Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (67)
Raspunsuri - Pagina 18
MadalinaM spune:
MaraAnisia,
nu se poate face nimic pentru ca acei copii sa "scape" de-acolo? Nu se poate dovedi ca nu le e bine fara familii si sa se sesizeze-REAL- DGASPC astfel incat acel domn sa nu mai aiba drept de decizie asupra vietii copiilor?
Acum cateva sapt a fost si pe ProTV un reportaj(pozitiv) despre VP. Chiar daca prezentau asa situatia,eu am citit printre randuri, si nu mi-a placut deloc ce am vazut acolo! Mi s-ar parea mult mai firesc si mai bine pt copilasi sa poata pleca in familii care doresc sa ii adopte, sa li se dea o sansa!
Te rog, raspunde daca citesti!
Uite, eu de Craciun, imi doresc sa se gaseasca o rezolvare pt acest caz!
pogonici1977 spune:
astazi implinim 4 saptamani de cand casa noastra sa umplut de zambet si fericire cu ajutorul lui DD si a sfintilor ei in ingeri pazitori
ce a trecut timpul...si noi ce mare am crescut....
cea mai fericita mami de IOANA NECTARIA
http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png
http://lpmf.lilypie.com/glMep2.png
pogonici1977 spune:
de mos CRACIUN implinim 10 saptamani de zambet si fericire.............
noce spune:
Cu tot respectul pentru efortul MaraAnisiei, eu zic ca e admirabil ce face parintele de la Valea Plopului, iar Romania ar fi mult mai frumoasa daca si alti preoti ar face asa ceva. Parintele i-a salvat de la moarte prin macel, a umblat singur dupa femeile care vroiau sa scape de ei. Probabil are motivele lui pentru care nu vrea sa-i dea spre adoptie (si cine suntem noi sa-l judecam?. Din pacate, sunt sute de copii abandonati in spitale si in orfelinate, care poate pot fi adoptati. Stiu ca birocratia impiedica orice fapta buna, orice manifestare de iubire, poate chiar parintele s-a luptat cu birocratia penru acesti copii. Iar spre deosebire de copiii crescuti in spitale si in orfelinate, cred ca la Valea Plopului copiii cresc mai frumos, in valori crestine, in natura, mai aproape de biserica, mai departe de televizor, de obscenitate, de poluare si de toate mizeriile orasului.
Intamplator, noi chiar azi facem o donatie pentru ei. Aveam in plan de cateva zile, dar pana azi n-am avut timp. Si cred ca intre a nu face nimic si a darui, e mai buna varianta a doua.
Pogonici, mult inainte cu armonie si iubire! Sa se faca mare mezina!
Ioanaact, vezi ca ai la blogul tau o atentionare ca are continut pentru adulti
Scuze, pt offtopic.
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
noce spune:
Stie cineva o biserica in Galati unde sunt primiti si copiii mici la slujba? Adica sa nu se enerveze parintele la primul scancit? Ultima oara cand am fost s-a oprit parintele din cantat si ne-a dat afara
asa ca nu mai calcam pe acolo decat cel mult pentru o Impartasanie scurta. Dar as vrea sa mergem diseara si in ziua de Craciun sa stam la slujba.
Happy-mami de
Filip, 1 august 2009
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui noce Ioanaact, vezi ca ai la blogul tau o atentionare ca are continut pentru adulti Happy-mami de Filip, 1 august 2009 |
Doamne Ajuta!
Nu stiu de ce imi apare asa, de curand mi-am creat blogul, si nu prea ma pricep.
www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1292994000" target="_blank">Sinaxarul de azi!

ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
cipicah spune:
Subscriu cu mare caldura la cele spuse de Noce
,dar cu siguranta Mara Anisia a fost revoltata din marea dragoste pentru copii.
Parintele Nicolae Tanase duce o lupta grea acolo,la Valea Plopului,fiind de fapt unul din acele "glasuri care striga in pustiu" sa opreasca uciderile de prunci.
Intr-una din conferintele parintelui, pe care le-am apreciat foarte mult,se aminteste ca s-au facut presiuni de catre diferite organizatii internationale pentru a se putea face adoptii in cazul acesti copii abandonati in conditii foarte neclare si suspecte.
Acesta este probabil unul din motivele pentru care parintele Nicolae Tanase este foarte rezervat privind darea spre adoptie,sau orice forma de instrainare a copiilor pentru care a facut foarte mari eforturi.
Asupra parintelui Tanase-ucenic al marturisitorului par.Gheorghe Calciu Dumitreasa- s-au facut trei tentative de asasinat.
Apararea fara preget a credinte dreptslavitoare,smulgerea din ghearele mortii a atator copii,clopotul pe care il bate in dunga,ca la venirea navalitorilor,spre a ne intoarce pe fiecare dintre noi din calea pacatului si a pierzaniei,nu cred ca trebuie intinate cu banuieli nedrepte.
Doamne ajuta!
MaraAnisia spune:
Draga MadalinaM, din pacate eu cred ca nu se poate face nimic. a fost si dorinta si visul meu la Craciunul anterior cand INCA mai credeam ca vom putea lua 1, 2 sau chiar 3 copilasi de acolo. nu se poate face nimic fiindca exista anumite "piedici" la un anumit nivel astfel incat dupa o lupta de peste 6 luni in care am fost "pasati" de la parinte la DGASPC si invers, in care am vorbit cu preotul nostru duhovnic care a incercat sa ne ajute cat de mult a putut,precum si cu alti prieteni preoti, am renuntat cand ni s-a dat de inteles (ca o amenintare voalata) ca nu ar fi prudent sa continuam pe acest drum. (asta apropo de tentativele de asasinat la adresa preotului).
cred ca s-ar putea ajuta doar prin interventia massmedia, dar este destul de greu din pozitia de oameni obisnuiti.
noce, f frumos ca intretii aceasta miscare. chiar te-as ruga sa-ti acorzi un minut intr-o zi /seara si sa te gandesti putin la ce este in sufletul acelor copii care au o situatie materiala buna dar nu au PARINTI, nu au radacini, nu au o VIATA. ceea ce deranjeaza la acest fenomen VP este faptul ca cineva se crede Dumnezeu.cat despre copiii din spitale si orfelinate (care pt cultura ta generala, nu mai exista), vina ca nu pot fi adoptati este a statului. da,poate ca au fost salvati de la moarte desi in majoritatea cazurilor acei copii au fost adusi acolo si abandonati de catre parintii lor (din spusele parintelui), dar o fapta buna este buna daca se duce pana la sfarsit, ceea ce evident nu se intampla in cazul de fata.
cipicah, referitor la frica de adoptiile internationale cred ca este inutil sa mentionezi acest lucru din moment ce noi suntem o familie de romani crestini, un motiv in plus de a ne permiet adoptia acelor copii, tocmai pt a nu fi "disponibili" pt o posibila adoptie internationala care este ilegala.
o data in plus, ai intrat pe forum ca sa produci discutii in contradictoriu, dupa cum bine spunea preoteasa Cami_antonia acum ceva timp.
apropo,parerea mea este ca esti cam verde.
imi cer scuze celor neinteresati de subiect dar eu inca nu pot uita si nu cred ca voi uita vreodata in ce HAL au ramas acei copii acolo, uitandu-se cu speranta la noi atunci cand am plecat in lacrimi de acolo. va recomand tuturor sa faceti o excursie in acel loc si sa priviti cu ochii sufletului situatia iar apoi sa va reveniti si sa va spuneti parerea daca acei copii au nevoie de banii dvs. sau de timpul, iubirea si sufletul nostru.
in incheiere, pt cei ce isi vor dedica si timpul de a merge acolo, nu numai banii, ii rog sa observe ca toata opera de caritate a parintelui, incepand de la biserici, case, si terminand cu situatia copiilor, lasa impresia unui lucru inceput si NETERMINAT.
Mara, mami de fluturas Irina
Cu Dumnezeu in gand
"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului
vvvvv spune:
BUNA DIMINEATA!
va invit pe toate la o cafea
, eu am nevoie de 2 nu de una, am intrat fugitiv, sunt la servici de la ora 5.30 dimineata, sunt comenzi pentru sarbatori, la noi se lucreaza 24 din 24!
va dorim din tot sufletul un CRACIUN FERICIT, speranta, credinta, lumina in suflete si in case, liniste sufleteasca, sanatate!
va imbratisam pe toate cu mult drag, va
de o mie de ori, si sa stiti ca si noi suntem aici, un pic mai rar, dar suntem aici si citim din umbra.
si la noi, ca si la pogonici este primul CRACIUN IN TREI, este o minune, este un dar pe care Bunul Dumnezeu, Maicuta toti Sfintii l-au facut pentru noi!
va purtam in gand si in rugaciuni!
Cosmin Nectarie ne-a schimbat viata, spune deja: ba, ai, ei, ma,zambeste si rade mereu,ne uimeste in fiecare zi cu ceva nou, si ce poate fi mai frumos cand intinde manutele spre tine si cand il iei in brate, se lipeste tot de tine!
DOAMNE AJUTA!
pogonici1977 spune:
suntem pe ultima suta metri..azi facem prajituri si term curatenia....
maine bradul friptura si tortul ca plecam cu colinda de sambayta pana marti...