cum propovaduim Cuvintul?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Oh, si m-a deranjat oarecum afirmatia "nimeni nu este suficient de bun sa ajunga in Rai". Pai cine ii da ei dreptul sa-i judece pe toti, la gramada? De unde stie ea ca nimeni nu este suficient de bun ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Imi pare rau ca te-a deranjat afirmatia dar din pacate nu-mi apartine. Eu doar am repetat ce e scris in Biblie. Domnul Isus a spus asta.numai cei care cred in El vor intra in Rai. El este SINGURA cale.
Iti recomand inca o data si o fac fara aroganta, citeste Biblia si iti vei deschide mai mult orizontul si chiar iti poate schimba viata decat pierzind timpul corectind banale greseli de orografie si punctuatie.

stiu ca ar fi trebuit sa ma corectez,sa editez, sa scriu cu litera mare...si sa imi verific virgulele si punctele...
dar oare este important acest lucru? de asta ne aflam la SC?

Domnul sa fie cu voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:

Katya, mai spun o data si gata :

1. In fraza aceea, alaturarea nefericita a celor doua cuvinte iti aduce imediat in minte unul dintre cliseele lui Vanghelie : "care este" (face parte dintr-o serie de expresii, cum ar fi: "pe persoana fizica", "goagale", samd.). Cei care urmaresc emisiunile Carcotasilor stiu foarte bine despre ce vorbesc acum. De aceea am dat-o ca exemplu, cat de usor poate deveni "neserios" un lucru serios in esenta lui;

2. Virgula incriminata, chiar daca nu este corect plasata, "rupe" cumva fraza si elimina acea asociere involuntara cu expresia lui MV;

3. La SC e vorba despre lucruri serioase, deosebite, pe care, chiar daca nu le cunosc sau inteleg, le accept si respect alegerile fiecaruia in materie de religie; la alte subiecte se discuta de multe ori pe ton ironic, acid, sunt combatute si persoane si idei, nu ar avea rost sa-mi aprind singura paie in cap ;

4. Asa cum Michelle a dorit, i-am oferit si parerea unei persoane care nu crede; eu ma pot detasa de subiect si poate ca din aceasta cauza vad lucrurile putin diferit, ma "iau" de forma si nu de fond.

5. O exprimare corecta, pentru mine, inseamna respect pentru cei care isi fac timp sa ma citeasca, inseamna ca doresc sa le arat ca sunt o persoana serioasa, cat de cat "cultivata", nu vorbesc/scriu doar ca sa ma bag in seama aiurea sau sa ma fac de ras; daca pot ajuta pe cineva cu o informatie, un sfat sau o vorba buna, o fac cu mare drag. Si eu, la randul meu, cand am avut nevoie, am primit ajutor de la cativa useri DC. Insa nu pot lua in serios sau imi pun mari semne de intrebare atunci cand cineva deschide o cascada de subiecte, tine fruntea listei de subiecte active la SC, si pe deasupra mai si scrie gresit dpdv gramatical, ortografic, al punctuatiei, etc. Imi face impresia unei persoane care vrea cu tot dinadinsul sa se faca auzita/vazuta. Si atunci te intrebi: care este scopul ?!? Si daca tot vrei sa faci ceva, de ce sa nu o faci bine de la inceput pana la sfarsit ?

6. Da, ai dreptate, destul cu gramatica, acus vine Mos Craciun la mine la birou si trebuie sa ma ocup de ultimele detalii ale acestei importante vizite .

Sanatate si fericire alaturi de cei dragi !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

inca ceva,
1. a ajuns Vanghelie sa fie citat si pe forum....mai ,mai ,mai...in ce lume traim!
2. un mesaj atit de lung pentru o amarita de virgula pusa sau nepusa...
3.la SC eu pun suflet mai mult decat virgule si alte semne de punctuatie. si pentru mine si multi altii, Sufletul Credintei este Isus, este dragostea pentru semenii nostri de care nu ridem pe la spate ca nu vorbesc corect gramatical.
4.nu ma deranjeaza critica.De ce nu incerci sa inveti ceva despre acest Dumnezeu in care tu nu crezi.Despre acest Isus care s-a jertfit pe cruce pe ntru pacatele noastre. Despre viata, despre moarte despre Rai si Iad, despre bine si rau.
Asa ai fi mai activa si ti-ai spune parerea despre fond si nu despre forma.
5.eu cred ca un sfat bun, o vorba buna o poti capata si de la un om sarac si incult dar cu inima de aur.
6. Craciunul este ziua in care sarbatorim mai mult Nasterea Domnului decat venirea lui Mos Craciun.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:

Crinuta, tot ce-i posibil. M-a frapat infatisarea lor, mai toti sunt blonzi, tunsi scurt, imbracati curat si ingrijit, panatalon negru si camasa alba (pe dedesubt maieu sau tricou alb), pe buzunarul camasii poarta niste ecusoane negre inscriptionate cu litere aurii, umbla in echipe de cate doi, fiecare are un rucsac in spate. Fie ca e canicula sau ger, ei asa umbla imbracati. Atrag desigur privirile trecatorilor. E suficient sa se uite cineva mai insistent sau curios la ei, ca intra in conversatie si cu greu scapa de ei.

Povesteau niste prieteni de-ai fratelui meu ca se imprietenisera cu doi astfel de tineri, iar acestia isi facusera un "prost" obicei de a le suna mereu la usa taman cand mancau. Va dati seama ca de jena ii invitau la masa, treaca-mearga odata sau de 2-3 ori, dar ei parca isi facusera "abonament" la masa familiei respective. Nu mai stiu cum s-a terminat pana la urma aceasta situatie...

da, sunt toti brother Jason, brother Steven...etc. au toti acelasi look, atitudine si imbracaminte, tineri, par sanatosi ca vikingii si sunt misionari, iau legatura cu organizatiile studentesti, merg prin facultati, promoveaza cuvantul Domnului, dupa cum il inteleg ei....devin foarte efervescenti in cursul discutiilor. A, si am mai vazut ca sunt si ceva fete cu ei, care se numesc evident "sister" Mary, Elizabeth etc....nu ma deranjeaza ca niciodata nu m-au oprit pe strada (precum Martorii lui Iehova) si nici la usa nu mi-au batut precum altii.

Cat despre datoria noastra a fiecarui crestin de a propovadui Cuvantul as vrea, MICHELLE, sa iti spun parerea mea, ca si eu am obiceiul sa-mi spun franc opiniile, mai ales cand se iveste ocazia si-s imbiata:
Noi crestinii nu trebuie, nu suntem obligati sa propovaduim Cuvantul ci credinta personala in D-zeu, in ideea de divinitate.
Fiecare dintre noi, am putea face asta in doua moduri foarte graitoare:
1. afirmandu-ne credinta simplu si coerent, prin expresii de genul "CRED ca tot ce avem bun in viata se datoreaza bunatatii, puterii si maretiei lui Dumnezeu" (de exemplu). Asta nu lasa loc pentru speculatii, pentru indoieli, e limpede ca CREZI. Pe de alta parte nu ofensezi pe nimeni exprimandu-ti limpede si simplu credinta cand consideri ca e oportun, nu tragi oamenii de maneca pe strada, nu bati la usile caselor ca sa ceri sa te asculte, nu organizezi seminarii, nu te urci pe o cutie in piata centrala din oras si incerci sa te faci ascultata. Nu obligi pe nimeni la nimic, pur si simplu impartasesti apropiatilor, cunostintelor, in mod natural, in context, din credintele, principiile tale, eventual le poti da exemple concrete din evenimentele din viata ta care te-au condus pe calea credintei, asta daca te intreaba de curiozitate vreun ateu "dar de ce crezi?"
2. al doilea mod in care individual fiecare putem ca si crestini sa ne dovedim credinta si sa o transmitem catre altii, este sa traim frumos conform unor principii sanatoase de viata, si aici nu e cazul sa dezvolt ce inseamna sa traim frumos la nivel spiritual si fizic, pentru ca frumosul e limpede si il cunoaste si recunoaste fiecare dintre noi. As putea spune si mai simplu: sa traim respectand poruncile Domnului pe care orice crestin le stie inca din copilarie sau de cand a avut curiozitatea sa le citeasca din Biblie, sau sa cugete si singur asupra a ce e bine si a ce nu e bine sa faca un om altor oameni, sau lui insusi.
Traind frumos, sau straduindu-te zilnic sa traiesti frumos, nu poti sa deranjezi pe nimeni, pt ca iarasi nu obligi pe nimeni la nimic, nici sa te asculte si nici sa te "copieze", lasi fiecaruia libertatea sa faca ce doreste cu ceea ce vede la tine. Nu te bati cu caramida in piept si nu-ti pui semenii sa te incoroneze drept credinciosul anului. Iti vezi de viata ta asa cum CREZI, si lasi si altora libertatea de a alege sa-ti urmeze modelul sau nu, sa creada sau nu in D-zeu, libertatatea si timpul sa aleaga.
Asta face un bun crestin dupa parerea mea. Nu forteaza, nu se pretinde a fi pastor si nu isi adjudeca puteri de "a pastori", nu isi asuma responsabilitati cu care nu a fost investit.
Un crestin isi exprima credinta simplu si la momentul oportun si si-o dovedeste traind frumos si sperand ca si ceilalti ii vor oglindi atitudinea si ca la randul lor vor trai si ei frumos, vor servi si ei drept modele, cel putin copiilor lor, si astfel lumea va deveni incet-incet un loc mai frumos (mai linistit, mai curat, mai vesel, mai sanatos)....

Cam asa vad eu lucrurile

Mergi la inceput