Vegetarismul la copii
Raspunsuri - Pagina 8
maria_alexia spune:
vad ca s-a deschis subiect la generale pe tema articolului, deci nu mai are sens sa-l dezbatem aici.
Il postasem din considerente identice cu acestea.
Trebuie multa informare si responsabilitate cand faci schimbari atat de radicale.
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui maria_alexia vad ca s-a deschis subiect la generale pe tema articolului, deci nu mai are sens sa-l dezbatem aici. Il postasem din considerente identice cu acestea. Trebuie multa informare si responsabilitate cand faci schimbari atat de radicale. |
Ai dreptate doar intr-o privinta. E nevoie de informare cand iei o decizie care priveste copii tai. Dar nu informari de genul celor citate de tine. Stiri HOT.
Exista carti, studii, documentare care te ajuta sa alegi ce e mai bun pentru copilul tau.
Fetita mea are aproape 10 luni, e vegana, eu sunt vegana si surpriza:
- are 9 kg;
- analizele de sange nu indica nici o carenta, nici macar vestita lipsa de fier care apare frecvent la copii in primul an de viata;
- exceptand Vigantolul, alte suplimente/vitamine nu a luat;
- alaptata exclusiv pana la 8-9 luni, asta pentru ca a refuzat altceva;
- in prezent mananca 150 ml hrana solida si rest san;
- nu a ajuns niciodata la antibiotic chiar daca surioara mai mare i-a adus de la gradinita virusi si alte bazaconii;
- virozele au trecut doar cu ser in nasuc si aerosoli, chiar daca are o mostenire genetica de tipul hipereactivitate bronsica;
Astept varsta de 1 an pentru a introduce galbenusul. Deci, curand va devenii vegetariana. Daca gasesc o sursa sigura de peste, va manca si peste, desi putin probabil.
Succes in alegeri !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Nati spune:
Noi de vreo 2 luni suntem vegetarieni, si asta dupa ce am citit cartea China Study.
La produse lactate am renuntat usor, mai ales laptele pe care nu il consumam decat ocazional, si atunci cand o faceam aveam o stare de rau, greata, moleseala.
La ce ne este greu sa renuntam e carnea, cu toate ca am inteles ca nu e buna, avem cateodata o pofta nebuna, ca numai ne gandim si deja salivam.
Aici in Japonia gama de produse vegetariene e larga, produse bio sunt, dar scumpe de te ustura la portofel.
Oricum, dupa perioada asta de nemancat carne, mancat cat de sanatos am putut cu legume si fructe, pot spune ca ne simtim bine, parca suntem usori, nu am senzatia de greutate cand merg.
Am rezolvat si problema constipatiei la mine, care de cand ma stiu constipatia era la ea acasa, odata la 3-4 zile ieseam.
Acum in fiecare zi fara probleme.
Plus ca transpiratia nu mai miroase, parul nu se mai ingrasa si cade ca la nebuni, nu mai am dureri de oase, mai ales incheieturile mainilor, si doamne iarta-ma ca am doar 34 de ani, nici nu ar trebui sa am dureri de oase inca
.
Laptele de soia e nelipsit, cereale din soia pt baietel,kale la greu, linte, gama de legume si fructe cat cuprinde.
Inca ii dau carne de pui baietelului odata pe saptamana, dar cand va mai creste daca are sa-i placa stilul nostru de dieta poate are sa manance la fel, ramane sa hotarasca el.
Plus ca facem cure cu seminte chia, mai ales pe perioada iernii si juniorul nu a racit odata in iarna asta, cu toate ca a fost friguroasa si noi am fost mai mult pe afara.
Incercam sa cautam in librarii carti cu retete vegane, vegetariene?, oricum ceva fara carne, lapte si oua.
Oricum dieta asta nu e pt cineva care adora carnea, laptele si ouale.
Cine doreste poate incerca o luna de zile fara carne, lapte si oua si trage singur/a concluziile, dace se merita sau nu for the long run.
Sanatate maxima!
hannen spune:
Pe mine m-ati facut curioasa tare,mai ales Nati -pai ia spune soro ,ce mincati la micul dejun?Intreb serios pt. ca eu sunt in dificultate doar pt. ca nu mincam porc deci exclus "ham-ul,sausages" si altele de la supermarket.
Dimineata "iarba"-la prinz iarba ,seara iarba?
Chiar nu stiu cum as scoate camasa.Acum ma chinui cum am zis ,ba o omleta,ba un ou ochi fara ulei,salata,iaurt,brinza...sucuri de legume,fructe.
Dar daca nu oua,nu lapte (deci nu iaurt,nu brinza) ce mincam?Morcovi suc cu garnitura de morcovi rasi?
Paine integrala nu prea gasim(adica n-am gasit deloc la mine in oras)-gemul de la magazin ..plin de E-uri,plus ca al meu nu maninca dulce mai deloc.Asta imi trebuie,sa`i ofer o felie de paine cu gem dimineata.
Daca seara mai storc ceva idei,dimineata este teroare pt. mine
ti-am zis ca al meu a renuntat la carne din cauza colesterolului marit.Maninca peste,tofu,salate,supe,konniaku,si "fasole" de toate felurile.Eu cu fetele mai mincam carne de pui.Daca o scot si pe asta cred ca o sa stau toata ziua sa ma gindesc "ce mai fac de mincare azi?"
Whatever happens don`t let go of my hand!
danat spune:
Hannen, ne intalnim si aici ![]()
Eu ma framint cu aceeasi problema: miculdejun, care de obicei se ia pe fuga si nu prea am timp sa le pregatesc alor mei ceva prea elaborat, in plus, baiatul meu nu prea are pofta dimineata de nimic, asa ca trebuie sa fie ceva usor inghitibil... deocamdata n uam scos total lactatele si inca apelam la lapte de CAPRA cu cereale integrale cu cel mai mic continut de zahar posibil... dar discutand cu cineva mi-a sugerat de exemplu ca ii pot da un amestec de mar ras (sau banana, piersica, caise) cu putiiina miere si cereale integrale sau tarite de secara, ovaz, eventual ceva miez de nuca. Nu cred ca are ce sa iasa rau la gust, insa mi-am propus sa fac incercarea asta intr-un weekend sa ne adaptam incetul cu incetul ![]()
Chestia e ca eu fug si de produsele de soia (tofu, lapte) pt ca stiu at de modificata genetic si toxica e si ea, nu am gasit o sursa bio sigura...
hannen spune:
danat,
si eu cumpar cereale integrale si ovaz dar pacatul e ca le pun in lapte.Lapte de capra nu avem ,nici nu cred ca se consuma pe aici,habar nu am.
Laptele de soia nu`mi place si da,exista riscul ca si asta sa fie modificat genetic(adica sursa)
Cred ca trecem pe post de salate ,sa vezi ce supli o sa fim.
danat spune:
Aaaa, hannen
pai cu salatele iar e o intreaga "poveste" ca sunt incarcate cu pesticide (mai ales clasica salata verde cica le absoarbe ceva de speriat). Daca te gandesti prea mult, incepi sa nici nu mai respiri
ca si aerul e ingrozitor de poluat...
Ideea pe care incerc eu s-o adopt este ca sa indepartam cat putem, din ce in ce mai mult, porcarioarele din viata noastra (nu numai alimentare), ca putina porcarie merge, sa stie organismul sa se lupte cu ea ![]()
Apropos, oricum baiatul meu ia prinzul la scoala si din ce am vazut pe meniu li se mai servesc si porcarioare, gen file de pangasius, prajiturele si iaurturi cu fructe, insa na, in glob de sticla maica nu-l pot tine ![]()
cait spune:
Si eu am renuntat la lapte de ceva vreme si l-am inlocuit cu cel de orez bio.E mult mai bun decat cel de soia.La micul dejun imi fac lapte de orez cu fulgi de ovaz si mai adaug eu migdale si struguri uscati .Ca desert de multe ori fac un shake din lapte de orez cu fructe rosii congelate, un pic de miere si o jumatate de banana.
Cait
www.biomonde.ecosapiens.ro
Catalishka spune:
Cred ca un pic dedocumentare nu strica inainte de a spune ca veganii mananca dimineata iarba la pranz iarba si seara iarba
.
De asta stilul asta de viata e atat de ponegrit in Romania, din lipsa de informatii. Veganii consuma (in afara de iarba
) fructe felurite, seminte si nuci si mai felurite. Se pot face niste deserturi pentru copii absolut delicioase si satioase. Copii le mananca cu drag mai ales ca inca nu-s asa pervertiti la gusturi ca si noi astia mai mari.
Nu sunt vegana nici macar vegetariana, inca sunt pe cale de formare, dar cred ca intr-adevar o dieta care sa ne fereasca de boli este una vegana. Numai ca este destul de greu sa iei asemenea drum de pe o zi pe alta, cred ca mai degreaba este un proces de durata. Asa este de altfel si recomandat pentru a te feri de orice fel de frustrare care te-ar abate de la drum.
hannen spune:
Dar ce te`ai suparat asa?Eu glumeam,evident...sau poate nu.In fine,eu intrebam de masa nu de gustari.Le dau gustari ,legume,fructe,nuci,seminte si la masa ce?Tot legume,fructe,seminte si nuci?Atunci care`i diferenta dintre masa si gustare?
chiar ma intereseaza serios,nu scriu sa ma aflu in treaba si nici nu am o mentalitate batuta`n cuie "tocanita ,sarmale " si alte "delicatese".Studiez problema de citeva luni,eu personal nu am renuntat total la carne,sotul da-in schimb consuma peste(asta cum s`o mai numi) ?Deci suntem flexibili si dornici de schimbari sanatoase.