Vegetarismul la copii
Raspunsuri - Pagina 9
Catalishka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui hannen Dar ce te`ai suparat asa?Eu glumeam,evident...sau poate nu.In fine,eu intrebam de masa nu de gustari.Le dau gustari ,legume,fructe,nuci,seminte si la masa ce?Tot legume,fructe,seminte si nuci?Atunci care`i diferenta dintre masa si gustare? chiar ma intereseaza serios,nu scriu sa ma aflu in treaba si nici nu am o mentalitate batuta`n cuie "tocanita ,sarmale " si alte "delicatese".Studiez problema de citeva luni,eu personal nu am renuntat total la carne,sotul da-in schimb consuma peste(asta cum s`o mai numi) ?Deci suntem flexibili si dornici de schimbari sanatoase. ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! |
Nu m-am suparat, nici nu faceam exact referire la mesajul tau, doar ca lumea e asa inchistata la a afla noutati din directia asta, si asa de multe prejudecati are vis-a-vis de subiect ca m-am cam saturat sa aud parerea ca veganii mananca numa iarba. Si nici nu-s inca vegana ca sa ma simt vizata direct.
Cat despre diferenta dintre mese si gustari sta in cantitate. Poate si la forma de prezentare. De ex:
md: un smootihe eventual verde / lapte vegetal cu granola / o salata de fructe - e de altfel demonstrat ca un mic dejun greu si bogat in proteina animala nu ne da energie ci ne fura energie pentru ca organismul trage din greu sa digere
gutari: o mana de nuci / un fruct / un baton de cereale (indulcit cu miere - pe care veganii o consuma din cate stiu eu
pranzuri sau cine: o salata bogata (aici salata poate insemna salata de conopida cu brocoli, nu neaparat salata verde chioara, si se poate improviza enorm in functie de ce ai prin frigider) / fel de fel de mancaruri inclusive pizze si zacusti raw (neprocesate termic) si diverse feluri de mancare. Internetul abunda deja de bloguri care prezinte atat de frumos si bine documentat acest stil de a gati, ca aproape ca ajungi sa incerci mancarurile din placere.
E greu insa cu copii pentru ca ei mai merg si mai stau si cu bunicii, care nu numai ca au un stil traditionalist de a manca, dar nici macar nu te inteleg daca incerci sa feresti copilul sub 2 ani de ciocolata de ex. Ce sa le mai zici ca vrei sa-i tai portia de lapte dupa 2-3 ani...
editez ca am uitat sa mentionez ceva foarte foarte important: germenii si vlastrii de diverse feluri care sunt bombe de vitamine, mult mai ok decat sulimentele sub forma de pilule. SUnt usor de obtinut in casa, iar mai nou se gasesc si in supermarketuri, trebuie doar putina buna vointa si dorinta sa schimbi ceva in alimentatia ta, nu neaparat sa treci la dieta 100% vegana / vegetariana. "Un pic" e mai mult decat "nimic".
Nati spune:
hannen, eu nu servesc micul dejun, nu pot, mi se face rau daca mananc dimineata.
Matei nu vrea altceva la mic dejun decat cereale cu lapte, pe care bineinteles l-am schimbat cu lapte de soia, granola, cereale cu fructe, dar mai ales ii place sa-i tai o banana ca altfel e scandal mare
daca nu vede feliutele de banana in cerealele lui.
Nu pot sa-i dau oua, bacon si altele lui Matei, e inca mic, nici 3 ani impliniti, daca mai tarziu are sa vrea cele mentionate e decizia lui, noi doar ii explicam de ce nu sunt bune.
Eu cumpar o sticla de 500ml lapte soia la pretul de 99yeni si data de expiratie e la 3 zile, am vazut ca au lapte de soia cu data de expiratie si la 2 luni, e clar ca ala are adaousuri sa-l tina atat de mult timp, cred, nu cunosc procesul de preparare.
Eu ti-am zis sa citesti cartea China Study, mai ales pt problema de sanatate a mamei tale plus colesterolul marit al sotului tau. N
oi am facut comanda la o librarie din Tokyo, daca vrei iti las adresa de email si nr de telefon de la librarie, orice carte doresti, chiar daca nu o au in stoc,ei iti pot face rost.
Au si website daca doresti adresa.
Oricum e greu cu carnea, nimic nu are gustul carnii,pofta e mare dar inca rezistam tentatiei.
Cauta pe net Ligia Pop, are filmulete cu retete vegane, gasesti informatii despre retete vegetariene sau vegane cu duiumul.
Plus de asta noi odata pe saptamana tinem post negru sa zic asa, fara mancare doar apa pentru 24 de ore.
Acum nu zic sa faci ca mine, cheia e moderatia, nu poti sa tai carnea de pe lista, macar 1-2 ori pe saptamana carne si restul dietei sa fie din legume si fructe, nu trebui sa fie o corvoada regimul alimentar, ai o viata de trait macar sa te bucurii de ce iti ofera, chiar daca e fleica de carne la gratar odata sau de doua ori pe saptamana.![]()
Spor la cautat retete!
hannen spune:
Nati,da vreau!Da`mi te rog numele librariei si adresa site`ului.O sa ma uit si pe amazon dupa ea.
Stii bancul cu doamnele alea care au iesit din puscarie...asa si noi,dupa ce te-am lasat fara baterie la telefon ,concluzia ti`o scriu pe forum![]()
Whatever happens don`t let go of my hand!
Nati spune:
hannen , No problem, mate!
Go, green!![]()
ti-am trimis mesaj privat cu datele de contact al librariei, apeleaza cu incredere la ei.
Fug sa bag o masina de rufe.
riana spune:
Vad ca toata lumea a trecut peste ce a scris Xio "atentie la vitamina B12"
Nu dau sfaturi despre ce regim de hranire trebuie adoptat.
Dar vreau sa punctez 2 lucruri extrem de importante, poate unii le cunosc sau poate altii nu.
1. Vit B12 este vitala in buna functionare a sistemului nervos central, ajuta la formarea tecii de mielina. Deficitul ei creaza grave probleme neurologice, se crede ca are un rol si in Alzheimer, provoaca anemia pernicioasa, etc. Se gaseste numai in produse de origine animala, in special ficat, lactate si oua.
Asa ca macar oul sa ramana...deficitul de vit B12 poate sa nenoroceasca vieti.
2. pt cei care mananca soia : s-a dovedit (sunt multe studii, articole, emisiuni) ca este sanatoasa soia in forma naturala - boabele pregatite, facute supa - nu ma pricep la retete din soia.
Soia preparata gen: lapte, pateuri, soia aceea care inlocuieste carnea, blocheaza acumularea de estrogen natural prin acumularea de estrogen sintetic ceea ce predispune la cancer, in general femei/fetite.
Atat. Pur si simplu informatii. Fiecare si le insuseste sau nu, verifica sau nu, inora sau nu.
softurela spune:
| citat din mesajul lui riana Vad ca toata lumea a trecut peste ce a scris Xio "atentie la vitamina B12" Nu dau sfaturi despre ce regim de hranire trebuie adoptat. Dar vreau sa punctez 2 lucruri extrem de importante, poate unii le cunosc sau poate altii nu. 1. Vit B12 este vitala in buna functionare a sistemului nervos central, ajuta la formarea tecii de mielina. Deficitul ei creaza grave probleme neurologice, se crede ca are un rol si in Alzheimer, provoaca anemia pernicioasa, etc. Se gaseste numai in produse de origine animala, in special ficat, lactate si oua. Asa ca macar oul sa ramana...deficitul de vit B12 poate sa nenoroceasca vieti. 2. pt cei care mananca soia : s-a dovedit (sunt multe studii, articole, emisiuni) ca este sanatoasa soia in forma naturala - boabele pregatite, facute supa - nu ma pricep la retete din soia. Soia preparata gen: lapte, pateuri, soia aceea care inlocuieste carnea, blocheaza acumularea de estrogen natural prin acumularea de estrogen sintetic ceea ce predispune la cancer, in general femei/fetite. Atat. Pur si simplu informatii. Fiecare si le insuseste sau nu, verifica sau nu, inora sau nu. E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. |
Va multumim pentru buna intentie. Cei care au decis trecerea la vegetarism au citit despre B12, proteine.... Dar cu siguranta, informatiile sunt utile pentru cei care cocheteaza cu idea.
Eu, personal, am trecut la veganism de putin timp, cam prin noiembrie. Acum fiind la cura de detoxifiere, am abordat un regim vegan. Cel mai probabil, cat de curand, ma voi stabiliza la un regim vegetarian, pentru ca nu sunt adepta vitaminelor sintetice.
Ar fi minunat daca as gasi o sursa bio de somon, pentru fetite. Acum cu radiatiile astea in Japonia imi este teama sa mai cumpar din hipermarket, peste oceanic.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
| citat din mesajul lui Nati Noi de vreo 2 luni suntem vegetarieni, si asta dupa ce am citit cartea China Study. La ce ne este greu sa renuntam e carnea, cu toate ca am inteles ca nu e buna, avem cateodata o pofta nebuna, ca numai ne gandim si deja salivam. Am rezolvat si problema constipatiei la mine, care de cand ma stiu constipatia era la ea acasa, odata la 3-4 zile ieseam. Acum in fiecare zi fara probleme. Plus ca transpiratia nu mai miroase, parul nu se mai ingrasa si cade ca la nebuni, nu mai am dureri de oase, mai ales incheieturile mainilor, si doamne iarta-ma ca am doar 34 de ani, nici nu ar trebui sa am dureri de oase inca Oricum dieta asta nu e pt cineva care adora carnea, laptele si ouale. Cine doreste poate incerca o luna de zile fara carne, lapte si oua si trage singur/a concluziile, dace se merita sau nu for the long run. Sanatate maxima! |
Nati, legat de carne. Pana in noiembrie nu concepeam sa nu mananc carne, cel putin de 5 ori pe saptamana. Nu exista ciorba fara carne de pui sau vita.
Din noiembrie s-a rupt filmul. Imi amintesc ca la ziua mea, am gatit pentru musafiri si nu am pus gura. As fi vrut sa mananc macar o bucatica dar nu puteam inghiti. Si de atunci nici nu am mai incercat ca pur si simplu mi-e greata.
In schimb, uite ieri, am facut un bors de fasole cu ceapa cruda. Mirosul de cimbru si leustean m-a facut sa mananc si a doua farfurie. Mananc cu o pofta macarea vegana de zici ca de o viata am mancat asa. Foarte repede s-au convertit gusturile, vointa sa fie.
Iar legat de schimbari, am patit ca tine. Constipatia, bye bye.
Cea mica, la vremea aia era alaptata exclusiv (avea cam 5 luni) si mergea numai cu supozitor. De a treia zi de cand nu am mai mancat carne si lactate nu am mai folosit supozitor. Acum face ABSOLUT in fiecare dimineata, la trezire. Dar asta cu constipatia, e oarecum logica cu o alimentatie bogata in fibre.
Parul imi cadea ingrozitor, perna era plina dimineata. La o saptamana fara proteina animala, intr-o dimineata ma uit la perna si erau doar 5-6 fire. Ma duc la baie, ma pieptan si cad putine fire. Am zis ca mi se pare, dar urmatoarele zile au fost la fel. Acum nu mai cade nici macar atat. La spalatul pe cap, nu vad mai mult de 3-4 fire in apa. Am cazut in extrema cealalta, acum ma intreb daca e normal sa nu-ti cada macar putin par ? Oare ce freza o sa am ?
Si asa in gaurile unde aveam inceput de chelie, acum am niste pamatufuri de 2-3 cm. 
Articulatiile, la fel, nu ma mai dor.
Si cand vad toate schimbarile astea, nu am cum sa nu fiu convinsa, ca am ales bine. Iar de fete nu mai vorbesc.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
| citat din mesajul lui accept92 softurela ai un PM de la mine. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
Accept, l-am vazut
.Eu ti-am dat reply pe email, PM-ul nu imi aparea activat pentru tine.
Multumesc,