Vegetarismul la copii

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Si, pentru ca era vorba de copii, nu depinde oarecum si de copil?
Adica, al meu, cel mare, daca as incerca sa-i scot carnea, fie si treptat, s-ar lasa cu scandal si oricum, nu ar tine mult, ca ar manca la gradi, la mama sau in alta parte. Cat priveste fasolea. lintea sau dovleacul, conopida sau tomatele - i se face scarba numai cand le simte mirosul, nicidecum sa i le pun in farfurie. Si nu e vorba ca "asa l-am invatat" - ci mai degraba el ne-a invatat pe noi

Cel mic, 10 luni, papa orice legume tocate, dar daca adug carnitza se sramba, oricat de fin as toca-o. As zice ca este mai "vegetarian din fire".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui witeflower

Si, pentru ca era vorba de copii, nu depinde oarecum si de copil?
Adica, al meu, cel mare, daca as incerca sa-i scot carnea, fie si treptat, s-ar lasa cu scandal si oricum, nu ar tine mult, ca ar manca la gradi, la mama sau in alta parte. Cat priveste fasolea. lintea sau dovleacul, conopida sau tomatele - i se face scarba numai cand le simte mirosul, nicidecum sa i le pun in farfurie. Si nu e vorba ca "asa l-am invatat" - ci mai degraba el ne-a invatat pe noi

Cel mic, 10 luni, papa orice legume tocate, dar daca adug carnitza se sramba, oricat de fin as toca-o. As zice ca este mai "vegetarian din fire".

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")

Ba foarte mult depinde si de copil.

Grupa A2 poate deveni cel mai usor vegetariana. Tot acestei grupe nu ii sunt recomandate rosiile, desi eu le mananc cu placere, si multe!

Recunosc ca noi am incercat un compromis, i-am oferit Dariei peste facut in tigaie sau la gratar. O singura data a mancat-mancat, si asta la restaurant, unde dinadins am comandat cartofi natur cu peste - pastrav, e grozav de bun, si a mancat si ea. Acasa, odata a luat o galuscuta de peste, si atat.

Eu am mai gustat peste, daca ii faceam ei, gustam sa vad daca e bine facut, dar nu ma simteam grozav dupa.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Al doilea blog al meu - felicitari realizate manual!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

Am citit toate posturile din acest subiect,am citit cu interes pt ca,ca orice mama ma intereseaza sa imi hranesc cat mai sanatos copilul.

E greu sa ii dai o alimentatie echilibrata,e greu sa gasesti alimnete de calitate,vegetalele si fructele naturale 100% sunt rarisime.

Noi incercam sa manacam asa-numitele produse"organice". E foarte greu financira,dar ne limitam la altele pentru a ne permite asta.

Ce nu inteleg eu,este de ce noi ca parinti luam decizia pentru ei fara macar sa le dam de ales,fara macar sa fi incercat. Sa ma explic mai bine
Softurela,in cazul tau cred ca e normal sa scoti carnea copilul din alimentie,atata timp cat ai facut o legatura cu astmul,e normal,e ca si cum ar face o alegrie la diferite alimente. Asta inteleg

ce nu inteleg este: acum la varsta asta(a copiilor) noi suntem cei care iau decizii pt ei,ar trebui sa le oferim o alimetatie echilibrata. Oua,peste,carne,lactate,legume,fructe,etc toate trebuie sa faca parte (din punctul meu de vedere) intr-o alimentatie corecta.

Copilul va ajunge la o varsta in care va lua decizia potrivita singur fara sa fie fortat.Nu cred in chestia ca a vomat dupa ce i-am dat peste/oua/lapte sau mai stiu eu ce,si Ana a vomat,si ea s-a strambat cand i-am dat ceva ce nu i-a convenit...in acel moment i-am luat farfuria din fata,i-am dat altceva de mancare si am mai incercat sa ii dau acel ceva dupa ceva timp. Exemplu: BROCOLI,eu nu il suport,dar Anei i-l dau. E sanatos. Cand i l-am dat prima data nu i-a placut deloc,era f usor pt mine sa renunt,sa zic :gata ...nu ii place,dar am incercat cam dupa vreo 2 luni si surpriza a mancat. Acum il mananca cu f mare placere.

Tot ce se da in exces strica. Tot ce e extrema nu e bun,cumva trebuie gasita o cale de mijloc.

AAA,cunosc is cazuri in care copilul era anemic tocmai din cauza ca parintele nu a insitat cu anumite alimenete. Nu va zic,ca aici (in State)vine protectia copilului pe capul tau.

va pun niste linkuri,poate va intereseaza:

www.wholesomebabyfood.com/meat-vegetarian-protein-baby-food.htm" target="_blank">http://www.wholesomebabyfood.com/meat-vegetarian-protein-baby-food.htm
http://health.infoniac.com/index.php?catid=7&page=articles

Mama de Ana si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

ce nu inteleg este: acum la varsta asta(a copiilor) noi suntem cei care iau decizii pt ei,ar trebui sa le oferim o alimetatie echilibrata. Oua,peste,carne,lactate,legume,fructe,etc toate trebuie sa faca parte (din punctul meu de vedere) intr-o alimentatie corecta.

Ana, pai tocmai asta e problema. Unii parinti considera ca laptele si carnea nu ar trebui sa faca parte dintr-o alimentatie corecta. Sunt convingeri personale.
O teorie spune ca:
Produsele animale, prin cantitatea mare de proteina suprasolicita sistemul digestiv si ficatul, asta inseamna ca organismul isi concentreaza toata energia in aceasta directie si va da rateuri in altele.
De cate ori nu te-ai simtit obosita dupa masa, cu o mare pofta de somn ?
Eu am inceput sa citesc despre carne si lactate abia cand am vazut manifestarile la Diana. Ea nu este alergica la nimic, prin urmare ce altceva declanseaza mecanismul asta ?
Da, are o hipereactivitate bronsica care se manifesta pe fond de imunitate redusa.
In concluzie, oare metabolizarea proteinelor animale ii reduce imunitatea ? E adevarat ce spun unii oameni de stiinta ?

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui softurela

Citat:
citat din mesajul lui ddaas

ince ceva important. cine crede ca daca ia de la tarani este bio, natural se inseala amarnic. In RO cel putin.
Credeti-ma ca stiu ce spun. Majoritatea celor care-si permit (si asta este singurul motiv) folosesc ingrasamand artificial, pesticide etc. Nu ma refer aici la productie pt. vanzare si pt. consum propriu. De ce? Din necunoasterea stiintei numite agricultura si dorita de a avea recolta buna si usor obtinuta.

Asta e eterna scuza a non-veganilor. Am solutie si la asta dar nu mai are sens... Cine nu vrea, nu vrea ... pune bete in roate la nesfarsit.
Si nu cred ca asta e topicul.

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Nu e chiar asa . babele alea amarate si sarace de la tara pun balegar , nu ingrasaminte in gradina proprie . stiu eu, ca am tangente cu tara macar la doua saptamani.

Mergi la inceput

Softurela, am auds in prim plan topicul asta, pt ca ma intereseaza mult o alimentatie fara carne , exceptand pestele si fara oua. Fi-mea tocmai a fost detectata cu alergie la proteina din carne de pui, porc , banuiesc ca e valabil si pt vita, dar la astea doua e clar si ou. trebuie sa le scot din alimentatie.nici o reactie la peste.
A primit acelasi diagnostic, hipereactivitate bronsica si ni s-a spus ca daca respectam cu strictete regimul, are sanse mari sa-i treaca pana se marita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

Flaviutza-ce teste ai facut pt a depista alergia la proteina animala?Cum s-a manifestat?

SURSULA,mama lui TUDOR MILAN

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sursula

Flaviutza-ce teste ai facut pt a depista alergia la proteina animala?Cum s-a manifestat?

SURSULA,mama lui TUDOR MILAN

In urma unei bronsite astmatiforme ce nu mai trecea am fost trimisi la testari cutanate si spirometrie.
S-a depistat alergie la acarieni, ou, carne. la orice cabinet alergologie mai acatari cred ca se fac testarile astea. noi am fost la Craiova. am scris toata tarasenia la capitolul manifestari astmatice la copii.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

mai aici nu se vorbeste de parinti inconstienti care nu duc copilul de 9 luni la medic ca il trateaza de pneumonie cu cataplasme cu varza.. ci de o alimentatie fara carne!! eu vad mari diferente.

Roxana

Mergi la inceput