cum propovaduim Cuvintul?

cum propovaduim Cuvintul? | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

Pentru un crestin consider ca este esential sa propovaduiasca Cuvintul,Vestea Buna data de Domnul Isus.

Asa cum apostolii au fost indrumati si noi la rindul nostru prin fortele care le posedam trebuie sa le urmam exemplu.

Oamenii de linga noi au nevoie de rugaciune dar si de aflarea Adevarului care este Isus Christos.

De multe ori am fost personal criticata de modul in care eu am propovaduit Cuvintul considerand ca sunt prea directa...ca nu spun ceea ce oamenii vor sa auda.
Dar oamenii au nevoie de schimbare si numai cind realizeaza acest lucru vor fi deschisi sa asculte mai mult.Au nevoie sa afle adevarul despre starea lor.
Cel putin asta a fost experienta mea personala.

Oamenii au nevoie sa afle ca Dumenzeu ne-a oferit solutia.
Pentru a trai aceasta viata mai bine si pentru ca viata noastra nu se opreste aici. Sufletele noastre sunt eterne si asta conteaza.

Vestea Buna este ca:
Domnul Isus a murit pentru pacatele noastre si noi prin credinta in sacrificiul lui putem fi mintuiti si avea o viata vesnica alaturi de Dumnezeu.
Domnul Isus a inviat dupa 3 zile si unde este El putem fi si noi. El a incalcat moartea.
Biblia este Cuvintul lui Dumenzeu care ne-a fost dat si este singurul ghid de care avem nevoie in viata.
Cu totii pacatuim. Nimeni nu este suficient de bun sa ajunga in Rai alaturi de Dumnezeu. Raiul si Iadul exista.
Isus Christos este SINGURA CALE.

Voi cum propovaduiti Vestea Buna? Desigur acest subiect este adresat in mod direct crestinilor.
Dar si cei care nu cred pot sa ne impartaseasca experientele lor.

urmariti un exemplu in care se propovaduieste(evanglelizare).

http://www.wayofthemaster.com/

Domnul sa fie cu voi!

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

The Way of the Master” is non-denominational ...
We believe and teach that salvation is by grace, through faith, and not of works.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

De multe ori am fost personal criticata de modul in care eu am propovaduit Cuvintul considerand ca sunt prea directa...ca nu spun ceea ce oamenii vor sa auda.
Dar oamenii au nevoie de schimbare si numai cind realizeaza acest lucru vor fi deschisi sa asculte mai mult.Au nevoie sa afle adevarul despre starea lor.
Cel putin asta a fost experienta mea personala.

michelle

Un fel de Ioan Botezatorul al comunitatii in care traiesti, asa-i?
Ma intreb care sunt virtutile ce te recomanda pt. interpretarea acestui rol.

Din pacate, nu esti singurul crestin care considera ca are datoria de a arata cu degetul inspre altii si care confunda acuzarea semenilor cu propovaduirea Cuvantului, a Vestii Bune...

Before
After
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karis spune:

Mi se pare ca judeci prea usor oamenii care nu au aceeasi convingere pe care o ai tu. Cred ca e un mod mai mult decat direct, chiar agresiv de a propovadui. Dar asta e parerea mea.
Apropo, eu nu cred ca exista rai sau iad si nici nu cred in existenta vietii de dupa moarte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Ca sa poti propovadui, consider ca trebuie sa citesti foarte mult, cel putin o data Biblia, apoi cartile despre Sfinti si alti trimisi ai Domnului.

Cu siguranta exista rai si iad, Olga-romanca a trecut prin iad, experienta care i=a schimbat viata total, insa nu asta m=a convins, ci a intarit ceea ce stiam deja.

Citind diverse carti religioase, am primit raspunsuri la multe intrebari candva retorice. Acesta ar fi sfatul meu, sa nu ratati ocazia sa cititi o carte ce poate va va schimba viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna Michelle,

Aveai intr-o vreme "monopolul" subiectelor active la "Sufletul Credintei" si lucrul acesta m-a determinat sa le ocolesc pe toate.

Pana acum.

Insistenta ta (in ale scrisului) seamana izbitor cu cea a tinerilor americani ce bantuie de ani de zile prin Ploiesti, incercand sa "racoleze" noi membri in sanul congregatiei pe care o reprezinta. Habar nu am carui curent religios crestin apartii, insa metoda ta de a "racola" atentia pe DC printr-o avalansa de subiecte noi seamana ca doua picaturi de apa cu practicile acelor tineri. O fi bine sau rau, nu stiu, ii las pe altii sa-si dea cu parerea.

Pentru a fi credibila, ar trebui in primul rand sa dai dovada de respect fata de cei care intra sa citeasca subiectele deschise de tine. Iar pentru asta ar trebui sa accepti ca fiecare dintre noi face alegeri in viata, pe care cei din jur, chiar daca nu le aproba sau nu le inteleg, trebuie sa le respecte. Suntem unici si diferiti !

