Sezatoarea canadiana (198)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Intru si eu sa va salut ca mai am un pic de timp si energie inainte de culcare.

Saptamana nasoala, copii bolnavi, cu scoala am ramas in urma, deadline la proiect in echipa prelungit ca am si eu parte de neseriosii mei, incep TP-urile si in doua saptamani finalele

Raspund din amintiri, ca de citit v-am citit cate un pic in fiecare zi.

Iselin, nu pot sa te ajut cu raportul,n-am facut asa ceva pana acum si nici nu am vazut, eu lucrez acum la planificarea unei verificari, e un raport mai informal pe care noi echipa de audit, il prezentam asociatului. Si imi place mult materia dar nu-mi place proful, e de genul care te arunca in apa singur ca sa inveti sa inoti.

Pepsi, felicitari pentru al treilea baietel ! Mai scrie pe la noi !

Delia, eu i-am facut Soniei la un an doua vaccine si mai urmeaza o tura acum in decembrie, la diferenta de trei luni, dar ala "controversatul" medicul a zis ca o sa-l facem dupa 2 ani. Poate ca sunt ignoranta, nu stiu exact ce vaccin face, sau stiu atunci pe loc si apoi uit, dar am incredere maxima in medicul copiilor. Eu merg dupa principiul, este meseria lor, ei stiu mai bine. Daca ar veni la mine un medic sa-mi spuna ca el nu face operatia asta (contabila) ca stie el mai bine, eu i-as pune actele in brate sa-si caute pe altul . Parere strict personala.

Simonna, cum mai stati cu otitele ? Sonia a facut-o si ea pe prima, suntem pe antibiotic. De fapt au avut amandoi un virusache, croup cough, luat de la gradi, Victor a facut febra mare vreo doua zile, Sonia doar muci si tusit urat, a treia zi i-am dus pe amandoi la doctor, Victor era ok, Sonia - otita

Si noi cadouri la gradi, cu toate ocaziile (adica de vreo 3 ori pe an cred), sotul le duce si flori de fiecare data, e mai de moda veche . Si da, intaresc ce spune Simonna, copiii chiar au o relatie speciala cu ele, fara sa vrem ajungem partasi unii la vietile celorlalti. Ma gandesc totusi ca la scoala va fi mai impersonala relatia, vom vedea.

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

SIMO - Lumix e sapuniera mea E un aparat istet, pentru cat cantareste si cat costa, face tot banu'. E cam "incet" la focus, iar lentilele cam trebe' unse la o oarecare durata, eu de doua ori l-am avut in service pentru asta, in doi ani. Dar oricum e un aparat istet, face filme misto, rezolutie suficienta, si la cat costa, daca te enervezi cu service-ul, mai bine cumperi unu' nou. Sa il stapaniti sanatosi.

Anka, tu nu vorbesti serios, cred... cu asta cu mai bine unul nou... e totusi 500 de dolari, l-am luat eu la sale, da' orisicit! I mean, 500 de dolari ramin 500 de dolari... Plus taxe! Daca asta de 500 de bucsi e sapuniera, pai alalalt al vostru cit costa????

S.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Diana2007

Simonna, cum mai stati cu otitele ? Sonia a facut-o si ea pe prima, suntem pe antibiotic. De fapt au avut amandoi un virusache, croup cough, luat de la gradi, Victor a facut febra mare vreo doua zile, Sonia doar muci si tusit urat, a treia zi i-am dus pe amandoi la doctor, Victor era ok, Sonia - otita

Si noi cadouri la gradi, cu toate ocaziile (adica de vreo 3 ori pe an cred), sotul le duce si flori de fiecare data, e mai de moda veche . Si da, intaresc ce spune Simonna, copiii chiar au o relatie speciala cu ele, fara sa vrem ajungem partasi unii la vietile celorlalti. Ma gandesc totusi ca la scoala va fi mai impersonala relatia, vom vedea.

