Abuzul sexual

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claram spune:

Stai sa-ti explic.Inainte sa faca cunostinta cu baietii,nu stia cum o sa reactioneze,eu deja ii spusesem ca un copil poate fii un trigger puternic.Si atunci am stabilit ca,daca simte ca e prea coplesitor,sa ia o pauza.In general se duce singur in dormitor daca nu mai poate dar cateodata il vad ca nu mai poate dar se forteaza sa ramana doar pentru ca vede ca imi place cum se joaca cu ei.Si atunci il intreb daca are nevoie de o pauza.

Ne-am uitat o data la filmul"When a man loves a woman"si era o scena acolo cu mama beata(maica-sa avea probleme cu bautura)care isi loveste fiica si apoi face dus si cade cu tot cu usa de la dus si o sparge.Normal ca a actionat scena aia ca un trigger,il vedeam schimbat dar el ar fii continuat sa se uite doar ca sa-mi faca placere.Am oprit filmul si dupa cateva luni imi zice sa ne uitam din nou,de data asta l-am vazut tot,doar ca el s-a identificat cu sotul,nu cu copilul batut si imi zicea"uite asa as avea si eu grija de tine daca ai avea o problema".

Edit pentru Agnes:daca nu eram sigura de noi,nu ma casatoream,eu nu ma joc de-a casnicia si nici nu imi expun copiii la ceva temporar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

clara, am inteles asta, eu ma refeream practic, care sunt planurile de viitor, cum o sa ajungeti voi sa traiti cu adevarat impreuna si cind (vine el in Europa, te muti si tu acolo ???)
mie mi se pare ca tu esti foarte sigura pe tine tocmai pentru faptul ca acum va vedeti doar rar, ai timp sa stringi puteri in rastimpul dintre intilniri

Mergi la inceput

Am vrut sa ne mutam in State dar cand a vazut cat de legati sunt copiii de bunici,mi-a zis ca nu poate sa se bage el si sa-i duca departe,mai ales ca acolo nu ar avea parte de bunici.Deci o sa locuim aici o perioada de timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

da, are dreptate, cred ca e cel mai bine si pentru copii, si pentru tine. si dupa aceea ? o sa vina si el in Ro, pentru asta vrea sa stringa bani ?

Mergi la inceput

Tocmai asta am raspuns ca ramanem aici cand ii expira contractul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Apropo de ideea de a fi trup si suflet suportul omului pe care-l iubesti, idee pe care a imbratisat-o si Clara, haideti sa vorbim totusi despre granite. Granite care e sanatos sa existe, pentru ca daca nu exista te poti transforma incet dar sigur in sclavul unui partener cu probleme.Nu exagerez.Deci, unde e granita? Avem o femeie(alta decat Clara, vorbim despre o idee acum) care se indragosteste de un barbat, barbat care are niste probleme de ordin psihic. Aceasta femeie are copii, dintr-o alta casnicie.Femeia este buna, empatica, rabdatoare. Si indragostita.Situatia barbatului ei o acapareaza, devine cel mai important motiv al existentei lor. Judecand la rece, e OK, ea il sprijina si-l ajuta, multumindu-se in schimb cu dragostea pe care el i-o ofera.Totusi, cand e nevoie sa spuna stop? Voi ce credeti?Clara, tu ce crezi?--------------------------------------------´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´
O mama trebuie sa aiba grija intii de copiii ei.Nu exista altceva inainte de asta.Daca ei sunt in peircol direct ori daca viata linga un astfel de tata vitreg ori natural, le pericliteaza o copilarie linistita ca baza pentru un viitor bun atunci mama trebuie sa aleaga la rece. Cu mintea. Eu nu as ezita oricit m-ar durea inima. Copiii mei sunt inainte de toate.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Vik!

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Acelasi raspuns ca Vikinga, fara nici o ezitare. Si asta chiar daca ar fi vorba despre tatal lor. Numai ca lucrurile la Clara sint particulare... el este un barbat minunat atunci cind nu e tras inapoi de trecut, indepartat sau mai apropiat. Iar cind e tras... redevine copilul chinuit, ceea ce pe pentru Clara, mama de doi copii, nu poate sa-l puna decit pe o pozitie vulnerabila, asa cum sint si copiii ei.

In acest sens eu o inteleg cind spune ca limita ei este violenta... cind ar deveni violent, cu ea sau cu copiii ei, in afara trecutului si al razboiului, in prezentul lor, probabil ca in acel moment totul se clarifica si pericolul ipotetic va deveni real.

Inteleg cumva si plecarea lui in Afganistan, dar doar cumva. Fara terapie, in starea actuala si tinind cont de motivele pentru care s-a inscris in armata (la inceput a fost adrenalina, acum este ca a vazut ce s-a intimplat si vrea sa ajute), el nu are cum sa renunte dintr-o data la toata baza pe care s-a construit atractia lui catre armata si catre ceea ce face.