Acest respect ar trebui sa se manifeste si prin acuratetea exprimarii, prin fluenta ideilor, prin corectarea greselilor de editare si/sau gramaticale, de punctuatie, samd. Uite, de exemplu, tu nu folosesti virgula ca semn de punctuatie; de aceea, ideile expuse de tine capata cu totul alt sens decat cel pe care vrei sa-l transmiti, se amesteca de tot.

Daca tot vrei sa propovaduiesti ceva, macar fa-o corect, in limba romana. Stiiiu, regulamentul spune altceva, insa asa cum eu ma straduiesc sa scriu corect, verificand textul chiar si de doua ori inainte de a apasa "trimite un raspuns", tot asa cred ca ar trebui sa procedezi si tu. Si chiar daca mai gresesc pe ici, pe colo, folosesc imediat functia de editare raspuns, ca sa fie totul ok. Si fac asta din respect pentru cei care imi vor citi randurile. Suntem in spatiul virtual si oricine poate fi rapid si gresit etichetat, doar pentru ca ceea ce a vrut sa scrie s-a inteles cu totul altfel. Intr-o discutie reala te corectezi rapid, in spatiul virtual e mai greu sa explici pe larg ce ai vrut sa spui si sa-i lamuresti pe toti cei care te-au etichetat deja. Am trecut prin asta, stiu cum este.

Pe bune, citatul acesta "...Adevarului care este Isus..." ma duce imediat cu gandul la deja celebra expresie a lui Marian Vanghelie...nu rad de cele sfinte, ci doar de simpla si nefericita alaturare a celor doua cuvinte bolduite...

Si nu, nu cred in Dumnezeu, nu merg la biserica, asa am fost crescuta, pe vremea comunismului. Iar acum, la "batranete", nu ma mai poate convinge nimeni si nimic. Cred doar in existenta unei forte superioare, pe care nu stiu daca o vom putea cunoaste si intelege vreodata, pe deplin. Atat.

Cam atat am avut de spus, permiteti sa ma retrag . N-as vrea sa starnesc polemici inutile, nici sa ranesc setimentele sau orgoliile cuiva; am vrut doar ca Michelle sa cunoasca si parerea uneia care "nu crede".

Sa aveti parte de liniste, sanatate si noroc, alaturi de cei dragi, in anul ce vine !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Buna Michelle,

Aveai intr-o vreme "monopolul" subiectelor active la "Sufletul Credintei" si lucrul acesta m-a determinat sa le ocolesc pe toate.

Pana acum.

Insistenta ta (in ale scrisului) seamana izbitor cu cea a tinerilor americani ce bantuie de ani de zile prin Ploiesti, incercand sa "racoleze" noi membri in sanul congregatiei pe care o reprezinta. Habar nu am carui curent religios crestin apartii, insa metoda ta de a "racola" atentia pe DC printr-o avalansa de subiecte noi seamana ca doua picaturi de apa cu practicile acelor tineri. O fi bine sau rau, nu stiu, ii las pe altii sa-si dea cu parerea.

Pentru a fi credibila, ar trebui in primul rand sa dai dovada de respect fata de cei care intra sa citeasca subiectele deschise de tine. Iar pentru asta ar trebui sa accepti ca fiecare dintre noi face alegeri in viata, pe care cei din jur, chiar daca nu le aproba sau nu le inteleg, trebuie sa le respecte. Suntem unici si diferiti !

Acest respect ar trebui sa se manifeste si prin acuratetea exprimarii, prin fluenta ideilor, prin corectarea greselilor de editare si/sau gramaticale, de punctuatie, samd. Uite, de exemplu, tu nu folosesti virgula ca semn de punctuatie; de aceea, ideile expuse de tine capata cu totul alt sens decat cel pe care vrei sa-l transmiti, se amesteca de tot.

Daca tot vrei sa propovaduiesti ceva, macar fa-o corect, in limba romana. Stiiiu, regulamentul spune altceva, insa asa cum eu ma straduiesc sa scriu corect, verificand textul chiar si de doua ori inainte de a apasa "trimite un raspuns", tot asa cred ca ar trebui sa procedezi si tu. Si chiar daca mai gresesc pe ici, pe colo, folosesc imediat functia de editare raspuns, ca sa fie totul ok. Si fac asta din respect pentru cei care imi vor citi randurile. Suntem in spatiul virtual si oricine poate fi rapid si gresit etichetat, doar pentru ca ceea ce a vrut sa scrie s-a inteles cu totul altfel. Intr-o discutie reala te corectezi rapid, in spatiul virtual e mai greu sa explici pe larg ce ai vrut sa spui si sa-i lamuresti pe toti cei care te-au etichetat deja. Am trecut prin asta, stiu cum este.

Pe bune, citatul acesta "...Adevarului care este Isus..." ma duce imediat cu gandul la deja celebra expresie a lui Marian Vanghelie...nu rad de cele sfinte, ci doar de simpla si nefericita alaturare a celor doua cuvinte bolduite...

