Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (67)
Raspunsuri - Pagina 19
deeva73 spune:
Ziua buna fete dragi si Cipicah,
Ne sufla'n ceafa sarbatorile de iarna, ne bate la usa Craciunul. Sarbatoarea bucuriei, a nasterii asa i se spune din batrani. Gandindu-ma la aceasta semnificatie mi-or venit in gand durerile nasterii, acele dureri greu de descris in cuvinte, dar dupa care se asterne pacea, pacea si fericirea de a fi adus pun prunc pe lume... pruncul propriu.
Tot din folclor am auzit ca nimic nu se compara cu durerile nasterii, ca nu exista dureri mai mari. Cu mana pe inima va spun ca exista dureri si mai mari decat astea si se numesc durerile ne-nasterii. Ai vrea sa scapi de ele si nu poti, simti ca te rup in mii si mii de bucati, insa de te privesti in oglinda esti tot intreaga, urli in chinuri si lumea te considera nebuna. Si nu exista alta scapare din acestea decat durerile nasterii. Acele dureri binecuvantate de care fug majoritatea femeilor si pe care noi cele lovite de pedeapsa Divina le dorim.
E un fapt real ca se apropie un alt Craciun si pe mine ma gaseste tot in durerile ne-nasterii la fel ca anul trecut, ca acum doi ani, ca in urma cu multi, multi ani la rand.
Stiu, multi veti spune ca pacatuiesc prin deznadejde. Vor fi in schimb cateva suflete care au sa inteleaga ce am scris aice' pentru ca is randuri scrise din suferintele pe care la randul lor le-au trait.
Sfarsitul de an sa va gaseasca in pace si bucurie!
Imi caut linistea.
MadalinaM spune:
deeva
sunt multi care te inteleg, poate nu sunt langa tine dar te inteleg fiindca au trait sau traiesc si ei aceleasi dureri. Nimeni din afara nu te poate ajuta. Daca ai incercat tot ce este omeneste posibil mergi mai departe si incearca adoptia! Vor fi altfel de dureri si altfel de probleme insa sunt sanse mari-reale sa uiti toate cate ai indurat prin implinirea alaturi de un copilas! Nu e teorie ce zic aici ci doar trairile unui om ajuns cu bine la capatul drumului! Dumnezeu sa te indrume si sa te ajute!
noce
Nu contesta nimeni ajutorul si importanta pe care parintele de la VP o are, pana la un punct, in ocrotirea acelor copii.
Dar, asa cum zicea si MaraAnisia, oameni buni, treziti-va, le e mai bine copilasilor intr-o familie si nu intr-o comunitate!
Eu nu ma pricep la vorbe frumos ticluite dar te rog, noce, fa un exercitiu de imaginatie:
tu, copil, la tine in familie, sau intr-un loc similar cu VP, in timpul scolii, in vacante, de Paste si de Craciun!
si acum al 2-lea exercitiu de imaginatie, mai dur, recunosc, dar numai pentru a incerca sa te trezesc la realitate, acolo, in fotoliul tau confortabil: copilul tau acasa, cu voi, mangaiat, pupacit, iubit, alintat la fiecare scancet, noaptea in somn, inchinat si dus la Doamne-Doamne duminica, la biserica(apropo, ce ai simtit cand acel preot te-a dat afara? sincer, eu, daca as fi participat la acea slujba, as fi solidarizat cu tine si i-as fi rugat si pe ceilalti sa iesim cu totii de la slujba) sau, tot copilul tau, intr-un loc ca VP in fiecare zi-obisnuita a existentei lui, sau cand va merge la scoala, in vacante, de Paste si de Craciun!
Aici e reportajul care s-a dorit a fi “ASA DA”! Mie imi vine sa plang cand il vad!
http://stirileprotv.ro/stiri/1-decembrie/1-decembrie-povestea-parintelui-tanase-tata-pentru-328-de-copii_comment_p9_a122.html?&page=9&p_all_items=122
PS-tot pentru noce.
Scriu aici fiindca, mai sus, as fi marit foarte mult paranteza!
La biserica unde imi place mie sa merg, copiii stau in fata, cu parintii lor, pe pernute, au cate o foaie de hartie si mai deseneaza daca sunt mai mici, se mai plictisesc si se mai plimba un pic pe-acolo, dar vin inapoi si parintele isi tine linistit slujba(alte zgomote nu sunt, sa se inteleaga, nu e un vacarm acolo). Cand iese cu sfintele daruri ii miruieste pe toti. La sfarsit, daca are dulciuri si fructe pe masa, aduse sa fie sfintite ia si imparte, iarasi, tuturor copiilor. Ce vreau sa zic? Ca intotdeauna se poate mai bine! Asa cum se poate mai bine si pt copii (de care parintii lor nu se mai intereseaza ani de zile) din Valea Plopului in familii!
Craciun Fericit!
vvvvv spune:
DEEVA draga mea, te inteleg si iti inteleg suferinta, stiu cum este, sunt la sfarsit de program si am intrat sa vad ce a-ti mai scris!
va pupasem pe toate si v-am imbratisat, dar am intrat din nou pentru tine ca ti-am auzit strigatul!Cunosc acea disperare care iti sfasie sufletul, si se adanceste si mai rau in preajma sarbatorilor!Nu stiu ce sa iti mai spun, nu ma pricep la vorbe mari, dar iti spun sincer ca te inteleg!Eu ma rog pentru toata lumea sa aiba parte de o minune, sa se indure Bunul Dumnezeu sa ne dea iertare de pacate si sa ne vada suferintele!
deeva, draga mea 
pogonici1977 spune:
of mai deeva...stiu si eu ce inseamna acea durere pe care o traiesti tu...dar uite eu cand ma uit la minunea asta mica a mea UITTTTTTTTT DE TRECUTUL DUREROS.....
sa te ajute bunul dd sa treci peste toate
cea mai fericita mami de IOANA NECTARIA
http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png
http://lpmf.lilypie.com/glMep2.png
pogonici1977 spune:
TIAM scris acea postare cu o mana pe mause si un pe patut leganando pe fetita...ca e maraita.....isi cere baita...asa face
cea mai fericita mami de IOANA NECTARIA
http://davf.daisypath.com/O2Kmp3.png
http://lpmf.lilypie.com/glMep2.png
Ioanact spune:
Doamne Ajuta!
Sunt franta de oboseala, am pregatit sarmalele (maine sa le fierb), hranit fetele, pregatit si carnita pt maine, dat cu aspiratorul, alergat' dupa Ioana sa nu iasa din camera (in hol fiind m rece) sau sa nu faca galagie sa n-o trezeasca pe Justina..dar cu toate astea am reusit sa termin.
Le-am facut baie si-acum dorm.
Merg si eu sa ma culc, nu inainte de a-i spune deevei ca-mi pare rau de tot ca iar a venit un alt Craciun tot singuri..dar tb sa gandim asa: nu ne putem "pune" cu Dumnezeu, daca El asa vrea asa va fi.
Noi tb sa ne rugam, sa ne rugam si iar sa ne rugam, sa suferim si poate' intr-o buna zi Dumnezeu isi va face mila de noi. 

Va doresc ca Mosul sa va aduca multa sanatate si sa aveti un CRACIUN FERICIT!
(desi, cred ca voi putea intra si de Craciun - vom sta acasa si vom astepta invitatii..anii trecuti am fost noi in vizita, anul asta am hot sa stam acasa).
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
Ioanact spune:
Doamne Ajuta!
Printre mancare si scos poze la imprimanta ( a luat tati foaie fotografica, iar Ioanei cadou - album foto), va trimit www.noutati-ortodoxe.ro/calendar-ortodox/sinaxar.php?date=1293166800" target="_blank"> SINAXARUL DE AZI!
LA MULTI ANI, tuturor celor care poarta numele Sfintei Mucenite Eugenia, si matusei mele!

ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
JUSTINA (14 Aprilie 2010)
Blogul fetelor!
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
Livsy spune:
Buna dimineata 
Am intrat sa va urez din inima
CRACIUN FERICIT
alaturi de familie si de toti cei pe care ii purtati in suflete!
Sarbatoarea Nasterii Domnului sa va aduca tuturor pace si o noua speranta!
* * *
Draga Deeva, imi pare rau ca suferi! Te inteleg si eu si sper ca Bunul Dumnezeu iti va alina curand suferinta cu zambetul fara egal al unui copil sau mai multi, cine stie? Te imbratisez si ma rog sa ti se implineasca visul!
Va imbratisez pe toate, imi cer iertare ca sunt pe fuga, voi intra sa mai vorbim, daca nu astazi, zilele urmatoare,
va doresc inca o data Sarbatori Fericite, binecuvantate cu multa Bucurie si cu apropiere de Dumnezeu!
Cu drag,
Ana-Livia Livsy ![]()
cami_antonia spune:
buna feteleeeeeee
nu am mai apucat sa intru din cauza de antonia bolnavioara
nopti pierdute
etc.
am citit din urma
vreau sa o felicit din suflet pe pinuta
draga mea sa te ajute Dumnezeu sa fii o mamica buna
si sa iti aline bebele toata suferinta de pana acum
pogo ai grija cand mai racesti tu incerarca sa pazesti fata