Cred ca asta cu croup e la moda acum, fie-mea isi scuipa plaminii si e plina de muci. Ocazie cu care am inaugurat mierea, i-am facut ceapa cu miere (am incercat intii cu ceai de ceapa, e primul lucru la vista ei pe care nu-l inghite, il bolboroseste in gurita, ride si-l scuipa) si sa mor ca i-a folosit, pe seara deja e mai bine. N-am dus-o la medic, n-are strop de febra (oricum, eu ii dau Advil preventiv, ca e antiinflamator).
Ultima otita a fost roseola infantis aia, trei zile de febra si pe urma pleosc, plina de bubite.

'Controversatul" ala e RRO-ul, care, neprobat 100%, e acuzat ca trigger autism. Da' nu vroiam sa zic ca nu stiu ce vorbesc, am auzit doar asa ca am preferat sa sar.

Da', mai, ca si asta scrisesem in primul mesaj... ca eu cind vad cum se duce Addie in brate la femeile alea, dupa 2 luni de gradi, din proprie initiativa, pai le duc cadouri in fiecare zi :)
Iar ea a primit cadou de ziua ei, de Halloween, si ieri, ca cica azi a fost Ziua Nationala a Copiilor...
Stiu ca eu le platesc, pina la urma, da' e chestie de gest!
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Servus fetelor dragi

In primul rand doresc sa urez La Multi Ani cu sanatate si noroc Bebitzu, Andrei (de Maru) si Maia (de Ange)!

Apropo de vaccinuri - noi am ales sa le facem... si MMR si contra meningitei si contra varicelei si contra hep A si B cat si BCG (contra tuberculosei - care e in plina "floare" in Eu datorita liberei circulatzii). Am citit mult pe I-net, m-am info atat pro cat si contra... si am zis "Doamne ajuta!" si le-am facut (better safe than sorry)

Si cu gandul la lectii... va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi/pareri... Cat timp (min) pe zii faceti/faceati voi lectii cu copilasi de 6 ani? (Gabisor e acum in CP - Lycee St Louis de Stck - similar cu Marie de France in Mtl) Intreb deoarece eu am citit pe I-nat ca homework-ul in clsI tre' sa dureze 10min, in clsII - 20 min, etc... Noua in CP ne cam ia 35min (40min) - ca face copiere de cuvinte noi (ca sa le memoreze cum se scriu corect) si apoi dictare (sa vedem ce a retinut)... Profa NU le da decat sa citeasca cuvintele/frazele noi... da' eu o rog pe Gaby sa le si scrie... ca ma gandesc ca asa le mai si retine... (daca numai le citeste o data de doua ori - nu le memoreaza...) Sapt care a trecut a avut in fiec zii "evaluation" (intre 3 si 5 pe zii). S-a descu f bine si e si ea f mandra de rezultatele ei (are doua eval cu 9,5/10 iar restul 10/10)... dar sincer-sincer... mie imi este tare mila de ea cat o "chinui" (ea nu pare ca se simte "chinuita" - sunt eu care-mi fac probl...)... Eu la varsta ei nu-mi stiam de scris, citit, socotit.. (eu am inceput clsI la 8 ani fara 3 sapt...)

Nu doresc sa va umbresc duminica... dar citind art de pe ziare.com http://www.ziare.com/stiri/deces/a-murit-soprana-roxana-briban-ipoteza-sinuciderii-e-luata-in-calcul-1057065 m-am gandit ca poate sunt nostalgici care doresc s-o asculte:
http://www.youtube.com/results?search_filter=1&suggested_categories=10&search_query=Roxana+Briban&page=2
ma doare c and vad ca Ro nu poate sa-si aprecieze oamenii valorosi...

Va tzuck cu drag si va urez o duminica faina si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

LORELAIM, metoda pe care o foloseste invatatoarea fetei la scoala fr e depasita, in fr s-a revenit la metoda silabica, deci nu se mai invata cuvintele pe derost ca sa stie sa le scrie si sa le citeasca corect.