In plus, valorizarea, asta il face sa-si doreasca. Simte ca se afunda, a mai fost si acel accident, nu are arma... vede plecatul ca o punere in valoare. Falsa dupa parerea mea tininind cont de viata pe care o poate duce linga tine si copii, reala tinind cont de ceea ce a fost pina acum in viata lui, valorile din cele doua vieti sint diferite si netransferabile pentru ca sint incompatibile, trebuie sa renunte neaparat la unele ca sa faca loc la altele.

Dar asta nu se poate intimpla de pe o zi pe alta, mai ales in situatia lui, e clar ca el nu se mai poate ajuta singur, oricit de tare ar fi (si eu il consider un barbat tare, nu-l vad vulnerabil decit in momentele in care trecutul navaleste peste el).

Il vad zicindu-si: cu arma sau fara arma, ma mai duc inca o data, ca sa-mi inchei socotelile cu armata si sa-mi pun familia la adapost financiar. Si apoi ma intorc si ma ocup de mine, ma pun pe picioare, suflet, minte si corp ca sa ma pot ocupa de ei, sa traiesc linga ei. Are nevoie de acest 'dus inca o data', daca vrei la fel cum un alcoolic sau un fumator mai are nevoie de inca un git sau un fum inainte de a se opri definitiv.

Nu ia in calcul ca ar putea fi omorit, mai ales ca s-ar putea sa mearga pe alt post, nu pe cel de pina acum... sa ajute, el asta vrea. Daca toti cei care se duc ar lua in calcul la modul realist acest lucru, nu s-ar mai duce nimeni, dar asa, isi asuma riscul, dar speranta de fapt moare ultima... Dar la el si moartea ar fi valorizanta, daca moare in aceasta misiune, veti avea bani si va fi erou, daca nu moare se intoarce si face ceea ce simte nevoia sa faca, ce stie ca trebuie sa faca, eu cred ca stie foarte bine ca nu poate fi altfel linga voi, decit daca se vindeca macar in masura in care se impaca cu trecutul, il pune bine si il duce, dar nu-i mai afecteaza prezentul... si nici viitorul.

Problema armei acum este si asta cu doua taisuri: daca nu i-o dau, s-ar putea ca plecatul lui in Afganistan sa nu-si atinga scopul, el vrea sa fie valorizat. Daca i-o dau, atunci, trebuie sa ia in calcul cu nu poate fi cu arma in mina decit de o singura parte, de partea de pe care lupta si care il plateste. Nu vad cum ar putea ajuta in cealalta directie, decit asa, uman, pe ascuns...

Daca se duce umanitar, fara arma, s-ar putea sa-i faca bine, daca trece peste partea cu valorizarea (nu mai e cel care a fost odata, mai ales daca era si bun ochitor, si eu cred ca era). Se va duce sa ajute, are nevoie si de asta, valorizarea poate veni si de aici, nu asa imediat ca atunci cind ochesti bine si la tinta, dar va veni pe plan uman, acolo unde de fapt el trebuie sa lucreze cel mai mult.

Si de asta are nevoie, de fapt de un acest tip de valorizare are nevoie, ar fi ca si cum ar scoate cuiele razboiului cu cele umanitare, ar inlocui valorile primului, cu cele humane, iar cind demonii vor aparea, va avea cu ce sa lupte impotriva lor. Asa cum lupta cu ceea ce s-a intimplat in copilarie cu ceea ce simte acum pentru tine si cu ce traieste alaturi de tine si de copii

Dar e greu, mie mi se pare inuman de greu sa te lupti cu ce se lupta el si sa ramii pe linie... mai ales ca nu merge la terapie. Si limitele sint atit de fragile, aproape insesizabile... cele doua planuri se intrepatrund intr-un mod periculos si total imprevizibil.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Stiu ca Clara a spus ca in momentul in care s-ar ajuge la violenta, e stop.
Insa vreau sa amintesc un aspect: stresul psihic poate fi la fel de daunator. Ba chiar mai periculos,pentru ca violenta o recunosti imediat, la prima palma ti-e clar ca ai fost lovita, la prima imbrancitura ti-e clar ca esti agresata fizic insa, cand cazi in capcana abuzului psihic sau stresului si framantarilor care te transforma intr-o umbra, poti sa nu iti dai seama decat foarte foarte tarziu.

Ceea ce nu-i Ok.

--------------------------------------------
´´Cel care nu stie si stie ca nu stie, stie mai mult decat cel care nu stie dar nu stie ca nu stie´´

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cind spui stres psihic te referi la cine, la Clara sau la sot?

Dar vorbim de limita, marginea unde ar spune stop, pina aici pot sa duc, de aici incolo nu mai pot. Oamenii lucreaza cu limite de genul acesta, desi acestea sint destul de putin palpabile, mai mult sau mai putin reale...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput