' a doua, care e mai periculoasa din cauza ca esti homozigota creste riscul de coplicatii in timpul sarcinii, inclusiv eclampsie 9 convulsii si hypertensiune ), singerare in placenta ri nasterea uniu fetus mort !''
A fost un citat dintr-un mail al ei. Am mai rugat-o sa imi zica cam ce tratament se prescrie acolo pt mutatia asta (pai) si daca aflu mai multe o sa scriu pe forum.
Sa speram ca vom fi mai norocosi in anul viitor!!
anna_leah27 spune:
Buna dimineata,
Fetelor eu o sa va urez de azi :"Sarbatori fericite!" clipe minunate alaturi de cei dragi, un mos plin de cadouri si tot ce va doriti voi sa se indeplineasca.Bebei sanatosi si papaciosi, burtici jucause si mamici vesele! Sa auzim numai vesti bune!Va pup cu drag, eu o sa plec la ai mei pentru a petrece craciunul , de anul nou inca nu e sigur...asa ca nu mai stiu cand si daca mai apuc net de asta va urez de azi![]()
Va pup pe toate si va doresc sa fie totul bine, sau mai bine ca pana acum!