Eu fac cu al meu, care e in ce1 acum, dar asa am facut mereu, cam o ora, o ora si ceva cu pauza cand trecem de la o materie la alta. sunt zile in care e cooperativ si scrie, citeste fain, se reduce timpul,caci termina repede. Avem 6 carti, mate, franceza, dictee, rezolvare de probleme, gramatica si conjugaison, face 2 pagini din fiecare pe langa ce are de facut de la scoala. Dar de la scoala vine cu dictée de 3 cuvinte, 3 calcule si 4 versuri pe care le stie deja din clasa. Deci ca sa simta ca studiaza, facem extra.

Sunt zile in care vad clar ca nu are chef si nu se poate concentra, facem mai putin sau facem oral, nu scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

SIMO - Lumix e sapuniera mea E un aparat istet, pentru cat cantareste si cat costa, face tot banu'. E cam "incet" la focus, iar lentilele cam trebe' unse la o oarecare durata, eu de doua ori l-am avut in service pentru asta, in doi ani. Dar oricum e un aparat istet, face filme misto, rezolutie suficienta, si la cat costa, daca te enervezi cu service-ul, mai bine cumperi unu' nou. Sa il stapaniti sanatosi.

Anka, tu nu vorbesti serios, cred... cu asta cu mai bine unul nou... e totusi 500 de dolari, l-am luat eu la sale, da' orisicit! I mean, 500 de dolari ramin 500 de dolari... Plus taxe! Daca asta de 500 de bucsi e sapuniera, pai alalalt al vostru cit costa????

S.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Uffa, inseamna ca ai un model de Lumix care NU e sapuniera, si care pana la urma a rezultat mai scump ca bridge-ul ala semiprofesional pardon atunci
Sapuniera mea, www.google.ca/images?hl=en&q=Lumix LS80&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=PkrpTLSQNMT68Abcnc2_DQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=7&ved=0CGAQsAQwBg&biw=1366&bih=572" target="_blank">ADICA ASTA, a costat 80$ cu tot memorie suplimentara SD si cu taxe in Romania (eu l-am luat in 2008), iar Nikonul nostru ala profesional a costat 500$ tot in Romania cu tot cu taxe si tot in 2008, cu un singur obiectiv mic. Obiectivele suplimentare le-a luat barbatu-miu de la un profesionist pe care il cunoastea, second dar ca noi, cu cate 50$ bucata (de noi, fiind peste 300 bucata, unul e chiar vreo 600 la FS am vazut). Si Nikonul e mai ieftin aici decat in Romania, ca marca.
M-a indus in eroare ceea ce ai spus, ca ti se pare complicat un aparat cu obiective si alte chestii reglabile, deci am subinteles in mod eronat ca ai luat un Lumix la care apesi pe buton, pe functia automat, si pac e gata poza...
A doua prezumptie eronata am facut-o intelegand ca ati ajuns la 500 si ceva cu toate alea, aparatul, memoria, jocul, garantia... Nu m-am prins ca doar aparatul a fo' 500...
Scuze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Mihaela (mimitete), « La multi ani! », multa sanatate si bucurii alaturi de cei dragi!

Lorelaim, eu nu cred ca trebuie sa-ti faci griji cu timpul petrecut la lectii. Depinde f.mult de fiecare copil. Antonia a fost de la inceput f.inceata si la noi lectiile au durat mereu mult mai mult decit "normele" recomandate, in nici un caz nu a fost doar 10 min . Cred ca tu, ca mama, iti vei da seama singura daca este prea mult pentru Gabisor. Din ce scrii tu, deocamdata metoda ta da rezulate, deci eu cred ca ar trebui sa continui. Nu uita ca nu toti parintii au aceleasi asteptari de la copiii lor, deci pentru unii 10 min pe zii este sufiecient in CP. Felicitari pentru rezultatele fetiei si tot asa sa mearga toata scoala Am auzit ca a nins la voi...Ne ameninta si pe noi la sfirstul saptaminii viitoare cu 5 cm de zapada

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui delphin

LORELAIM, metoda pe care o foloseste invatatoarea fetei la scoala fr e depasita, in fr s-a revenit la metoda silabica, deci nu se mai invata cuvintele pe derost ca sa stie sa le scrie si sa le citeasca corect.

Si in Quebec e depasita meetoda Da' functioneaza! Cred ca am mai zis eu pe-aici, cind venea R|. in clasa 1a cu cartonasele, desenul pe-o parte, cuvintul pe-ailalta, juram ca n-o sa invete veci sa citeasca. La Craciun citea bine, la sfirsitul anului era cursiv pe orice text.

Astia sint in clasa a sasea si tot au cuvinte de invatat pe de rost, citeva zeci pe saptamina, dictee-ul e de fraze, care inglobeaza si din cuvintele respective.

Lorelaim, zic ca faci bine ca o pui sa lucreze un pic mai mult, macar se obisnuieste asa, n-are ce sa-i strice sa le si scrie. De unde crezi ca are evaluarile alea asa bune?!

Anca, ok, m-am calmat, chiar ma gindeam ca e ceva in neregula la mijloc, ca prea puneai banii aia la gunoi cu elan

Nelia, nu-s unde-a plecat un alt mesaj de-al meu, in care iti raspuneam cind ai zis de hirtiile de scoala, ce ce de sint si cum vin ele de peste tot.

Si-ti trimiteam o floare, uite-asa: , ca vineri era sa-i trag o criza de nervi, Radu trebuia dus la tenis, se prostea, Addie nu statea sa o imbrac, eram in intirziere, etc, afara era naspa si intuneric, ma rog, tot tacimul... Si pe urma m-am gindit la tine, cita rabdare ai, cum impingeai tu caruciorul cu Lisandru in si Tudora agatata de ca sa mergi prin zapada s-o iei pe Agata de la scoala... Uite, inca o , pentru toate zapezile alea!

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

mimitete la multi ani cu multa sanatate si numai bucurii!

Maru sa-ti traiasca baiatul, sa creasca mare si sanatos si sa te bucuri de reusitele lui! La multi ani, Andrei!

Simo sa stapanesti si sa folosesti cu placere aparatul foto! Si sa impartasesti si cu noi pozele facute cu el.

Si apropos de poze, Oana nu ai facut si poze prin Bucuresti? Mi-a placut relatarea ta!

Lorelai felicitari pentru rezultatele lui Gabisor!!! Bravo! Exact cum spunea si Oana, atata timp cat da rezultatele scontate, metoda trebuie sa fie buna! Daca Gabisor are rabdare sa faca lectii 40 de minute, e ok. Eu cred ca ar trebui sa-ti faci probeleme cand si daca vezi ca nu mai este ea atenta sau nu mai coopereaza cu tine.

Diana sanatate la copii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

O reconfirmare a problemelor create de diverse substante chimice folosite in casa. Pentru mamele de fetite, se vorbeste din ce in ce mai mult de faptul ca anumite substante chimice provoaca aparitia ciclului mult mai devreme. Un extract din articolul in engleza:

A massive study released in August that showed US girls are starting puberty earlier than they were just 10 years ago singled out endocrine disruptor chemicals as one of the likely culprits of early onset puberty, said Woodruff.

An overwhelming majority of the girls in the study who developed breasts and started their menstrual cycles as young as age seven had high levels of flame retardant and other chemicals in their bodies.

O varianta mai scurta in romana:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/chimicalele-din-gospodarie-afecteaza-fertilitatea-913149.html

O varianta mai lunga in engleza:

http://news.ph.msn.com/lifestyle/article.aspx?cp-documentid=4472321

Mergi la inceput