Si nu, nu cred in Dumnezeu, nu merg la biserica, asa am fost crescuta, pe vremea comunismului. Iar acum, la "batranete", nu ma mai poate convinge nimeni si nimic. Cred doar in existenta unei forte superioare, pe care nu stiu daca o vom putea cunoaste si intelege vreodata, pe deplin. Atat.

Cam atat am avut de spus, permiteti sa ma retrag . N-as vrea sa starnesc polemici inutile, nici sa ranesc setimentele sau orgoliile cuiva; am vrut doar ca Michelle sa cunoasca si parerea uneia care "nu crede".

Sa aveti parte de liniste, sanatate si noroc, alaturi de cei dragi, in anul ce vine !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Cel mai probabil sunt mormoni, care se autointiuleaza gresit crestini, in ciuda faptului ca ideologia lor n-are nimic in comun cu crestinismul, ei fiind convinsi ca fiecare dintre noi poate deveni Dumnezeu....

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Crinuta, tot ce-i posibil. M-a frapat infatisarea lor, mai toti sunt blonzi, tunsi scurt, imbracati curat si ingrijit, panatalon negru si camasa alba (pe dedesubt maieu sau tricou alb), pe buzunarul camasii poarta niste ecusoane negre inscriptionate cu litere aurii, umbla in echipe de cate doi, fiecare are un rucsac in spate. Fie ca e canicula sau ger, ei asa umbla imbracati. Atrag desigur privirile trecatorilor. E suficient sa se uite cineva mai insistent sau curios la ei, ca intra in conversatie si cu greu scapa de ei.

Povesteau niste prieteni de-ai fratelui meu ca se imprietenisera cu doi astfel de tineri, iar acestia isi facusera un "prost" obicei de a le suna mereu la usa taman cand mancau. Va dati seama ca de jena ii invitau la masa, treaca-mearga odata sau de 2-3 ori, dar ei parca isi facusera "abonament" la masa familiei respective. Nu mai stiu cum s-a terminat pana la urma aceasta situatie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

CorinaDani,de acord cu tine ca tb sa scriem cit mai ingrijit si corect posibil,dar in fraza pe care ai dat-o ca ex pt incorectitudine gramaticala,totul e corect!

Uite,iau fraza din care ai desprins fragmentul:

"Oamenii de linga noi au nevoie de rugaciune dar si de aflarea Adevarului care este Isus Christos."

Pronumele relativ "care" bolduit de tine este subiect in propozitia relativa introdusa exact prin acest pronume relativ(si el tine locul substantivului "Adevarului"-altfel spus,fraza ar suna :"Adevarul este Iisus Hristos".)

Nu e nici o greseala in fraza de mai sus(care cuprinde o principala si o relativa).

(Dar e-adevarat ca sint o multime de ex in care pron rel "care" e folosit gresit in mod frecvent,uite:

Cartea pe care am citit-o.-varianta corecta

Cartea care-am citit-o.-varianta incorecta

ca sa nu mai vorbim de "Ce-i cu astea?fata de Ce-s cu astea?,forma gresita ma zgiria pe urechi cind eram in Ro,nu stiu daca acuma se foloseste corect sau s-a impus forma gresita...).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

Crinuta, tot ce-i posibil. M-a frapat infatisarea lor, mai toti sunt blonzi, tunsi scurt, imbracati curat si ingrijit, panatalon negru si camasa alba (pe dedesubt maieu sau tricou alb), pe buzunarul camasii poarta niste ecusoane negre inscriptionate cu litere aurii, umbla in echipe de cate doi, fiecare are un rucsac in spate. Fie ca e canicula sau ger, ei asa umbla imbracati. Atrag desigur privirile trecatorilor. E suficient sa se uite cineva mai insistent sau curios la ei, ca intra in conversatie si cu greu scapa de ei.

Povesteau niste prieteni de-ai fratelui meu ca se imprietenisera cu doi astfel de tineri, iar acestia isi facusera un "prost" obicei de a le suna mereu la usa taman cand mancau. Va dati seama ca de jena ii invitau la masa, treaca-mearga odata sau de 2-3 ori, dar ei parca isi facusera "abonament" la masa familiei respective. Nu mai stiu cum s-a terminat pana la urma aceasta situatie...

Da, fara nicio indoiala sunt mormoni. Eu abia astept sa intre in vorba cu mine, sa facem un debate pe tema mormonismului :))

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=XsrUd97Xddw&NR=1" target="_blank"> Archbishop Fulton Sheen

Mergi la inceput

Corina, si pe mine ma deranjeaza destule greseli gramaticale, dar sincer, in cazul subiectelor de acest gen am trecut cu vederea astfel de greseli, in sensul ca ma interesa continutul si in special argumentele sau lipsa de argumente valide in cadrul discutiei. In astfel de discutii sunt concentrata pe asta, dar in viata de zi cu zi, aud zilnic "am decat...." si multe altele, dar nu trebuie sa te mire, din ce in ce mai multi romani vorbesc gresit limba romana. Grav, nu?

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput